70-luvun rokuja?

Puupposen kanta-asiakas

Vieläkö löytyy niitä jotka muistavat lahtelaisen roku-ilmiön?

46

8661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huuhkain

      olin itsekin näitä rokuja. Meitä oli silloin Kivimaalla aika monta. Ja olihan noita kinasteluja näiden popparien kanssa aina joskus.

    • muistaa

      Itse olin kyllä poppari, mutta oli rokuystäviäkin. Kopinaulaa kierrettiin ympäri, rokuilla omat kulmaukset, popareilla omat. Rokuilla oli usein kiilat housuissa, jotka olivat muuten tiukat, mutta levenivät polvien alta. popparit kulki Beawerseissä tmv. Pukeutumisesta erotti kuka roku, kuka poppari. Tyttönä vähän pelkäsin rokuja, olivat koviksen maineessa.

      • Puupposen kanta-asiakas

        Noita lahkeissa olleita kiiloja kutsuttiin "impparikiiloiksi". Me pelkästään alkoholia nauttivat rokut emme kiiloja käyttäneet.
        Alkoholista: Puupposen täti oli yllätyksellinen ompelija. Häneltä ei tahtonut saada housuja ajallaan, mutta jos vei pullon houskankaan mukana, työstä tuli heti kiireellinen.
        Pulkkisen valmistamissa housuissa ei ollut aivan samaa linjakkuutta kuin Puupposen tekemissä, mutta hyvän näköisiä nekin olivat.
        Viimeiset rokuhousuni lienen hävittänyt joskus 90-luvun puolivälissä. Kutistuivat komerossa


    • rogues galleryn

      seniorikunniajäseniä?

      • Huuhkain

        ole. Ollaan jo viiskymppisiä, kunniaarvoisia? kansalaisia. Se oli vaan elämän tapa siihen aikaan, loppui intin ja töihin menon jälkeen, vaikka olihan niitä yli kolmikymppiseen asti, joitakin.


      • Puupposen kanta-asiakas
        Huuhkain kirjoitti:

        ole. Ollaan jo viiskymppisiä, kunniaarvoisia? kansalaisia. Se oli vaan elämän tapa siihen aikaan, loppui intin ja töihin menon jälkeen, vaikka olihan niitä yli kolmikymppiseen asti, joitakin.

        Tervehdys Tornan suunnan liehuvalahkeiselta Huuhkain-kollegalle.
        Jos tuolloin 35 vuotta takaperin olisi joku ilmestynyt hölpöttämään meille tulevaisuuden ennustuksia valokuvausharrastuksista ja semmoisista niin olisimme ainakin antaneet hänelle lähdöt.


    • Kaitsu

      Muistan kuin eilisen päivän.

      Oli isoja rokuja, jotka lähettivät pikkurokun pyytämään markkaa tai tupakkaa. Kun sanoi pikkurokulle "lähe liitään siitä", niin kohta tuli joku 190-senttinen isoroku kovistelemaan.

      Jotkut rokut imppasivat liimaa tai tinneriä, mutta yleensä olivat harmittomia ammattikoulun levyseppäpuolen kavereita. Osasivat tehdä myös mopoon ns. teharin :)

      Teryleenikangasta kun ei tehty kuin tietyn levyistä, niin jotkut rokut laitattivat ompelijalla keltaisen tai punaisen kiilan housun punttiin ja pari ankkurinappia myös siihen riviin killumaan.

      Kuuluisia ompelijoita:
      Saimaankadulla Housuneulomo Pulkkinen ja Puupponen jossain muualla.

      -kaitsu

    • itkufarkku

      Muistan montakin rokua, asui samassa talossakin aikoinaan. Tyttönä minä pelkäsin heitä ja yksi yli muiden jäi mieleen, koska pelkäsin häntä niin paljon.
      Pojan nimi oli Rusina, muistaakohan kukaan tätä poikaa?
      Itse pidin merkkifarkkuja, jotka jouduin ostamaan itse, wääähh!
      Kiersin Kopinaulaa kovalla kiireellä, mutta toisella puolella oli niitä rokuja ja muita pelottavia, se oli ihan selvä jako nuorten keskellä.
      Käytiin myös Heinolan Marushkassa myöhemmin, sinne oli bussikuljetus.
      Ai niin, ja joskus myös Jenkkapirtillä.
      Muuten muistan Casablancan ja Nuutin, isommat pääsivät Itämereen sisään, kun oli jo ikää.

      • allu 18

        Tunsin aikoinaan jo nyt edesmenneen Rusinan.Itsekkin aikanaan rokuhousuja teetin niin Pulkkisella kun Puupposellakin.Ja ne kopinaulan ajat muistan hyvin.


      • selvyyden vuoksi

        Tarkoitat siis Rusina-kullia.


      • Anonyymi

        Rusina jotenkin tuttu nimi.varmaan tiesin hänet silloin.


      • Anonyymi

        Oivoi niitä aikoja. Muistan kyllä... -ikävä kavereita...


      • Anonyymi

        Vanha kommentti, mutta tunsin rusinan oli aika karun näköinen tyyppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rusina jotenkin tuttu nimi.varmaan tiesin hänet silloin.

        Samoin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha kommentti, mutta tunsin rusinan oli aika karun näköinen tyyppi.

        Totta, jopa vähän pelottava mutta ei minulla ollut sen kanssa ongelmia


    • Roku v69-77

      Tottakai muistaa...eihän tuosta ole kuin muutama vuosi.....(n.40v)
      Kommentit Rokujen pahuudesta ja kauheudesta ovat ja olivat ihan turhia...Ei pitäneet paikaansa...

      • Rokuna

        Juu aivan höpö höpö juttuja Rokuista...ei todellakaan pitneet paikkaa...Itsekin Roku 69-77


    • allu 18

      Hyvin muistan,olin yksi heistä.

    • Liipola 1975

      Liipolan rokuja oli kanssa mm.
      Karjalaisen veljekset Kapa ja Juhis, sitten se linnan venkula Jedi. Ruolahen Kepa, Hyvösen Veksi ja Tanskanen ainakin muistelen. Oli niitä muitakin mutta en nyt muista tähän hätään.

    • Kuusiston tyttö

      eikös Kalju-Time ja Pappa ollut kans rokuja sekä Giazantin Marco? Kaikista hurjimmat jannut tuli kyllä Kiveriöstä, heitä pelkäsi poliisitkin

      • Keke kekkuli

        Oli erikseen Ala-Kiveriön porukka Hirsimetsäntien suunnalta ja sitten Ylä-Kiveriön porukka vesitorninmäeltä. Rähinöivät usein keskenään, mutta kylillä kun tavattiin niin lyöttäydyttiin yhteen. Ruolan porukka taisi olla verivihollinen. Taajiksen porukka menetteli. Kiveriössä kierteli muistaakseni koiravartijatkin jonkinaikaa että tilanne olisi vähän rauhoittunut, mutta ei ne kauan siellä viihtyneet , oli meno niin hurjaa, kivet lensivät.


    • ent. roku

      Hienot oli housut rokuilla. Taskut melkein polvissa että kädet oli suorana kun pitivät taskuissa. ja leveät vyöt kuulu kuvaan.
      Hienoa aikaa.

    • rokupöksy

      onko kellään enään rokuhousuja tallella?

    • Rokut!

      Muistaako kukaan salpakankaan/hollolan Rokuja? Monta tuttua/kaveria oli sieltä, nimet vaan unohtunut vuosin varrella.. Mahtavaa aikaa!

      • Pata-Leno

        Muistaa! Salpakankaalta mm. Öhylän Kapa, Salpa-Kyre, Öystilän veljekset ja niitten systeri Rako-Riitta, jota toiset jätkät jyysti, Kype Jurmala, Transsi-Ola, Marjanen jne


    • A. Virtanen

      Itse tuli pyörittyä Möysä/Ruola alueella. En ollut roku enkä poppari, mutta muistan oikein hyvin ko. alueen tyypit. Useat tässäkin ed. mainittuja. Se oli hyvin kaksijakoista aikaa ja osin vähän pelokastakin. Kesäsiirtoloissa näitä harmillisimpia tyyppejä pyöri. Nämä "siirtolat" olivat merkillinen ilmiö tuolloin. Ruola ja Kiveriö otti sovitusti yhteen Möysänjärven rannalla. Oli se melkoinen näky kun 50 kaipparia mäiskii toisiaan. Me nuoremmat sieltä vähän kauempaa kahteltiin, heh.
      Työ, koulutus, armeija katkasivat useimpien rokuilun & poppailun. Jotkut jäivät siihen jumiin ja se tie johti hautaan. Rokutytöt niissä juurikin tietyissä housu & pusakka vetimissään olivat tooodella hyvänäköisiä. Sillon ei painittu baareissa, vaan "ahonlaidalla."

    • 3km koulumatka

      Muistaako kukaan, kun Pyhättömän pallokentän vieressä oli sininen pukukoppi, 1970-luvun loppupuolella? Se purettiin kait joskus 1980-luvun puoleenväliin mennessä.
      Oveen oli piirretty kuva alastomasta naisesta, jonka v-ittuun meni juna. Oli piirretty kiskot ja ohessa luki vielä jokin lyhyt tekstikin. Olin ite silloin semmonen 7 v poika, joka aloitti peruskoulun Kiveriön ala-asteella 1978.
      Kuljin kouluun siitä kentän vierestä.
      Se oli hyvää aikaa.

    • munaa imettiin

      Homojahan ne oli kaikki... mutta ei niin homoja ku hämyt ja popparit

      Radiomäellä aina homoiltiin katseilta suojassa

      • homoja kaikki

        Tämä on totta Radiomäellähän on se Tom of Finland museokin eikö?


    • Ihmettelijä

      Lahdessa Radiomäki ja Radanrakentajien hautausmaa. Tampereella vastaavasti Alasjärvenranta ja sen metsä. Kaikkia kolmea yhistää tietyt tekijät: Homojen tapaamispaikkoja ja sijaitsevat valtatie 12 varrella.
      Voikohan vt. 12:ssa olla jotakin taikaa, kun tien varret houkuttavat kaikkia homoja koolle? Onko selitys luonnollinen, vai The X-files kamaa? HC-kamalta kyllä vaikuttaisi. :-)

    • Kiveriöläinen

      Voi niitä aikoja. Sain ne rokuhousut kun kauan kinusin ja sitten Kiveriössä vanhempi roku myi omat vanhat Puupposella teetetyt. Rusinan muistan kun olin Kivimaan ylä-asteella. Onkohan Jedi elossa ?

    • Liipolan_erikoinen

      Koskas Jedi on kuollut? Ei meinannut saada sen puheesta mitään selvää kun rassasivat kaulaan riksussa. No, olihan noita rokuja paljon. Nimiä ei vaan muista. Oli se hienoa nuoruusaikaa. Liipolassa oli monta rokua.

    • rokenrol

      Vitut jedistä..onx sysy hengissä

    • Veksi587

      Lipposeen veljekset ja niiden systeri asui ainakin liipolassa. Täys persreikiä. Kummatkin veljekset delanneet jo aikapäiviä sitten. Noin 15 v sitten näin heidän siskonsa ja kama oli maistunut huolella. Missä lie nykyään.

      • Napakanruusu

        Jos meinaat vellihousulipposia niin ne mitään rokuja olleet. Peräkammarin poikia kumpikin.


      • Anonyymi

        Tuttuja kavereita kumpikin.vanhempi systeri asuu mukkulassa nykyään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuttuja kavereita kumpikin.vanhempi systeri asuu mukkulassa nykyään.

        mikä vanhempi systeri ,niillä lipposilla ketkä liipolassa asui oli vaan yksi tyttö ja 2 poikaa,pertsa , jami ja sirpa,tai sitten muistan väärin.


      • Anonyymi

        Tuttuja veljeksiä ja systeritkin tiesin jotenkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikä vanhempi systeri ,niillä lipposilla ketkä liipolassa asui oli vaan yksi tyttö ja 2 poikaa,pertsa , jami ja sirpa,tai sitten muistan väärin.

        Oli just samat


    • Anonyymi

      Asuin Rinkelinmäen ja Mukkulankadun vaiheilla. Sieltä muistuvat mieleeni Rantamaan Happe ja hänen isoveljensä, Ikari, Pössi, Pikku-Jukka. Joskus oli kivisotia Rinkelinmäki vs. Mukkulankatu. Mukkulankadulla asui yksi kaveri, muistaakseni sitä kutsuttiin Puna-Paveksi. Hän heitti yhtä meidän talon tyttöä kivellä päähän, isäni vei sitten tytön ensiapuun.

      • Anonyymi

        Rinksalaiset nyhräs myös meitä niemeläisiä kohtin, mutta kaskummaa kun porukka alkoi nopeasti olla kimpassa ja pelkkää jokapäiväistä arkea! Hyviä kamuja olivat!
        Olin mukana porukoiden sulautumisessa, kun niemen kioskilla aina tapailtiin ja oltiin aikaa.
        Todella hyviä kamuja sieltä saatiin alueelle ja ihan aikuisiälle saakka!
        Nimiä en ala kertoilemaan ja olihan tuossa jo muutamia tunnistettuna.

        Satoinpa olla yksi avaintyyppi niitä joka asettui yksin koko rinkasalaisten "hyökkäyksen" neuvottelijaksi. Polteltiin porukalla rauhantupakat ( minä tarjosin kaikille) ja juteltiin mukavia. Siitä se mielestäni alkoi, se kimppa fiilistely.


    • Anonyymi

      Mukkulankatu 12:n kellariin johtavan portaikon kaiteella istui aina sellainen "rokuporukka", jota ainakin me pienemmät hieman pelkäsimme. Niemi oli mukava paikka, mutta sieltä en muista oikein ketään. Mukkulan urheilukentän koppien takaseinästä löytyi myös paikallisten taiteilijoiden "töitä", joita käytiin katselemassa.

    • Anonyymi

      Tässä ketjussa on kirjoiteltu paljon Kiveriön alueesta. Erityisesti Katajakadun alue Kivimaan kupeessa oli hurja paikka.

    • Anonyymi

      Miten rokut suhtautuivat Lahteen saapuviin helsinkiläisiin?

      Pidä huivista kiinni, Tatjana -elokuvassa Peltsi on roku, yllään Orimattilan Jymy -rotsi, housuissa rokukiilat ja Brylcreem-rasvis.

      https://areena.yle.fi/1-1355334

    • Anonyymi

      Rokuja muistan 60-70 luvulta: Omppu, pikku-Tappi, Kaitsu H.,Silli, Time, Timi H., Karjalaisen veljekset, Sikasen sällit, Tytöistä muistan vaan Hartsun, eli Anne H. Olihan meitä muutama sata rokua ja lahkeiden leveyttä mittailtiin joskus.Itselläni aina 45-50 cm. Joskus kiiloilla ja joskus ilman. Monia kuoli 70 luvulla puukotuksiin etc. Ompun tappoi impparikaverinsa tosi törkeästi saksilla mm. ja siitä nousi silloin melkoinen kohu! Peltonen oli Omppu nimeltään... Mutta mukavaa wanhuutta vaan elossa oleville harvoille rokuille! T: E.V.P. roku

    • Anonyymi

      Olin Roku 60-70 luvulla ja kop aulasta häädettiin popparit hämeenkadulle. Kaikki kunnon Rokut muistan vieläkin. Pikku Tappi K. yritti näytellä kovaa, mutta Kortelainen ei ollut kova ja salinkallion vastaanottokodissa murtui...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3822
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1490
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1309
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1194
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      997
    Aihe