Ylimielisiä

yhä vaan

..ovat it-alan ihmiset. Se ei ole ammattitaitoa, että osaa tehdä jotain mitä käyttäjä ei ymmärrä. Millään muulla alalla ei tällainen tulisi kysymykseenkään. Ainakin jokaisen tällaisen ylimielisen tyypin tulisi osate tehdä ruokaa ilman keittokirjaa tms. Sitä paitsi aika monia tuntuu suorastaan raivostuttavan kun pikkupenskatkin osaavat samat asiat kuin he ja itsestään. Monesti näille "ammattilaisille" nuoret nauravat kun he vauhkovat itsestäänselvyyksiä.

18

1476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • it-hypetystä

      mutta monissa it-firmoissa työntekijöille uskotellaan mm. erilaisten firman tempausten ja kampanjoiden avulla, että ne muka on jotenkin erikoisia ihmisiä. ja sitten kun monella nörtillä on jo valmiiksi huono itsetunto, niin sehän saa tuosta vaan kimmokkeen ja sitten kuvitellaan olevansa ties mitä kekkosia. eli on sellainen "kuori", oikeasti ei usko olevansa minkään arvoinen, mutta haluaa vetää roolia muille ja esittää että ollaan kunkkuja. todella yleinen ilmiö it-alalla. tosiaan missään muualla ei tällaista kukkoilua yleensä näe, vaikka monet muut eri alojen työntekijät olisi siihen yhtä lailla oikeutettuja. it-pellet on vain pieniä osasia suuressa koneessa, korvattavissa silmän räpäyksessä. toki omasta työstään saa olla ylpeä mutta ei tarvitse tehdä itsestään pelleä kuvittelemalla olevansa korvaamaton neropatti.

      • vaatii paljon

        Kyllä it-alalla vaaditaan paljon sitä että on oikeasti kiinnostunut asoista jos aikoo menestyä, näin ei kaikilla aloilla ole.
        It-alalla joutuu jatkuvasti olemaan ajan tasalla viimeisimmistä tempauksista. Enpä tätäkään sivustoa olisi ilman it-alan innovatiivisuutta!!!!!!


    • dcvsds

      ensin valitat että tehdään asioita jotka ovat käyttäjille vaikeita, sitten valitat että lauotaan itsestäänselvyyksiä. ei taida olla sinulla kaiken vihan keskellä mitään selkeää sanomaa... onnea katkeralla elämälläsi eteenpäin

    • depressiivistä.

      Kateellinen pohtii maanisdepressiivisten touhuja?

      Minä jaksan vielä nauraa näiden touhuille. Usein nämä ovat kehuneet miten lujaa heillä menee ja sitten jo seuraavalla kvartaalilla on YT-neuvottelut tai muuta mukavaa.

    • Jälleensyntyvä

      Itse alalla noin 8 vuotta työskennelleenä voi sanoa, että moni asia on muuttunut parempaan suuntaa ja ns. hypetystä on vähemmän liikkeellä. Näin oli ehkä vielä muutama vuosi sitten, mutta ala kypsyy siinä missä muutkin alat. Ehkä IT-ala alkaa pääsemään vihdoinkin aikuisuuden kynnykselle. Olen samaa mieltä, ettei se ole ammattitaitoa, jos latelee kaikenlaisia lyhenteitä ympärilleen, joiden sisällöstä ei itsekään ymmärrä tuon taivaallista. Onneksi IT-alallakin on alettu muiden alojen tapaan ymmärtämään asiakkaan todellisia tarpeita. Sovellukset tehdään asiakastarpeista eikä päin vastoin. Toisaalta tähän huonoon kulttuuriin on ollut osasyynä asiakkaiden tietämättömyys asioista. Kun ei tiedä mitä on ostamassa, niin vaikea sitä on myydäkään.

      Mitä nuoriin tulee, niin he varmasti ovatkin meitä "vanhoja" etevämpiä teknisissä asioissa. Mutta henkilökohtaisesti en mitään finninaamaa laittaisi suoraan asiakasrajapintaan. Etevä koodari, tekninen henkilö tai vastaava ei välttämättä ole paras liiketoiminnallisten vaatimusmäärittelyjen tai toiminnallisten määrittelyjen tekijä. Yleensä vastapuolella kun on henkilö jolla ei ole tuon taivaallista tietoa teknisistä yksityiskohdista.

      Vuodatuksesi oli aika katkeran kuuloinen. Ilmeisesti olet juuri törmännyt IT-projektiin, jota ei ole pystytty hoitamaan riittävällä ammattitaidolla. Ymmärrän tunteesi vallan hyvin, kun itsekin olen joskus ostajapuolella törmännyt vastaavaan.

      Hyvää alkanutta vuotta 2007!

      • 10.vuotta.myöhemmin

        Tähän vuoden 2007 kommenttiin on hyvä sanoa - mikään ei ole muuttunut it-alalla, paitsi huonompaan suuntaan.


    • I love doing IT

      Viestistäsi kuultaa läpi se, että itse et osaa käyttää tietokonetta (työvälinettäsi?), ja olet katkera siitä että joku toinen osaa. Ehkä kyse ei olekaan niin "itsestäänselvyyksistä"?

      "Se ei ole ammattitaitoa, että osaa tehdä jotain mitä käyttäjä ei ymmärrä. Millään muulla alalla ei tällainen tulisi kysymykseenkään."

      Sanopa tuo sydänkirurgille, joka esimerkiksi tekee
      sinulle ohitusleikkauksen.


      Mitä tulee nuorten taitoihin, innostusta heillä toki on, ja jonkin sortin osaamistakin. Nuorilla vaan ei ole mitään käsitystä laajemmasta perspektiivistä - mitä merkitsee yrityksen tietoturva kokonaisuutena? Miksi järjestelmän modulaarisuus on tärkeää? Miksi jokaista uutta tekniikkaa ei kannata käyttää vain koska ko. tekniikka on olemassa? Jne.

      • osata

        Tulkintasi on täysin väärä. Olen ollut atk-tukihenkilönä, mutta vaihtamassa alaa raa'emman tekniikan puolelle. Nimenomaan minulle on sanottu useaan kertaan, että kerrankin joku joka jaksaa ja viitsii neuvoa, kun muilta ei opastusta saa. Siitä tämä ylimielisyys tuli mieleen. Olen huomannut nimeomaan juuri tuon sinun asenteesi, nauratte ihmisille jotka eivät osaa, sen sijaan että neuvoisitte.

        Tuo yksi lause on ilmaistu huonosti, en tarkoittanut ihan sitä. Vaan sitä, että tekee numeron siitä ammattitaidostaan. Eipä taida sydänkirurgi naureskella potilaalle, joka ei tunne sydämensä toimintaa tai kirurgin käyttämiä työvälineitä.

        Älä aliarvioi nuoria. Osa on aika perehtyneitä asioihin. Tottakai koulutetuilla on enemmän tietoa. Tuohan on juuri sitä ylimielisyyttä, kun myhäillään että ei ne kymmenvuotiaat tiedä tätäkään mitä minä viisi vuotta alan koulutettu töissä käynyt tiedän.

        Koulutukseni on kuitenkin liiketalouden tradenomi omaehtoisia alan kursseja, ei sen kummempaa.

        Nämä samat ylimieliset tyypit joskus luulevat kuolevansa kun saavat pikkunuhan.


    • IT-NNNNÖRRRTTTI

      Oho! Pitääpäs vastata kymmenen vuotta myöhemmin tähän ketjuun! IT-ala on ollut - etenkin 2000-luvun puolelta alkaen - jatkuvaa projektista toiseen menoa. Asiakas haluaa aina täydellistä ammattitaitoa (tottakai koska joutuu maksamaankin luultavasti muutaman tuhannenkin). Perinteinen IT-alan osaaja on huonolla itsetunnolla varustettu, mutta vaatimuksena on täydellisyyteen pyrkiminen ja mielellään paremmin kuin kilpailijat. Ainoa tapa on iskostaa työntekijän päähän, että hän on PARAS. Jos aikaisemmin työn jälki tuntui olevan olematon ja tekijä unohteleva, niin itsetunnon kohotuksen jälkeen sitä kykenee sellaiseen mistä ei mitään tiennytkään.

      • ldkdkdkdkdkdkdk

        Paitsi että pillua se nörtti ei siltikään saa - mutta koodaushan on parempaa kuin seksi!


    • KaupallisuusOnRahastus

      Osa on! Pieni joukko ei!

      Osa porukasta ei oikeen tiedä mistään mitään! Tilaavt kaikki ulkoa. Tällaiset ei ole kuin Vale-ITC-Ihmisiä!

      Miljoonia menee ja ongelmia tulee. Ainakin kun ohjelmistot pyörii Windowsin päällä!

      Valtiolla pitäisi olla munaa, että ohjelmistot pitäsi olla avoimmen lähdekoodin tuotteita!

      • Anonyymi

        Käyttäisivät vihdoin jo edes linuksia.


    • viidakon-yka
    • inkkaritskodaa

      heh! tämmösen kommentin bongasin linkedinistä
      "Olen luovan tuhon heinäsirkka, en kiinnity, vaan yhden isomman projektin jälkeen lähden seuraavan ongelman luokse. Monesti se tarkoittaa työnantajan vaihtamista. Eivät ole osanneet tähän asti antaa aina uutta tarpeeksi kinkkistä ongelmaa yhdestä paikasta perä jälkeen."

      • Dnfjdj

        Huutista! Linkkiä?


    • dgwegwe

      Google Chrome on hyvä esimerkki siitä, kun ylimieliset insinöörit ovat olleet suunnittelemassa selainta ihmiselle, jotka eivät ole insinöörejä. Ylipäänsä kaikki Googlen tekeleet ovat niin järjettömiä härdellejä että voi pyhä kiesus.

      • asdasdasdadaasd

        Mikäs chromessa on ongelmana?


      • kdkekkzkdlelzll
        asdasdasdadaasd kirjoitti:

        Mikäs chromessa on ongelmana?

        Google on siinä se ongelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe