Kauko-ohjattava verkonuittolaite

surnu

Katselin 13.01.2007 itäsuomen uutisia ja siinä sattui silmiini ko.laite.Jopahan oli kätevän tuntuinen keksintö ,sekun vain teki kaksi avantoa ja jään päällä kävellen uitteli koneen avannosta toiseen. jos jollain on tietoa ko.kapistuksesta niin ottaisin ilomielin vihjeitä vastaan.Siinä näytti olevan kaksi pientä potkuria sellaisen putken sisällä eikä se muuten kovin ihmeellisen näköinen värkki ollut.

9 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • -katoin minäkin ,vaan mistä saisi?voisi tieten itekkin tehdä.poikani rakenti ikkunan pyyhkimen moottorista perä moottorin hyvin kulki,vaan pakki puuttui.täytyy pyytää rakentaan uitto laite.miten se lumen aikaan ohjautuu toiseen avantoon?,se on eri juttu.

  • näitä kauko ohjattavia laitteita on ollu jo yli 20 vuotta olemassa, ei mikään uusi keksintö. hinnat tehdastekoisena jotain lähellä 2000e. minulla tuossa on toistakymmentä superkirkasta lediä, näkyy hämärässä. ja päiväkäyttöä varten ääni merkki. pitää melkoista klokatusta. ohjain on samanlainen kuin radio ohjattavassa autossa. potkurien pyörimistä säädellään ohjaimella. kun tälläistä vehjettä kerran kokeilee niin uittolaudat ja muut härvelit tuntuu leikkikaluilta.


  • harrastelijoitten puuhastelua kirjoitti:

   näitä kauko ohjattavia laitteita on ollu jo yli 20 vuotta olemassa, ei mikään uusi keksintö. hinnat tehdastekoisena jotain lähellä 2000e. minulla tuossa on toistakymmentä superkirkasta lediä, näkyy hämärässä. ja päiväkäyttöä varten ääni merkki. pitää melkoista klokatusta. ohjain on samanlainen kuin radio ohjattavassa autossa. potkurien pyörimistä säädellään ohjaimella. kun tälläistä vehjettä kerran kokeilee niin uittolaudat ja muut härvelit tuntuu leikkikaluilta.

   Hei ,
   Paljonko maksaisi jos tekisit samanlaisen uittolaitteen kuin itselläsi on?


  • Kalastaja kirjoitti:

   Hei ,
   Paljonko maksaisi jos tekisit samanlaisen uittolaitteen kuin itselläsi on?

   Niin tietämäni mukaan PK -metalli tekee noita radio-ohjattuja uitto laitteita.


 • www.verkonuittolaite.com ! sieltä tilasin omani :) ja hyvin tomii !

  • Tuota ei ainakaan kannata ostaa. Kytkimet hajoaa pakkaseen.


 • Hermetel Orimattilassa valmistaa kauko-ohjattuja uittolaitteita, pienemmän hinta 2500e ja iso n.4000e, voi olla hinnoissa pientä heittoa, olen kyseisessä firmassa töissä ja hitsannut, kasannut ja huoltanut kyseisiä laitteita, ammattikalastajien suuressa suosiossa ja on niitä toimitettu jokunen viroonkin.

 • Ei mitään järkeä hankkia tuollaista, sanoo ammattikalastaja, se kun ei ikinä maksa itseään takaisin. Talvisin verkkoja ei paljon siirrellä. ja kun siirretään, niin kyllä se pävässä hoituu perinteisellä uittolaudallakin. Muutaman tunnin ehkä tuolla säästäisi, mutta kun laskee tulot työtuntia ja verkonlaskua kohti, niin laitteen pitäisi toimia melkein 400 vuotta, ennen kuin kannattaa.

 • Onkohan olemassa sellaista laitetta joka menee tämän talven jäissä kun sohjo on alimmaisena.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.