bokserin ripuli

jj-na

meillä uros bokseri , 1,5v. sillä ollu monta päivää ripulia, nyt tullut myös verta ripuloidessa. peräaukko erittäin turvonnut.
aloitettiin paasto nyt, huolestuin vasta kunnolla kun tuli verta. muuten koira on todella herkkävatsainen ja allerginen. siksi usein vatsavaivoja. myös madotus pitää uusia.
voiko koiraa seurailla pari päivää vai onko syytä viedä heti lääkärille. asutaan aika korvessa joten lääkäriin vienti näin pyhänä on hankalaa.
koira on muuten oma pirteä itsensä, ei kuumetta tai muuta.

5

1902

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cilli

      Jos lääkäriin meno on hankalaa, mikset soita nyt heti ja kysy ensin puhelimitse mitä lääkäri ehdottaa. Paria päivää minä en odottelisi.

      • jj-na

        olen yrittänyt saada kiinni muutamaakin eri eläinlääkäriä, mutteivät vastaa puhelimeen. hirveä kiire ilmeisesti täälläpäin. mutta huomenna mennään heti aamusta toiseen kaupunkiin päivystykseen.


      • ihmislääkäri
        jj-na kirjoitti:

        olen yrittänyt saada kiinni muutamaakin eri eläinlääkäriä, mutteivät vastaa puhelimeen. hirveä kiire ilmeisesti täälläpäin. mutta huomenna mennään heti aamusta toiseen kaupunkiin päivystykseen.

        Jos et saa eläinlääkäriä kiinni. Soita korkeasaareen tai Ähtärin eläinpuistoon siellä on henkilöitä jotka toimivat työkseen eläinten kanssa ja antavat auliisti neuvoja. Huom numeron saa numerotiedustelusta. Myös ihmislääkärit voivat auttaa jos ei eläinlääkäriä saa kiinni. Eihän eläimet ja ihmiset niin paljon toisistaan eroa, vaikka koiran kuumeen mittaaminen kainalosta onkin hankalampaa kuin ihmisellä. Ei muuta kun rohkeasti vaan päivystys polille koiran kanssa.


    • koiralle kannattaa

      antaa ripuliin koirille tarkoitettuja maitohappobakteereja eli teho-bakt jauhetta jota saa apteekista. lisäksi tietenkin paasto ja sitten pikkuhiljaa riisijauhelihaseosta, ensin riittää pelkkä keitinliemikin. jos koira ei suostu syömään tuota teho.bakt jauhetta (siinä on tietty haju) voi koiralle antaa myös ihmisille tarkoitettua imodium lääkettä ripuliin, sillä se on hajuttomampi ja pillerin voi laittaa vaikka väkisin koiralle suuhun toisin kuin jauhetta. ripuloinnissa huolehdittava nesteen saanti. jos koiran vointi ei muutaman päivän kuluttua muutu otettava yhteyttä lääkäriin. myös tietenkin silloin jos koiran tila huononee.

      tuo verinen uloste voi olla seurasta monestakin asiasta, esim suolistossa raapiumaa/haavaumaa jolloin verta erittyy suolimassaan mutta se voi olla myös stressireaktion aiheuttamaa eli ehdottomasti kannattaa olla joka tapauksessa yhteydessä lääkäriin ja kysyä millä tavalla asiassa kannattaa edetä.

      toivotaan että koiranne on jo kunnossa!

    • Kaapelijaska

      oli kans kerran ripulia ku söin liikakypsää majoneesia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe