Kysymyksiä..

Ihan aloittelija

1. Ihan mielenkiinnon vuoksi kysyn, että mitä varten tuon laudan pituuden pitäisi olla vähintään leukaan asti? Miksei siis voisi laskea laudalla joka ei yllä ihan leukaan asti?

2. Mitä tarkoittaa puuteri? Jos siis sanoo esim. mennään laskemaan puuteriin tai jotakin tällaista.

3. Ehkä tyhmä kysymys, mutta: voiko/kannattaako lumilaudalla laskea muualla kuin rinteessä? Tarkoitan että menisi laskemaan vaikka pulkkamäkeen laudalla, tietysti sellaiseen paikkaan missä ei ole hiekoitusta tms. Huono puoli olisi tosin se että joutuisi kävelemään aina mäen päälle, mutta ei se hirveästi haittaisi.. miten paljon siteet kärsivät tästä? Meinaan sitä, että huipulle noustessa pitäisi ottaa ainakin toisen jalan pois siteestä ja huipulle tulisi noustua ainakin muutaman kerran. Kuinka hyvin siteet kestävät tällaista kulutusta, jos hyvällä tuurilla tekisin noin päivittäin? Vai olenkohan nyt ylivarovainen..? No, en haluaisi kuitenkaan että siteet kuluisivat heti käyttökelvottomaksi (vai voiko tällaista käytännössä edes tapahtua?).

4. Tämänkin on ehkä tyhmä kysymys mutta.. jos menen laskettelukeskukseen jossa on "köysihissi" sekä ihan "oikea" hissi, ja päätän laskea köysihissin lähettyvillä (eli sellaisessa pienessä rinteessä), niin pitääkö minun maksaa köysihissin käytöstä? Anteeksi sekava selitys.


Siinä taisivat olla kaikki kysymykseni.. olisin hyvin kiitollinen jos joku vastaisi edes johonkin kysymykseeni!

1

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sk_facility

      1. Laudan ominaisuudet tulevat parhaiten esille kun lauta on käyttäjäänsä nähden oikean kokoinen. Jotkut sitten tarkoituksella hakevat erillaista tuntumaa laskemalla eripituisilla laudoilla.

      2.Puuterilla tarkoitetaan puuterilunta. Eli lasketaan paikasta josta kukaan muu ei ole vielä laskenut eli kuten metsässä on lunta jossa kukaan ei ole vielä käyskennellyt. Tällöin lumi on kuohkeaa ja kun sellaisella lumella laskee niin se laskeminen tuntuu erittäin pehmeältä.

      3. Laudalla voit laskea ihan missä huvittaa. Kuitenkin tälläiseen kyllästyy kovin nopeasti, koska joutuu kävelemään aina ylös. Enemmän tätä harrastetaan esim. jossain mäkisillä alueilla, jotta päästään laskemaan puuterilumella ja kikkailemaan metsässä. Kutenkin edelleen... mäkien kapuamiseen kyllästyy nopeasti. Jos laskee omia nousemiaan mäkiä, niin niiden laskeminen ei kestä kovinkaan pitkään. Jo jopa laskettelukeskuksissa pienimmät mäet tuntuvat lyhyiltä laskea vaikka ylös mennäänkin hissillä ja se matka mikä mennään hissillä niin tuntuisi ikuisuudelta nousta kävellen. Siteet eivät nyt siitä kärsi, tottakai käytössä kaikki kuluu. Jos lasket laskettelukeskuksessa, niin sääntöjen mukaan sinun pitää ottaa aina takajalka irti laudasta ja ylhäällä laitat takaisin kiinni. Jos ajattelit kavuta itse mäkiä, niin joudut kyllä ottamaan molemmat jalat irti kapuamisen ajaksi, muuten ei hommasta tule mitään!
      Eli kyllä voit siteitä rampata, sitä varten ne on tehtykin.

      Toisissa hiihtokeskuksissa on ilmainen aloittelijan hissi, mutta jos seillaista ei löydy, niin kyllä siitä sitten joutuu maksamaan. Periaatteessa hiihtokeskuksissa et maksa laskemisesta vaan siitä hissikyydistä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe