Erakoituminen

Moni on

Moni on erakoitunut.
Oletko sinä?
Vieläkö käyt kylässä ystävien luona?
Vai sohvako on ainut kyläpaikka.
Vastaatko puhelimeen?
Vai pelkäätkö puhelinta?

25

2517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mumma

      Vahdin itsestäni luettelemiesi ominaisuuksien oireita, sillä olen tullut mukavuudenhaluiseksi. En vaivaudu rientoihin, elleivät ne ylettömästi kiinnosta tai ellen tunne velvollisuutta.
      Terä on tylsynyt. Yhdistykset ovat melkein jääneet, samoin pidemmät matkat. Kirjoittamiskurssi vetäisi.

      Koti on erinomainen paikka mukavuuksineen ja lämpöineen. On paappa ja computerikin. Vieraita kutsutaan suuren velvollisuudentunteen paineessa. Sitten olemme onnellisia ja tyytyväisiä, että tuli kutsuttua.
      Seurapiiri nykyään rajoittuu melkein viiteen ikäpariskuntaan, kaikki nuoruudenystäviä. Lisäksi naistuttaviin ja entisiin työtovereihin. Matkat ovat pitkiä. Tapaamispaikat harvakseltaan kotona, mökillä tai perintöpaikassa.
      Tehokkuus on melkoisesti vaimentunut ja siirrämme herkästi kutsumisia, "kun matonhapsut eivät ole suorassa".
      Entinen avoimien ovien meininki on tipotiessään. Epäilen, että muutkin ovat ikääntyneet.

      Mieltäni vaivaa erakoitumisen ajatus: niinkö tässä lopulta käy. Vielä taistelen sitä vastaan. Hiljakseltaan vuosittain hankin ajanmukaista sievää vaatekaappiin. Nätti laukku ja kengät ovat tärkeää tärkeämpi. Uskon, että kun on hyvät tamineet valmiina, erakoituminen estyy !
      Naurakaa, jos haluatte.

      • kunnon luet

        tavaa ! Hymyilytti, ei naurattanut !Sinulla mukava ulosanti, seurassasi viihdytään, olet palvelualtis kun tarvitaan ! Et erakoidu, et sitten millään ! ;)


      • Mumma
        kunnon luet kirjoitti:

        tavaa ! Hymyilytti, ei naurattanut !Sinulla mukava ulosanti, seurassasi viihdytään, olet palvelualtis kun tarvitaan ! Et erakoidu, et sitten millään ! ;)

        Hyvä diagnoosi, kiitos. Pakkaskeli on nyt liimannut työtuoliin päiviksi. Se edisti minut tilaamaan netistä kevyt-toppa-kalvopuvun. Ilmanalasta päätellen tätä lähes -20 C jatkuu huhtikuuhun. Sitten sitä tepsutellaan kevyesti pienessä pakkasessa uusi lämmike päällä.

        Erakoitumisen estoa pohjustelen sillä, että järjestelin ennen sähköpostin tuloa kerätyt sukukaavakkeet. Oli vuosien tauko äitini suvun selvittelyssä. Edessä olisi sukuohjelman hankkiminen, mutta mikä on hyvä, kätevä ?

        Hauskaa vaihtaa tietoja nuorehkon pikkuserkkunsa kanssa. Serkunpojatkin, perheelliset kolmekymppiset ovat kiinnostuneet suvusta. Samoin toiskieliset amerikkalaiset, jotka hymyilevät kuvassa "suu hampaita täynnä".

        Pian olen valmis luovuttamaan tiedot pohjaksi noille tietokoneguruille. Keskityn suvusta kertomisen pariin. Tehtäväni asian alulle saattamisesta tulee täytettyä ja sukutarinoita talteen. Hommassa tulee otettua yhteyttä sukulaisiin.
        Jonkun mielestä koneella notkuminen on silkkaa erakoitumista.


      • omaa

        äitiäni, ihana ihminen, eli vanhaksi,
        huumorintaju säilyi.
        Viimeisinä vuosina ainoastaan pieniä muutoksia,
        uskonnollisuus lieventyi melkein pois.


    • Tuulastaja

      Erakoitumisen oireita olen itsessäni havaitsemassa. Aamuisin haluan löhöillä vuoteessa pitkään, aamukahvin sentään porautan bööneistä 6 maissa Mietin miten voisin laistaa päivän menot vähäisiksi.
      Vieraita kutsun harvoin, kahvitukset maksavat nekin sentit panen matkakassaan.
      Joskus menen ystävien kanssa ulos kahville tai ruokailemaan. Elokuvissä käyn tosi harvoin. Ilmaistilaisuudet käytän harvoin hyväksi, seurakuntatoiminta ei kiinnosta.
      Viron kylpylöihin matkustan yksin, en halua majoittua kenenkään kanssa samassa huoneessa.

      Kirjastoon menen lukemaan lehtiä, varon tarkoin vilkuilemasta sivuille ettei tarvitse tervehtiä tuttavia koska niissä istuu hompsun näköisiä miehiä, tukkakin kampaamatta. Baareissa valitsen aina paikan jossa on lähettyvillä hyvännäköisiä herrasmiehiä joille yritän puolihuolimattomasti iskeä silmää.

      Viimeviikolla tärppäsi, sain seuraa
      miehestä joka oli erotettu virastaan halailun vuoksi. Hänen seura kyllä virkisti liian paljon, ja niin jäi erakoituminen haaveeksi. Siitä sitten syntyi pieni romanssinpoikanen, taitaa olla kehittyvä suhde.

      • Atolfia

        Pidä hyvä huoli tuosta halaajasta! Ystävän lämmin halaus tuo aina hyvän mielen. Ei siinä sitten ehdi erakoitumaan.


    • Reino

      ...tukeutumaan itseeni. Parhaat ystäväni ovat haudassa paitsi yksi elossaoleva, jolta verisuoni katkesi päässä vajaat 20 vuotta sitten. Häntä poikkesin aluksi tervehtimässä, mutta hän on muuttunut sellaiseksi "tötteröksi", että ahdistun vain jos käyn hänen luonaan. Sen takia en käy.

      En ole epäsosiaalinen. Käyn liikkeellä ja saan helposti seuraa niin halutessani.

    • Mielelläni yksin

      Kyllä,kyllä viihdyn yksin? Luusereita ja muita "resupietuja" kartan.
      Lenkkeilen,ulkoilen,autoilen ja liikun,mutta yksin.

    • mummikka

      Mieheni kuoleman jälkeen meni pitkään, että en jaksanut kutsua ketään kylään enkä juurikaan osallistua mihinkään. Ilmoittauduin työväenopistollekin ja huomasin, etten yksinkertaisesti jaksanut lähteä, enkä jaksanut edes niitä ihmisiä, hukkaan meni sekin maksu. Käperryin kotiin ja surin.
      Nyt on kohta kaksi vuotta kulunut ja olen pakottanut itseni taas liikkeelle. Viihdyn kyllä yksin enkä tunne itseäni yksinäiseksi, mutta ihan mielen virkistykseksi olen lähtenyt jumppaan ja yhdelle kurssille, käynyt teatterissa ja muuta. Olen kutsunut ystäviä kahville ja käynyt itsekin, kauempana asuviin ystäviin pidän yhteyttä puhelimitse. Puhelimeen vastailen mielelläni, olen huomannut, että pieni rupattelutuokio useasti piristää päivän, alan löytää yksinäisyydestä ja vapaudesta hyviäkin puolia.

      • pääsky oik.65

        kun on muutakin mukavaa tekemistä.Onneksi meillä on tapana ettei tarvitse odottaa kutsua vaan tupsahdetaan kylään,niin siilälailla tulee vieraita.

        Kun alkaa kutsumaan niin milloinkaan ei ole sopiva aika.On mentävä sinne ja sinne ja on siivottava ja leivottava.käsityöt aina kesken.

        Kun saat sopivan ajan niin kaverilla on muu meno.Täällä muualla sitten on aikansa niin kaikki menot kasaantuu.
        Muutama vakio ystävä suksulaisten lisäksi.


      • pääsky oik.65 kirjoitti:

        kun on muutakin mukavaa tekemistä.Onneksi meillä on tapana ettei tarvitse odottaa kutsua vaan tupsahdetaan kylään,niin siilälailla tulee vieraita.

        Kun alkaa kutsumaan niin milloinkaan ei ole sopiva aika.On mentävä sinne ja sinne ja on siivottava ja leivottava.käsityöt aina kesken.

        Kun saat sopivan ajan niin kaverilla on muu meno.Täällä muualla sitten on aikansa niin kaikki menot kasaantuu.
        Muutama vakio ystävä suksulaisten lisäksi.

        että kun jään eläkkeelle ,matkustelen ja nautin vapaudesta . Lastenlapset ovat jo isoja ,eikä mummua enään pyydetä sinnekkään usein kotimieheksi . No parivuotta meni kivasti matkustelin ,näissä euroopan pääkaupungeissa , koska työssä ollessani en kerinnyt ,enkä viimesinä vuosina olisi jaksanutkaan,jäin 65vuotiaana eläkkeelle. . Oli kiva käydä joskus Terveyskylpylöissäkin ja hoitaa terveyttään .Mutta kuinka ollakkaan poika tykkäsi että äiti se vaan istuu tietokoneen vieressä eikä ulkoile . Kävinhän minä silloin jumpalla ,uimassa ja eläkeläisissä. Kai hän tarkoitti hyvää, kun osti minulle sellaisen pikkusen Kääpiösnautserin Jerryn ,no nyt ei sitten pääse matkustelemaan ei paljon muuallekkaan kun ei koiraa saa mukaan edes ravintolaan :=) Muista yleisistä paikoista puhumattakaa. .Niin että tässä yhtenä päivänä huomasin olevani aika "erakko" .

        Nyt annan koran hoitoon ja aion taasen ottaa ilon irti elämästä :=)

        Katso profiiliani .


    • aupA

      Lukiessa saa mukavia kiihokkeita toimintaan ja tulevan ajan käyttöön. Kirjastossa on oikein mukava käväistä kasseineen.
      Luin juuri Aino Selinin "Korkokengistä kumisaappaisiin". Luettuani lähetän sen 50 vuoden takaiselle ystävättärelle, jonka kanssa silloin vietimme vuoden samoilla seuduilla kuin kirjailija.
      Nyt tilasin saman tekijän "Kiitävi aika." Löysin tilauslomakkeen internetistä ja uskon jälkimmäisen kirjan jo huomenna kolahtavan postiluukusta.
      Kirjailija oli 94 vuotias viimeisen käsikirjoituksen valmistuessa.
      Vääjäämättä tulee mieleen, että fyysisten voimien heiketessä voisi koota oman elämänsä ajatuksineen kirjoittamalla.
      Nuori polvi auttaa oikoluvun, kuvien käsittelyn ym kuten tuossakin tapauksessa.
      Emme jouda erakoitumaan. Kaivetaan aputeokset: päiväkirjat, viikkomuistiot,almanakat, kirjeet, kortit esiin.
      Mieli on täpötäysi muistoja menneiltä vuosilta. Siitä vaan tehdyn rungon mukaan töihin.

      • Olipa upea ajatus aupA, tehdä itsestään kirja..
        Elämää on eletty jo pitkälle ja monenlaista tapahtumaa sattunut..Hienoa jälkeä tulisi..en tiedä sitten..lukisiko sitä kukaan muu,,ehkä jälkipolvi
        korkeintaan...Siinä ei ehtisi erakoitua,kun hakisi muistiinpanoja ja valokuvia eriajoilta ja pistäisi
        niitä järjestykseen..Kyllä niitä keinoja on ,ettei
        ainakaan erakoituisi. Minä en ole vielä ehtinyt yksinäisyyttä tuntea. Tämä tietsikka antaa mahdollisuuden keskustella ihmisten kanssa,,aina on joku paikalla.Muutenkin pitää kiirettä..Miten sitä ennen ehti töihinkin jopa..Eläkeläiset ovat kiireistä porukkaa,,tukka putkella mennään..
        Hyvää päivänjatkoa kaikille..moikka t.Irkku


      • Catleija2
        irkku-37 kirjoitti:

        Olipa upea ajatus aupA, tehdä itsestään kirja..
        Elämää on eletty jo pitkälle ja monenlaista tapahtumaa sattunut..Hienoa jälkeä tulisi..en tiedä sitten..lukisiko sitä kukaan muu,,ehkä jälkipolvi
        korkeintaan...Siinä ei ehtisi erakoitua,kun hakisi muistiinpanoja ja valokuvia eriajoilta ja pistäisi
        niitä järjestykseen..Kyllä niitä keinoja on ,ettei
        ainakaan erakoituisi. Minä en ole vielä ehtinyt yksinäisyyttä tuntea. Tämä tietsikka antaa mahdollisuuden keskustella ihmisten kanssa,,aina on joku paikalla.Muutenkin pitää kiirettä..Miten sitä ennen ehti töihinkin jopa..Eläkeläiset ovat kiireistä porukkaa,,tukka putkella mennään..
        Hyvää päivänjatkoa kaikille..moikka t.Irkku

        Olemme 70 palstalla. Kun ikä lisääntyy, niin vauhti hiljenee. Mutta erakoitumista sen ei tarvitse silti olla. Luonnon laki sekin, että lähipiirissä vierailee (sanonko,en sano.SANON) kuolema ja se joukko harvenee, joiden kanssa sinulla on ollut kiinteimmät siteet.
        Mutta uskon, että yksinäinen ihminen löytää yhteyden ainakin toiseen yksinäiseen. Ja se riittää ettei ihan erakoidu, sillä erakko on aivan yksin. Ymmärrän niin, että erakko haluaa olla yksin omissa oloissaan. Jos siis et halua eristäytyä, niin ei sinun myöskään tarvitse erakoitua.


      • täytyisi päästä irti
        Catleija2 kirjoitti:

        Olemme 70 palstalla. Kun ikä lisääntyy, niin vauhti hiljenee. Mutta erakoitumista sen ei tarvitse silti olla. Luonnon laki sekin, että lähipiirissä vierailee (sanonko,en sano.SANON) kuolema ja se joukko harvenee, joiden kanssa sinulla on ollut kiinteimmät siteet.
        Mutta uskon, että yksinäinen ihminen löytää yhteyden ainakin toiseen yksinäiseen. Ja se riittää ettei ihan erakoidu, sillä erakko on aivan yksin. Ymmärrän niin, että erakko haluaa olla yksin omissa oloissaan. Jos siis et halua eristäytyä, niin ei sinun myöskään tarvitse erakoitua.

        täältä pahuksen paikasta.
        Moni kiinnostava asia jää tekemättä,
        kun täällä naputtelee.
        Miksi teen tätä.Saamari.


      • Remanteri
        täytyisi päästä irti kirjoitti:

        täältä pahuksen paikasta.
        Moni kiinnostava asia jää tekemättä,
        kun täällä naputtelee.
        Miksi teen tätä.Saamari.

        En väitä, että tämä koskisi sinua, mutta kuulin tänään yhden määritelmän erakoitumisesta:

        Erakoituminen voi olla myös itsesuojelua.


    • Fanni

      Ei ole erakoituvia lainkaan täällä. On vain sosiaalisia tyyppejä.
      Puhelinta, TV:tä, radiota, summeria, aidan yli keskustelua emme pelkää.
      Sohvalta voi käväistä keinutuolissa tai naapurissa. Pihakiikkukin on yleensä täynnä kesäisin.
      Palstalla liikkujat suorastaan joukkoina, jotta halivilivoo, täällä mennään.

    • girl 17v

      olen huomannut lähiaikoina itsessäni paljon masennusoireita. olen lihonutkin vähän, tosin nyt en ole enää alipainoinen niinkuin olin ennen masentumista. nyt olen ihan normaali, mutta lihominen jatkuu kokoajan... pelkään myös että erakoidun. en halua vastata puhelimeeni kun se soi. en halua puhua ihmisille. olen nyttenkin ollut huoneessani jo montapäivää. ainoa poistumiseni täältä tällä viikolla oli kun kävin kaupassa ja ostin suuren määrän karkkia...

      • leelia...

        Kerro huolesi, se helpottaa.


    • väsynyttilanteeseen

      Äitini 69v on erakoitunut kotiinsa ja ei suostu vierailemaan edes meillä vaan minun pitää aina pakata auto ja 4 lasta ja ajaa sinne. Hän ei halua harrastaa mitään ja ei lähteä mihinkään. Hän odottaa että joku tuo sen elämän hänelle sinne kotiin.

      • Meno.halut

        Se on aivan luonnollista, että kun ikää tulee, tulee myös vaivoja, jalkoihin ja selkään koskee, silloin ei samassa määrin enää jaksa kulkea kaikenmaailman pippaloissa.
        Se on hyvä, ettei ole mitään jatkuvaa "pakollista" menoa, vaan voi mennä kuntonsa mukaa, kun on tervempi kyllä silloin menohalutkin kasvaa.
        "Aikansa kutakin" on mottoni.


    • Osmo-Ohjailuvapaa

      Ei erakoituminen ole lainkaan pahasta !
      Puhelin soi "Tuntematon numero soittaa" tai sitten "helvetillisen pitka rimpsu numeroita". Kuka soittaa joku puhelinterroristi jostakin "callcenteristä" .Nytpä laitetaan vaarille lehtiä kainalot täyteen ja mitään ei maksa. No myöhemmin huomataan ettei lehtiä voi irtisanoa numero jossa se pitäisi tehdä soittaa maksullista pinpanpullaa ja minuuttihinta on tähtitieteellinen. Miten muuten ? Naapurit lähestyvät kun sinä muutenkin olet läsnä niin voithan..... ?
      "Ystävätkö" ovat kadonneet kuolleet tai muuttaneet palvelutaloihin jossa kulemma on niin auvoisaa... Lapset pistäytyvät kun velvollisuudesta täytyy käydä mikä se sellainen on? Sehän on se että tulevaa omaisuusmassaa pitää pitää silmällä ettei vaan vaari hupuloi ja vaikka sattuisi ottamman nuoremman pidempään elävän kaverin....
      Parempi on panna omistamansa "haisemaan" ja muuttaa vaikka minne kukaan ei sille voi mitään ja pöytä on puhdas !!!

    • yxinkaxinkolmin

      En todellakaan. Yleensä on monta menoa, joista voin valita. Telkkaria ei ole, en ehtisi katsellakaan. Pyörää en vielä tänä keväänä ole käyttänyt. Autolla huristelen. Sille alkaa tulla ikää ja ensi viikolla on taas korjaus. Kuukauden sisällä olen käynyt Tallinnassa läheisten kanssa, risteilyllä yhdistyksen kanssa ja pian menossa ystävättären kanssa. Koko ajan on tarjolla metsänraivausta niin paljon kuin haluaa tehdä ja kuutisen hehtaaria metsänistutustakin on tarjolla. Voin siis valita olenko yksin metsässä vai jossakin seurassa.

    • Rikastarauhaa

      Erakoituminen,jos jostakin siltä tuntuu on käsitteenä kaikille omanlaisensa.Olen rauhaa rakastava,ja itse sanonut aina, että olen ERAKKOLUONNE,VAIKKA YLI 40v olinkin työssä ,jossa päivittäin kommunikoin ts palvelin kymmeniä er asiakkaita,Voin todeta ,että ihmiset oli mukavia ,pidin työstäni.MUTTTA,läpi elämän olen aina tiennyt mihin kissanristiäisiin ja tapahtumiin osallistun.Käymme välillä teatterissa,konserteissa jne,mutta usein jää tyhjä käteen niin sanoakseni.Kotona,luonnossa,kuntoilemassa sielu ja ruumis lepää.En ole erakoitunut,vaan rakastan tätä elämää.Yök ,Tallinnan reisut ja muut ruotsinristeilyt.

      • aallot.ei

        Risteilyt on tosi rasittavia, odotella terminaalissa ja ahtaudessa, ei kiitos!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe