Moniko täällä on käynyt kyseisen kolmivuotisen koulutuksen? Mitä hyötyä siitä käytännössä on? Tuntuu melkoselta ajan hukkaukselta olla kolme vuotta koulutuksessa, kun samaan työhön voisi päästä jo 100 tunnin kurssien jälkeen.
Tietenkin paremmin valmistautuneena sitten tositilanteissa ollaan kun kolme vuotta olllaan opiskeltu, mutta kertokaas mitä käytännön hyötyjä?
Turvallisuusalan ammattitutkinto
16
5668
Vastaukset
- Keinonen
"Tietenkin paremmin valmistautuneena sitten tositilanteissa ollaan kun kolme vuotta olllaan opiskeltu." Jaa sittenkö ollaan niin saatanan kovia jätkiä että. Kannattaa varmaan miettiä vielä pari kertaa oletko hakeutumassa oikealle alalle. Olet varmaan tilannu pamput sun muut vermeet jo valmiiksi ja näyttänyt äitille saunan jälkeen miten kova jätkä oot kun on varustevyö päällä. Se tositilanne ei muutu siitä miksikään opiskelit sitten 100h tai kolme vuotta, kyllä se on jätkästä kiinni missä vaiheessa paska valahtaa housuun.
- jujitsu
mahtaapi olla melko turha ihminen jolla on vitunmoinen asennevamma eikä minkäännäkösestä moraalista tietoakaan. semmoset vitun tyhmät apinat, niinku vaikkapa skinit, niillä on just tommonen uhooja-asenne. ja luulevat ite olevansa ' niin saatanan kovia jätkiä'. vituttaa tommoset aivokuolleet tyypit
- =?=
Tiedoksesi vaan, että oikea nimike on Turvallisuusalan Perustutkinto -Turvallisuusvalvoja. Tämä on siis toisen asteen ammatillinen perustutkinto 120ov.
Pidetään ne ammattitutkinnot omassa kategoriassa. - =?=
Sitä piti sanoa vielä, että hyödyt taitaa olla vielä nollassa. On sen verran uusi tutkinto. Työnantajat eivät tiedä pätkääkään kyseisestä amislinjasta eivätkä edes välitä ja palkkasi pysyy yhtä paskalla tasolla.
- afasfasf
Kuka hullu tekee vartijan hommia jos on käynyt 3 vuotisen Turvallisuusalan ammattitutkinnon. Kyllä sillä koulutuksella jo parempia hommia saa. Vaikka johtaja hommia!
- oma mielipide.
noh empäs tierä ketään jamppaa joka olis ponnistanut suoraan tuolta oppipenkistä suoraan esimiestehtäviin ilman että mitään kenttäkokemusta turvallisuusalalta omaisi. ja jos totta puhutaan ni en mä suosittele kumpaakaan vartijan ammattitutkinto (VAT) enkä turvallisuusalan perustutkintoa suoritettavaksi muuten ku oppisopimuskoulutuksena.
- alalla.
Tämä on kohta, jossa joku kyseistä tutkintoa suorittava tai kouluttaja varmaan kohta kirjoittaa romaanin mutta sanotaan nyt tiivistetysti.
Hommahan tuntuukin aika nurinkuriselta jos ei tiedä systeemiä: Miksi lukea 3 vuotta PERUStutkintoa kun jo nyt on olemassa ollut kauan AMMATTItutkinto ja ERIKOISammattitutkinto, jotka kestävät vähemmän ja suoritaankin pääasiassa työn ohessa.
Tuo on kuitenkin hyvin monialainen perustutkinto ja itse asiassa aika harvat (KUNNON töitä saavat) sijoittuvat "vain" vartijoiksi vaikka kyseinen koulutus aikalailla vartijakoulutukseksi mielletäänkin. Kyseessä on pitkä tutkintokoulutus, jonka osa-alueet ainakin paperilla ovat melkoisen laajoja ja fiksujakin.
Monet tutkinnon käyneet pyrkivät suuntautumaan esim. turvallisuuslaitteistojen/järjestelmien asentajiksi (ei muuten tosiaan onnistu jokaiselta) tai erilaisiin suunnittelutehtäviin. Esimerkkinä voi sanoa, että vartijan ammattitutkinnosta putoaa pois 20ov ja Tveatista toiset 20ov jos ne on käynyt. Eli silti jää vielä 80v, joka meinaa kahta vuotta koulunpenkillä. Käsittää siis paljon muutakin kuin nuo kyseiset aiheet, joiden koulutus on melkoisen suppeaakin ja käsittää vain vartiointia pidemmän päälle.
Fakta kuitenkin on, että tutkinto on vielä hyvin uusi ja tuo on totta, että varmasti saavat melkoisesti suorittajat selittää joka paikassa mistä on kyse. "Vartijakoulu" on kuitenkin niin syvään juurtunut käsite, että kaikki lyödään saman alle.
Jos ajatellaan, että nyt alkaa varmaan vuoden pari olla ensimmäisen kerran ollut tilanne että esim. kaupan alan Tradenomit eivät ole joutuneet selittämään mitä todella ovat käyneet ja kyseessä olevan ammattikorkeatutkinnon eikä ammattikoulun. Ja koulutusta ollut siinä 10 vuotta niin voipi olla että ollaan tätäkin vuosituhatta melkoisen pitkällä ennen kuin edes omalla alalla tiedetään mikä on tämä kyseinen Turvallisuusvalvoja. Tuo nyt vain esimerkkinä miten nopeasti yleinen tietoisuus lisääntyy uusista tutkinnoista.- opisk.
Oikein hyvin kirjoitettu mielestäni. Valmistuin itse nyt tammikuussa 2007.
Olet ihan oikeassa siinä että aika paljon saa kertoa tästä koulutuksesta, eikä sittenkään ole varmaa että työnantaja tai muu kyselijä saisi oikeaa kuvaa kyseisestä tutkinnosta.
Sen verran pitää kyllä sanoa ettei tällä tutkinnolla pitkälle pötkitä. Itse en käynyt asennuspuolta, mutta sen tiedän että paras tie "turva-asentajaksi/ suunnittelijaksi" on esim. sähköamiksen kautta. Ainakin vielä toistaiseksi, valitettavasti. - kaassuuuu
opisk. kirjoitti:
Oikein hyvin kirjoitettu mielestäni. Valmistuin itse nyt tammikuussa 2007.
Olet ihan oikeassa siinä että aika paljon saa kertoa tästä koulutuksesta, eikä sittenkään ole varmaa että työnantaja tai muu kyselijä saisi oikeaa kuvaa kyseisestä tutkinnosta.
Sen verran pitää kyllä sanoa ettei tällä tutkinnolla pitkälle pötkitä. Itse en käynyt asennuspuolta, mutta sen tiedän että paras tie "turva-asentajaksi/ suunnittelijaksi" on esim. sähköamiksen kautta. Ainakin vielä toistaiseksi, valitettavasti.Pääsehän tällä turvallisuusalan koulutuksella vartijan ja järkkärin koulutuksen lisäksi paloturvallisuus ja-pelastussuunnittelijaksi, yrityksen ympäristövastaavaksi, riippuen siitä missä opiskelee, ainakin raumalta voi kouluttautua turvalaite- asentajaksi.
Sehän riippuu omasta mielenkiinnosta ja motivaatiosta ja varmaan koulumenestyksestä minne menee. Ja ainakin tällä koulutuksella pääsee töihin, muilla ei välttämättä pääse omaa alaa vastaaviin töihin. - kapseliii
kaassuuuu kirjoitti:
Pääsehän tällä turvallisuusalan koulutuksella vartijan ja järkkärin koulutuksen lisäksi paloturvallisuus ja-pelastussuunnittelijaksi, yrityksen ympäristövastaavaksi, riippuen siitä missä opiskelee, ainakin raumalta voi kouluttautua turvalaite- asentajaksi.
Sehän riippuu omasta mielenkiinnosta ja motivaatiosta ja varmaan koulumenestyksestä minne menee. Ja ainakin tällä koulutuksella pääsee töihin, muilla ei välttämättä pääse omaa alaa vastaaviin töihin.itekkin teen täällä tampereella muutaman muun luokkalaisen kanssa ylöjärvellä turvallsuuskyselyjä ja parannustutkimusta yrityksille, siitä saa yhen opinnäytteen ja työssäoppimisjakson pois. samanlaista tutkimusta tehdään myös poliisiammattikorkeakoulun päällystötutkintoa suorittavien kesken
- turvallisuusvalvoja
On käyty tutkinto läpi muutama vuotta sitten ja saatu nimike turvallisuusvalvoja.
Jos kesätöitä haluaa tai olla vain muutaman hassun kuukauden alalla, niin sitten turha käydä läpi muutaman vuoden tutkintoa. Riittää se muutamien tuntien koulutuskin kyllä sellaseen...
Mutta jos alalle haluaa ja tahtoo pysyäkin, niin kannattaa jokaisen ehdottomasti aloittaa tuosta kolmivuotisesta tutkinnosta ja jos jaksaa niin jatkaa alan opintoja ylöspäin.
Hyötyä siitä saa irti aika paljonkin. Muunmuassa jos rahaa haluaa niin opinnon jälkeen osaa tehdä turvallisuus-ja pelastussuunnitelmia yrityksille sekä asentaa turvakameroita ja vastaavia laitteita. Helpompi myös yrittää suunnata tiensä eri viranomais- ja alan muihin turvasektoreihin. Jotkut ovat päässeet tekemään töitä yritysten turvallisuuspäällikön asistenttina, turvallisuusvastaavana jne.
Jos taas nimenomaan haluaa pelkästään vartijan tai jv:n hommia tehdä, niin voisi noi lyhyet koulutuksetkin riittää, tosin en tiedä miten kattavasti kaikkea niissä sitten opetetaan.
Suosittelisin silti käymään tutkinnon läpi, koska siitä voisi aueta muitakin mielenkiintosia sektoreita kuin vain vartiointipuoli. - Normaali
löytyy tietoa esim. täältä.
http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;216;6444;6450;10369;10377;10387 - Normaali
oli ala mikä hyvänsä - ja voithan mennä koulutukseen ja jättää sen kesken, jos tuntuu ajan hukalta.
- jomään
itse olen turvallisuualanperustutkinnon käynyt eli meillä päin "turha-puolen". Koulutuksesta vartiointi on vain pieni osa koulutusta. 3 vuoden aikana käydään mm.
-jv- ja vartijan koulutus
-palo ja pelastusturvallisuus (mm. me pääsimme käymään paloasemalla sammutustyön peruskurssin)
-turvalaiteasennusta (sähkötyöturvallisuus perusteet sähkötöistä)
-voimankäyttöä ja tuottoa (sitäkin mielestäni aivan liian vähän.)
-kiinteistöjen turvallisuus suunnitteluita (esim miten tehdään toimistorakennus turvalliseksi)
-uhkatilanteiden hallintaa
-ja kaikkea muuta
ja faktahan on tosiaan se että 100h saa jo vartijakortin tentittyä
ja 3 vuoden koulutuksella tai VATin käyneenä saa HUIKEA KAHDENKYMMENVIIDEN (25) sentin koulutuslisän ja joissakin firmoissa A -kirjaimen olkapolettiin. Ja mitä nyt kuullut olen niin VAT on arvostetumpi kuin tämä turvapuoli, johtuen kaiketi vatin näyttö pohjaisesta koulutuksesta. Ja näin jälkeenpäin mietittynä ei tällä alalla rikastu vaikka minkä koulutuksen on käynyt :D - k
Itse olen käynyt tuon 3 vuotisen tutkinnon ja onhan siitä ollut hyötyäkin, antaa erillaiset valmiudet työtehtäviin kun perus vartijakortin käyminen. Mutta pienellä paikkakunnalla siitä voi olla jopa harmia kun työnantaja joutuu maksamaan koulutetulle kaverille 40e ylimääräistä kuukaudessa niin voit jopa sen takia jäädä palkkaamatta. Isommilla paikkakunnilla varmasti katsotaan hyvällä jos olet tutkinnon käynyt, pelkällä tutkinnolla et tule esimiespaikkaa suoraan saamaan ja hyvä niin, kyllä esimiehellä pitää olla kokemusta kenttätyöstä. Olen kuitenkin huomannut että työnantajat palkkaavat paljon mieluummin sen 3 vuotta töissä olleen kaverin kun 3 vuotta koulussa olleen jolla ei ole vielä käytännön kokemusta työstä. Itse kävisin EHKÄ kokeilemassa ensin että työ natsaa ja sen jälkeen vaikka perus VAT :in josta selviää aikuisopistolla vuodessa.
- __...__
Turvallisuusalan perustutkintohan on laajempi ja monipuolisempi sisällöltään kuin VAT.
Käsittääkseni turva-alan PT on muutenkin melko uusi tuttavuus verrattuna VAT:iin, joka on tosiaan periaatteessa vain vartiointipuoleen keskittyvä tutkinto ja siten vartiointiliikkeille räätälöitykin siinä mielessä. Aika monihan käy tuon turva-alan PT:n ammattikoulussa, mutta kyllä tuota opiskellaan aikuispuolellakin noin 1,5 v kestoisena työsuhteen aikanakin.
Ikävä tosiasia kuitenkin taitaa olla että turvallisuusalan PT:llä tosi moni päätyy ainakin ensimmäiseen työpaikkaansa vartiointiliikkeen palvelukseen. Sen 40€: koulutuslisänhän tuon käymisestä vartiointiliikkeillä sitten saa, mutta sanoisin näin että siinä menee kyllä tutkinto hukkaan jos meinaa työskennellä turva-alan PT:llä vain vartijana tai järjestyksenvalvojana. Tuo tutkinto kun sisältää todella muutakin kuin vain sitä vartija-hommaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 783200
- 492410
- 322127
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa4812112- 1371879
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313311772- 311745
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne101579Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi51320Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani61264