laiskat nuoret?

vai liian helppoa elämääkö?

Taas on se aika vuodesta jolloin nuorison pitäisi hakea kesätöitä, jos sellaista haluavat ja rahaa omaan käyttöönsä.
Meillä sain 14 v:ni häntä tämän tästä muistuttaa alkuaikoina, mutta aina tuo on (nyk.19v ja vielä opiskelee) tämän jälkeen oma-aloitteisesti hakenut kesätöitä ja jopa saanutkin.

Miehen etikset ( 2kpl, toinen 1v:n ja toinen 2 vuotta nuorempia kuin omani) eivät vielä tähän päivään mennessä ole mitään hakeneet.Keä on lomaa varten....kuulemma.Joopa joo.

Miehen kanssa juteltiin ja sanoin että muistuttaa poikiaan siitä että nyt olisi hyvä aika hakea kesätöitä.Siihen mies että ei ne mitään töitä saa ja miksi hakea kun palkkakin on niin pieni?!!! Voi juma sanoin, että kyllä se pienempikin lisä näille hyväksi on kun äidillään asuvat(joka on työtön)eikä sieltä paljoakaan rahaa saa. Meille kun tulevat niin mennään heseen ja housut on rikki jne..että anna rahaa siihen ja siihen.Molemmille on isä kustantanut jos jonkinnäköiset "esiintymismatkat koulusta" eteläeurooppaan kahtena edellisenä vuotena, ja ostipa vielä mopon, maksoi mopokortit, kypärät, ajovaatteet, mutta mikään ei riitä.Mahtaako pojilla olla isänsä kautta helppo elämä, joten miksi tuhlat aikaa työntekoon kun sen voi saada muutenkin.

Mutta kyllä vähän ihmettelen, miksei poikain äiti ole näitä kesätöitä hakemaan patistanut??

Ja miten on teillä muilla, onko nuorten kesätöiden teko yleistä, ja mikä on se "juttu" millä nämäkin saisi tietokoneen äärestä kesäksi töihin, sillä tietokonepeleissä ei makseta 16 tunnin istumisen jälkeen mitään ,mutta töistä saisi rahaa.

10

844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kaikki ole laiskoja

      jos teillä nuoriso on laiskoja, niin ei ne ole kaikilla. Kummallista että kun omasi ovat laiskoja, niin luulet että kaikki ovat samanlaisia.

      Ja sitä paitsi, vanhemmat ne esimerkin antaa. Jos vanhemmat tekevät töitä ja saavat rahaa siitä, niin kyllä ne nuoretkin sen oppivat.
      Kaikki lähtee omista vanhempien esimerkistä.

      Meillä ei ole annettu alle 15 vuotiaan edes hakea töitä. Nyt on eri asia kun ollaan yli 15, ja töitä saa hakea, ja mennä jos työtä saa. Mutta ei koko lomaa, sillä koulutyön jälkeen pitää myös olla vapata myös.
      Kyllä töitä saa elämässä tehdä, ja meillä arvostetaan myös koti töitä.
      Nuorella on koulum joka on hänen työnsä ja jos hän on vielä kesällä töissä, niin milloin sitten lomailee?

      Haetko itsellesikin kesäloman ajaksi töitä?

      • helppoo

        "Ja sitä paitsi, vanhemmat ne esimerkin antaa. Jos vanhemmat tekevät töitä ja saavat rahaa siitä, niin kyllä ne nuoretkin sen oppivat."

        Ei välttämättä käy noin helposti kuin kuvittelet yksinkertaisuuksissasi. Edellinenhän kirjoittaja patisteli ja rohkaisi nuoria töihin. Joka on ihan oikein. Laiskuudesta ei ole aina kysymys vaan nuorten arkuudesta. Laiskojahan niistä tulee jos vanhemmat antavat tarjottimella kaiken eivätkä patistele ja rohkaise tekemään edes pienipalkkaisia töitä. Sieltä alhaaltahan sitä on aloitettava, mistäs muualtakaan?

        Olen sitä sukupolvea jolloin ei istuttu tietokoneiden äärellä vaan tehtiin työtä (apulaisina) lapsesta asti. Mummolla siivottiin, istutettiin perunat ym. syötävät ja hoidettiin puutarhaa, tehtiin kutsujen tarjottavat ym. "apulaisen hommia", ja mielellään jopa.

        Meistä ei tullut uusavuttomia, kaiken tyhjästä saaneita ihmisiä vaan oma yrittäminen A ja O.

        Lapsuus kasvatti niin vahvaksi ettei ole ikinä tarvinnut masennuslääkkeitä, vaan pidän heikkoina sellaisia jotka tarvitsevat kemikaaleja hallitakseen omaa elämäänsä ja mieltään. Lapsuudesta asti kun saa mallin mitenkä arjen pienet askareet sujuu tekemällä ja nauttimalla ihan mitättömistä asioista niin mitään suurta ei koskaan tarvitse pillereiden muodossa. Mitään tyhjyyden tunnetta ei tule kun osaa ja haluaa tehdä sellaisia asioita joista kukaan ei kiittele mutta itselle tulee hyvä mieli.

        Onko täällä enään kuin joku muutama ihminen siellä sun täällä joka edes huolehtii ympäristö asioista? Lapsiperheelliset ovat pahimpia paskottajia ja ympäristö tuhoojia joita tiedän. Vaikka sukupolvee jatkavat niin eivät välitä vähääkään siitä mitä itse tekevät maapallon saastuttamiseksi. Kaksi autoa on pihassa vaikka toinen pääsisi bussilla töihin tai ei käy töissä lainkaan. Kakakaroille pitää hankkia kaikenmaailman saastuttavimmat mopedit jotka häiritsevät kaikkia. Ihan turhaa saastuttamista ja hankkisivat vaikka kauramoottori hevosen, se ei ärsyttäisi.

        Kaikki ei ehkä laiskoja mutta omassa elämässään ja parisuhteessaan sitten myöhemmin todella uusavuttomia kun naiset tai tyttöset haluavat monasti pojaasta heti siittäjän, aviomiehen ja isän ;)) Mitenkä te valmennatte näitä poikalapsia "tyttösten" sikiäviin vaatimuksiin?

        Joka itse on ollut nainen niin tietää kuinka kiihkeästi nainen haluaa sitoutua ja lisääntyä kenelle tahansa jos se kuume on päällä. Ihan kuka tahansa kelpaa ja jos ei suostu avioliittoon niin vaihdetaan. Todellisella rakkaudella ei ole mitään merkitystä naisen lisääntymisen pakkomielteen kannalta.

        Täällä uusperhepalstalla miehiä vaihdetaan kuin korttipakan kortteja toisesta toiseen. Tyhmät naiset tappelee jostain ääliöstä, harvemmin mies alkaa tappeleen jostain ääliö entisestä vaan sitten mennään eteenpäin.


      • äitikkä

        Onko kenties lukihäiriö? Mieheni pojat ne laiskoja on.Ne, jotka meille tulevat joka toinen vkl.
        Siinä olen samaa mieltä että vanhemmat esimerkin antaa, mutta mitenhän se tässä tapauksessa nyt oikein meneekään?
        Oma poikani todellakin alkoi kesätyöt 15v täytettyään.Hän täytti kesäkuun alussa 15v, joten patistaminen oli mielestäni aiheellista.Ja tyytyväinen on kesätienesteihinsä ollut.


    • Voi jumankauta nääs...

      Isän pitää laittaa pojat tekeen jotain sen eteen mitä saavat. Sehän on täysin järjetöntä että opetetaan tyhjästä tuleen kaikenmaailman raha reikä harrastukset. Väärää kasvatusta.

      Tietokoneet pois ja pojat fyysiseen työhön pienellä palkalla harjoittelemaan. Minä sanoisin että viedään koko kesäksi tietokoneet pois tästä huushollista jos niin kamala pakkomielle niihin jo on tullut ettei vetelyksiä kiinnosta mikään muu. Kyllä koneista pitäisi osata irrottautua tekemään konkreettista työtäkin, mutta jos ei niin riippuvaisuus on jo paha.

      Millään laiskimus nörteillä ei tee yhtään mitään joilla ei käytännön työ suju. Kyllä elämässä pitää olla muutkin asiat hanskassa kuin vaan koneella istuminen tai sitten on aika sairasta meininkiä. Raha hanat kiinni ajoissa tai sitten saa kärsiä sen seurauksista loppu elämänsä tämäkin isä. Elämässä pitää harjoitella ihan kaikkia osa alueita eikä vaan jotain tietokoneella istumista tai vanhempien rahoilla mopoilla pörräämistä.

      Sinne pienipalkkaisiin hommiin vaan nuoret näkeen ettei leipä tule ihan helpolla. Sehän avartaa ja kouluttaa. Miehesi on kyllä ihan ääliö jos tuollainen asenne on elämään. Meinaako hän että poikansa ponnistavat luxus harrastuksilla suoraan johtajan pallille joilla ei ole mitään käsitystä ruohonjuuritason töistä?

      Elämisen hallintaa aletaan opetteleen sieltä ihan pienistä asioista joita pitää itse tehdä ja ansaita. Jos kaikki tulee valmiina kuin manulle illallinen niin pahat ja todella pahat kriisit käydään kovempina sitten myöhemmässä elämässä. Helppo nousu ja vielä helpompi tuho kahta kovempana! Vanhemmat tekevät virheen ja pahan jos tuovat ihan kaiken tarjottimella valmiiksi pureskeltuna lapsilleen eivätkä vaadi yhtään mitään. Työ kasvattaa nuorta ja on todella typerää sen äijäsi luokitella pienipalkkainen työ arvottomaksi. Sieltähän jokaisen on aloitettava tai on huono johtajakin jos koskaan ei ole ruohonjuuritason töitä kyennyt tekemään.

      • Anneli 33

        Kyllä lasten tekee hyvää tehdä myös työtä esim. n15v alkaen kesätöitä. Näkevät ainakin että raha ei puissa kasva ja valmentaa aikuisuuteen.

        Toki siihen voi parisen viikkoa lomaakin jäädä mutta itse ihmettelen kovasti kun 18 mukulat kulkee festarista toiseen eikä käy edes työssä..

        Mikä on tällaisen festari/ tietsikka sukupolven mahdollisuus pärjätä joku päivä töissä jonne on pakko mennä ihan joka aamu..

        Anneli


      • sen näen

        Noin minäkin sen olen nähnyt, ja sen vuoksi patistanut miestä "potkimaan" näitä kesätienesteihin.

        Pojilla on haaveet lentäjän että juristin urasta. Ja todellakin, he varmaan mielivät juuri näitä ammatteja, mutta se on vielä kaukana tulevaisuudessa. Ei nähin ammatteihin heti hypätä ja sitä edeltävä aika oltaisiin vanhempien elätettävänä, ei helv..i!
        Mutta minkäs miehelle teet? Mikään ei auta kun hänen pojistaan on kysymys.Mies on altavastaajana tässä asiassa, valitettavasti. Kun pojat ei halua, ei voi mitään...


    • muistelen kyllä

      omaa aikaani, kun olin teini, ja elettiin uusperheessä!!itse joka kesä olin töissä tienaamassa rahaa,olin postissa, vanhainkodissa,puutarhalla,ja usein vielä muutkin lomat koulusta päälle, sekä sitten jo vkoloppujakin ym..mutta äitini uuden miehen lapset,jotka mun kanssa suht samoja ikiä,ei koskaan tarttenu mennä töihin, vedottiin että isän velvollisuus taata lapsille kunnon kesäloma että jaksaa lukee sitten taas syksyllä, ja isi makso!!!
      en kyllä ole katkera, tästä opin että töistä sen rahan saa, ei sossun luukulta kuten nyt tekevät nämä sisarpuoleni molemmat!!!tässä sitten voi verrata vanhempien tuloksia!!!!eihän se aina näin mene,mutta itse arvostan että vanhempani patistivat töihin, enkä maannut kotona, ja saanut rahaa vanhemmilta joka housupariin ym..isäpuoleni kehtasi vielä ilkeillä että ois pitäny vuokraa maksaa tienesteistä,onneksi äitini oli kova luu, sillä eihän ne puolisisaretkaan mitään maksaneet..

      • meiltä

        Elämä kuin suoraan meiltä. Saas nähdä vain tulevaisuuteen?....Voi olla että nämä pärjäävät, tai sitten käydään isän vanhempien kukkarolla kun siellä on millä mällätä. Äidiltään on näiden turha apua pyytää, sillä miten työtön voisi paljoakaan avittaa?


    • avioerolapsi

      joka saa rahaa vanhemmiltaan ei viitsi hakea kesätöitä. Omasta "perheestä" ihan omakohtaista kokemusta. Just tuo selitys " ei töitä kuitenkaan saa" ärsyttää. Kaikki suvun nuoret ovat saaneet jonkunlaista työtä, vaan nämä "hemmotellut" murkkuikäiset ovat koko kesän kotona!
      '
      En yleistä, fiksuja perheitä ja fiksuja nuoria on olemassa. Hatun nosto heille!

    • Anonyymi

      Tytär elättää miestään. Molemmat aika nuoria. En ymmärrä mikä vätyksessä viehättää..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe