Pelko!

Juckjurk

Pienet koirat varsinkin terrierit ovat vaarallisia! Moni ehkä jo tietää että jos terrieri puree sillä on lukko hampaissa ettei se päästä irti ennenkun sen hampaat osuu yhteen. Karseeta, uskaltaako nyt terrierii ostakaan? Jompikumpi russeri olisi kiva mutten uskalla ottaa, oon hyvä kouluttaja mutta ei se KUULEMMA riipu siitä. Eli, asia on siis miten?? Kertokaa kumpi on parempi koira parsonjackrusselterrieri vai jackrusselterrieri?

9

3682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anlin

      Kai tiedät että nämä ovat suunnilleen sama koira..toiselle on vain jalostettu eripituiset koivet.Muuten samanluontoisia koiria.
      Ja tuosta leukojen lukkoon menosta..ne ei mene helposti lukkoon..joillakin koirilla saattaa olla vika jopa että eivät lukkiudu..Usein koiran täytyy olla todella innostunut tai hurjistunut ennen kun sen leuat lukkiutuu..joten ei syytä huoleen..meillä on ollut terrejä jos minkänäköistä eikä yhelläkään ole leuat lukkiutunut koskaan!

    • Parsonisti

      Terrierit eivät ole sen vaarallisempia kuin muutkaan kouluttamattomat koirat. Mielestäni koira on vaarallinen, jos sen käytös on arvaamatonta, joten vaaratilanteita ei voi ennakoida. Terrierit eivät ole arvaamattomia.

      Terriereillä on ehkä aggressiivinen maine, minusta tämä "aggressiivisuus" on kiihkeä ja periksiantamaton luonne. Tahtoo sanoa, että terrieri syttyy ja kiihtyy helposti ärsykkeelle (esim. riista), mutta nämä ärsykkeet ovat melko hyvin arvattavissa, joten koiran käytöstä on helppo ennakoida ja välttää tilanteita, joissa voisi tulla vahinkoja.

      Itselläni on parsonrussellinterrieri (huomaa kirjoitusasu) siis se pitkäjalka, ja monia kiihkeitä leikkejä ja koitoksia olemme läpikäyneet, mutta tuohon leukalukkoon en ole törmännyt. Ja tervepäinen terrieri ei jurskauta hampaitaan mielivaltaisesti mihin tahansa.

      Parsonrussellinterrieri (pitkäjalka) ja jackrussellinterrieri (tappijalka) ovat molemmat nokkelia koiria, jotka oivaltavat äkkiä humpan juonen ollen helppoja koulutettavia. Taikasana on johdonmukaisuus ja motivointi, sillä itsenäiseen (luola)työskentelyyn jalostetulla koiralla on runsaasti omaa tahtoa. Jos luistat periaatteistasi kerran, koira oppii oitis menemään sieltä, missä aita on matalin.

      Toinen taikasana näiden kavereiden kanssa on aktivointi. Pelkkä liikunta ei riitä, tarvitaan työtä ja aivojumppaa. Muuten energinen koira turhautuu ja tekee elämästä hankalan. Mutta juuri edellä kuvailluista syistä johtuen parsonit/russelit ovat väsymättömiä ja monipuolisia harrastuskoiria.

      Parsoni ja russeli ovat luonteeltaan käsittääkseni melko samanlaisia, energisiä, älykkäitä ja omapäisiä. Suurimmat erot ovat ulkonöässä. Parsoni on korkeampi, russelin runko pidempi ja sillä on enemmän otsapengertä.

      Jos sitoutuu johdonmukaiseen koulutukseen ja säännöllisesti harrastamaan koiran kanssa, terrierit eivät ole vaarallisia, vaan monipuolisia harrastuskavereita.

    • sinulle terrieriä

      ihan siitä syystä että olet liian ennakkoluuloinen rotua kohtaan. Terrierit on metsästyskoiria jotka on luotu ajamaan kettu tai mäyrä luolasta metsästäjän ulottuville ja siksi ne ovat peräänantamattomia ja sinnikkäitä työkoiria.

      Terrierit eivät ole vaarallisia vaan normaaleja koiria jotka vaativat hyvän ja ymmärtäväisen ja varman kasvattajan/kouluttajan. Ja tällöin koulutustyyli on oltava nykyaikainen eli koiraa motivoidaan hyvään tulokseen eli hyvä ja päättäväinen kärsivällinen koulutus.

      Terriereiden lukkiutuvat hampaat on myytti. Terrieri pystyy irrottamaan otteensa.

      Perehdy terriereihin ihan vain normaaleina kavereina ja juttele eri omistajien kanssa ennen kuin otat terrierin. Ehkei terrierit olekaan sinulle sopiva jos kerran suhtaudut terriereihin negatiivisesti...eli en suosittele kumpaakaan noilla kriteereillä..miksi haluaisit sellaisen?

    • kaikkea sitä

      kuuleekin! Ota bullterrieri, siinä sulle haastetta! Ja ennakkoluuloja.... :D

    • rotuja on

      Onhan muitakin kuin terrierejä, vaikka mitä kivoja haukkuja - jos kerran pelkäät. Pelkäämpä, että et saa rakennettua hyvää suhdetta terrieriin, jos jännität. Minulla on kyllä terrieri ja pois en vaihtaisi. Tosi kiltti ja suloinen lutukka, vihainen ei millään. Mutta tosi omapäinen luupääkin kyllä. Usein. Ja tosi rakas meille.

    • terriery0

      Mitä pitää tehä jos terrieri käy kiinni?

      • Terrierin omistaja

        Avata silmät ja antaa sen oman terrimussukan pusuttaa, niinkuin tehdään meillä joka päivä


    • sadasdasdasdasdasdas

      Lukkiutuvat leuat on myytti. Ihmiset käsittää sinnikkyyden väärin. Terrieri on usein sinnikäs ja rohkea, eikä halua irrottaa, mutta kyse ei ole mistään lukittautumisesta :D

    • gfdgfhf

      Tämä on legendaa ja ei pidä paikkansa. Terrierit on hyviä rotuja kunhan kasvatta hyvin :)

      Terrierien hampaat ei mene lukkoon..ihan normaali purenta.

      Ja toinen myytti terriereillä ei ole korkea kipukynnys.

      Osta kettuterrieri hyvä avoin ystävällinen luonne. Itselläni ekoina koirina nämä. Mikäli olet johdonmukaienen ja jämpti ja osaat kouluttaa pehmein keinoin ei alistavienja ymmärrät koirien eleitä ja olet valmis perehtymään rotuun ja sosiaalistat sen. Ota pentu hieman pidemmällä luovutusiällä niin pentu oppinut emältään sosiaalisia taitoja joita voit sitten hioa helpommin. Sama koskee serkkurotuihin ja muihinkin terriereihin.
      Vaativuudeltaan parson ja ketut ja jackit walesit lakelandit on suht samanlaisia.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe