Soittaminen Kuubasta

Alisÿ

Milläkö tavalla Kuubasta ollaan yhteydessä kotisuomeen,jos tulee vaikka koti-ikävä.Haluaisin myös kuulla yhdistelmämatkasta Havanna/Varadero.Lomamatkojen palvelusta olis kans kiva saada vinkkiä.Kaikki kokemukset Havannasta ja etenkin ruokapaikoista olisi tervetulleita.Kovasti moittivat Havannan hintatasoa.Mikä siellä nyt sitten oikein maksaa?Mikä siellä mahdollisesti on edullista?En odota mitään shoppailulomaa,mutta olis jotain vaikka käsitöitä kiva tuoda kotiin.Minua kiinnostaa myös Martinair, sen koneet ja palvelu.Amsterdamissa vaihdamme konetta ja kenttäkin on outo,mutta tuskin se on matkan suurin ongelma.Kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.Voin antaa vaihturina tietoja Isla Margaritasta.

14

3542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietoa

      Mulla olis paljon tietoa Kuubasta ja Martinairista
      mutta Isla Margarita ei kiinnosta.

      Ei sulla olsi parempaa vaihtaria?
      Tai jos sulla on edes joku vaihtari niin maksat
      sitten välirahaa käteisellä?

      • Alisÿ

        Kiitti vaan!Mä voin kertoa sulle vaikka mitä ja mistä maasta haluat vaan kuulla.Päätä itse mikä on satua ja mikä totta.Mä olin kyllä ihan tosissani kysymyksineni,mutta täälläkin näyttää olevan tällasta porukkaa jolla alkaa heti kuumottaa,kun yrittää olla ystävällinen.Kiitti vielä kerran!


    • ja hinnat

      Kuubasta kannattaa lähettää lähinnä tekstiviestejä, soittaminen on kallista. Kentät
      vaihtelevat eli hotellien lähellä löytyy kenttää, mutta muualla kaupunkien ulkopuolella kentän löytyminen saattaa olla onnenkauppaa.
      Hintatason kalleus johtuu siitä, että turistipeso on samanarvoinen kuin USAn dollari ja niillä myytävät tuotteet on hinnoiteltu sen mukaisesti.
      Muista kohdista ei ole tietoa kun matkasimme aurinkomatkoilla.

    • rod.pokes

      Moro!

      Kaksi vuotta sitten Saunalahden liittymä ei Havannassa toiminut. Nyt olisi käytössä DNA, joka ainakin aiemmin on kuulemma toiminut.
      Kertokaa kokemuksianne viime ajoilta.

      • movil

        Ainakin Sonera ja Elisa toimivat. Soneralla halvemmat hinnat.


      • Sonera ja saunalahti

        Meillä toimi sonera ja saunalahti. Olimme matkalla pari viikkoa sitten.


    • kaukomatkailija

      Olimme Havanna/Varadero lomalla 11/2006. Tekstari halvin konsti pitää yhteyttä ja siellä toimivat ainakin elisa, sonera ja telefinlandia. Soneralla halvimmat hinnat. Kannattaa varmistaa omalta operaattorilta ennen matkaa, ettei tule mitään yllätyksiä. Ihania puukäsitöitä saatavilla kummassakin paikassa...hintataso on halpa tai kallis riippuu tuotteista; rommi halpaa sikarit kalliita...turistipeson vaihtokurssi euroon oli paikasta riippuen silloin 1,08-1,24 huonoin hotellissa parhain pankissa. Ruoka Kuubassa oli mautonta vaikka olisi luullut toisin, mausteina yleisesti vain valkosipuli ja suola...mutta maassa maan tavalla. Ankeatahan siellä näin suomalaisin silmin on, mutta matka oli tosi antoisa ja olen yhtä kokemusta rikkaampi..Havanna tuli koluttua kävellen, coco-taksilla, hevoskyydillä ja jenkkiraudoilla. Pelkoa, että olisi joutunut ryöstetyksi ei ollut. Poliiseja oli joka nurkalla. Ainoastaan huijatuksi meinasin pari kertaa joutua...Varadero ihan rantakohde...

      • kaukomatkailija

        jatkoa edelliseen...
        Varaderossa upea valkoista hiekka n. 27 km pitkä uimaranta ja lämmin turkoosin värinen meri. Siellä sielu lepää..Itse en ole kauhea rannalla makoilija, joten sellaiselle voi tulla siellä aika pitkäksi. Lomamatkojen matka meilläkin Oppaat kummassakin paikassa olivat tosi mukavia (Katja ja Susanna). Retket eivät aina vastanneet odotusta (hinnat aika arvoikkaita) mutta näkihän niillä erilaista.. Martinairin koneet ovat tosi tilavia ja parempia jos vertaa finnairin koneisiin. Palvelu tosi mukavaa ja puhuvat englantia vaikkakin hollantilaisittain murtaen (välillä vaikea saada ihan selvää esim. kuulutuksia) Amsterdamin lentokenttä on tosi helppo (paljon hyviä opasteita). Koneet ovat vierekkäin lentokentällä mutta terminaalissa, joutuu kävelemään reiluhkon matkan vaihdettaessa. Toivotan sinulle hauskaa matka... Me ainakin tykkäsimme.


    • lennoilla

      Kiitokset tiedoista, sillä itselläni Lomamatkojen vastaava matka edessä ensi kuussa. Mikä hotelliyhdistelmä teillä oli? Mitä tykkäsitte hotelleista? Entäs Martinairin tarjoilut lennon aikana?

      • kaukomatkailija

        Havannassa Deauville ja Varaderossa Acuazul ***-hotellit(valittiin Havannassa sijainnin takia sekä Varaderossa ei all inclusive hotelli) olivat myös halvimmat hotellit vaikkei se meillä valintaan vaikuttanutkaan. Hotellit yllättävän siistejä ja ei "eläimiä". Rakennukset ränsistyneitä Havannassa (kosteus merivesi) vaikka näki, että remonttia yritetty tehdä... Seinästä saattoi rappaus tippua, patja oli valmiiksi montulla ja jotain muuta pientä ...Mutta kun lähtee ajatuksella maassa maan tavalla ei koe suuria järkytyksiä...eikä se pilaa lomaa...Lennoilla hyvä tarjoilu tuntui, että kokoajan syödään jotakin..lämpimänä ruokana silloin vaihtoehtoina pasta tai kana. Yleensä annettiin punainen pahvirasia joka sisälsi kaiken paitsi juomat ja lämpimän ruuan. Aterimetkin olivat minikokoisia ja muovia. Martinairin lennolla sai vuokrata pienen laitteen, josta voi katsoa elokuvia...jakoivat myös ilmaiseksi pieniä korvakuulokkeita. Monitorista tuli jotain ohjelmaa välillä sekä näytettiin missä kohdassa ollaan menossa...ainoa negatiivinen puoli oli se, että lento Kuuban vain on pitkä...


    • Alisÿ

      Kiitos asiallisista vastauksistanne.Kiva tietää ettei Martinair ole aivan mikään täysin onneton firma,sillä matkahan on tosi pitkä ja tuottaisi tuskaa istua koko ajan polvet suussa.Vaikka kaikki ne harmit taitaisivat unohtua kun saavumme Havannaan.Kysyisin vielä siitä päivästä,kun siirrymme Havannasta Varaderoon.Meneekö päivä aivan kokonaan siirtymisen suunnitteluun ja taas paikasta toiseen matkaamiseen ja Varaderossa asettautumiseen?Eli suoraan sanoen,onko se päivä piloilla?Kirjoitellaan.

      • kaukomatkailija

        Havanna-Varadero muistaakseni 140 km ei pilannut koko päivää ainakaan meiltä...noin puolen päivän aikoihin tuli nouto hotellilta, matka sujui kuunnellessa paikallisen opiskelijan "oppaan" hyvällä engalannin kiellä kertomista Kuubasta kattavin sekä matkan aikana hän selosti eri nähtävyyksiä ym. matka kesti jos oikein muistan n. 2-2,5 h. Hotellilla kirjaantumiseen ei mennyt kauan aikaa, opas avitti...(suomenkielinen opas nousi kyytiin Varaderossa). Hyvin kerkisi rannalle sekä tekemään vaikka mitä sinäkin päivänä...


      • Alisÿ
        kaukomatkailija kirjoitti:

        Havanna-Varadero muistaakseni 140 km ei pilannut koko päivää ainakaan meiltä...noin puolen päivän aikoihin tuli nouto hotellilta, matka sujui kuunnellessa paikallisen opiskelijan "oppaan" hyvällä engalannin kiellä kertomista Kuubasta kattavin sekä matkan aikana hän selosti eri nähtävyyksiä ym. matka kesti jos oikein muistan n. 2-2,5 h. Hotellilla kirjaantumiseen ei mennyt kauan aikaa, opas avitti...(suomenkielinen opas nousi kyytiin Varaderossa). Hyvin kerkisi rannalle sekä tekemään vaikka mitä sinäkin päivänä...

        ^Tässä alkaa matkakuume poltella vatsaa,sillain mukavasti.Kiitän kaikkia minulle vastanneita ja toivon , että, jos jotain vielä tulee teille mieleen niin kirjoitelkaa.Vaikka syvänmeren kalastuksesta.Nyt on alkanut kiinnostaa sekin.Kun palaan kotiin,niin kiitokseksi kaikille ,laitan viimeiset kuulumiset Kuubasta.


    • ei kannata

      Pari vuotta sitten kun soitin Havannaan muijalle paikalliseen lankaverkkoon niin viive oli n.5 sekunttia ja kuuluvuus huono. En tiedä onko kännyköissä samanlaista ongelmaa, ehkä ei. Yhteys muuten onnistu vain kun soitti "salaisena" eli ehkä siellä valvotaan puheluita. Tekstarit kuitenkin kulkee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe