Never again

eilinen kaaso

Eilen oli sitten ensikokemus kaasona ja sai jäädä viimeiseksi. Sain niellä sellaista vittuilua morsiamelta, että tuli oikeasti tosi paha mieli ja piti käydä vessassakin itkut tirauttamassa kaikessa hiljaisuudessa. Kiitosta en saanut koko juhlasta.

Todellakin, meitä oli aamulla lähtiessä kaaso ja bestman joka toimi seremoniamestarina, ja hommat oli jaettu aika tasapuolisesti, mutta kummasti se bestmanin seremonius kestikin vain kaksi tuntia ja sisälsi kolme puheenvuoroa ja minä jouduin loppujen lopuksi ohjelmien vetäjiksi yms... Lisäksi aikaisemmin olin joutunut koristelemaan iltajuhlapaikkaa yksin ja seuraavaksi hääautoa. Hääpaikalla ohjasin vieraita, hommasin heille erikoisruoat keittiöstä, selvitin istumajärjestys sotkut ja sortuneet kakut, pidin musaa yllä, huolehdin lahjapöydästä ja siirsin koristeet alakertaan iltajuhlaa varten. Ja kun alakerran iltajuhla alkoi, keräsin ja pakkasin häälahjoja autoon yläkerrassa kun a la carte lukittiin. Siellä olisi sitten ollut ensimmäisellä bändin tauolla tarkoitus pitää hiukan leikkiä, mutta aika jotenkin livahti käsistä kun olin raatanut painaviem lasitarvikkeiden edessä ja myöhästyin. Morsian tuli ylös kuin myrskynmerkki vittuilemaan a)musattomuudesta ja b)leikittömyydestä ja silloin aloin jo hiiltyä ja sanoinkin terävästi että hänen olisi pitänyt ottaa kaksi kaasoa jotta hommat hoituisi kun kerran bestmanilla ei ollut velvotteita. Vasta myöhemmin itseasiassa tajusin että bestman oli ollut koko ajan alakerrassa ja morsiammen olisi vain tarvinnut pyytää niin äijä olisi laittanut cd:n soimaan tai vetänyt tarkoitetut leikit. Mimmi penkoi raivoissaan laukkua etsien sieltä suurieleisesti cdtä ja kiroili koko ajan että missä vitussa ne cdt on. Morsiammen isä ehdotti että tytär katsoisi uudestaan laukusta, että tuskin niitä kukaan oli siirtänyt ja neiti tiuski että se ei vittu ole mun ongelma. Niinpä isi ottaa laukun ja kaivaa sen uumenista kaksi cdtä.
Leikit siirtyi seuraavalle väliajalle joka oli tarkoitettu "tyhjäksi" eli mitään ongelmaa ei oikeasti ollut aikataulun kanssa.

Sain lahjat autoon ja koristeet siirrettyä alas ja sytytettyä kynttilät. Sitten huomasin että morsian oli pakannu mukaani virheellisesti hääleikkitavaroita ja kuumeisesti yritin etsiä ratkaisua kymmenessä minuutissa. Tässä vaiheessa, eli kello 20. mennessä olin ehtinyt syödä rauhassa ruoan, syödä kakun hutaisemalla, teetä en ehtinyt juoda. Ja punaviinilasistanikin kerkesin juoda vain puolet, samoin kävi shampanjan kanssa. Kun lopulta kaikki oli ratkennut, pääsin alas, otin lasillisen boolia ja ehdin istua viisi minuuttia kunnes piti mennä mikin ääreen vetämään leikkiä ja sopia iltapalajärjestelyistä.

Entäs morsian. Aina kun kohtasimme, hän katsoi minua happaman välinpitämättömästi. Jos hän aukaisi suunsa, hänellä oli jokin tehtävä/vaade tai moite. Minulle kerrottiin elein että olen huonoin kaaso ever. Itseasiassa hän kohteli minua ystävän sijaan palkollisena ja voin kertoa että olin ulkona koko hääjuhlasta; olin töissä, ilmaisena, eikä minulla näyttänyt olevan oikeutta pitää mitään hauskaa.

Kun bändi lopetti ja tiskijukka aloitti soittamaan housea, yli puolet vieraista lähti kotiin kun musa ei toiminut. Se oli bettymys morsiammelle mutta suoraan sanottuna helpotus minulle. Minun myöhäisillan puhe todettiin turhaksi kun vieraita oli enää kourallinen. Niinpä vaihdoin vapaalle, join drinkkejä ja tanssin morsiammen kavereiden kanssa (tosi ihania pimuja :) kaikki kiitos heille tuesta ja avusta) Ilmeestä päätellen, se tulkittiin laiskuudeksi kun ei ollut enää mitään hoidettavaa.

Lopputulos sitten oli kun ilta loppui, että morsian kiitti julkisesti vieraitaan sekä bestmania. Kaasoa ei mainittu sanallakaan. Sulhanen huomasi luultavasti tämän sillä kääntyi heti, tuli luokseni, sanoi minulle suurkiitokset ja halasi pitkään. Samoin kaikki jäljelle jääneet hääparin kaverit kiittivät minua loistavasta kaasonsuorituksesta ja halasivat minua, vain morsian oli omaa mieltään.

En ole edes vihainen vaan vain tosi pettynyt ja jotenkin syvästi hyväksikäytetty. Nyt luulenkin että sain kaason pestin vain siksi, että häääparin todelliset ystävät saavat nauttia illasta. Sen lisäksi että morsian on ystäväni parinkymmenen vuoden takaa, hän on myös ensimmäinen serkkuni. Onko välit siis liian läheiset tällaiseen juhlaan vaiko morsian vain moukka. Toki, voihan sitten olla että olen hoitanut kaasona olon huonosti vaikka yritin tehdä kaiken parhaani mukaan. Alussa kokemani vilpitön halu auttaa muuttui velvollisuudeksi ja pahaksi mieleksi morsiamen käytöksen vuoksi. Häät olivat eilen enkä vieläkään ole saanut minkäänlaista kiitosta esim. tekstiviestillä.

Vasta kun eksyin tänne, huomasin että nämä erimielisyydet kaason ja morsiamen välillä näyttää olevan aika yleisiä. Se oli yllätys mulle vaikka jaksankin ihmetellä että miten serkkuni viitsii edes käyttäytyä ko. tavalla. Jos jotain illasta opin niin sen, ettei ole olemassa niin hyvää ystävää että haluaisin toimia hälle kaasona. Lisäksi hääjärjestelyt vei aikaa ja voimiani niin paljon etten haluaisi kokea moista edes omien häiden parissa joten mieluiten pysyn avoliitossa koko ikäni. Ihme juttu että parhaat ystävät pitää uhrata tällaisen kurjuuden alttarille. Kaason tai bestmanin tilalle kuuluisivat vihamiehet -eivät ystävät.

9

4139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilinen kaaso

      Niin, unohdin mainita sen loukkaavimman syytöksen koko illalta. Morsian siis oikeasti tiuski mulle vessassa bestmanin virheen takia sanoi mulle, että mä olen kaaso ja mun pitää hoitaa mun työt. Ja koska koko illan olin juossut rekenä ja kelkkana tuo väheksyntä loukkasi syvästi. Olim hakenut aamulla jopa bestmanin hommiin kuuluvat kukat ja vieheet sen lisäksi että ollut morsiamen tukena kampamossa ja meikissä.

      Jotenkin musta tuntuu vaikken ole kaaso expertti, että mulle oli tungettu välinpitämättömästi LIIKAA hommia, tuntu näet että olin samaanaikaan kaaso, bestman ja seremoniamestari....

      • Morsian 20.01.07

        pääset kuitenkin eroon ikävästä tunteesta. Sait todella ikävästi kokea sen, että on liikaa työtä, eikä kerkiä ollenkaan juhlia. Toivon todellakin, että et jätä omia häitäsi väliin vain tämän kokemuksen perusteella. Meillä on häät tulossa tulevana lauantaina ja olemme itse tehneet suurimman osan häihin liittyvistä jutuista. Huomenna pitäisi ommella pieni pussukka itselle, niin olisi jotain, mihin piilottaa meikit ja pankkikortti sekä puhelin ja nenäliinoja. Itse en ole paljoa kaasolleni hääjärjestelyjä jättänyt, koska hänellä on ollut nyt muutenkin raskasta aikaa, eikä siksi voimia. Hän on paras ystäväni jo vuosien takaa. Toivon todella, että hänkin pystyy nauttimaan tulevasta juhlasta kaikesta huolimatta.

        Tuleva mieheni hoiti auton ja kaikki nuo "tekniset vempeleet", kuten äänentoiston. Myös valokuvauksen järjestäminen oli mieheni hoidettavia asioita. Minun heiniäni olivat kutsut, koristelut, kukat, ohjelma, ruoka, vieraslista ja paikan varaus. ...Vaikka tässä onkin ollut tekemistä, niin ei tämä ole tuntunut liian kiireiseltä, koska olen tehnyt kaikenlaista pientä häiden hyväksi jo 4kuukautta.

        Toivottavasti myös sinä pystyt joskus nauttimaan omasta hääjuhlastasi. Juhlien järjestäminen on oikeasti kivaa, vaikka onkin välillä vähän työlästä. Sinulla on ikävä kokemus kaasona olemisesta, mutta toivottavasti joskus, kun aika kuluu, pystyt ajattelemaan niin, että tämä oli vain yksi kokemus elämässä. Tällaista en tahdo kenellekään itse aiheuttaa. Uskon, että se ystäväsi/serkkusi on saanut kuulla suvultanne käytöksensä epäasiallisuudesta. Sinun kannattaa nyt yrittää puhua hänen kanssaan asiasta, mikäli se vain suinkin on mahdollista. Ehkä kaasosi on ymmärtänyt myöhemmin, ettei ollut sinulle reilu. Tsemppiä!!!


      • veljeni vaimo

        olisi ansainnut kunnon tirvaisun häälahjaksi...
        minä vielä komeltä yöllä tein hääkarkkeja... morsian keksi ruveta imuroimaan kuudelta aamulla ja paisko ovia ja ikkunoita vaikka yritin nukkua siinä olohuoneessa kahden istuttavalla sohvalla ilman peittoa,... ikkuna auki kun sitä ei saanut sulkea, lokit kirku korvaan. Kylppärissa huusi tuuletin täysillä kun kuivatteli lakonoita, ettähurina oli kun laivan hytissä... Olijn jättänut askarteluvälineet tarkoituksella keittiön pöydälle kun piti jatkaa vielä aamulla.. joten en kai minä nyt ruopea keskellä yötä imuroimaan kun prinsessamorsian nukkuu kauneusuniaan pillereiden voimalla..

        Amulla morsian meni kampaajalle ja soitti sieltä tuntia ennen kirkkoa että voinko hakea hänet (matkaa 1km) Helsingin keskusta, kun kampauksella ei voisi kävellä... Sanoin, että olis valinnut paremman kampaajan... Itse oli eteisessä alasti ja yritin juuri suihkusta tulleena laittautua mahdollisimman nopeasti kuntoon... Morsiammen äiti ja sisarukset olivat juuri tulossa rapusia ylös... Olin juuri tullut koristelemasta juhlapaikkaa... (eli heräänyt 7 aamulta ja vielä tehnyt karkit loppuun jne..)

        Teimme lähtöä kirkkoon... Kysyin morsiammen toiselta siskolta joka toimi morsiusneitona, josko voisi matkan kirkolle pitää huolta hääkimpusta... Johon hän vastasi että ONKS MUN IHAN PAKKO??? Johon minä sitten vastasin vähintääkin yhtä nasaakilla äänellä, EI TOKI OLE PAKKO, KYLLÄ MINÄ HUOLEHDIN MORSIAMMESTA, PIDÄN KIMPPUA JA AJAN AUTOA HELSINGIN KESKUSTASSA JA LUEN VIELÄ HESARIA JUON AAMUKAHVIN SIINÄ SAMALLA... PERKELE! Siinä vaiheessa olisin mielelläni ottanut teetä vahvempaa!

        Kirkko meni hyvin.. Päästiin juhla paikalle...
        Juhlat meni hyvin... Mitä nyt Morsian päästeli sammakoita suustaan, haukkui orkesterin syvimpään perseenreikään (äidilleni, joka oli bändin sinne hoitanut ja maksanut) Ja kaikki vieraat kehuivat ja tanssivat sen minkä jaksoisvat muulta juhlimiselta.

        Kaikilla oli mukavaa paitsi morsiammella, joka valitti joka helvetin asiasta, ei itse tehnyt häiden eteen YHTÄÄN mitään!

        Minä maksoin heille häälahjaksi hotellin, jotta voivat viettää mukavan hääyön... Morsian soitta viideltä aamulla bestmänille, että tule hakemaan pois, hän haluaa kotiin... ja lenkille..
        Bestmän teki työtä käskettyä.. Jonka jälkeen me sitten porukalla menimme siivoamaan juhlapaikan.
        Morsian meni kotiinsa... ja sata euroo persiiseen! Plus kaikki muu raha mitä olin laittanut kiinni, tein hääohjelman 4-väripainatuksena.. Hoidin heille pitopalvelun. Perkule presidentin hovikokki. Ja siitäkin piti valittaa..

        Juhlat läheni loppuaan.. Viimeisten muutaman kymmenen vieraan läsnä ollessa, äitimme avomies avasi portailla suunsa, KIITTI juhlaväkeä ja ERITYIS KIITOS HYVIN JÄRJESTETYISTÄ HÄISTÄ KAASOLLE! Se lämmitti mieltä! Meinasin silloin purskahtaa itkuun... Olen noin viidettoista häät järjestänyt joista kahdet omat.. kirjoitan vielä hääjärjestelijän käsikirjan... Nuo häät oliva viime kesänä, enkä vieläkään ole saanut morsiammelta minkäänlaista kiitosta mistään. Veljeltäni kyllä. Mietin hyvin tarkkaan seuraavalla kerralla jos pyydetään auttamaan, lähdenkö siihen rumbaan mukaan vai en!


      • Rouva O

        Taitaa tuo serkkusi olla muutenkin luonteeltaan vähemmän herttainen, mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan hääpäivänäänkään.

        Minä olin kuvitellut, että kaasoni saisi rauhassa keskittyä juhlimiseen, kun minä järjestän kaiken valmiiksi. Tulin kyllä juhlissa huomaamaan, että kaasollani olikin kädet täynnä töitä, ja bestmanilla myös. Hääjuhlan kaikkien lankojen kiinnipitäminen on kyllä täysiaikaista työtä. Olen itse syvästi kiitollinen kaasolleni, toivottavasti olen sen myös hänelle riittävän selkästi ilmaissut. Emme olisi selvinneet juhlasta ilman hänen työpanostaan.


      • piippiip
        Rouva O kirjoitti:

        Taitaa tuo serkkusi olla muutenkin luonteeltaan vähemmän herttainen, mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan hääpäivänäänkään.

        Minä olin kuvitellut, että kaasoni saisi rauhassa keskittyä juhlimiseen, kun minä järjestän kaiken valmiiksi. Tulin kyllä juhlissa huomaamaan, että kaasollani olikin kädet täynnä töitä, ja bestmanilla myös. Hääjuhlan kaikkien lankojen kiinnipitäminen on kyllä täysiaikaista työtä. Olen itse syvästi kiitollinen kaasolleni, toivottavasti olen sen myös hänelle riittävän selkästi ilmaissut. Emme olisi selvinneet juhlasta ilman hänen työpanostaan.

        Aivan järkyttäviä juttuja! Kaaso onneksi selvisi vähällä, mutta voi niitä sulhasia kun joutuvat tuommoisten pirttihirmujen kanssa elämään... Itse menen rennot kaveripippalot-tyylillä tänä vuonna naimisiin ja pyysin kahta parasta kaveriani kaasoiksi ja sanoin jo pyytäessä, että ei ole kyseessä orjuutus. En ehdes kehtaisi alkaa teettämään kellään oikeasti ilmaiseksi työtä, järki käteen mitä kavereilta voi pyytää ja mitä ei. Sitä paitsi haluan, että ko. henkilöt saavat juhlissa vetää lärvin umpeen muiden mukana :)


      • Kirnauskis
        piippiip kirjoitti:

        Aivan järkyttäviä juttuja! Kaaso onneksi selvisi vähällä, mutta voi niitä sulhasia kun joutuvat tuommoisten pirttihirmujen kanssa elämään... Itse menen rennot kaveripippalot-tyylillä tänä vuonna naimisiin ja pyysin kahta parasta kaveriani kaasoiksi ja sanoin jo pyytäessä, että ei ole kyseessä orjuutus. En ehdes kehtaisi alkaa teettämään kellään oikeasti ilmaiseksi työtä, järki käteen mitä kavereilta voi pyytää ja mitä ei. Sitä paitsi haluan, että ko. henkilöt saavat juhlissa vetää lärvin umpeen muiden mukana :)

        Ihan horroria luettavaa noi ylläolevat.
        Olen itse ollut kaksi kertaa kaasona, ja vaikka kohtelu oli asiallista niin molempien kertojen jälkeen huomasin, että muutama päivä menee tosi negatiivisissa tunnelmissa. Sitä kun siinä hääpäivän mittaan pitää kurissa sekä omat että morsiamen hermot, niin pakosti asioita on sitten käytävä läpi myöhemmin. Niin se ihmisen mieli toimii.
        Se on kuitenkin tullut selväksi, että kolmatta kertaa en kaasoksi ryhdy, ja kun itse menen naimisiin, niin siinä onkin totinen miettiminen, että kuinka tämän kaaso-asian hoitaa. Ehkä pidämme niin pienet häät, että selviän sulhasen avulla (voi sulhaspoloa :)).


      • Kaaso vm. -05
        Kirnauskis kirjoitti:

        Ihan horroria luettavaa noi ylläolevat.
        Olen itse ollut kaksi kertaa kaasona, ja vaikka kohtelu oli asiallista niin molempien kertojen jälkeen huomasin, että muutama päivä menee tosi negatiivisissa tunnelmissa. Sitä kun siinä hääpäivän mittaan pitää kurissa sekä omat että morsiamen hermot, niin pakosti asioita on sitten käytävä läpi myöhemmin. Niin se ihmisen mieli toimii.
        Se on kuitenkin tullut selväksi, että kolmatta kertaa en kaasoksi ryhdy, ja kun itse menen naimisiin, niin siinä onkin totinen miettiminen, että kuinka tämän kaaso-asian hoitaa. Ehkä pidämme niin pienet häät, että selviän sulhasen avulla (voi sulhaspoloa :)).

        Kyllä harkitsen minäkin tulevaisuudessa hyvin tarkkaan, ennen kuin kaasoksi rupean. Jos rupean. Itse olin kaasona toissa kesänä. Morsian ei ollut minulle kovinkaan tuttu, mutta päätin auttaa, kun hän niin kauniisti pyysi. Nyt jälkikäteen tiedän että hän pyysi minua vain siksi, että hänellä ei ole ketään muutakaan jota pyytää.
        Vuoden ennen häitä sai painaa töitä p***e ruvella. Peruin monia omia menojani, kun morsian halusi apua askarteluissa, shoppaamisessa, suunnittelussa jne. Häämessuillekin olin velvoitettu osallistumaan, tietenkin omalla kustannuksella. Tykkäsin kyllä häiden suunnittelusta ja valmisteluista tiettyyn rajaan asti, ei siinä mitään. Kerran sain kuitenkin kunnon sättimiset osakseni, kun en päässytkään askartelemaan jotain. Myöskin minut haukuttiin, kun en älynnyt tarjoutua avuksi sunnittelemaan ruokalistaa. Mielestäni jotkut asiat kuitenkin kuuluvat morsiamen ja sulhasen hoidettaviksi (tai oikeastaan suurin osa), ei kaason. H-hetken lähestyessä morsian yltyi niin hysteeriseksi, että rupesin vähän epäilemään hänen mielenterveyttään. Osansa sai koko lähipiiri ja myös tuntemattiomat ihmiset. Laitoin kuitenkin kaiken häästressin piikkiin. Itsekin olin todella stressaantunut, varsinkin kun sain kuulla että morsian oli haukkunut minua kaikille, mm. sulhasen ystäville.
        Itse häät sujuivat hyvin ja olivat ihana ikimuistoinen juhla, mutta niiden jälkeen alkoi ikävä jälkilöyly. Sain kuulla valitusta siitä kuinka mikään ei sujunut, niin sai kuulla myös juhlapaikan henkilökunta. Vieraiden mielestä kaikki kuitenkin toimi loistavasti ja he olivat oikein tyytyväisiä. Häiden jälkeen emme ole enää pitäneet yhteyttä, mutta olen kuullut, että "ystavälläni" on todellakin ollut vakavia ongelmia mielenterveytensä kanssa ja nyt tilanne on taas pahenemaan päin. Jos jotain tästä kokemuksesta opin niin sen, ettei kannata kenen tahansa kaasoksi ruveta. Ainoastaan lähimmille ystäville, jotka tuntee hyvin monen vuoden takaa. Ja kannattaa sopia, mitkä asiat kuuluvat kaasolle ja mitkä ei, niin ei tule ikäviä yllätyksi, kun joutuukin orjan lailla raatamaan jonkun toisen elämän onnellisimman päivän eteen.


    • kohtelua!

      kurja että olet saanut tuollaista kohtelua.. Se saa varmasti mielen matalaksi pitkäksi aikaa!

      Minä en ole pyytänyt häihini virallisia kaasoja - mutta siskoni (2kpl) pyysin suunnittelemaan hääohjelman - eli yhden tai kaksi leikkiä pidettäväksi ruokailun jälkeen. Toinen siskoistani myös juontaa ... toivottavasti heille ei ole tässä liikaa puuhaa!

      Muuten kaikki olemme tehneet itse: koristeet ja hääkarkit ja kutsukortit ja paikkakortit.. Juhlapaikka laittaa ne puolestamme paikalleen - joten kenellekään ei jää kovin paljon hommaa! Toivotaan parasta että päivä sujuu hyvin!
      En halunnut ketään orjatyövoimaksi, joten toivottavasti siskoille jää myös aikaa nauttia!

      Niin ja toinen sisko joutuu sitten kirkossa pitelemään mun kimppua vihkimisen ajan... Sitäkään en olisi halunnut nakittaa kenellekään, mutta se oli käytännön pakko.
      En usko että saamme riitaa aikaiseksi mistään... Ellei sitten mulla puku ratkea tai likaannu kesken juhlan tms... :)

      Ja pitää muistaa ottaa itse juhlakaluna ihan rennosti :)

    • nappi ohtaan...

      Taisin olla kaasona ihan unelma häissä, kun paljon vähemmälle pääsin. vaikkakin kyllä osani sain. Häästressi näyttää olevan aivan järkyttävä tauti. Jospa jättäis omat häät pitämättä niin olis kavereitakin vielä ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      263
      3073
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      395
      1947
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      69
      1856
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1599
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      114
      1355
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      290
      1111
    7. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      45
      1017
    8. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      277
      978
    9. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      105
      898
    10. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      885
    Aihe