prosenttipalkka

nella75

Hei!
Onkos kokemukseia prosenttipalkkauksesta ravintolassa ? Pomo tuossa miettii että jos vaihtaisi prosenttipalkkaukseen...

8

3152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Melina49

      ...jos joku vielä näin harkitsee.
      Sehän on 14% tai 15 % myynnistä eli siinä sinun palkkasi.
      Jos on hyvät myynnit, tienaat tosi hyvin, mutta jos ei, niin eipä palkkakaan kummoiseksi jää. Lisäksi kolmen kuukauden ajalta tarkastellaan palkkaa, ja saattaa mennä ns. takuupalkalle eli ta maksaa erotuksen.
      70-80 luvulla oli aika yleisesti käytössä. Hesassakaan en tiedä yhtään raflaa missä olis %-palkka enää käytössä.

      Valistakoon joku viisaampi, jos tietää!

    • prossalla

      mikä on mielstäni tänä päivänäkin se ainoa oikea palkkausmuoto tarjoilijalle.
      Jos olet aktiivinen ammattimyyjä pääset palkoille - ja takuupalkka on sitten turvana.
      Lisäksi prossalla ei tarvitse tehdä muuta kuin sitä tarjoilutyötä - ei tiskaamisia, ei siivoamisia yms mikä tänä päivänä on valitettavan yleistä.
      Lisää kummasti työmotivaatiota.
      Suosittelen - taitaa pällikkö olla vanhan kansan piikoja..

      • edelliseen

        Kyl prossapalkka on paras palkkausmuoto. Paitsi meillä kyl menny hiljaiseksi, et ois pitkään menny takuupalkoille, mutta ....
        Ja se vielä et duunia teet vain siitä tarjoilusta, josta tienaat.


      • vaan,
        edelliseen kirjoitti:

        Kyl prossapalkka on paras palkkausmuoto. Paitsi meillä kyl menny hiljaiseksi, et ois pitkään menny takuupalkoille, mutta ....
        Ja se vielä et duunia teet vain siitä tarjoilusta, josta tienaat.

        että kuka ne tiskaamiset ja muut sitten tekee, kun ei ne oikeen itsestäänkään hoidu? Pahimmassa tapauksessa työilmapiiri kärsii, kun hommat kasaantuu aina yhdelle muiden juostessa provikoitten perässä.


      • tiskaa
        vaan, kirjoitti:

        että kuka ne tiskaamiset ja muut sitten tekee, kun ei ne oikeen itsestäänkään hoidu? Pahimmassa tapauksessa työilmapiiri kärsii, kun hommat kasaantuu aina yhdelle muiden juostessa provikoitten perässä.

        ja harjoittelijat juoksevat muut asiat.
        Prossapalkkainen tarjoilija myy ja hoitaa tarjoilutyöt- eli vie likaiset astiat tiskiin, huoltaa ja kattaa pöydät..
        Asiakkaat tyytyväisiä kun homma pelaa.


      • joo,
        tiskaa kirjoitti:

        ja harjoittelijat juoksevat muut asiat.
        Prossapalkkainen tarjoilija myy ja hoitaa tarjoilutyöt- eli vie likaiset astiat tiskiin, huoltaa ja kattaa pöydät..
        Asiakkaat tyytyväisiä kun homma pelaa.

        muuten ihan hyvä idea, mutta ainakin Helsingissä suurin osa ravintoloista toimii jo nyt minimimäärillä ihmisiä, eikä tiskaria ole. Se on sitä voiton maksimointia nääs.Harjoittelijoita nyt onneksi silloin tällöin, mutta sitä myyntityötähän ne on tulleet harjoittelemaan etupäässä, joten koulut kyllä puuttuvat asiaan jos homma ei siltä osin toimi. Olishan se mukavaa, kun pääsis noista paskahommista, mutta ainakin Stadissa tuntuu mahdottomalta ajatukselta.


      • on mennyttä aikaa..
        joo, kirjoitti:

        muuten ihan hyvä idea, mutta ainakin Helsingissä suurin osa ravintoloista toimii jo nyt minimimäärillä ihmisiä, eikä tiskaria ole. Se on sitä voiton maksimointia nääs.Harjoittelijoita nyt onneksi silloin tällöin, mutta sitä myyntityötähän ne on tulleet harjoittelemaan etupäässä, joten koulut kyllä puuttuvat asiaan jos homma ei siltä osin toimi. Olishan se mukavaa, kun pääsis noista paskahommista, mutta ainakin Stadissa tuntuu mahdottomalta ajatukselta.

        valitettavasti.
        Aikoinaan oli nissejä, tiskareita, lihanleikkurit, kallat, hovit, jne.. eli porukkaa oli aikalailla. Tosin oli tarjoilijoitakin - asemat olivat suht. pieniä ja eriarvoisuudessaan sitten kiertäviä.
        Mutta palvelu pelasi.
        Kukahan todella olisi niin viisas, että lähtisi luomaan prossapalkkausta takaisin.
        Aikoinaan käytiin kova kädenvääntö liittojen kanssa vaan hävittiin.
        Yksi syy oli kuulema työnantajien puolelta se, että kun prossapalkkalainen veti pitkää päivää hyvässä paikassa ja jäi sitten sairaslomalle, niin sairaslomakorvaukset olivat huikeita...
        No joo.


    • Anonyymi

      12% jos on myyntiä.. ennen oli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      16
      457
    2. Näytät kivalta kun nukut

      *zoomaa palohälyttimen kameraa*
      Ikävä
      10
      412
    3. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      16
      347
    4. Arvaa mitä mies

      Aion pilata elämäsi totaalisesti. Kyllä, totaalisesti.
      Ikävä
      3
      341
    5. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      13
      206
    6. Hyvää yötä

      Janne niminen mies🥰
      Ikävä
      1
      103
    7. 0
      90
    8. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      0
      90
    9. Kuinka moni palstalaisista on näin hyvässä kondiksessa

      76-vuotias rokkari Rick Springfield esittelee elämäntyyliään : https://www.youtube.com/watch?v=GbxHuNy6d68
      70 plus
      3
      67
    10. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      1
      61
    Aihe