pesu

melkein puhdas lappari

Kuinka usein pesette suomenlapparin tai muun vastaavan tuuheaturkkisen koiran? Meillä on nyt vuoden vanha sekoitusnarttu, jossa enimmäkseen lapinkoiraa ja turkkikin sen mukainen. Ei olla vielä sitä kokonaan pesty (mahanalus ja jalat kyllä useinkin kurakeleillä), kun ei ole vaikuttanut likaiselta. Kesällä ajateltiin kuurata koko koiruus. Onko kerran vuodessa hyvä tahti, jos koira ei pahemmin sotke itseään? Tuon kuivuminenkin kestää varmaan yli vuorokauden :)

11

3332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapinkoira89

      Meillä pestään karvalähtöjen loppuvaiheessa ja silloin kun ovat likaisia, siis jos haisevat tai ovat pyörineet jossain paskassa (asumme maalla..). Meillä kestää lapinkoiran kuivuminen talvella vähän päälle vuorokauden ja kesällä noin puolivuorokautta. Riippuen tietenkin turkin paksuudesta jne. Itse käytän koirien pesuun mäntysaippuaa, mutta sitä käyttäessä tulee olla ERITTÄIN huolellinen ettei jynssää liikaa ettei turkki huovutu. Turkin kuivumisen jälkeen vain huolellinen harjaus :)

      • Lapinkoira89

        Pesen nartun takapään (mahanalusen, villahousut ja hännän) juoksujen jälkeen.


    • kolme koiraa

      Meillä suomenlapinkoira pestään kesällä, kun aluskarva on lähtenyt vähiin karvanvaihdon yhteydessä. Pesuun käytetään hyvää eläinkaupasta ostetua shampoota. Muulloin huuhdellaan pelkällä vedellä, lähinnä tassuja pahimmilla kurakeleillä.

    • ännu

      no mä sanoisin,että: yhes suomenlapinkoira-kirjas luki,et yleensä tämä rotu pestään kunnolla vain kerran vuodessa ja pelkällä vedellä voi ravat ottaa pois,mutta meiän suomenlapinkoira narttu 11kk. on saippualla pesty jo kaks kertaa,ja pestään tänä vuonna viellä pari kertaa. ;) ajattelin pestä sen näyttelyitä varten,että se tuoksuisi paremmalle,mutta ei kai sillä näyttelyissä nyt niin ole väliä.... :) Vedellä saa liat hyvin pois,ja kuivumisessa ainakin pyyhin turkin pyyhkellä hyvin ja hiusten-kuivaajalla loput,mutta meidän koira pelkää sen surinaa,niin kyllä se kuivuu aika nopsaan(yön aikana viimestään),kun olen laittanut koiran makaamaan kuivan pyyhkeen päälle,ja yöks pedille pyyhkeen joka saa kastua,mutta kyllä se pyyhe-kuivaamisellakin tulee jo hyväksi. :)

      • Lapinkoira89

        Jotkut tuomarit arvostavat puhdasta turkkia joten itsekkin aina joskus pesen koirat ennen kehään menoa.

        Mutta tässä kannattaa ottaa huomioon että koira kannattaa pestä VÄHINTÄÄN viikkoa ennen näyttelyihin menoa jotta karva ehtii "tasoittua" ja ei missään nimessä kannata käyttää turkkia pehmentäviä pesuaineita! Koska lapinkoiran turkinhan olisi suotavaa olla karhea pehmeys voidaan lukea virheeksi.


    • mia77

      Lapinkoiraa ei saa pestää liian usein. Mieluiten vaan 1-2 kertaa vuodessa. Itse pesen kerran vuodessa, kesäaikana. Tietysti jos koira on ennen näyttelyä käynyt vaikkapa sikalassa niin silloinhan sitä kyllä kannattaa pestä niin ettei tuomari pyörtyisi:)Muuten mä on kyllä sitä mieltä että jos koira ei kelpaa näyttelyyn ilman pesua niin sitten se homma kyllä saa ihan jäädä..

      • samma

        Meillä on 2 v. tyttö ja olen pessyt sen kunnolla kolme kertaa. Ensimmäinen pesu oli hätätilanne, neiti pyöri jossain p:ssä ja haju oli sanoin kuvaamaton. Silloin ei ollut edes koirashamppoota käytössä, blandasin ihmisshamppoon kunnolla ja pesin sillä.

        Muut pesut on tehty kesällä mökillä ja koira on itse hoitanut "föönauksen" juoksemalla hullun lailla ympäri pihaa. Niitä kura-suihkuja on tietysti ollut lisäksi, varsinkin tänä talvena.


      • fedja
        samma kirjoitti:

        Meillä on 2 v. tyttö ja olen pessyt sen kunnolla kolme kertaa. Ensimmäinen pesu oli hätätilanne, neiti pyöri jossain p:ssä ja haju oli sanoin kuvaamaton. Silloin ei ollut edes koirashamppoota käytössä, blandasin ihmisshamppoon kunnolla ja pesin sillä.

        Muut pesut on tehty kesällä mökillä ja koira on itse hoitanut "föönauksen" juoksemalla hullun lailla ympäri pihaa. Niitä kura-suihkuja on tietysti ollut lisäksi, varsinkin tänä talvena.

        me ei olla pesty 11k urokseltamme kuin vaan mahan ja kurapaikat.
        En suosittele ihan turhaa pesua. Kesälläkin kannattaa uintia rajoittaa sen verran että turkki kerkeis välillä kuivumaan kokonaan ettei tule semmosta märkänemistä ihossa. Tutun koiralle sattui niin, eikä se ollut kovin kivaa, kun joutui uimakieltoon kokonaan. Yks kasvattaja sanoi että turkkia ei tarvi pestä ollenkaan... ellei paskassa tai kalassa pyöri


    • lumessa

      Mikä on parempaa/helpompaa lapparin turkin puhdistusta kuin puhdas lumi ja kunnon pakkanen.Koira pyörii innoissaan lumessa,todella nauttii...ja turkki puhdistuu.

    • roxuli

      meillä pestään kerran vuoteen 9 v lapinkoira uros :)

    • 1120

      Meillä pestään aina kun on likainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      972
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      644
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe