Kansallispuisto

Matkaajat

Millasia paikkoja nuo puistot ovat? kartalla iso vihree alue mut mitä ne pitää sisällään kauniin luonnon lisäksi?? Miten pääsymaksut toimivat ja onko alueilla yleensä kauppaa tai motellia? Onko yleensä täynnä turisteja vai löytääkö sitä rauhallisuuttta....

3

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luonnonihmeitä autoilijalle

      Jos tarkoitat siis Natural Park statuksen omaavia paikkoja, niin ne pitävät sisällään aina mitä kummallisimpia luonnonihmeitä. Esim. kivisiä kaaria, kivettyneitä puita, 100m korkeita puita, geysirejä, kanjoneita, yms. yms. jotain ihmeellistä. Niihin on aina sisäänpääsymaksu muistaakseni n. 10-25$/auto/päivä (ei siis välttämättä per henkilö).

      Jos aiot vuoden sisällä mennä useaankin puistoon, niin kannattaa ostaa 50$ maksava Annual Pass, jolla autokunta pääsee rajatta kaikkiin yhden vuoden ajan. Itse menin kymmeneen Natural Parkiin ja siis säästin paljon rahaa Annual Passilla.

      Ne on amerikkalaiseen tapaan tehty autoilijalle mukavaksi päästä suhtkoht lähelle oleellisia paikkoja, patikointiakin tietysti voi tehdä. Alueiden sisällä ei ole paljon hotelleja, joissakin ei ollenkaan. Mutta puiston välittömässä läheisyydessä on yleensä nippu motelleja, jotka tietenkin ovat sesonkiaikaan sitten aina täynnä, kannattaa siis varata etukäteen.

      Sesonkiaikaan ei löydä rauhallisuutta, mutta senongin ulkopuolella voi löytää ja sitten patikoimalla sinne minne autolla ei pääse voi olla rauhallisempaa.

      Hienoja paikkoja ovat jokatapauksessa, kannattaa varata pienimpäänkin puistoon 1 päivä ja isoimpiin muutama päivä.

    • verkosta www.nps.gov

      Katsopa http://www.nps.gov/, kaikki Natural Parkit on siellä tarkkaan kuvattu, kartat, kiinnostavat paikat, hinnat, ravintolat, majoitus, ajankohtaista, ja muuta.
      Minäkin olen sitä mieltä että pelkästään kaunis luonto ei riitä jenkeissä kansallispuiston "arvonimeen", pitää olla ihmeellinen luonto.

    • traveller23

      National Park on myös suojelualue eikä mikään turistikohde autoileville jenkeille. Nämä alueet ovat siis ajatukseltaan aika vastaavia kun suomalaiset luonnonpuistot mutta luonto on yleensä paljon hienompaa ja maisemat todella upeita. National Park statuksella siis yritetään suojella uniikkia luontoa ja luonnon ihmettä. Osassa puistossa on liikkuminen polkujen ulkopuolella on kielletty. Leiriytyminen on sallittu vain erikseen osoitetuilla alueilla. Turistit eivät myöskään saa roskata luontoa, tehdä nuotioita, metsästää tai muulla tavoin tuhota luontoa.

      Olen vieraillut 6 eri osavaltiossa ja käynyt n.30 kansallispuistossa/monumentissa. Osassa puistoja näkee hienoja maisemia jo autosta (Utahissa) tai pienen kävelyn päästä. Joissakin puistoissa pitää tehdä pitkiä päiväretkiä että voi kunnolla nähdä puistoa. Ainoa puisto jossa en ole löytänyt "rauhallisuutta" on Grand Canyon koska vuoden jokaisena päivänä turisteja on niin paljon että rauhallista paikkaa on vaikea löytää. Coloradossa Rocky Mountain National Parkissa (kesäkuu) teimme monta päivän vaellusta ja kahtenä päivänä näimme vain pari ihmistä trailillä joten mitään ruuhkaa ei todellakaan ollut.

      Kaikissa puistoissa on park rangereita jotka neuvovat vierailijoita puistoon liittyvissä asioissa, rangerit löytää melkein joka puistosta visitor centeristä. Visitor centereissä on yleensä vessat ja myytävänä kaikenlaista puistoon liittyvää materiaalia; karttoja, julisteita, avaimenperiä, paitoja, kirjoja ja paljon muuta.
      National Parkeissa on myös campgroundeja joissa voi majoittua teltan kanssa. Yleensä puiston sisällä ei ole kovin kummoisia hotelleja mutta alueen ulkopuolella olevissa kylissä on yleensä erillaisia majoituspaikkoja motelleja, hotelleja ja B&B-paikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe