Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Oppilas pula???

ihmeissään mainonnasta

Onkohan steiner-kouluilla oppilas pula? Rudolf-steiner koulusta tuli meinaan mainos jossa tutustumistilaisuuteen kutsu. Siis meillä eskari-ikäinen, eikä todellakaan olla ilmoitettu steineriin, vaan osoite oli väestörekisterikeskuksesta. Itse en moisesta mainonnasta pidä.

9

1413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fichte

      Yleisesti ottaen ei ole oppilaspulaa. Vaikka Suomessa ikäluokat pienenevat ja kouluja yhdistellään ja lakkautetaan, steinerkoululaisten oppilasmäärä Suomessa taas hienoisesti kasvaa vuosittain ja steinerkouluja päinvastoin perustetaan lisää. Huolimatta opetusministeriön nuivasta suhtautumisesta uusien yksityiskoulujen opetuksen järjestämislupiin.

    • onni on tietää

      ainakin tampereella sinne ei pääse (mahdu) kuin ajoissa valistuneiden vanhempien lapset

    • Ja miksi?

      Minusta on väärin kun moisia mainoksia lähetetään.
      Ajatellaan vaikka asiaa jos tavallaan luterilainen kirkkolähettäis mainoksen jossa vaikka tarhan lapsia houkuteltaisiin kirkon seurakunta tilaisuukssin.
      Ainakin jo siihen puuttuisi viranomaiset ettein tämmöistä saisi tapahtua, koska se sotisi uskonnon vapaata valitsemista vastaan.
      Miksi siis he saavat tehä näin, koska steiner on selvään uskonnollista ajattelua.

      • Fichte

        Tuo on sinun näkemyksesi. Se ei kuitenkaan vastaa steinerkoulujen itsensä näkemystä, eikä asia myöskään virallisesti ole niin. Steinerkoulujen opetuksen järjestämislupien mukaisesti niiden opetus perustuu kansainvälisesti tunnustettuun kasvatusopilliseen järjestelmään, kun taas esim. kristillisten koulujen opetus perustuu maailmankatsomukseen.

        Steinerpedagogiikka tuntuu olevan joillekin täällä palstalla kirjoittaville uskontoa, mutta et voi pakottaa steinerkouluväkeä samaan ajatteluun. Ilman kriittistä reflektiota ja vapaata suhdetta vanhoihin Steinerin ideoihin meiltä katoaisi motivaatio luovasti kehittää pedagogiikkaa eikä se pysyisi elävänä.


      • Steinerlaisten äiti

        kyllä tulee seurakunnalta vihkonen, missä on kerrottu erilaisista kerhoista ja muista tapahtumista.

        Ja mitä alkuperäiseen kirjoitukseen tulee, niin eikös ole mukavaa, kun joku muistuttaa siitä, että lapsi on vietävä syksyllä johonkin kouluun ;)

        Ja aika pientä koulun lähettämä mainos on kaiken sen määrän rinnalla, mitä tulee joka luukusta, ellei erityisesti kiellä.


    • tyytyväiset

      Itse en taas ilman tuota kirjettä olisi tajunnut ajatella koulunvalintaan syvällisemmin vaan laittanut kuten tapana on lähikouluun.
      Nyt muksu on kolmannella steinerissa ja kokemus on pelkästään positiivinen.
      Suosittelen tutustumaan!

    • Maisu

      Oletko tullut ajatelleeksi, että kaikki eivät oikeasti edes tiedä, että tällainen vaihtoehtokoulu on olemassa? - Itse olen kaupungissamme usein kohdannut kysymyksiä: Ai, onko täällä steinerkoulu? - Toisaalta moni muukin koulu tekee töitä oppilashankinnan suhteen. Peruskoulun alakouluihin lapset tosin laitetaan useasti sen mukaan missä päin asutaan, eikä vaihtoehtoja siinä usein edes mietitä. Steinerkouluja on kaupungissa usein vain yksi - Helsinkiä (tai vielä tällä hetkellä Tamperetta)lukuunottamatta ja maalaisjärkikin sanoo, että steinerkoulun oppilaat eivät tule ainoastaan koulun lähialueelta. Monilla paikkakunnilla steinerkouluihin tullaan useasta naapurikunnastakin. Miten siis tietoa välittää? Jokainen vanhempi saa kyllä ihan rauhassa tehdä omat päätöksensä siitä, mihin kouluun lapsensa haluaa laittaa, mutta eikö kaikkien olisi hyvä tietää vaihtoehdot? Lisäksi monilla on yhäkin mm. se harhakäsitys - joka on tullut suurista steinerkouluista, joihin on ollut paljon "tunkua" - että lapsi täytyy ilmoittaa jo lähestulkoon synnytyslaitokselta steinerkouluun saadakseen tälle varmasti paikan. Tiedän monta koulua, joiden luokille mahtuisi kovasti lisääkin oppilaita. Ja ne pienet alkavat steinerkoulut, joille ei ole annettu perustamislupaa - koska se on tämän hetken politiikkaa (opetusministerimme tyyliin "peruskoulu riittää" ja pikkukouluja on liikaa muutenkin) - kamppailevat olemassaolostaan ja oppilashankinta on heille elintärkeää jo siksikin, että lupa on sitä vaikeammassa, mitä vähemmän oppilaspohjaa on osoitettavana.

    • tytön äiti

      Mulla on tytär steinerissä,
      ja poika menossa ekalle,
      liikaa siellä lapsia on..

      • äippä

        Steinerpedagogiikka on vaihtoehtoinen kasvatussuuntaus eikä mikään uskonto!
        Kyllä meillä ainakin postissa tulee jos jonkinnäköistä paskaa myös nimellä osoitettuna, että jos sieltä tulee tieto mahdollisuudesta kasvattaa ja kouluttaa lastaan myös eri suuntauksen mukaisesti ( joka ei kuitenkaan ole mitään aivopesua..) niin onko se nyt niiiiiiiiiiin kauheaa? Ja kuten joku mainitsi, niin tarkoituksena on tehdä myös tiedottaa asiasta. Nämä koulujen valinnat kannattaa tehdä muutenkin omien arvovalintojen mukaan, kannattaako kovia vai pehmeitä arvoja? Itse pidän erityisesti Steinerkoulun tarjoamasta "pehmeästä" oppilaan mukaisesta opetuksesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe