MARSU EI SYÖ!!!

Mutzi81

Viikko sitten lyhennettiin meidän marsun hampaat jotka oli tosi pitkät. Ei vieläkään suostu syömään! Pakkoruokinnalla on menty eteenpäin. Torstaiksi varasin uuden lääkäriajan. Voiko enää hampaista johtua vai onkohan jotain muuta..? Huomasin äsken että silmät rähmii.. Yrittää kyllä alkaa syömään mutta ei siitä mitään tule. On jo 5v.

9

1119

  Vastaukset

  • Mun marsu oli syömättä 2 viikkoa,käytettiin lääkärissä ja se lyhenti hampaita.ei syönyt vieläkään.käytettii uudestaan,mutta eri lääkärillä.ei sekään löytänyt oikeastaan muuta kun poskesta haavan.marsulla oli kova halu syödä mutta siihen se jäi ei saanut irti mitään,veti heti leuan rintaa vasten.koitettiin pakko ruokintaa ja kaikkea.sitten yhtenä iltana se jouduttiin käyttämään piikillä.nyt hirvee ikävä sitä marsua. ei menny kuin yksi päivä niin otettiin uusi marsu.se on ihan erillainen luonteeltaan kuin se eka marsu.

   • Miksi jouduitte sitten viemään piikille? Sain ajan vaihdettua jo tälle päivälle kun yön aikana mennyt huonompaan kuntoon, kyyhöttelee..


   • mutzi81 kirjoitti:

    Miksi jouduitte sitten viemään piikille? Sain ajan vaihdettua jo tälle päivälle kun yön aikana mennyt huonompaan kuntoon, kyyhöttelee..

    ...pakkoruokkimaan marsua kun se ei syöny.Se oli ollut leikkauksessa mut kyl se oli sen leikkauksen jälkeen söi mut ei sit seuraavana.Maanantai iltana kun vein possuille ruokaa huomasin et ei ollu enään yhtä marsua se oli nukkunu pois.Me oltais seuraavana päivänä ttilattu Eläinlääkäri mut ei keritty.Ikävä on kova.


  • Silmien rähmiminen viittaisi johonkin muuhunkin kuin hampaisiin, ehkä jonkinlaiseen tulehdukseen.
   Toivottavasti saat marsun vietyä lääkäriin, ennenkuin on liian myöhäistä, syömättömyys on huono juttu.
   Kannattaa aloittaa heti "pakko"ruokkiminen, että marsun ruoansulatusjärjestelmä ei pysähdy. Kannattaa myös antaa nestettä, mikäli ei juo.

  • Meidän marsu sitten joutui eilen lähtemään taivaaseen..:( Ei pystynyt eläinlääkäri auttamaan. Oli leuka pois paikaltaan ja murtunut. Kukaan ei ymmärrä missä niin on voinut käydä.. Mutta pääasia että ei joudu enää kärsimään.. Eli ei johtunut hampaista syömättömyys.

   • Mun marsun Hemmon silmät alko noin 2kuukautta sitten rähmimään ja kuonoon ilmesty rupi. Käytettiin eläinlääkärillä, Hemmo sai vahvan penisiliini kuurin. Alku meni ihan hyvin, mutta sitten Hemmo lopetti syömisen. Yhtenä iltana kun äiti taas kerran pakkoruokki sitä, se luiskahti n. metrin korkeudelta laattalattialle ja sen jälkeen laahas peräpäätään. Oltiin kaikki aivan peloissaan, oltiin varmoja ettei pikku hemmo sleviäis yön yli. Seuraavana päivänä Hemmo pääsi eläinlääkäriin jossa sille laitettiin joku kipulääkepiikki ja se nukku sitten häkissäkin vielä... Olin onneni kukkuloilla kun tulin täysin epävarmana koulusta kotiin, oliko Hemmo elossa vai ei! Ei ollut kännykkää edes, että olisin voinut soittaa. Kyllä siinä kyynelsilmin kiitettiin korkeinpaa. Kyllä se vieläkin laahaa hiukan peppuaan, mutta ihme että Hemmo ylipäätään jäi henkiin! :D:D


  • moi,
   luin tota sun marsun hammas juttua..
   itse syötin yksi vuotiaale marsulle kaks kuukautta banaani-omena-porkkana mössöä lusikalla,kun se ei pystynyt itse syömään edes heinää.sillä oli synnynnäinen ravinnon imeytymishäiriö.ensin tuli ihottumaa varpaisiin ja ne alkoi vääntyä kuin reumapotilaalla,sitten tippui hampaat kokonaan.marsu oli urhea ja seurallinen, koko ajan syömässä.lääkärit ei tehnyt mitään eikä olleet sen viisaampia asian suhteen kuin minäkään.
   meneekö teidän marsulla nyt suu kiinni asti?kannatta tutkia leuat ja nielu,ettei siellä ole esteitä esim hammaspiikkejä.
   voimia sulle

   • vietiin eilen illalla päivystykseen syömättömyyden vuoksi. Maanantaina kiinnitin huomiota marsun kuihtuneeseen olemukseen, ja tiistaina aloin toden teolla seuraamaan sen syömisiä. Ostin kaikkia herkkuruokia, mutta mitään ei mennyt alas. Osan ruuista marsu haki keposta ja vei mennessään, muttei saanut syötyä. Eläinlääkäri kiinnitti huomiota siihen, että marsun leuka ei liikkunut sivusuunnassa kuten sen kuuluisi, vaan tuntui kuin suussa olisi ollut vastus. Hampaissa ei ollut piikkejä, mutta poskihampaista napattiin pienet palat jonka jälkeen leuat tuntuivat liikkuvan paremmin. Marsulle annettiin injektiona vitamiineja, nesteitä ja hieman antibiootteja, Nyt odottelen josko kaveri alkais syömään. Ei ainakaan vielä ole kiinnostunut ruoasta, mutta hieman se jutteli kun siistin häkkiä. Illalla annan ruiskulla ruokaa jollei nyt ala itse syömään. Marsu on niin pieni eläin, ettei kestä kauaa syömättä. Siksi kannattaa tilata eläinlääkärille aika välittömästi kun huomaa sairauden merkkejä. Nyt vaan toivon, etten reagoinut liian myöhään tähän syömättömyyteen. Peukkuja pystyyn meidän puolesta!


  • Marsuni ei syö! sillä on lähtenyt myös etuhampaat! Jopa se on niin lihava mutta vähän se ei luultavasti ehkä pysty liikkumaan tarvittaisiin varmaan eläin lääkäriä mutta ei se maksaa luultavasti niin paljon!! ETTÄ PITÄÄ MYÖS MIETTIÄ ELÄINTEN HYVIN VOINTIA EI VAAN RAHASTA! kuuleppa on paljon eläimiä jotka tarvii lääkäriä ilman niitä eläimet kuolee 😭 jopa ihmisen lääkäri ei luultavasti ole mikään liian kallis että tarjottaisiin 100 €

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3366
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   211
   1556