Opintotuki pois?

Kommunistin poika

Minua ihmetyttää lukea näitä kommentteja, kun valitetaan opintotuen vähäisestä määrästä. Ottakaa nyt hyvät ihmiset järki käteen. Opintotuesta ei ole muuta kuin haittaa.

Opintotuki rajoittaa opiskelijan työskentelymahdollisuuksia. Ennenkaikkea se laiskistaa, ja luo illuusion 'oikeuksista'.

Opintotukeahan ei makseta enää missän muualla kuin pohjoismaissa. Koulutus myöskin on maksullista aikalailla kaikkialla maailmassa pohjoismaita lukuunottamatta. Opiskelen itsekin ulkomailla, ja minusta muutaman tuhannen euron lukukausimaksu on vähintäänkin kohtuullinen, jota varten voin ottaa lainaa ja maksaa sen sitten valmistuttuani takaisin.

On naurettavaa, että puuhataan opiskelijoiden lakkoa, kun valtio ei tue tarpeeksi. Miettikääpä nyt oikeasti miten paljon se valtio tukee? Koulu on ilmainen, teillä on hyvät tilat missä opiskella, saatte siitä vielä rahaa, toiset saavat vielä asumistukeakin.

Ottakaa se pipo pois silmiltä ja ottakaa vastuu itsestänne.

10

1070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhät kyykkyyn

      ihanaa porvarinäkökulmaa

      • kyykkyynpä hyvinkin

        Näyttää siltä, että porvarit ovat tässä viimeisen parinsadan vuoden aikana olleet pitkälti oikeassa. Ainakin talousasioiden suhteen, vertaa vaikka entisen neuvostoliiton, tai itäblokin maiden talouksia. Tai vaikka nykyistä ihmemaata, kiinaa. Ne ovat kaikki vuosikymmeniä porvarimaita kehityksestä jäljessä.

        Toisaalta, jos ihminen pääsee liian helpolla, ei hän ikinä keksi mitään hyödyllistä. Tätä tapahtuu pohjoismaissa koko ajan. Mitä hullua sitä stressaamaan, kun hengissä pysyy ilmankin? On totta, että osa porukasta haluaa enemmän kuin perustoimeentulon, ja tekee sen takia töitä, mutta aina on porukkaa joka tyytyy vähään, ja nimenomaan tätä porukkaa ei saada valmistumaan koulusta tai työelämään ilman pakkoa.

        Ihmetellään kun mitään ei tapahdu. Työttömyystilastoja kaunistellaan kaikenlaisilla tempuilla ja korinpunontakursseilla. Jos kerran ollaan niin varmoja, että ne porvareiden konstit ovat huonoja, niin miksi niitä ei voisi kokeilla, todistaakseen ne huonoiksi? Pelätään, että ne saattaisivat toimiakin.

        Tämä nyt menee vähän off-topic, mutta väitän suomen työttömyyslukujen yli puolittuvan, jos työttömyysturvaa leikataan vaikka noin kolmeen kuukauteen. Sen jälkeen ei annettaisi enää mitään.

        Suomalaiset ovat hienoa kansaa, mutta Sosiaalidemokraatit ovat hyvää vauhtia pilaamassa sitä.


    • poika...

      Mielenkiintoinen kommari... Taitanut tulla wahlroseihin tai joihinki =)

    • köyhä opiskelija

      Minusta jokaisella, myös opiskelijalla, on oikeus ihmisarvoiseen elämään. Opintotuki ei ole noussut yli kymmeneen vuoteen, ja kylmä tosiasia on, että sillä ei elä.

      On erittäin itsekästä vaatia opintotuen poistoa, se takaa kaikille tasa-arvoisen mahdollisuuden opiskeluun.

      • Hämmästynyt pahvi

        Siis? Itsekästä vaatia opintotuen poistoa? Aloittajahan oli itsekin opiskelija. Mielestäni varsin epäitsekäs avaus.

        Mitä tulee ihmisarvoiseen elämään, niin tokihan se on mukava jos opiskelijoillekin jotain voidaan antaa, mutta maailmassa on miljardeja huonompiosaisia kuin suomalaiset opiskelijat.

        Lisäksi, opintotukihan ei takaa mitään. Ihan sama kuinka paljon opiskelijoille jaetaan, niin aina on niitä jotka ajavat isän ostamalla Yariksella kouluun ja niitä jotka tulevat bussilla. Eihän se ole oikein, eihän? Toiset ajavat jopa saksalaisilla autoilla. Jotkut ottavat velkaa, ja tekevät töitä, toiset saavat isiltä.

        Koittakaa ymmärtää, että maailma ei ole tasa-arvoinen paikka, ja oppikaa elämään sen kanssa.


      • ihmettelevä
        Hämmästynyt pahvi kirjoitti:

        Siis? Itsekästä vaatia opintotuen poistoa? Aloittajahan oli itsekin opiskelija. Mielestäni varsin epäitsekäs avaus.

        Mitä tulee ihmisarvoiseen elämään, niin tokihan se on mukava jos opiskelijoillekin jotain voidaan antaa, mutta maailmassa on miljardeja huonompiosaisia kuin suomalaiset opiskelijat.

        Lisäksi, opintotukihan ei takaa mitään. Ihan sama kuinka paljon opiskelijoille jaetaan, niin aina on niitä jotka ajavat isän ostamalla Yariksella kouluun ja niitä jotka tulevat bussilla. Eihän se ole oikein, eihän? Toiset ajavat jopa saksalaisilla autoilla. Jotkut ottavat velkaa, ja tekevät töitä, toiset saavat isiltä.

        Koittakaa ymmärtää, että maailma ei ole tasa-arvoinen paikka, ja oppikaa elämään sen kanssa.

        "Aloittajahan oli itsekin opiskelija. Mielestäni varsin epäitsekäs avaus. "

        On totta toki, jos "pappa betalar" tai jos on päässyt hyppämään kesken opintojen hyväpalkkaiseen työhön, josta pitää maksaa isot verot (joilla kustannetaan mm. ilmainen opiskelu). Tämä onkin se porvareiden dilemma: miten käytän maksimaalisesti yhteiskunnan tuet, mutta samalla vältyn itse osallistumasta kustannuksiin. Kunnon porvari hilluu opiskelijamielenosoituksissa megafonin kanssa ja valmistuttuaan nurisee kaljottelevista ja laiskoista opiskelijoista. Ihminenhän on klassisen talousteorian mukaan itsekäs omanedun tavoittelija, joka haistattaa pitkät yhteishyvälle, minkä alkuperäinen kirjoittaja juuri tulikin todistaneeksi :D

        Valitettavasti yhteiskunta ei kuitenkaan toimi näin lyhytnäköisellä politiikalla. Väestön hyvä koulutustaso on myös investointi tulevaisuuteen, joka maksaa itse itsensä takaisin. Jos et ole huomannut sitä vielä, niin Pohjoismaat ovat harvaanasuttuja yhteiskuntia, joilla ei ole varaa haaskata mitään resursseja toisin kuten vaikkapa USA:lla.

        "Mitä tulee ihmisarvoiseen elämään, niin tokihan se on mukava jos opiskelijoillekin jotain voidaan antaa, mutta maailmassa on miljardeja huonompiosaisia kuin suomalaiset opiskelijat."

        No tottahan toki. Se riipuukin siitä, mihin verrataan: harva yhteiskunta on niin rikas kuin Suomi - ja yhtä saita. Sitä opintotukea muuten maksetaan muuallakin kuin pelkästään Pohjoismaissa :D

        "Lisäksi, opintotukihan ei takaa mitään. Ihan sama kuinka paljon opiskelijoille jaetaan, niin aina on niitä jotka ajavat isän ostamalla Yariksella kouluun ja niitä jotka tulevat bussilla. Eihän se ole oikein, eihän? Toiset ajavat jopa saksalaisilla autoilla. Jotkut ottavat velkaa, ja tekevät töitä, toiset saavat isiltä."

        Ja toisilla jää opinnot suorittamatta/kesken, kun taas toiset jatkavat vanhempiensa avustuksella kohti valoisaa tulevaisuutta, vaikka rahkeet eivät olisikaan niin hääppöiset. Se muutaman vuoden kestävä jakso on luultavasti yksi tuottoisimmista sijoituksista, mitä tulee ihmiselämään. Kumpi lienee yhteiskunnan kannalta sitten parempi vaihtoehto, kuka tietää?


    • vaihtoehto

      Olettaen etten ruoki rölliä...

      "Opintotuki rajoittaa opiskelijan työskentelymahdollisuuksia."

      Ilmeisesti haet sanaa tulorajat. Taitaa silti olla että nykyään opiskelijoiden työssäkäyntiä enemmän rajoittaa rajattu opiskeluaika.

      "Ennenkaikkea se laiskistaa, ja luo illuusion 'oikeuksista'"

      Eli kun en tee 10 tunnin koulupäivän päätteeksi töitä olen laiska... Suomen kansalaisina ja veronmaksajina meillä on kaikenlaisia oikeuksia, kuten maksuton opiskelu :)

      Opintotuki mahdollistaa köyhistä lähtökohdista olevien nuorten mahdollisuuden opiskella. Ilman opintotukea jäisi monta pätevää kaveria kouluttamatta ja samalla koulut täyttyisivät niistä joiden vanhemmilla on rahaa.

      "Opintotukeahan ei makseta enää missän muualla kuin pohjoismaissa."

      www.ktm.fi/files/14260/Suomen_kilpailukyky_ja_toimintaympAristO.pdf

      Siitä voit katsoa kuinka pohjoismaat pärjää.

      Opiskelijat saavat nyt verorahoista paljon, mutta maksavat aikanaan ne useaan kertaan takaisin, mikä antaa oikeutuksen vaatia parannusta tukeen.

    • köyhäopiskelija

      AJATTELISITKO ASIAA OPISKELIJOIDEN KANNALTA? opiskelijoilla ei ole aikaa opiskelun yhteydessä tehdä töitä koska he OPISKELEVAT ja toiseksi työpaikoista on pulaa niin mistä kaikille opiskelijoille työtä? olen itse yrittänyt tätä taktiikkaa mutta opiskelijoita ei oteta töihin minnekkään... joten milläköhän hemmetillä kuvittelet että opiskelijat eläisivät? voisitko ajatella asiaa muidenkin puolesta kuin itsesi?!!!! itse en saa edes vanhemmilta rahaa joten katuojassako pitäisi asua ja syödä roskiksista ja varastaa koulutarvikkeet? valtiollle varmaan tulisi kalliimmaksi kun kaikki alkaisivat varastella...

    • uliuliuliuliuliuliul

      Hyvät arvosanat
      Hyvä sosiaalinen elämä
      Hyvät tulot

      Opiskelija valitsee näistä kolmesta vaihtoehdosta enintään kaksi.

    • rgeg

      0pintotuet on poistettava.Aikakoinaan otettiin opintolainaa tulevaisuuden investointina.Itsekin maksoin opintovelkoja 12 vuotta.Mutta liksakin oli hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe