Boran jakohihnan vaihtoväli??

Mikähän mahtaa olla bora 1.6 vm.2002 jakohihnan vaihtoväli, myyjä väitti, että voi ajaa jopa 180 tuhatta?? huoltokirja sanoo 90 tuhatta.
Ilmoita


11 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


180 tuhatta on tehtaan Volkkarin koneille antama maksimivaihtoväli. Se edellyttää hihnan kunnon tarkistamista joka ainoassa huollossa 90 tonnin jälkeen. 90 tuhatta on suomalaisen maahantuojan antama vaihtoväli, josta ei ehkä kannata hirveästi lipsua. On nimittäin sitten huono keskustella korvausasioista, jos moottori kokee täystuhon.

Ja hihnanhan voi vaihdattaa ei-merkkihuolloissa aika paljon edullisemmin. Pitää vaan huolen, että kiristin vaihdetaan samalla, samoin vesipumppu jos tarpeelliselta tuntuu (tämä saattaa tulla kyseeseen n. 180 tuhannen välein). Nämä ovat suht. pieniä kustannuksia tuossa yhteydessä.
1 VASTAUS:
Montako hihnaa tämä äskeisen viestin laittaja on vaihtanut. Voin sanoa kokemuksesta että vater pumppu ei kestä 180tkm . Uuden hihnan tullessa tiukemmalle 90tkm ,pumppu hajoaa parissa viikossa jos vanhan jätät. Kun jakopää on auki niin mitä vitun järkeä on säästää joku 40e ja jättää vanha sinne vuotamaa. Hyvin usein jakopää remontti tehdään vag koneisiin jo ennen 90tkm koska pumppu vuotaa tai rullat pettää.
+Lisää kommentti
Onko Boran jakohihnalle mitään aikarajaa olemassa, jos ei km-raja tule vastaan?
Ilmoita
Outoja lukemia.Kokemuksesta tiedän,että 50 000 km on jo melkein liikaa ja5 vuotta jos kestää niin saa olla tosi onnenpekka.Näin olen saanut kokea omakohtaisesti.
Ilmoita
Oulusa kerran kuusa
Ilmoita
Bora 1,6 n.5 vuotta maksimi ,eikä aina ihan sitäkään.Kilometreistä ei uskalla sanoa muuta kuin alle 50000 korkeintaan...
Ilmoita
Bora 1.9 tdissä jakohihnan vaihtoväli 120000 km ja sitä olen noudattunut. Hyvin toimii. Autolla huristeltu päälle 400000 km.
2 VASTAUSTA:
Bora -99 1,6 bensavekotin. Nyt ajettu yli 355000km ja alkuperänen jakohihna yms helppeet. Mitäpä tuumitte, joko ois aika vaihtaa hihna?
Jalmari puhuu kyllä ihan omiaan. 355000km ja alkuperäinen hihna???
Autoa on varmaan ainakin ensimäisten vuosien ja kilometrien aikana käytetty merkkihuollossa, niin siinä ei todellakaan voi olla tuossa kilometrimäärässä enään alkuperäinen hihna?
Tai jos olisi, niin kyseessä olisi täysin edesvastuuton merkkihuolto.
+Lisää kommentti
Ei nuo volkkarin pakokaasutkaan kaikkiin tehoa, vaikka joskus sitä niin toivoisikin.
Ilmoita
Kahdeksan vuotta ja 90tkm oli paikallaan ennen kuin omasta autosta meni vaihtoon. Hihna oli päällisin puolin ok mutta vasta taivuttaessa näkyi selkäpuolella hiusmurtumia. Jakopään kotelon alaosassa oli muuten yllättävän paljon semmoista kumiöljytöhnää.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Boran jakohihnan vaihtoväli??

Mikähän mahtaa olla bora 1.6 vm.2002 jakohihnan vaihtoväli, myyjä väitti, että voi ajaa jopa 180 tuhatta?? huoltokirja sanoo 90 tuhatta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta