kani nuolee minua?

musu

Moi,

Meille tuli kani reilu viikko sitten, ja nyt se on tutustunut uuteen kotiinsa ja sen asukkeihin. Kun kanin seuraksi menee lattialle, tulee se luo ja alkaa nuolla kättäni. Siis vain yhden tietyn ihmisen kättä, tai myös farkun reunaa toisinaan. Nuoleminen on melko suoraviivaista, kuin se yrittäisi puhdistaa minua tai jotain? Mitä kanilla on oikein mielessään?

Toisinaan kani myös tömäyttää kerran lattiaa ja pinkaisee juoksuun. Tämä tapahtuu usein silloin, kun se on mennyt ulkoilualueensa reunalle (toiseen huoneeseen) ja aikoo palata takaisin. Mikähän tarkoitus tömäyttelyllä on?

21

5727

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tania

   Nuolemalla kani ilmaisee kiintymystään.Kanit siis paitsi puhdistavat toisiaan tai ihmistä, ne vahvistavat sidettä lajitoveriin tai tässä tapauksessa ihmiseen. (sama kuin sinä silität sitä)
   Pelästyessään kani ilmoittaa töminällä lajitovereilleen uhkaavasta vaarasta.(ääni kantaa todella pitkälle)

  • gegs

   Heippa!,

   Onnea uudesta perheenjäsenestä! =)

   Onhan kanillanne suolakivi? Kanit rupeavat nuolemaan ihmisten käsiä/kasvoja yleensä suolakiven puutteesta, koska ihmisten ihosta irtoaa eräänlaista suolaa. Jotkut kanit nuolevat ihmisiä siltikin - vaikka niillä olisi sekä suola-että kalkkikivi. ;) Voi olla ihan kiintymyksen osoitustakin. Nuolevathan kanit toisiaankin puhdistaessaan lajitoveriaan.

   Kun kani tömäyttää takajalallaan se varoittaa lajitovereitaan vaarasta (esimerkiksi huoneistoon tullut vieras ihminen/eläin voi laukaista varoittamis reaktion). On huomattu että kanit tömäyttelevät muistakin syistä kuin vaaran varoittamisesta. Esimerkiksi uros kanit saattavat "kosiskellessaan" tömäytellä jaloillaan maata, tai kun ne havaitsevat naaraan. Meillä tuo 7-vuotias kääpiöluppa in aina ollut kova tömäyttelemään, se tekee sitä etenkin silloin kun se laitetaan kuljetusboksiin tai kun se luulee havaitsevansa naaraan (se kuvittelee naaraiksi välillä ihmiset, koiran kuin kissankin.. mikä tahansa liikuva on tömäyttämisen arvoinen!) Myös kosiskelu hommissa se tömäyttelee vaativasti.

   Siinäpä jotain :)
   Lisätietoa elekielestä http://kanienkotikolo.urli.net

   • nuolee

    Meilläkin yksi pupuista on hyvin seurallinen ja kiipeää mielellään syliin.Siinä silitellessä se nuolee kuin kiitokseksi takaisin ja narskuttaa hampaitaan kun sillä on hyvä olla.Kalkki ja suolakivet on mutta niitä ei koskaan kanit ole nuolleet.


   • minni.mintun.kukka
    nuolee kirjoitti:

    Meilläkin yksi pupuista on hyvin seurallinen ja kiipeää mielellään syliin.Siinä silitellessä se nuolee kuin kiitokseksi takaisin ja narskuttaa hampaitaan kun sillä on hyvä olla.Kalkki ja suolakivet on mutta niitä ei koskaan kanit ole nuolleet.

    Sama.Meillä on kaks tyttö kania ja ne "lipittää" tai no nuolee mutta ei nuole suolakivee


  • nuolee

   Ja istuksii sylisä,kunhan et erehdy ottamaan kiinni,sillonmennään kauemmaksi ja ollaan varuillaan jonkin aikaa.
   kun menet lattialle tulee jo kurkottelemaan enenkun ehdit alas. kun olet mahallaan pupu saattaa tulla istumaan/löhömään selänpääle.,pomppii jalkojen yli edestakaisin...
   kun leikkii kissan kanssa.Eli kun houkuttelee kissaa leikkiin menee lähelle ja TÖMSSÄYTTÄ,sykäsee edemmäs,jos ei tehoa tulee uudestaan.IHAN SELVÄSTI pyytää kissaa leikkiin.Ja sitten mennään ympäri taloa,kun kissa hyppää pupu tekee äkkikäännöksen ja jää odottamaan kaveria,että sekin ehtii käntyä. ja taas mennään vähän matkaa.

   • Tappajakissan_paluu

    Meillä kissa on kaksi kertaa kääpiöjäniksen kokoinen, ja kissa yrittää koko ajan tappaa jänöä, kun ovat irti samaan aikaan, käy ylle ja puree niskasta. Koko ajan saa olla hätistämässä kissaa pois. Nykyään pannaankin kissa suljetun oven taakse kun kanilla on juoksun aika.


   • Anonyymi
    Tappajakissan_paluu kirjoitti:

    Meillä kissa on kaksi kertaa kääpiöjäniksen kokoinen, ja kissa yrittää koko ajan tappaa jänöä, kun ovat irti samaan aikaan, käy ylle ja puree niskasta. Koko ajan saa olla hätistämässä kissaa pois. Nykyään pannaankin kissa suljetun oven taakse kun kanilla on juoksun aika.

    Itse en kissaa ostaisi kanin kanssa kun tietääkseni ei tottele samanlailla kun koirat. meillä on ainakin koira ja se nuolee ja huolehtii kanista tosi hyvin. On hyvä jos kissa on silloin suljettuna. Pidä myös huoli, että kani saa olla rauhassa sellaisessa paikassa minne kissa ei tule.


  • puppe135

   tai ei mulle mutta tiiän siihen vastauksen : hän kaipaa seuraasi ja haluaa että silität!

  • Loikka

   Mun pupu nuolee mua kokoajan.
   Se myös tömpsyttelee muille meidän kaneille. ja jos
   päästän sen kävelemään se pissii ja papanoi ympäriinsä
   mikäneuoksi?

  • kani2

   Aina kun laitan kanini häkkiin niin se alkaa tömpsytelläminulle
   miten saisin sen lopettamaan?

   • Kanifani

    Kanilla on luultavasti tylsää, osta kanille leluja tai piilota vaikka herkkuja :)


  • Lapineläinsuojelu

   Se tarkoittaa että se Pitää sinusta tai ei ole saanut suolaa mistään muualta

  • Mni

   Minua kani nuolee koko ajan...suolakivi ja kalkkkivi onmutta ei niistä näytä tykkäävän...mikä neuvoksi??:)

   • miksi-ei-saisi

    Siis mikä neuvoksi siihen, että kanisi tykkää sinusta?


   • Anonyymi

    Hei mni! Kanit ei tarvitse välttämättä suola kiviä. Jos teillä on turvallinen suolakivi missä ei ole haitallisia aineita, se on silloin varmaan ok. Mutta takaisin kysymykseen. Sinussa voi olla joku herkkullinen maku, jos vaikka jotain on pudonnut lahkeillesi, litkua, ruokaa tai jotain muuta kanille maistuvaa. Itse ainakin aina muistelen ettei sokerisia asioita ole siinä kohdassa, mitä kani nuolee. Kanin nuoleminen saattaa myös tarkoittaa "Kiitos" tai "Olet nyt alamaiseni". Jos kanisi ei pidä suolakivistä, voit kokeilla seuraavia asioita. Esim meillä kani on pärjännyt vallan ilman. Jos kanisi ei tykkää suolakivistä, mikäi kuivaa heinää on suolattu tai mikäli kani syö teollista kaninrehua, ei suolanpuutosta kanille tule.


  • Anonyymi

   Miksi kani nuolee vain minun jalkaa

   • Anonyymi

    Munkin kani tekee sitä. sun jalassa voi olla joku herkullinen maku.. Kanin nuoleminen voi myös tarkoittaa "kiitos" tai että hän on nyt mekannut sinut laumaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Munkin kani tekee sitä. sun jalassa voi olla joku herkullinen maku.. Kanin nuoleminen voi myös tarkoittaa "kiitos" tai että hän on nyt mekannut sinut laumaan.

    tai enemmänkin alamaiseksi


  • Anonyymi

   Kani”stomppaa”kun se on vihainen tai peloissaan

  • Anonyymi

   Taka jaloilla tömäytys tarkoittaa että kani jännittää tai pelkää/ pelästyy jotain

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   166
   2285
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1734
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1273
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1120
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   948
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   367
   937
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   318
   873
  8. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   826
  9. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   78
   816
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   690
  Aihe