polyyppi?

nanaes

Hei!
Olemme yrittäneet kaksi vuotta lasta mutta tuloksetta. Menkkani eivät koskaan oikein asettuneet pillereiden lopettamisen jälkeen joten viime keväänä sitten menin gynelle ja menkkoja koitettiin saaha normalisoitumaan lugestroneilla mutta tuloksetta. Vuodot alkoi olla tosi pitkiä ja runsaita. Jouduin jopa käymään syksyllä ensiavussa hakemaan verenhyytymis tabletteja jotka silloin auttoivat.
Mutta nyt joulukuun alussa alkava vuoto oli pahin tähän mennessä jouduin ensiapuun ja todettiin paha anemiakin vuodon takia.
Ei enää verenhyytymistabletitkaan auttanut joten sain kiireellisen ajan omalle gynelleni.
Hän totesi ennen uutta vuotta että minulla on polyyppi ja tänään kun menin poistattaa sen löytyi toinenkin jota ei poistettu kun vuosin vielä niin paljon.
Toisen gyne otti pois ja sanoo että ilmottaa sen laadusta kahden viikon sisään.
Olen koittanut etsiä tietoa polyypistä mutta löysin vain sen mitä gynekin kertoi varrellinen limakalvokasvain. Kasvain sana säikäytti.
Voiko polyyppi olla ns.pahanlaatuinen? onko se silloin syöpä?
nyt vuotoni koitetaan saada kuriin e-pillereillä jota syön neljä viikkoa putkeen jonka jälkeen menen taas gynelle ja sieltä poistetaan puudutuksella tai nukutuksella se polyyppi pois.
Miksi nyt puudutuksella tai nukutuksella, eikö se ole samanlainen pieni operaatio kuin tämänpäiväinenkin?
Hankaloittaako tämä raskaaksi tuloa?
Tuhat kysymystä ja gynellä oli niin kiire ettei kerinyt vastailemaan ja olin niin jännityksessä että olisi varmaan mennyt ohi koko homma muutenkin.
Joten jos jollain on kokemusta asiasta niin se helpottaisi ja auttaisi todella oloani jos jakaisi sen kanssani täällä :)
Kiitos etukäteen.

ps: kävin koko foruminläpi enkä löytänyt vastaavaa viestiä polyypeistä.

5

2590

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lissu

   Polyyppi on tosiaan varrellinen limakalvokasvain, yleensä ihan vaarattomia, mutta saattavat aiheuttaa kovia vuotoja. Joskus voidaan poistaa nukutuksessa tai puudutuksessa, riippuen siitä missä kohti se polyyppi kasvaa. Itseltäni poistettiin puudutuksessa polyyppi, joka oli hankalassa paikassa eli kanta oli kohdunkaulan kanavan yläosassa jotenkin puristuksessa. Poisto olisi muuten ollut kivuliasta. Älä turhaan pelkää, luultavasti kovat vuodotkin loppuu, kun se toinen polyyppi poistetaan ja tuskin vaikuttaa raskaaksituloon.

   • nanaes

    Kiitos vastauksestasi, helpotti mielenrauhaa paljon :)


  • kolmen lapsen äiti

   Minulta poistettiin 20-v munasarjasta polyyppi ja osa siitä munasarjasta jossa polyyppi oli. Kohdussani oli runsaasti endometriooseja jotka poistettiin niin ikään leikkauksen aikana.

   Ensimmäisen lapseni sain 25 vuotiaana, seuraavan 28 vuotiaana ja viimeisen 30 vuotiaana.

   Heti viimeisen lapsen syntymän jälkeen minulla todettiin hyvänlaatuinen kasvain toisessa munasarjassa. Munasarja poistettiin sillä kasvain oli miehen nyrkin kokoinen.

   Siitä on nyt lähes kuusitoista vuotta. Tänään kohdustani puhkaistiin kysta ja seuraavana toimenpiteenä on kohdun poisto (syksyllä).

   Lapsien alkuun saaminen ei ollut helppoa. Kolme keskenmenoa, mutta kun ensimmäisen sain kunniallisesti loppuun, muut raskaudet sujuivat lähes ongelmitta. Tsemppiä uuden elämän alkuun saattamiseksi, jos niin todella haluatte.

  • endometri

   Yleensä polyypin poisto vaatii kohdun tähystyksen eli hysteroskopian, jotta polyyppi saadaan kokonaisuudessaan pois. Toimenpide ei ole iso, mutta tehdään ns. humautuksessa eli pienessä nukutuksessa leikkausosastolla tai poliklinikalla. Toimenpiteen jälkeen voi olla jonkin verran kuukautiskivun kaltaista kipua, mutta helpottaa tavallisilla särkylääkkeillä. Lisäksi toimenpiteen jälkeen on jälkivuotoa muutaman päivän ajan.
   Polyyppi todella on yleensä hyvänlaatuinen, mutta lähetetään tietenkin patologin tutkittavaksi ja vastaus tulee muutamassa viikossa.
   T. naistentautien leikkaussalin hoitaja

  • mietin_vaan

   Minulta on poistettu kohdunkaulan polyyppi, mikä todettiin myöhemmin patologin tutukimuksessa tuelhtuneeksi. Tämä aiheutti vuotohäiriöitä. Tämän poisto meni ilman nukuyuksia. Poistettuun jollain pihdillä vaan. Ainut, mitä minä itse nyt mietin on se, että pitäisikö myöhemmin käydä papakokeessa esim ½-vuoden päästä vai riittäkö normaali seulonta käynnit? ALunperin papassa huomattiin jotain solumuunnosta, mikä sitten oli tää polyyppi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   435
   1913
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1453
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1403
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1117
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   233
   985
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   61
   928
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   83
   842
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   813
  Aihe