polyyppi?

nanaes

Hei!
Olemme yrittäneet kaksi vuotta lasta mutta tuloksetta. Menkkani eivät koskaan oikein asettuneet pillereiden lopettamisen jälkeen joten viime keväänä sitten menin gynelle ja menkkoja koitettiin saaha normalisoitumaan lugestroneilla mutta tuloksetta. Vuodot alkoi olla tosi pitkiä ja runsaita. Jouduin jopa käymään syksyllä ensiavussa hakemaan verenhyytymis tabletteja jotka silloin auttoivat.
Mutta nyt joulukuun alussa alkava vuoto oli pahin tähän mennessä jouduin ensiapuun ja todettiin paha anemiakin vuodon takia.
Ei enää verenhyytymistabletitkaan auttanut joten sain kiireellisen ajan omalle gynelleni.
Hän totesi ennen uutta vuotta että minulla on polyyppi ja tänään kun menin poistattaa sen löytyi toinenkin jota ei poistettu kun vuosin vielä niin paljon.
Toisen gyne otti pois ja sanoo että ilmottaa sen laadusta kahden viikon sisään.
Olen koittanut etsiä tietoa polyypistä mutta löysin vain sen mitä gynekin kertoi varrellinen limakalvokasvain. Kasvain sana säikäytti.
Voiko polyyppi olla ns.pahanlaatuinen? onko se silloin syöpä?
nyt vuotoni koitetaan saada kuriin e-pillereillä jota syön neljä viikkoa putkeen jonka jälkeen menen taas gynelle ja sieltä poistetaan puudutuksella tai nukutuksella se polyyppi pois.
Miksi nyt puudutuksella tai nukutuksella, eikö se ole samanlainen pieni operaatio kuin tämänpäiväinenkin?
Hankaloittaako tämä raskaaksi tuloa?
Tuhat kysymystä ja gynellä oli niin kiire ettei kerinyt vastailemaan ja olin niin jännityksessä että olisi varmaan mennyt ohi koko homma muutenkin.
Joten jos jollain on kokemusta asiasta niin se helpottaisi ja auttaisi todella oloani jos jakaisi sen kanssani täällä :)
Kiitos etukäteen.

ps: kävin koko foruminläpi enkä löytänyt vastaavaa viestiä polyypeistä.

5

3932

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lissu

   Polyyppi on tosiaan varrellinen limakalvokasvain, yleensä ihan vaarattomia, mutta saattavat aiheuttaa kovia vuotoja. Joskus voidaan poistaa nukutuksessa tai puudutuksessa, riippuen siitä missä kohti se polyyppi kasvaa. Itseltäni poistettiin puudutuksessa polyyppi, joka oli hankalassa paikassa eli kanta oli kohdunkaulan kanavan yläosassa jotenkin puristuksessa. Poisto olisi muuten ollut kivuliasta. Älä turhaan pelkää, luultavasti kovat vuodotkin loppuu, kun se toinen polyyppi poistetaan ja tuskin vaikuttaa raskaaksituloon.

   • nanaes

    Kiitos vastauksestasi, helpotti mielenrauhaa paljon :)


  • kolmen lapsen äiti

   Minulta poistettiin 20-v munasarjasta polyyppi ja osa siitä munasarjasta jossa polyyppi oli. Kohdussani oli runsaasti endometriooseja jotka poistettiin niin ikään leikkauksen aikana.

   Ensimmäisen lapseni sain 25 vuotiaana, seuraavan 28 vuotiaana ja viimeisen 30 vuotiaana.

   Heti viimeisen lapsen syntymän jälkeen minulla todettiin hyvänlaatuinen kasvain toisessa munasarjassa. Munasarja poistettiin sillä kasvain oli miehen nyrkin kokoinen.

   Siitä on nyt lähes kuusitoista vuotta. Tänään kohdustani puhkaistiin kysta ja seuraavana toimenpiteenä on kohdun poisto (syksyllä).

   Lapsien alkuun saaminen ei ollut helppoa. Kolme keskenmenoa, mutta kun ensimmäisen sain kunniallisesti loppuun, muut raskaudet sujuivat lähes ongelmitta. Tsemppiä uuden elämän alkuun saattamiseksi, jos niin todella haluatte.

  • endometri

   Yleensä polyypin poisto vaatii kohdun tähystyksen eli hysteroskopian, jotta polyyppi saadaan kokonaisuudessaan pois. Toimenpide ei ole iso, mutta tehdään ns. humautuksessa eli pienessä nukutuksessa leikkausosastolla tai poliklinikalla. Toimenpiteen jälkeen voi olla jonkin verran kuukautiskivun kaltaista kipua, mutta helpottaa tavallisilla särkylääkkeillä. Lisäksi toimenpiteen jälkeen on jälkivuotoa muutaman päivän ajan.
   Polyyppi todella on yleensä hyvänlaatuinen, mutta lähetetään tietenkin patologin tutkittavaksi ja vastaus tulee muutamassa viikossa.
   T. naistentautien leikkaussalin hoitaja

  • mietin_vaan

   Minulta on poistettu kohdunkaulan polyyppi, mikä todettiin myöhemmin patologin tutukimuksessa tuelhtuneeksi. Tämä aiheutti vuotohäiriöitä. Tämän poisto meni ilman nukuyuksia. Poistettuun jollain pihdillä vaan. Ainut, mitä minä itse nyt mietin on se, että pitäisikö myöhemmin käydä papakokeessa esim ½-vuoden päästä vai riittäkö normaali seulonta käynnit? ALunperin papassa huomattiin jotain solumuunnosta, mikä sitten oli tää polyyppi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mika Muranen juttu tänään

   Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
   Sananvapaus
   30
   2618
  2. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

   Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
   Tv-sarjat
   30
   2412
  3. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   9
   1349
  4. Millaisessa tilanteessa näit hänet

   viimeksi? Saitko sanottua mitään vai jähmetyitkö ja vaan katselit?
   Ikävä
   76
   1339
  5. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   374
   1219
  6. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   92
   1055
  7. Kukka kuoli Koivuhaassa

   Tuommonen nimi oli tuolla murhapalstalla syyllisestä pallas puro jukka antero mutta kukka oli se toinen?
   Kokkola
   11
   1008
  8. Olet nainen premium

   Minuun verrattuna. Yksi päivä kävin suihkussa ja hetken sen jälkeen katsoin itseä peilistä ja tulin siihen tulokseen ett
   Ikävä
   33
   981
  9. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   98
   976
  10. Näin sinut tänään

   Pitkään on ollut helpompaa. Olen hyväksynyt sen, ettei meitä ikinä tule. Olet käynyt mielessäni enää harvemmin, en ajatt
   Ikävä
   34
   946
  Aihe