Veeti-kakadu

Hei
Ihan haluaisin (olen lukenut kyllä kaikki tämän foorumin jutut useimmat linkit) kommentteja uuden tulokkamme kotiuttamisesta.

Veeti-(poika)neitokakadu tuli meille 2-kuukautisena jouluaatonaattona, erotettuna 5 poikasen laumastaan. Häkki saatiin mukaan, mutta onneton pesin sen, ihan aiheellisesta syystä tosin! Varmaan kaikki omat hajut menivät sen tien.

Pienokainen lennähti olohuoneeseen ikkunalaudalle, ei käsikesy, joten pakolla piti saada häkkiin. Seuraavana päivänä luukun ollessa avoin, lennähti, mutta tallusteli vaan lattialla!

On tottunut nyt jo juomaan "omasta pullosta", suihkutukseen, jopa imurin/poran ääni ei hetkauttanut. Ainut, mikä outona oli aurinko!, mikä täällä itäisessä E-Suomessa viime aikoina on näyttäytynyt. Samoin parvekkella pörräävät tintit jja tikka.

Veeti syö ihan hyvin siemensekoitusta/hedelmämysliä, jopa yhden porkkananpalan hätäpäissään, salaatti, kurkku, omena ei ainakaan vielä kelpaa.
Seebia-kalkkikivi ostettiin, sitä se on nakerrellut hiukan, samoin peilikeinu kiinnostaa (yrittää nakertaa niitä muoviosia?). Ei mielestäni ole "narsisti", kuten joistain tulee, pari kertaa vinkaisee kuvalleen tai kenelle lienee? (Tänään varmaan sanoi kuitenkin "titta", kun olin toisessa huoneessa ja kutsuin häntä.)

Nyt ei ole laskettu lentämään, eikö se nyt ensin pitäisi saada käsikesyksi, vasta vähän opeteltu, mutta ei vielä syö kädestä, tosin ei ole niitä hirssipötköjä. Mielestäni hyvin tottunut kaikkiin meidän rutiineihin kuitenkin (ei pelkää lehden rapistelua ihan lähelläkään)

Useimmat linkit/vihjeet olivat jo hieman vanhemmille eläteille, mutta kai samoja kaavoja soveltaen saamme Veetistä sisäsiistin kakadun

Anteeksi pitkä viesti

Kaikille palstan lukijoille erinomaisen onnellista tulevaa vuotta!

5

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neitokakadusta!

      Mukavaa kun liityit neitokakadujoukkoon! :)

      Syötätkö pellettejä Veetille? Jos hän syö runsaasti erilaisia tuoreruokia ja saa vitamiineja veden mukana, ei pellettejä välttättä tarvitse. Ne ovat siis täysravintoa papukaijoille.
      Vielä siemenistä, auringonkukka on pahaksi koska se on hyvin rasvaista. Silloin tällöin voi antaa hiukan, mutta joka päiväiset auringonkukansiemenet ovat kielletty. Kaikki ruuat joissa on siemeniä kannattaa pakastaa, sillä ne voivat pusseissakin olla täynnä ötököitä tai niiden munia. 48 tuntia pakastimessa riittää.

      Vaikka Veeti ei ole käsikesy, hänen on päästä joka päivä vähintäänkin tunniksi lentämään, mieluiten kahdeksi.
      Häkkiin saat hänet hänen lempiherkkunsa avulla. Kärsivällisyyttä. Tässä menee nimittäin aikaa.

      Peilijutusta vielä, kokeile ottaa peili pois Veetiltä vaikka 1-2 viikon sisällä. Katso miten se reagoi. Jos kaikki menee hyvin, laita peili takaisin vasta vaikka 1 kk päästä. Aikaa myöten Veetistä mitä ilmeisimmin tulee peilirakas, mikä on aina huono juttu.

      Parhain vaihtoehto olisi tietenkin kesy kaveri hänelle, joka auttaisi myös Veetiä kesyyntymisessä. Jos kesy tulee kädelle, ajanmyötä myös Veeti uskaltaa aina hitusen enemmän.

      "mutta kai samoja kaavoja soveltaen saamme Veetistä sisäsiistin kakadun"

      Sisäsiistin? Neitokakaduja ei voi opettaa sisäsiisteiksi. Siinä voisi mennä ikä ja terveys. Suuremmat kakadut ym. suuret papukaijat voivat sen oppia, mutta itse en ole koskaan kuullut sisäsiististä neitokakadusta. Nekun saattuu olemaan sellaisia jääräpäitä jotka pruuttaavat siihen missä sattuu juuri olemaan ;)

      Oletko muuten käynyt jo näillä sivuilla?:

      http://www.neitokakadut.com/
      http://www.papukaijat.net/
      http://www.papukaijayhdistys.fi/

      • Kyselit ruokinnasta; ainut mitä se on suostunut toistaiseksi syömään, on siis ostopaikasta mukaan saadut jyväsekoitus ja hedelmämysli. Mitään tuoretta se reppana ei miellä syötäväksi, paitsi siis sen yhden porkkananpalan? Olen tarjonnut salaattia, kurkkua, omenaa, porkkanaa, kananmunaa... (Uusi istumaoksansa on kuorellinen, sitä kuorii mielellään) Eli ei tiedossa herkkupalat toistaiseksi.

        Ollut meillä tänään siis tasan viikon.

        "Sisäsiistillä" tarkoitin lähinnä, että ei syö /katko kukkia (kuten kun ekapäivänä pörähti lentoon, siinä mukana "pörähti" myös pari santtuani), löytää omat laskeutumis/lempipaikkansa ...

        Tosi monilla sivustoilla olen käynyt ja tietoa tulvillaan. Jotain linnuista tiesin jo ennestään, koska aikoinaan oli undulaattipariskunta.


      • :) hyvä hyvä
        annoona kirjoitti:

        Kyselit ruokinnasta; ainut mitä se on suostunut toistaiseksi syömään, on siis ostopaikasta mukaan saadut jyväsekoitus ja hedelmämysli. Mitään tuoretta se reppana ei miellä syötäväksi, paitsi siis sen yhden porkkananpalan? Olen tarjonnut salaattia, kurkkua, omenaa, porkkanaa, kananmunaa... (Uusi istumaoksansa on kuorellinen, sitä kuorii mielellään) Eli ei tiedossa herkkupalat toistaiseksi.

        Ollut meillä tänään siis tasan viikon.

        "Sisäsiistillä" tarkoitin lähinnä, että ei syö /katko kukkia (kuten kun ekapäivänä pörähti lentoon, siinä mukana "pörähti" myös pari santtuani), löytää omat laskeutumis/lempipaikkansa ...

        Tosi monilla sivustoilla olen käynyt ja tietoa tulvillaan. Jotain linnuista tiesin jo ennestään, koska aikoinaan oli undulaattipariskunta.

        Se nakertamisjuttu voi olla sinänsä hankalaa, sillä nekun juuri mielellään oleskelevat huonekasveissa.
        Oletko jo tarkistanut ettei mikään kasvi (jos teillä huonekasveja on) ei ole myrkyllinen?

        Neitokakadun voi myös opettaa niistä pois, mutta se vaatii runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä.
        Myös kukkamulta on neitokakadujen suosiossa. Kukkamullan päälle voi laittaa suurehkoja puhdistettuja kiviä, joiden raoista vesi pääsee kyllä kasviin.


      • :) hyvä hyvä kirjoitti:

        Se nakertamisjuttu voi olla sinänsä hankalaa, sillä nekun juuri mielellään oleskelevat huonekasveissa.
        Oletko jo tarkistanut ettei mikään kasvi (jos teillä huonekasveja on) ei ole myrkyllinen?

        Neitokakadun voi myös opettaa niistä pois, mutta se vaatii runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä.
        Myös kukkamulta on neitokakadujen suosiossa. Kukkamullan päälle voi laittaa suurehkoja puhdistettuja kiviä, joiden raoista vesi pääsee kyllä kasviin.

        On, on, ja paljon kukkia, mielestäni ei-myrkyllisiä. Toki haluaisin upeitten santtujeni kukkivan myös piakkoin.

        Mies juuri otti sen peilikeinun pois ja laittoi tilalle "puukeinun", mitä saa rapistella, ei enää pelännyt häkkiin menoa, kuului vain hyvä, hyvä...
        Alkoipa heti rapina käymään, hyvä, hyvä

        Harmillista lennättämisessä on, kun Veeti nyt majailee keittiössä, eikä olohuoneeseen ole väliovea, että saisi totutella vaikka ensin yhteen huoneeseen, työhuonekaan ei ole hyvä, koska on avonaisia (kopattomia) korjattavana olevia tietokoneita, mutta katsellaan


    • Ronja007

      Onnea!Hienoo et sä oot löytäny kivan elukan ittelles ;D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe