Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tulostus tökkii.

hento68

Minulla on Epson stylus photo RX500 monitoimi tulostin ja minulla on seuraava ongelma.
Tulostus laatu on yleensä todella huonoa koska musteet kai kuivuvat johonkin koneen sisällä kulkeviin letkuihin jne...!
Lähetin asiasta kyselyn epsonin sivujen kautta,mutta ei sieltä ole mitään vastausta tai apua kuulunut.
Ei varmaan ole suomenkielistä henkilökuntaa palkkalistoilla. Kysyin heiltä seuraavaa.

Mistä johtunee jatkuva musteiden kuivuminen.Tulostusjälki on yleensä todella huono heti jos ei ole käyttänyt tulostinta viikkoon ! Käytin alussa alkuperäisiä musteita mutta eihän kenenkään perse ja lompakko kestä teidän musteiden hinnoilla jatkuvaa suuttimien puhdistus ohjelmaa.Sama taattu laatu tulostuksen laadussa jatkui vaikka vaihdoin halvempaan musteeseen.Missään vaiheessa ei minulle ole kerrottu tai en ole ainakaan ymmärtänyt että tulostinta pitäisi käyttää lähes joka päivä ja kaikilla väreillä tai sitten on laite samanlaisessa kunnossa kuin meillä.Luulin ostaneeni laadukkaan laitteen joka toimii myös normaalissa kotikäytössä eikä vain suurkäytössä.

No onko kellään mitään kotikonstia tiedossa millä saisin värit kulkemaan lootassa!
Koneen omat suuttimien puhdistus ohjelmat ei oikein enään riittäne ja siihenkin menee joka kerta paljon mustetta hukkaan.Tämä ongelma oli jo silloinkin olemassa kun käytin vielä alkuperäisiä musteita,joten musteen laadustakaan ei kai liene kyse.Jos heitän lootan roskiin onko olemassa muuta mallia missä tulostuisivat kaikki värit vaikka normaalissa kotikäytössä ei konetta joka päivä käyttäisikään.
Vai pitääkö ostaa erillinen skanneri ja laser tulostin !
T.täyttä ymmärrystä vailla oleva.....!

5

1851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosta tulostimesta kokemusta mutta mun vanhan hp:n
      suuttimet jotka hp:ssa on muste patruunassa kiinni. Menee aina välillä tukkoon ja olen kosteilla pumpulitikuilla niitä avannut sekä liottammalla koko suutinta lämpimässä vedessä. Vaikeampaa tietysti kiinteillä suuttimilla.

    • epson vaan...

      Oma vanha epsonini (740) on hyvin satunnaisessa käytössä eikä musteet ole ikinä kuivuneet, aiemmissa erimerkkisissä kyllä; epson käyttää ilmeisesti vähän erilaista tekniikkaa. Olihan sinulla käytössä originaalimusteet, eikä jotain supersäästöjä?

    • Mika...

      Jos ongelma värien kuivumisesta ja suutinten tukkeutumisesta esiintyi myös merkkikaseteilla, niin kyseessä ilman muuta viallinen tulostin. Itselläni on epson R800 tulostin toiminut moitteetta, vaikka olen ollut viikkokausia tulostamatta ja kesällä helposti toista kuukautta tulostamatta. Kertaakaan ei ole tarvinnut suuttimiakaan puhdistaa puhdistusohjelmalla yli vuoden käytössä ollut kuitenkin tuo tulostin joten en pidä sitä tavallisena toimenpiteenä. Mainittakoon, että olen käyttänyt ainoastaan merkkikohtaisia kasetteja vaikka kalliita ovatkin (onneksi ovat riittoisia myös :-)).

      Velipoika on käyttänyt Epsonissaan (en muista nyt mallinumeroa) inkClubin tarvikemusteita ja sillä on ollut paljon ongelmia tulostuspäiden tukkeutumisesta jo parinkin päivän jälkeen ja viimeksi siltä meni musta niin juntturaan, että joutunee hävittämään koko kirjoittimen. Itselläni on kovin kielteinen käsitys noiden tarvikemusteiden toimivuudesta, mutta ehkä ne huolellisella käytöllä jotenkin menee nekin.

      Tulostimien takuuehdoissa yleensä edellytetään tarvikemusteiden käyttöä joten nihkeästi saatta epsoni suhtautua tukipyyntöihisi. Toisaalta takuu yleensäkään ei ole mitään muuta kuin valmistajan/myyjäliikkeen itsensä myöntämä "turva" jonka ehdot myöntäjä voi mielivaltaisesti määrätä tai kumota eikä sillä ole mitään tekemistä kuluttajasuojalain kanssa. Itse olen huomannut Nokian ja kumppaneiden kohdalla (siis kaikkinaiset elektroniikkatuotteet) että takuu on voimassa ainoastaan jos tuote ei mene rikki. Lain mukaanhan valmistajalla/myyjällä on tuotevastuu riippumatta miten takuu on määritelty (ne siis eivät voi itse määritellä vastuutaan lainmukaan vaikka siihen pyrkivätkin). Kannattaa siis olla yhteydessä jälleenmyyjään ja jos sopuun ei pääse niin sen jälkeen kysyä kuluttajaneuvojalta neuvoja miten edetä. Jälleenmyyjään sen vuoksi, että tuotevastuu ja takuu tms. asiat hoidetaan aina myyjän kanssa, vaikka myyjät toisinaan koittavatkin väittää, että asia ei kuuluisi heille. Itsellenikin kerran Merocompissa skannerikaupan yhteydessä myyjä tyrkytti takuulappuun maahan tuojan puhelinnumeroa ja kielsi tulemasta vika-asioissa hänen pakeilleen (laite toimii edelleen enkä joutunut vääntämään kättä hänen kanssaan).

      Lasertulostin ei oikein sovellu valokuvien tulostukseen, mutta muutenhan se on helposti kulultaan huokeampi vallankin mustavalkoisena.

    • parin Epson

      kokemuksella

      Kyllä noissa Epsoneissa on ongelmana musteiden kuivuminen. Pari paikallista kauppiasta ei enään ota ko. merkkiä myyntiin kuivumisongelmien takia.

      Itselläni oli viimeksi stylus photo 915. Alkuperäiset musteet ja viikon kaksi käyttämättömänä johti suihkujen kuivumiseen. Ajurin puhdistustoiminto alkuun avasi suuttimet (seuraa suuri musteenkulutus) ja sillä pystyi tulostamaan. Mutta puhdistustoiminta johti siihen, että suikutusyksikköön jäi mustetta ja niitä tippui valokuviin aiheuttaen kiusallisia sotkuja. Lopussa tulostin teki pelkästään sotkuisia kuvia. Hankin sen uutena ja puolitoista vuotta taistelin sen kanssa. Yrityksessä, jossa katselen tietotekniikan perään, oli aikoinaan joitain Epson tulostimia ja sama juttu kaikissa. Jos päivittäin käyttää, niin tulostin on hyvä. Muuten ei.

      Maahantuojalta ei kannata odottaa apuja nimim. kokemusta myös viran puolesta.

      Itse suosin erillistä scanneria ja tulostinta. Ei mene koko hoito kerralla uusiksi, jos joku särkyy.

      Nyt minulla on ollut henkilökohtaisessa käytössä Canon Pixma IP 5200 ja ei kertaakaan ongelmia, vaikka tulostin olisi käyttämättä pitempään.

      • mustekasettien elinikä

        Kymmenkunta vuotta on tullut Epsonin tulostimia käytettyä ja alkaa jo olla aika hyvin hanskassa nämä "satunnaiset" kuivumisongelmat.

        Epsoninkin vehkeet kestävät parhaimmillaan useiden kuukauden käyttämättömyyttä (tuli puolivahingossa testattua, kun myin vanhan tulostimen kaverille, jolla ei sitten ollutkaan hirveää kiirettä ottaa sitä käyttöön). Ja sitten yht'äkkiä voi tulla tukkeutumisongelmia ihan jatkuvalla syötöllä, vaikka olen yrittänyt pitää tapana tulostaa suuttimien testikuvio kerran viikossa (niin ei jää mihinkään suuttimeen väri seisomaan kuukausitolkulla, jos vaikka tulee välillä tulosteltua pelkkää mustaa tekstiä). Kun olen sittemmin käynyt läpi lähinnä musteenkulutuksen seurantaan tarkoittamaani kirjanpitoa mustekasettien vaihtopäivistä, on käynyt ilmi, että vaikeudet ovat aina alkaneet jokseenkin tarkalleen puoli vuotta värikasetin vaihdon jälkeen. Esimerkiksi pääosin värikuvia tulostettaessa musta kasetti kestää useamman värikasetin iän verran ja em. puoli vuotta tulee sille helposti täyteen. Sen jälkeen alkaakin olla tukkeentumisongelmia jatkuvalla syötöllä - pahimmillaan jopa kesken tulostuksen voi joku suutin päsähtää tukkeeseen.

        Tämän tajuamisen jälkeen olen ottanut tavaksi vaihtaa kasetin uuteen ongelmien alkaessa, vaikka siinä olisi vielä väriä jäljellä. Hukkaan se kuitenkin menisi suuttimia putsailtaessa samalla menisi myös väriä hukkaan siitä toisesta, toimivasta kasetista.

        Toinen, suunnilleen 2x vuodessa eteen tuleva ongelma on kuivuneen värin ja paperista irronneen pölyn muodostaman "moskapallon" kasvu tulostuspään alapintaan. Ei ole Epson tajunnut laittaa (HP:n tapaan) tulostimiinsa kumilastaa, johon tulostuspää voisi aika ajoin käydä "niistämässä nenänsä". Kun klöntti kasvaa tarpeeksi suureksi, se osuu joko suoraan paperiin (leveitä mustia vaakaraitoja) tai paperin vetorulliin, jotka puolestaa painavat paperiin täpläjonon. Korjaus: pala sopivan paksuiseksi taiteltua ja kostutettua vessapaperia uraan, jonka päällä tulostuspää liikkuu ja "nenän niistäminen" käynnistämällä kasetin vaihto (jolloin tulostuspää ryntää pois "parkkipaikaltaan" ja pyyhkäisee paperin yli) ja operaation peruutus (jolloin tulostuspää parkkeerataan uudelleen).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe