Sopiiko samojedi ulkokoiraksi ?

Ne||--i

Pystyisikö samojedi olla ulkokoirana ? Toisesta varastosta voisimme tehdä paikan jonne koira laitettaisi mahdollisesti yöksi kovilla pakkasilla. Aikaa koiralle olisi, ja jos ette pidä sanasta "ulkokoira" en tarkoita sillä että se jätettäisiin ulos yksin narun päähän. Vaan sen kanssa oltaisiin paljon. Lapsia perheessä on kolme iältään 9, 12 ja 15 vuotiaita. Sisälle sitä ei otettaisi syystä sun toisesta. Entä pystyykö samojedi nukkua öitä ulkona ? ja jos voi niin kuinka kovia pakkasia se kestää ? Kiitos jos viitsitte vastata. :)

29

4532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sopii ulos ja viihtyy

      siellä. Samojedi viihtyy myös sisällä.
      Mutta sehän on arktinen rotu.
      Arktistenrotujen koirat on olleet aikoinaan aina ulkona. Siksi niillä on sellainen turkki.
      Monella muullakin koiralla on paksu turkki, mutta näillä pohjoisen roduilla se on todella lämmin.
      Joillakin jopa liian lämmin sisätiloihin.

    • mutta mutta

      Samojedi viihtyy ja pärjää ulkona kovillakin pakkasilla, mutta... Se on erittäin seurallinen rotu. Tarvitsee ja kaipaa laumansa seuraa, aktiviteettiä ja toimintaa. Itselläni on neljä. En voisi kuvitellakaan tekeväni niistä pelkkiä ulkokoiria. Hieno luonne vinoutuu.
      Pientä pentua et voi viedä heti ulos. Sen on saatava opetella hiljakseen ulkona olemista eikä se tarkene pentuturkilla pakkasissa.
      Turkinhoito muodostuu myös ongelmaksi, ellei koira saa olla lämpimässä kuivattelemassa itseään ennen harjausta. Ulkokosteaa turkkia ei voi harjata. Jos harjaaminen ja kampaaminen ei ole säännöllistä ja vähintään kerran viikossa tapahtuvaa, seuraa iho-ongelmia.
      Oletko ottanut huomioon, että koirat myös sairastavat. Inhimillinen omistaja ei laita sairasta koiraa yksinään ulos.
      Joten, jos koiralla ei ole mahdollisuutta olla ihmislaumansa joukossa, en suosittele samojedia.

    • O.M.

      Taas yksi eläinten "ystävä" ilmoitti olemassa olostaan.

      Kyllä se koirasi on yhtälailla perheenjäsen kun ne lapsesikin,joten jos laitat koiran pihalle asumaan,niin kyllä sinne sitten joutaa syystä sun toisesta ne lapsetkin.

      Jos et pysty sopeuttamaan koiraasi samoihin olosuhteisiin muiden taloudessasi elävien kanssa,niin mitä helvettiä yleensäkään teet sillä eläimellä.
      Koirasi olisi varmasti onnellisempi jonkun muun luona,kun siellä pihalla.

      ANNA IHMEESSÄ SE POIS,TAI MUUTA ITSE PIHALLE!!!

      • mitä tulee tuohon sosiaaliseen

        elämään. Koira täytyy ottaa perheenjäseneksi. Ei lehmäksi, jota käydään katsomassa aamulla ja illalla.
        No tuo kysyjä kyllä hoitaa ja käyttää varmaan lenkeillä jne. Kyse oli sen olin paikasta.

        Tuo "koiran paikka ei ole pihalla" on se mihin kiinnitin huomion. Asia ei ole niin yksioikoinen näillä arktisilla, alkukantaisilla ,vanhoilla roduilla, kuten samojedikin on.
        Sitä voi pitää ulkona ja kannattaa pitääkkin paljon. Mutta samojedi on todella seurankipeä koira ja sen täytyy saada olla laumansa luona oli lauma missä tahansa. Koira viihtyy pakkasessakin, mutta haluaa ihmisten läheisyyden takia sisälle mieluummin. Siis sinne, missä ihmiset ovat. Siperialaiset piti niitä kuulemma teltoissaan "lämmittiminä" ja se sopi koirille hyvin.
        Mutta on saman samantyylisiä, arktisia rotuja, jotka ovat seurankipeitä myös, mutta valitsevat yöpymiseen ulkotarhan ennemmin, kuin sisätilat. Sen takia, että ne suorastaan kärsivät 20Cels lämpötilassa. Suurin osa sopeutuu sisätiloihin ja sitten asia on kaikkien kannalta hienosti. Mutta on esim. malamuutteja, jotka suorastaan raivostuvat, jos ne eivät pääse ulos yöksi nukkumaan. Kaikki malamuutit ei käyttäydy niin. Mutta joillakin on vaan niin hyvä eritys tai vastaavasti huono jäähdytys, ettei sille mitään voi. Karvat täytyisi ehkä ajaa pois, niin se auttaisi. Tällaiset koirat ovat käytännössä tuomittuja ulkokoiriksi ja ne haluavat olla sitä. Telkkaria katsomaan tulevat tietenkin lauman luo ja muuta touhuamaan, mutta yöksi menevät ulos mieluummin. Sille ei voi mitään.
        Ns. ulkokoiria vaan on olemassa ja se täytyy käsittää. Ei pidä ottaa arktistarotua, jos ei ymmärrä, miten lämmin turkki niillä saattaa olla.
        Mutta itselläni ei ole samojediä. Voisin kuvitella, että nekin haluaa aika paljon olla ulkona, sen lämpötilan takia. Arktisilla roduilla on se turkki aika samaa kaliberia, vaikka ulkonäössä on näennäisiä eroja. Samojedin turkki näyttää lämpimämmältä vielä, verrattaessa huskyihin ja malamuutteihin. Ja nämä viimeksi mainitut pärjää tunnetusti mainiosti ulkona oli miten paljon pakkasta tahansa. Ongelmahan on lauhemmat räntäkelit, joita ne eivät kestä, kun turkki kastuu. Mutta seurallisia ovat kaikki nämä arktiset rodut.

        Asiaa kannattaa harkita todella paljon ja kysellä ko. rodun omistajilta kokemusta.
        Itse en ottaisi tuollaisessa tilanteessa samojediä, en huskyä, en malamuuttia vaikka ne pärjäisivätkin ulkona. Niitä täytyy olla lauma, jotta ne viihtyy keskenään. Jos ei ole laumaa, niin se on ihmislauma se lauma ja silloin täytyy pystyä olemaan siellä, missä ihmiset. Muita ns. ulkona pärjääviä rotuja en tunnekkaan. Nämä tuntemani ns. ulkokoirat ovat taas sitten laumasieluja ja ne tarvitsevat sekä koirien, että ihmisten seuraa todella paljon. Jos rotu ei pärjää ulkona, niin se on sitten sisäkoira,jne....


      • minä täällä hei

        "Kyllä se koirasi on yhtälailla perheenjäsen kun ne lapsesikin,joten jos laitat koiran pihalle asumaan,niin kyllä sinne sitten joutaa syystä sun toisesta ne lapsetkin. "

        Tämän vuoksi oli yksi kultainennoutajakin omistajansa kimppuun hyökännyt. Koirahan onkin sama asia kuin lapsi. Jos koiran voi laittaa ulos niin kyllä lapsenkin voi. Tsiisus. Kaikkein pahimmat virheet jotka koiranomistaja voi tehdä on kouluttaa kovakouraisesti ilman mitään tietämystä tai inhimillistää koira. Tulos molemmissa parhaassa tapauksessa on koira joka käy omistajaansa kiinni. Tämä nykyajan yhteiskunta on luonut koirasta olennon joka ei muka pihalla pärjää. Pah.

        Samojedi pärjää vallan mainiosti ulkosalla, myös kovilla pakkasilla, turkkinsa puolesta. Ulkokoiran otossa ei ole mitään pahaa niin kauan kun koira saa siellä ulkonakin seuraa ja liikuntaa.


    • Ne||--i

      Koira kyllä saisi todella paljon huomiota. Pennun ostaisimme kesällä. Koiran hankintaa on harkittu 6 vuotta, joten siinä ajssa on ehtinyt harjoitella koiran hoitoa. Jos koira sairastuu se tulee sisälle. Ja jos on tarvis niin varastossa josta teemme koiran ikioman huoneen.

      • Ne||--i

        Eli halusin vain kysyä pystyykö smaojedi olla kesät talvet ulkona. Ja haluuaako se nukkua myös yöt pihalla. Muuta en tahtonutkaan tietää. :) a en missään nimessä halua että koiraa sanottaisiin "ulkokoiraksi" koska sitä se ei tulisi olemaan. Se saisi olla sisällä silloin tällöin. :)


      • on omayhdistys
        Ne||--i kirjoitti:

        Eli halusin vain kysyä pystyykö smaojedi olla kesät talvet ulkona. Ja haluuaako se nukkua myös yöt pihalla. Muuta en tahtonutkaan tietää. :) a en missään nimessä halua että koiraa sanottaisiin "ulkokoiraksi" koska sitä se ei tulisi olemaan. Se saisi olla sisällä silloin tällöin. :)

        Siellä on paljon tietoa. Googleta.


      • koirakohtaisesti
        Ne||--i kirjoitti:

        Eli halusin vain kysyä pystyykö smaojedi olla kesät talvet ulkona. Ja haluuaako se nukkua myös yöt pihalla. Muuta en tahtonutkaan tietää. :) a en missään nimessä halua että koiraa sanottaisiin "ulkokoiraksi" koska sitä se ei tulisi olemaan. Se saisi olla sisällä silloin tällöin. :)

        Meillä nartut nukkuvat mieluummin ulkona kopeissa, jossa on olkia alustana. Niitä vaihdetaan säännöllisin väliajoin. Uros nukkuu mieluummin sisällä. Usein tuulikaapissa, selkä ovea vasten. Paljon myös sänkyni vierssä makkarissa. Minulla on ollut myös sammari, joka nukkui mieluiten sohvalla yöt.
        Eli on koirakohtaista/totuttelun tulosta tuo viihtyminen ja pärjääminen.


    • altavista

      Olet saanutkin monipuolisia mielipiteitä sammarista.

      Itselläni on ollut sammareita 15v. Viihtyvät ja useimmiten nukkuvat ulkona, säästä huolimatta. Niillä on kaksiosainen (tuulikaappi) koppi, olkia runsaasti pehmusteena, ei lämmitystä. Ei ole niin kovia pakkasia ollut, että sisään pyytäisivät. Kun sairastavat tai vanhenevat, otan sisätiloihin yöpymään. Vanhat koirat palelevat helposti ja näyttävät viihtyvän enemmän sisällä..

      Omat koirani ovat päivät aidatulla pihalla ja niillä on mahdollisuus pyytää sisään halutessaan. Käyvät usein "koputtelemassa" ja piipahtavat sisällä.

      Turkin hoidosta tulee ongelma, ellei sitä harjata auki säännöllisesti. Koira saattaa olla myös herkkähaukkuinen, joten naapureiden kanssa saattaa ko. asiasta tulla ongelmia.

      Ja huomioithan, että pientä pentua ei voi sulkea häkkiin. Varovasti, hitaasti, opetellaan häkkiolosuhteet ja siellä asuminen.

      • hyvä esimerkki oikeaoppisesta

        koiran pidosta. Nimenomaan tässä on olosuhteet luotu oikein kyseiselle rodulle. Muutkin arktiset rodut käyttäytyy samalla tavalla.
        Tuossahan eletään koiran ehdoilla. Koiralla on mahdollisuus pyytää, jos haluaa sisälle. Mutta hyvin ne näkyy viihtyvän ulkona ja sen saavat itse päättää.

        Tässä on malli niille vouhottajille, jotka eivät tajua, että jotkin rodut viihtyy paremmin ulkona.
        Näille roduille muu on kidutusta.
        No tosin tuo samojedihan haluaa varmaan niiden ihmisten takia välillä sisälle. Se mahdollisuus täytyy olla. Tässähän se on hyvin järjestetty.


      • Ne||--i
        hyvä esimerkki oikeaoppisesta kirjoitti:

        koiran pidosta. Nimenomaan tässä on olosuhteet luotu oikein kyseiselle rodulle. Muutkin arktiset rodut käyttäytyy samalla tavalla.
        Tuossahan eletään koiran ehdoilla. Koiralla on mahdollisuus pyytää, jos haluaa sisälle. Mutta hyvin ne näkyy viihtyvän ulkona ja sen saavat itse päättää.

        Tässä on malli niille vouhottajille, jotka eivät tajua, että jotkin rodut viihtyy paremmin ulkona.
        Näille roduille muu on kidutusta.
        No tosin tuo samojedihan haluaa varmaan niiden ihmisten takia välillä sisälle. Se mahdollisuus täytyy olla. Tässähän se on hyvin järjestetty.

        me voimme ottaa samojedin, ja pitää sitä ulkona ? Jos vain totutamme sen pennusta lähtien. Entä onko muita rotuja jotka pärjäävät ulkona, joilla on pitkä karva, mutta ei missään nimessä metsästysviettiä ? :)


      • tuossa edellä olevassa
        Ne||--i kirjoitti:

        me voimme ottaa samojedin, ja pitää sitä ulkona ? Jos vain totutamme sen pennusta lähtien. Entä onko muita rotuja jotka pärjäävät ulkona, joilla on pitkä karva, mutta ei missään nimessä metsästysviettiä ? :)

        esimerkissä koira voi halutessaan mennä sisälle.
        Samojedit taitaa niin tehdäkkin, kun ovat seurallisia. Mutta tuon edellisen kaverin koirat ainakin haluavat olla ulkona enimmät ajat. Veikkaan, että se johtuu siitä turkista. Se on vaan ulkoilmaan sopivampi se turkki.
        Lue tarkkaan se edellinen mitä kehuin. Hän selitti miten on järjestänyt tarhansa ja mahdollisuuden tulla sisälle, jos haluaa. Se on se asia, mitä kehuin.

        Mä en ole tuosta pennusta varma. Yleensä näitä pohjoisenrotujakaan ei voi pitää ihan pentuna yökausia ulkona. Niiden mahanalus on paljas karvasta silloin ja ne jäätyy. Aikuista ei tarvitse sen kummemmin totuttaa ulos. Se on sen geeneissä. Vertaa jääkarhuun. Ei niitä voi sisällä pitää. Menee lämmönsäätö sekaisin.

        Kaikki ulkokoirarodut taitaa juosta elukoiden perässä, vaikka niistä monikaan ei sovellu itse metsästykseen. Metsästykseen on parempiakin koiria.

        Ei se ole se karvanpituus se määräävä. Moni pitkäkarvainen koira ei pärjää ulkona. Vaikkapa collie. Ei sitä voi jättää pakkaseen.
        Esim. husky näyttää lyhyt karvaiselta, mutta sen turkki on todella lämmin. Se on se karvan laatu ja se miten ne karvakerrokset ovat. Ilma jää eristeeksi eri kerrosten väliin toisilla koirilla paremmin, kuin toisilla. Pohjoisen koirien karva on kehittynyt kylmiin oloihin. Mexicossa on puolestaan koiria, jotka ovat päättäneet, että karvat ovat ihan turhia ja niillä ei niitä ole.

        Pärjäähän monikin koira ulkona yöt, jos tekee lämpimän ja kuivan kopin. Arktiset rodut eivät tarvitse edes lämmitystä. Riittää, että on kuivaa. Muut tarvitsevat ehdottomasti.


      • kasvattaja
        Ne||--i kirjoitti:

        me voimme ottaa samojedin, ja pitää sitä ulkona ? Jos vain totutamme sen pennusta lähtien. Entä onko muita rotuja jotka pärjäävät ulkona, joilla on pitkä karva, mutta ei missään nimessä metsästysviettiä ? :)

        Monet kasvattajat eivät myy samojedinpentua pelkäksi ulkokoiraksi. Mieti nyt tarkaan, voitko taata yleensäkään koiralle hyvät oltavat, jos se erotetaan laumasta ulos.


    • ei voisi tulla

      Miksi koira ei voisi tulla sisälle kovilla pakkasilla?
      Kirjoitit "Toisesta varastosta voisimme tehdä paikan jonne koira laitettaisi mahdollisesti yöksi kovilla pakkasilla."

      Kirjoitit myös "Sisälle sitä ei otettaisi syystä sun toisesta."
      Miksi sitä ei otettaisi sisälle?

      Turkin puolesta samojedi pärjää ulkona ympäri vuoden, mutta henkisestä puolesta olisin huolissani!
      Samojedi haluaa olla laumansa luona! Samojedi rakastaa laumaansa! Ei tälläisellä luonteella varustettu koira ole luotu nukkumaan yksikseen ulkosalla!

      MIKSI IHMEESSÄ EDES HALUATTE KOIRAA?

      Mikään rotu ei sovi vain ja ainoastaan ulkokoiraksi. Pentuna koiran on saatava samaistua laumaansa! Koiran "tarhauttamista" voi harkita noin 1/2-1-v iässä, samojedin, etenkin yksikseen tarhassa elävän, kohdalla tuskin koskaan. Se että sitä leikitetään kerran päivässä lasten toimesta (joka sekin kokemukseni mukaan loppuu yleensä noin kahden viikon kuluttua siitä kun koira on tullut taloon), ei riitä samojedille.

      Samojedille on hyvä antaa mahdollisuus viettää aikansa/yönsä ulkona tai sisällä, haluamansa mukaan. Ja ainoana koirana viettää samojedi yönsä sisällä.

      P.S. Meillä on ulkokoiria! Ulkokoiria, jotka haluavat olla yöllä vartioimassa, jotka eivät tule sisään vaikka joskus yritimmekin heidät saada siään yöksi.
      Meillä ulkokoirat eivät ole seurankipeitä samojedejä, vaan aivan jotain muuta, itsenäisiä ja niin eespäin.

      Noilla kriteereilläsi en myisi teille mitään koiraa! Osa olisi liian vaativia teille ja samojedi ei taas sopisi mitenkään siihen mitä teillä on tarjota!

      • Huskyn omistaja

        Koira teoriassa pärjää yksin ulkona vaikka koko ajan, fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi, ei se tarkoita että se on eettisesti ja koiralle hyväksi pitää sitä ulkona 24/7 ilman sisälle pääsyn mahdollisuutta, jos koira sitä tahtoo!

        Käsittämätöntä, kuinka joku edes haluaa lemmikin tuollaisessa tilanteessa, jossa lemmikki ei saa olla laumansa luona.

        Arktiset pystykorvat (esimerkkinä) ovat LAUMAKOIRIA. Ne on jalostettu toimimaan laumassa. Ne TARVITSEVAT SEURAA. Vaikka suurin osa rakastaa ulkona olemista, KOIRA EI SAISI KOSKAAN OLLA YKSIN PIHALLA suurimman osan päivästä! Se on silkkaa typeryyttä ja ajattelemattomuutta ihmiseltä!

        Täysin eri asia on pitää koiraa ulkokoirana jos sillä on kaksi tai enemmän koiraa yhdessä pihalla. Mutta tällöinkin on erittäin suositeltavaa, että koira saa halutessaan tulla ihmislaumansa luo.
        Tosiasia on kuitenkin se, että ulkona pidettävä koira ei välttämättä sosialisoidu ihmisten kanssa samalla tavalla, kuin sisällä aikaansa viettävä koira.

        Minulla on tällä hetkellä yksi husky, joka halutessaan on päivisin pihalla. Yöt se haluaa nukkua sisällä, paitsi kesäisin se tahtoo pihalle yöksi. Se pääsee aina halutessaan sisälle.

        Älkää hyvät ihmiset ottako mitään lemmikkiä noilla vaatimuksilla!


      • Huskyn omistaja
        Huskyn omistaja kirjoitti:

        Koira teoriassa pärjää yksin ulkona vaikka koko ajan, fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi, ei se tarkoita että se on eettisesti ja koiralle hyväksi pitää sitä ulkona 24/7 ilman sisälle pääsyn mahdollisuutta, jos koira sitä tahtoo!

        Käsittämätöntä, kuinka joku edes haluaa lemmikin tuollaisessa tilanteessa, jossa lemmikki ei saa olla laumansa luona.

        Arktiset pystykorvat (esimerkkinä) ovat LAUMAKOIRIA. Ne on jalostettu toimimaan laumassa. Ne TARVITSEVAT SEURAA. Vaikka suurin osa rakastaa ulkona olemista, KOIRA EI SAISI KOSKAAN OLLA YKSIN PIHALLA suurimman osan päivästä! Se on silkkaa typeryyttä ja ajattelemattomuutta ihmiseltä!

        Täysin eri asia on pitää koiraa ulkokoirana jos sillä on kaksi tai enemmän koiraa yhdessä pihalla. Mutta tällöinkin on erittäin suositeltavaa, että koira saa halutessaan tulla ihmislaumansa luo.
        Tosiasia on kuitenkin se, että ulkona pidettävä koira ei välttämättä sosialisoidu ihmisten kanssa samalla tavalla, kuin sisällä aikaansa viettävä koira.

        Minulla on tällä hetkellä yksi husky, joka halutessaan on päivisin pihalla. Yöt se haluaa nukkua sisällä, paitsi kesäisin se tahtoo pihalle yöksi. Se pääsee aina halutessaan sisälle.

        Älkää hyvät ihmiset ottako mitään lemmikkiä noilla vaatimuksilla!

        Ja lisäksi on ehdotonta, että koiran ulkona pitäminen aloitetaan vasta kun koira on täysi-ikäinen! (1v-2v)

        Minulla ei tulisi mieleenikään laittaa niinkin seurallista koiraa kuin husky yksin pihalle. Ja samojedi on vielä seurallisempi! Sekä se on nähty, kuinka kauan pienet lapset jaksavat koirasta innostua... Koiran hoitaminen ja vastuu on aina vanhemmilla, lapsille sen leikkituokioita ei voi vierittää.


    • -neccu-

      Kyllähän se samojedi ulkokoiraksi sopii siinä tapauksessa jos itsekin muutat sinne ;) Eli ehdottomasti samojedi on sellainen että se on siellä missä muu laumakin on! Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Samojedi on erittäin sosiaalinen rotu, se rakastaa kaikkia jotka sen vähääkään huomaavat ja haluaa olla kaikessa mukana mitä teet. Se on utelias ja kaipaa paljon virikkeitä, se nauttii aina saadessaan leikkiä ja kuljettaa mielellään mukana leluja kuin lapsi ikään.

      Samojedi rakastaa ulkoilmaa, mutta ei se siellä yksin viihdy, meillä noita turilaita on kaksi.. kolmas tilauksessa ;) Ja nämä kulkevat asunnossa huoneesta toiseen sen mukaan missä minä olen.. nytkin tuossa makaa jaloissa molemmat pojat. Tulevat vessaankin mukaan, tai jäävät oven taakse odottamaan. Ruuan laittoakaan ei voi missata.. ovat aika persoja kaikelle ruualle. =)

      Samojedit voivat ulkoilla LAUMASSA aidatulla pihalla.. mutta aikansa sitäkin, sitten tullaan taas tarkistamaan missä muu perhe on. Meillä oli tarkoitus alussa että olisi vaan yksi samojedi, mutta kuten MONILLA muillakin.. sitä huomaa, että eihän se yksi mihkään riitä.. samojedi on onnellinen kun laumaan kuuluu enemmän kuin yksi koira...kaksin aina kauniimpi. =))) Ja sitten jos hommaa samojedin niin muistaa varata itselle aimo annoksen huumorintajua mukaan, näitä koulutetaan lempeydellä, huumorintajulla ja kärsivällisyydellä. Nämä ovatkin meinaan aina vekkuleita otuksia ;)

      Älä ota näistä kaikkien kommenteista itseesi.. vaan kannattaa oikeasti miettiä vielä sopiiko samojedi teille. Se on mahatava rotuvalinta, mutta se on todellinen lauma eläin / perheenjäsen... yksin pihakoirana se on hyvin onneton!

    • koiran omistaja

      minusta tässä keskustelussa tuomitaan kyseistä koiran hankkijaa vähän liikaa! hänestä voisi varmasti tulla hyvä koiran omistaja jos hän saisi asiallista tietoa ja neuvoa koiran suhteen ja osaa varmasti itse tehdä ratkaisun siitä onko koiralle tarpeeksi aikaa kunhan on saanut tarpeeksi tietoa koirasta.. minua muutenkin inhottaa kun täällä heti haukutaan ja syyllistetään, tännehän nimenomaan tulla neuvoa kysymään..
      itselläni on arktinen pystykorva, myöskin seurallinen, mutta on mieluummin ulkona turkkinsa takia.. jos tulee sisään niin kohta haluaa ulos kun on niin kuuma. sillä on miedosti lämmitetty mökki sitä varten jos sille joskus tulee kylmä, mutta aika usein se nukkuu mieluummin hangessa.
      eikä sen kans koko ajan ole joku ulkona leikkimässä, sen kans käydään päivittäin pitkällä metsä lenkillä ja ollaan ulkona silloin kuin satutaan olemaan.. mutta voin taata että koira on onnellinen, sehän elää ku kartanon valtias tarkkaillen reviiriään, pyytää huomiota sillon ku haluaa ja sitä myös saa, ja se riittää sille, sen jälkeen se on aina tyytyväinen

      • altavista

        Alkuperäinen kysyjä halusi ulkokoiran, koiran joka ei ole sisällä juuri koskaan. Samojedi ei ole hänelle sopiva rotu seurallisuutensa ja laumavietinsä vuoksi.
        Muita arktisia, itsenäisempiä rotuja ehkä löytyy.


      • Ne||--i
        altavista kirjoitti:

        Alkuperäinen kysyjä halusi ulkokoiran, koiran joka ei ole sisällä juuri koskaan. Samojedi ei ole hänelle sopiva rotu seurallisuutensa ja laumavietinsä vuoksi.
        Muita arktisia, itsenäisempiä rotuja ehkä löytyy.

        Niin kertokaapas nyt sitten mitä pitempi karvaisia rotuja on olemassa joita voisi ulkona pitää ?


      • riipu. Se on laatu
        Ne||--i kirjoitti:

        Niin kertokaapas nyt sitten mitä pitempi karvaisia rotuja on olemassa joita voisi ulkona pitää ?

        mikä tekee ulkokoiran.

        Siis aluskarva peitinkarva on sitä laatua, että ulkona tarkenee millä pakkasella tahansa.
        Joku villakoira tai collie ei välttämättä tarkene ulkona pakkasella vaikka on pitkä karva.
        Katso kennelin FC5-kategoriasta, niin sieltä löytyy ja katso rotumäärittelyt.


      • Ne||--i
        riipu. Se on laatu kirjoitti:

        mikä tekee ulkokoiran.

        Siis aluskarva peitinkarva on sitä laatua, että ulkona tarkenee millä pakkasella tahansa.
        Joku villakoira tai collie ei välttämättä tarkene ulkona pakkasella vaikka on pitkä karva.
        Katso kennelin FC5-kategoriasta, niin sieltä löytyy ja katso rotumäärittelyt.

        En tarkoittanutkaan sitä että se pärjäisi pihalla vaikka sillä olisi pitempi karva. Vaan sitä että haluaisin pitempi karvaisen koiran..


      • siinä on esitetty aika monta
        Ne||--i kirjoitti:

        En tarkoittanutkaan sitä että se pärjäisi pihalla vaikka sillä olisi pitempi karva. Vaan sitä että haluaisin pitempi karvaisen koiran..

        rotua kuvina.


    • Onnellinen lauma

      Ota huomioon, että samojedi kaipaa laumansa seuraa. Itselläni on sammari, enkä ikinä laittaisi koiraani pihalle yötä päivää. Otin koiran perheellemme lemmikiksi, enkä pihalle koristukseksi. Miksi olet koiraa ottamassa, jos et halua sen kanssa olla?

    • M.A.T

      ...joka rakastaa ihmisiä ja toisia eläimiä!! Minulla on ollut aiemmin kolme samojedia ja tällä hetkellä kotona velmuilee yksi sammari (ja toinen hankitaan kesällä).
      Kuten jo aiemmin mainittu, tämä on koirarotu, joka kaipaa seuraa! Samojedi EI ole "tarhakoira", jonka kanssa esim. vain satunnaisesti lenkkeillään tai silloin tällöin leikitään ja muulloin se saa sitten olla onneton ja yksinäinen tarhassaan. Älkää missään nimessä ottako samojedia, jos sen pitäisi viettää suuri osa ajastaan YKSIN tarhassa ja ns. "omassa huoneessa tai varastossa"..... Silloin teillä olisi onneton koira, jonka sydän särkyisi, kun se ei saisi olla oman perheensä kanssa.
      Kotosalle ollessamme, meidän koiramme on koko ajan mukanamme, missä sitten olemmekaan -ulkona tai sisällä (ja tekee näin oman tahtonsa mukaan)...tosin asumme maalla omakotitalossa ja olemme itse myös paljon työntouhussa ulkona päivittäin. MUTTA: Tarhassa se on VAIN ja AINOASTAAN silloin, kun emme ole kotona.
      Samojedi on todella leikkisä ja ihanan vekkuli koira. Se myös tykkää -ainakin meidän koiruus, kiivetä välillä syliin tai tulla sohvalle kainaloon katsomaan yhdessä tv:tä ja saunaan pitää aina päästä mukaan vähäksi aikaa istumaan keskilauteelle :)
      Samojedin on myös päästävä purkamaan energiaansa (ja sitä riittää) ulos joka päivä.... muutoin se keksii todennäköisesti sitä itse. Harrastekoirana sammari on tosi hyvä, sen kanssa voi lenkkeillä, hiihtää (monesti hyvä vetokoira), harrastaa agilityä tai muutoin vain retkeillä luonnossa jne. Ja tämän koiran tassuihin ei tarvitse talvipakkasilla laittaa töppösiä, kun lähdetään ulos umpihankeen tarpomaan :)
      Lopuksi: Jos et voi sanoa ottavasi koiraa PERHEENJÄSENEKSI, niin samojedi EI ole sinun koirarotusi, valitettavasti! Onnea koirarodun etsintään ja toivottavasti sopiva löytyy!

      "Samojedinkoira on koira, jonka tehtävä on levittää ympärilleen rakkautta ja iloa, hymyn kera :) "

      • kokkelis

        Kyselisin tässä, että kun olen niin ihastunut samojediin, niinniin perheessä on yksi allerginen. emme kuitenkaan tiedä onko pahasti koiralle. Ei ainakaan suuria oireita tuttujen koirista. Olisiko samojedi siis minkälainen vaihtoehto? Ennestään meillä ei ole koskaan ollut koiraa eli onko samojedi sopiva/vaikea ensimmäiseksi koiraksi? Mitenkäs turkki, kun on valkoinen, niin likaantuuko helposti? Kiiitos vastauksista, jos niitä saan :) P.s Muutakin juttua rodusta voi kertoa jos haluaa. Myös paljon oma koira maksanut, jos omistaa yms...


      • nooruska
        kokkelis kirjoitti:

        Kyselisin tässä, että kun olen niin ihastunut samojediin, niinniin perheessä on yksi allerginen. emme kuitenkaan tiedä onko pahasti koiralle. Ei ainakaan suuria oireita tuttujen koirista. Olisiko samojedi siis minkälainen vaihtoehto? Ennestään meillä ei ole koskaan ollut koiraa eli onko samojedi sopiva/vaikea ensimmäiseksi koiraksi? Mitenkäs turkki, kun on valkoinen, niin likaantuuko helposti? Kiiitos vastauksista, jos niitä saan :) P.s Muutakin juttua rodusta voi kertoa jos haluaa. Myös paljon oma koira maksanut, jos omistaa yms...

        meirän isäntä oli allergiatestien mukaan allerginen koirille mutta samojedi laitettiin ja on melko paljon sisällä-> ei ole mitään oireita tullut. karvaa ei pölise kuin sen pari kertaa vuodessa irtoaa vähän reilummin. en tiedä sitten vanhemmista koirista, jos niiden iho vaikka sitten alkaa hilseilemään enemmän...


    • Anni♥

      Sanokaa heti mikä koira voi ottaa pihalle ja vaan yksi koira ja kestää sielä talvenkin yli!!! on hätä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2816
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      100
      2114
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      146
      908
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe