kysymys

tukkikuskeille

mulla on tuossa autoissa nelivipu ohjatut nosturit mutta nyt olis nosturin vaihto ajankohtaista,ja kiinnostais kaksvipunen sähköohjattu nosturi ja nyt haluaisin tietää miten toimii käytännössä myyntimiehet kyllä kehuu sähköohjausta, mutta miten käytännössä.ja toinen asia huolestuttaa että kuinka vaikea on oppia kaksvipu sähköohjattu nosturi kun on ikänsä tehnyt neljällä vivulla,että kauanko menee vai oppiiko sitä?

3

2164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puu-kuski

      Ite opin parissa viikossa neljästä kahteen.. Oli tosin mekaaninen.. Sähköisen vois oppia helpommin kun ei mee nosto ja kouran avaus sekaisin..
      Hirmu kallis systeemi vaan se sähköinen systeemi..

    • meillä

      ja se on helppo kokeilla kuinka se sujuu kun kaivinkoneeseen kävelee ja kokeilee. suurinpiirtein samat liikkeet. ja sähkö ohjausta ajatellut itsekkin mutta kovin kallis shysteemi on juu.. mutta tiedän kyllä nostureita joissa on sähköohjaus ja paljon ajettuja koneita ovat. ei viissä mitään kestävyys ongelmia ole. hyviä ne ovat kun vain malttais ostaa

    • yhden kaverin suusta, niin hän kyllä kehui sitä.
      Sanoi ettei parempaa voi ollakkaan. Tosin hän onkin henkeen ja vereen sauvakävelynosturin kannalla.

      Yhden toisen kanssa naureskeltiin, että miten lienee kun hyttikoneissahan erilaiset tutinat tuntuu herkemmin, niin jos ei osaa löysin rantein kuormata, eli heilut siinä kädet tikkuina, niin kun nosturi heilahtaa niin vivut heiluu kädessä. Mikä luonnollisesti aiheuttaa ylimääräisiä liikkeitä nosturille ;)

      Mutta kai sitä siihenkin tottuu, harmi vaan kun puuautojen hydrauliikka on niin aataminaikuista muihin teknisiin vempeleisiin nähden, esimerkiksi vaikkapa edellisen vastaajan mainitsemiin kaivinkoneisiin verrattuna.

      Ja mitä taas tulee neli- ja kaksivipuisiin, niin kaikki molempien taitajat, joiden kanssa olen jutellut, ovat sanoneet nelivipuisten olevan käyttömukavuudeltaan (eli liikkeiltään) pehmeämpiä käyttää. Eikös sähköohjaus ole sellainen, että esim. kourien tasailun kanssa voi ilmetä erinäisiä ongelmia?
      Kun muutamat ovat kertoneet, että koura suunnilleen joko menee kiinni, tai sitten se aukeaa. Sulavia välimuotoja ei ole niin tarjolla.
      Ettei ole niin kuin näissä normaaleissa vehkeissä että voit raottaa kouraa vain vähän. En tiedä sitten, kai se on niin.

      Kallishan se on, mutta jos meinaa kaksivipuiseen vaihtaa, niin ehkä kannattaa ottaa se sähköohjattu. Mitä taas tulee siihen oppimiseen, niin oothan sie joskus oppinu nelivipusenkin.
      Ja tuossa tuo yksi jo sanoikin sen, että varmaan nopeammin tottuu siihen sähköohjatun vipujärjestelmään kuin vanhaan malliin, kun kouran aukaisu ei ole enää meidän puomin nostossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      3918
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2407
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2174
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      142
      2103
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      424
      1484
    6. 79
      1251
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      140
      1235
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1155
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      92
      1146
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      56
      1100
    Aihe