danfoss painekytkimen säätö

var

Voisikko joku neuvoa painekytkimen säädöstä miten
säädetään yläpainetta pienemmäksi ja käynnistys
painetta ylemmäksi.

28

41087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säätelijä

      säätimessäni on kaksi ruuvia: paineensäätö ja paine-eronsäätö.
      Toisella säädetään maksimipaine ja
      toisella sitten hystereesi, eli maksimi- ja
      minimipaineen ero. Kokeilemalla tuo on aina tehty,
      ja ruuvit ovat välillä hukassakin.
      Molemmissa ruuveissa on jousikuormitus, eli jos
      ruuvi on hölskynhölskyn, niin sitten ollaan
      ulkona säätöalueelta.

    • lihava1

      keskellä olevasta isommasta ruuvista säädetään yläpaine,eli se missä paineessa pumppu pysähtyy ja sivussa olevasta pienemmästä säädetään alapaine eli se missä paineessa pumppu lähtee käyntiin..tälleen yksinkertaisesti sanottuna :) suosittelevat että alapaine olis noin1,5- 2bar ja yläpaine noin 2,5- 3bar.

      • 18+15

        Muuten oikein, mutta pienemmällä ruuvilla säädetään paine-eroa.


      • Anonyymi
        18+15 kirjoitti:

        Muuten oikein, mutta pienemmällä ruuvilla säädetään paine-eroa.

        Kyllä se noinkin voidaan ymmärtää; jos ensin säätää isosta ruuvista yläpaineen, niin paine-eroa säätämällä kyllä saa sen alapaineen säädettyä. ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se noinkin voidaan ymmärtää; jos ensin säätää isosta ruuvista yläpaineen, niin paine-eroa säätämällä kyllä saa sen alapaineen säädettyä. ;)

        Kyllä se on suhteellinen säätö, jos säätää vielä yläpainetta, muuttuu alapainekin.


    • Aina hukassa

      Tämä keskustelu kannattaa tulostaa ja tulostettu lappu laittaa pumppuhuoneen seinälle ja toinen vaikka autotallin seinään.

    • Siepakka

      Paine ero suuremmaksi, kiristetäänkö ruuvia vai löysätäänkö.

      • differens

        Sinne on merkitty plus ja miinus suunta.


      • Siepakka

        Tarkoittaako miinus paine eron lisäystä ? vai toisinpäin.


      • differens
        Siepakka kirjoitti:

        Tarkoittaako miinus paine eron lisäystä ? vai toisinpäin.

        Miinus tarkoittaa vähennystä.


      • Anonyymi
        differens kirjoitti:

        Miinus tarkoittaa vähennystä.

        Siinä se vitsi piileekin, plus suuntaan kierrettäessä alapaine laskee.
        Eli eropainetta silloin lisätään.


    • ei_kiesus

      Onko säätäminen vieläkin kesken reilun 10 vuotta aloituksesta? ??

      • Porno-Jalmari

        On!


      • Anonyymi

        Vittu mää oon koittanu säätää ny pumppua yli kymmene vuotta ja se ei saatana ala korjaantumaa vieläkää näillä ohjeilla, kai se o pakko mennä vauva.comin sivuille kahtomaa selkiämpiä ohjeita tai kysyttävä akkojehuoneelta apuja ku ei perkele onnistu millää. Ps munissa kasvaa pillun karvoja vaikka oonki mies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittu mää oon koittanu säätää ny pumppua yli kymmene vuotta ja se ei saatana ala korjaantumaa vieläkää näillä ohjeilla, kai se o pakko mennä vauva.comin sivuille kahtomaa selkiämpiä ohjeita tai kysyttävä akkojehuoneelta apuja ku ei perkele onnistu millää. Ps munissa kasvaa pillun karvoja vaikka oonki mies.

        Hyi


    • Putkimies

      Alkuperäinen kysymys on jo iki vanha, mutta kerron kuitenkin että edellisetkin kommentoijatkin oppivat säätämään painetta. Mainittakoon että vesipumpuissa ja ilmakompressoreissa ovat samantyyppiset painekytkimet. Kytkimen keskellä iso jousi, sen ruuvia kiristämällä (oikealle) lisätään yläpainetta eli pysäytyspainetta, vastaavasti ruuvia löysäten laskee yläpaine, sivussa oleva pienempiruuvi, siinä on nuolet, sekä että - merkit, sillä säädetään paine-ero, siis pysäytyksen ja käynnistyksen ero. Ruuvia plus suuntaan kiertäen paine-ero kasvaa, eli käynnistyy pienemmällä alapaineella, miinus suuntaan kiertäen paine-ero taas pienenee ja käynnistyy korkeammalla alapaineella, kierrä vain hieman ja testaa mitä tapahtuu. Huomautan että moni lukee ja ymmärtää /- merkit väärinpäin, joten älä mieti sitä vaan tee ohjeeni mukaan. Yläpainetta ei kannata nostaa turhan korkeaksi koska vesipumpusta loppuu nostoteho ja jos näin käy, silloin pumppu käy kokoajan, kompressorissa taas aukeaa varoventtiili, se on yleensä 8 bar. Kompressorissa on myös paineen alennusventtiili jolla saadaan letkun paine säädettyä käyttötarpeen mukaiseksi, jos laite tarvitsee pienemmän paineen mitä käynnistyspaine (alapaine) on, pysyy letkun paine vakiona koko ajan.

    • Tiedoton

      Hitto menee hermot! Vaihdoin uuden Danfossin kytkimen paisuntasäiliön kylkeen. Nyt en saa vaan porakaivon pumppua sammumaan tietyssä paineessa. Pitää tehdä manuaalisesti. Hyviä ajatuksia mistä johtuu? Onko paisuntasäiliön paineella merkitystä eli paljonkohan siellä pitäisi olla? Alapaine on ok ja silloin pumppu käynnistyy kyllä.

      • Anonyymi

        Senverran täytyy huomauttaa että vesipumpusa oleva säiliö on painesäiliö. Kun taas patteriverkostopuolella on paisuntasäiliö.


    • kyselyexpertöörit

      Milloin nämä kyselijät oppisivat myös googlaamaan

      • Anonyymi

        Tännehän se kuukkeli ohjaa, itselläkin ajankohtainen asia pumpunvaihdon vuoksi mutta kysyn vielä pitääkö paisuntasäiliön paineen olla hieman pienempi kuin käynnistyspaine? Paineet olen säätänyt 1 ja 2 baariksi, kuten vanhassa pumpussa mutta säiliön paine nkyy olevan 1,3 baaria eli sitä pitäisi vähän tyhjentää, vai? Lisäksi yön yli virta katkaistuna pumpun mittari näytti aamulla nollaa, onkohan imuputkessa vuoto, hieman oli kyllä lähtöputken kynsiliittimestä vettä kellarin pohjalla?


    • Ankki

      Moikka!
      Just oon taistellut vesi ongelmien kanssa.Ensiksi laitoin uusiksi painekytkimen ja pääkytkimen,eipä ruvennut vesi tulee.Kaivossa n.25vuotta vanha pumppu(porakaivop) no kaivoon ja pumppu irti ei tuntuvia ongelmii se siitä vaan uusi pumppu.Pumppu kiinni niin alkoi ongelmat piuhat piti kääntää vesi tuli.Sitten pumppu läkytti ja sitten irtosi letku kaivossa PERKi takaisin kaivoon,tuli todettua ei takaisiniskuventtilii ja kauppaan.kaikki hommat uusiksi .Pumppu 2,4a onnex pääkytkin säädettävä .TULI hyvät paineet n.5,3bar ennen5bar mutta pumppu jää käymään mitä hel.yön nukuttuani luin täältä löysää yläpaine ruuvia paine putosi 4bariin niin sammui pumppu ei tarvittu ammattimiestä ku gooletin kiitos

    • Anonyymi

      Eli kun vähenetään ( -) niin yli ja alipain väli tulee lyhymmäksi

    • Anonyymi

      Uskomatonta, mitähän seuraavaksi?

    • Anonyymi

      Noniin, täällä kytkin vaihdettu hyvin tuloksin joskin alapaine säädöistä huolimatta tyssää, jostain syystä 2,5 baariin kun olisin halunnut pumpun käynnistyvän kahdessa, mutta ylin paine on haluttu 5 bar.
      Syynä saattaa kuitenkin olla liian alhainen painesäiliön paine, jota en ole vielä päässyt mittarin puuttuessa tarkistamaan.
      Kiitos joka tapauksessa erinomaisista ohjeista ja jos kytkennät mietityttävät painekykimen vaihdossa, nappaa kytkennöistä kuva ennen kuin irroitat vanhan.

    • Anonyymi

      Olen kurkkua myöden täynnä danforssin painekytkimen oikuista.Jos kesään selviäisin
      niin vaihdan koko paskan. Danforssin painekytkin on ollut samalainen varmasti 60v
      vain päällä oleva muovikoppa on uutta.

    • Anonyymi

      Tänään ja eilen ottanut kolmesti ejektorin 140m syvästä kaivosta ylös kun ei alkanut ejektoripumppu nostamaan vettä, ekalla kerralla nostin sen kun arvelin pohjaventtiilin olevan jumissa kuten se on joskus ollut, no ei ollut jumissa enkä tarkastanut ejektoria sen kummemmin vaan puotin sen kaivoon ja ilmasin systeemin tuloksetta, tokalla nostolla tarkistin ejektorin ja se pieni reikä oli tukossa, reiän putsaamisesta huolimatta ei pumppu toiminut ja aloin epäillä pumpun olevan rikki, nostin silti ejektorin ja tukossahan se oli taas, no putsaus ja taas takasi kaivoon, siltikään en saanut sitä toimimaan ja aloin jo harkita testaamista vanhalla pumpulla jonka pitäs toimia, kuitenkin ilmasin vielä kerran ja lopulta pumppu alkoikin toimimaan. Eli tarinan opetus on että elkää luovuttako noiden kanssa vaikka tuntuskin epätoivoiselta:D

    • Anonyymi

      Danfoss ei sammuta

    • Anonyymi

      Osta siihen toinen painebandalissimus.

      PAINEKYTKIN PT/5 1-5 bar 3-V 1/4"
      55,00 €

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe