Muka halpaa?

CouscousX

Kiertelin juuri mieheni kanssa muutaman marokkolaisen kaupungin. Kaunista ja eksoottista - kyllä, mutta puheet edullisuudesta ovat kyllä menneen ajan kullanmurusia.

Olemme kokeneita, reippaita ja erittäin ystävällisiä reppumatkailijoita, joten ymmärrämme kyllä tinkimisen ja muun päälle, mutta silti olimme vähän pettyneitä. Marrakeshissä osa myyjistä/taksikuskeista eivät suostu enää edes tinkimään sillä tietävät että joku hölmö turisti kyllä maksaa sen hinnan mikä voi olla jo kalliimpi kuin Suomessa. Emme siis viitsineet paljon ostella kuin kilteiltä vanhuksilta viikunoita. Kama oli kaiken lisäksi monissa paikoissa ihan pelkkää krääsää ja feikkiä.

Muutenkin ko. kaupunkia leimaa hämmästyttävä ahneus. Lähes jokaisessa kyökissä joutui tarkistamaan yhteenlaskutoimitukset jotka aina olivat heittäneet. Selittelivät "huonoja laskukoneita". Just just.

Yli-innokkaille lapsioppaille olimme tiukkoja ja selitimme ranskaksi ettemme toivo palveluksia. Silti jotkut ipanaiset jatkoivat sinnikkäästi, ja jos heille antoi dirhamin, nauroivat he räkäisesti päälle koska se oli aivan liian vähän. Päätimme ettemme aio tukea tätä kehitystä että lapsilla on ihmeellinen käsitys että turisteilla on aina vain rahaa, rahaa, rahaa jaettavana ilmaiseksi. Turistithan sen ovat heille syöttäneet, eivät ne sitä itse ole keksineet.

Kyökeissä sai (eittämättä hyvää) tajinia noin neljällä eurolla mutta se sisälsi noin viisi siivua pottua ja muutaman siivun tomaattia ja pari muuta legyymiä. 4 euroa siitä, hm. Ei riitä urheilevalle miehelleni kuin hetkeksi. Taksikuskien kanssa sai tapella tosissaan ja kehutut 5-15 dirhamin taksit... 15 dirhamin taksi onnistui vain kerran. Petite taxitkin yrittivät pokkana 50 -60 dirtsua pienistä matkoista.

Riaditkin ovat suolaisissa hinnoissa vaikka taivaallisilta näyttävätkin. 50 euroa yöstä pyydettin melko vaatimattomasta Riadista. Onneksi tajusimme mennä ostamaan Lonely Planetin modernista kaupungista ja jokseenkin asiallisempi hinnoittelu löytyi.

Lisäksi miestäni sapetti miesten jatkuva sihinä ja kihinä perääni vaikka olin asiallisesti puettu, katse pois äijistä ja selkeästi aviomiehen seurassa. Vaikea ymmärtää.

Marokossa on paljon hyvääkin, ja ehkäpä palaamme, mutta vain jos tie vie jonnekin maaseudulle toivoen että se fantastinen marokkolainen jalous pääsee paremmin esille. Tietää kyllä että se on olemassa.

7

1323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inni

      hei ihan samaa mieltä olen. olin mieheni kanssa myöskin marokossa ja kävimme marrakesisssa, mielestäni kaikkialla pyydettiin vain rahaa. yleisvaikutelma marokosta oli huono , niin paljon oli kerjäläisiä iltaisin kaduilla agadirissa. mielestäni ei niin halpaa ja todella ruoka-annokset sekä pieniä että myös huonoja.kana annoksen kana oli niin kuiva että se ei painanut yhtään mitään . tullimuodollisuudet mennen tullen pelkkää kärsimystä.lentoaseman tax free oli surkea,mutta tuli käytyä. turkkiin verrattuna matkailussa ja palveluissa oli paljon parantamisen varaa.agadirissa hyvä oli marjane, se iso market kaupungin ulkopuolella.souk oli vihoviimeinen paikka, sinne en koskaan enää mene.

    • Tuula

      Itse en ole käynnyt kuin Agadirissa vuosi kausia ja ihmettelen tämän innin kommenteja.
      Silmälääkärin mukaan omaan hyvän näön.Agadirissa ei ole kerjäläisiä kovinkaan monta näkynyt viime vuosina. Hintataso on suomalisille vielä hyvin edullinen,ruoka annokset ainakin ovat olleet tarpeeksi isoja.Tulli muodollisuudet toimivat hyvin,vertaa vaikka nykyisin Helsinki - Vantaaseen.Agadirin tax-freessä on hyvä valikoima vaikka ei olutta myydä.Löytyy samoja tuotteita kuin Helsingistä ja hinnat ovat usein edullisia.Toki en voi verrata Turkkiin kun en ole käynnyt.Turkin tilanteen takia hinnat oltavakin alhaiset.Jos joskus!!! liittyy eu:hun niin ei sen jälkeen.Innille pieni vinkki maassa maan tavalla,tai parempi jäädä koti suomeen kun kaikki on niin hyvin!!!

      • aloo

        Hei! Tuula
        Olen 100% samaa mieltä kanssasi.


      • kotiin

        tarvitse jäädä,vaikkei yltiöpäisesti ihannoi kaikkea,mitä näkee tai kokee kohdemaassa.Ja pakko sanoa,Tuula,en meinannut saada kertomastasi mitään selvää,niin hukassa kaikki yhdyssanat ovat.Voisiko muuten taustoilla olla mitään tekemistä kritiikittömyyden kanssa?Kansa/peruskoulutasoisesti kouluttautuneet putkinäköisempiä ja sinisilmäisempiä, myös matkustellessaan?


    • MAROC

      Tuo taksi hinta jonka ilmoititte on kyllä aika halpa verrattuna suomeen 1euro on noin 11 dirhamia.
      Siellä käy läjäpäin turisteja(marrakech), se kyllä
      voi olla turistien syytä, lapsien raha ahneus?
      Jos turisti antaa kerran niin miksi ei antaisi toista kertaa?
      Olen käynyt siellä kaksi kertaa eikä kukaan hyppinyt perässämme ei mitään ongelmia, fantastinen loma.
      Oletteko käynyt ifranissa?

    • vaan

      Olen samaa mieltä osin kirjoittajan kanssa. Olihan thaimaakin niin ihana paikka muutama vuosi sitten, mutta tarpeeksi turismia, niin paikka kuin paikka muuttuu... Tätä kun nyt niin paljon Turkkiin verrataan, niin voin sanoa että aika paljon rauhallisemmin siellä kyllä sai liikkua, varsinkin iltaisin. Marokkolaisia on varmasti oikeasti hyväsydämmisiä, mutta kun väkisin paistaa läpi heidän se"money,money,money". Ja "rikkaat" turistithan maksaa...(vaikka ei aina niin rikkaita ollakkaan, en ainakaan mä). Mutta kaikille Marokkoon matkaajille huomioksi, että ei minun tarkoitus olekaan vaan mainostaa paikkaa kuin matkatoimisto, vaan kertoa asiat silleen kun ne välillä vaan voi mennä. Itseä on aina ärsyttänyt lukea näitä matkatoimistojen esitteitä, joilla ei ole mitään todellisuusperää. Itseasiassa SUOSITTELEN menemään Marokkoon ja varsinkin Agadiriin! Itse ainakin tykkäsin suurimman osan ajasta! Kaikki nämä "negatiiviset" kommentit on tarkoitettu vain vasta-alkajille ohjeeksi. Omia hyviä hetkiä minun ei tarvitse jakaa koko suomen kanssa, pääasia että minä perheeni viihdymme siellä kaikesta huolimatta! Vipern returns to Marocco!

      • sinisilmäkäs

        itse ainakin luulen jo etukäteen nähneeni esim matkamuistot mitä agadirissa myydään, en lähdekään sinne hakemaan mitään orienttia kokemusta, viihdynhän lomalla vaikka jossain kyläpahasessa suomessakin jos vain on aurinkoa ja kivoja ruokapaikkoja. kuinkahan moni turisti odottaa suomeen tullessaan näkevänsä kansallispukuista alkuperäiskansaa kirmailemassa heinäseipäiden ympärillä pettuleipää syöden. eli se on sama suomessa, turisteilta rahat pois ja perinteetkin on turisteille muokattuja ohjelmanumeroita. eihän sitä kukaan turismia hyväntekeväisyytenä harjoita. että fiksu tietää mitä odottaa, ja narista voi kaikesta. narisijoiden matkakumppanina ei ole vain niin mukavaa olla nim. kokemusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      1948
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      207
      1611
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      54
      1286
    4. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1208
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      108
      1184
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      102
      1025
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      920
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      866
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      827
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      781
    Aihe