Warhammerin aloitus

timitzi

Warhammer


Games Workshop julkaisee maailman kuuluisimpia pienoismalliminiatyyripelejä esimerkiksi: Warhammer Fantasy Battle, Warhammer 40,000 ja Lord of the Rings.
Molemmat Warhammerit ovat enemmän vanhemmille suunnattuja ja Taru Sormusten Herrasta taas enemmän lapsipainotteinen. Näihin kuuluvat miniatyyrit, jotka kootaan ja maalataan aivan ITSE. Ne ovat muovia tai metallia.
Normaalit jalkasotilaat ovat n. 3 senttiä, isommat olennot jopa 10 senttiä ja joskus jopa 1 metriä. Näitä ”jättiläishammereita” saa tilattua sivulta www.forgeworld.com ja nämä ovat myös ison kokonsa lisäksi (ERITTÄIN) kalliita. Tavallisia Warhammereita saa tilattua sivulta www.warhammer.com. Warhammereilla voi myös pelata, joka tekee niistä hauskan harrastuksen. Peleillä on jokaisella omat sääntönsä ja ne ovat aika hankalia heti alkuun. Pelaamiseen tarvitset miniatyyrejä, ainakin yhden nopan ja sääntö- ja armeijasi kirjan. Voit myös tehdä omia sääntöjäsi ja hahmojasi tai pelata pahvikiekoilla (pahvipalat ovat omatekoisia ja aika tylsiä). Pelaamiseen tarvitaan 2 ryhmää (1 paketin jakaa kahtia) ja kenraalin.( yleensä metallia) Kun pelaat, kuvittele itsesi kenraaliksi ja laadi oma strategiasi. Kun säännöt oppii, on hauska pelata ja ratkaista maailman tulevaisuus. Mutta sitä ennen valitaan armeija. Armeijoita on suuri määrä: yhteensä kolmisenkymmentä. Näistä valitaan hienoimmat ja joka armeijalla on oma tyylinsä esim: Örkit ovat hullunkurisia olentoja, jotka eivät tiedä sanoja suunnitelma tai pelko ja ne jyräävät massalla. Eli örkit ovat huumoripelaajalle tarkoitettuja. Armeijoissa ihastutaan joko sotilaisiin, kenraaliin, tai erikoishahmoihin. Tässä pieni katsaus armeijoihin:

Warhammer Fantasy (menneisyys)

•   Beasts of Chaos - Kaaoksen mutatoimia eläimiä. Kuuluvat samaan armeijaan Hordes of Chaoksen kanssa
•   Bretonnia - Englannin ja Ranskan ritaritaruihin pohjautuva ihmisarmeija herrasmiespelaajalle.
•   Chaos Dwarfs ovat kestävä ja pimeisiin voimiin perustunut armeija. Kuuluvat samaan armeijaan Hordes of Chaoksen kanssa. (Chaos Dwarfeja ei myydä niin paljon suomessa kuin muita heimoja)
•   Dark Elves - Pimentohaltiat, suurhaltioiden "pahoja" serkkuja. Taitavia taistelijoita ja velhoja.
•   Dwarfs - Erittäin kestäviä ja vahvasti haarniskoituja kääpiöitä.
•   Empire - Yleensä Sigmaria tai Ulricia palvovia keisarikunnan ihmisiä.
•   High Elves - Suurhaltiat, taitavia velhoja ja taistelijoita.
•   Hordes of Chaos - Kaaoksen jumalia palvovia ihmisiä ja demoneja.
•   Lizardmen - Lustrian viidakoissa asuvia maya/inka-tyylisiä liskomiehiä.
•   Ogre Kingdoms - Vuorilla asuvia raakalaismaisia ogreja (kutsutaan myös vähäjäteiksi) ja pieniä heiveröisiä gnoblareita.
•   Orcs and Goblins - Vahvoista örkeistä ja pienistä goblineista koostuva armeija. Huumoripelaajan valinta. (Goblin=hiisi tai maahinen)
•   Skaven - Valtavissa massoissa taistelevia rottaihmisiä.
•   Tomb Kings - Khemrissä asuvia Egyptiläis-tyylisiä luurankoja ja muumioita.
•   Vampire Counts - Zombeista, luurangoista, vampyyreista ja muista epäkuolleista koostuva armeija, jotka pystyvät herättämään kaatuneita sotureitaan takaisin taisteluun. Kauhuelokuvista ja Lordista ;) tykkääville.
•   Wood Elves - Salohaltioita, jotka ovat tarkkoja jousiampujia. Armeijan tueksi saa myös voimakkaita metsänhenkiä. Kauniita ja enemmän naisille tarkoitettuja.

Warhammer 40,000 (Tulevaisuus)
Ihmisen Imperiumi
•   Imperial Guard = Massiivinen Ihmisen Imperiumin palveluksessa toimivia lähes normaaleihin ihmisiin verrattavia sotilaita (Joiden motto on: määrä korvaa laadun).
•   Space Marines = Massiiviseen panssariin pukeutuneita geneettisesti muokattuja superihmisiä joille on asennettu implantteja mm. toinen sydän, ossmodula, biscopea ja kaikkea muuta. Implantteja on yhteensä 18. Space Marineilla ei ole kylkiluita vaan limittäisiä luulaattoja niiden sijaan. Toimivat Ihmisen Imperiumin palveluksessa
o   Space marineilla on monia ”jaostoja”, joista osa on mainittu tässä
o   Black Templars
o   Blood Angels
o   Dark Angels
o   Space Wolves
o   Ultramarines
o   Salamanders
o   Raven Guard
o   Imperial Fists
o   Iron Hands
o   White scars
o   Blood Ravens
o   Jne.
•   Witch Hunters = Ihmisen Imperiumin palveluksessa erittäin fanaattinen toimiva noitien ja psyykkereiden metsästämiseen erikoistunut armeija.
•   Daemonhunters =
Ihmisen Imperiumin palveluksessa oleva Demonien metsästämiseen erikoistunut armeija.
Näiden kaikkien yksiköitä voi tietyin rajoituksin käyttää samassa armeijassa, eli Witch Huntereiden joukkoa voi vahvistaa Imperial Guardin tankeilla jne.
Xenot(Muukalaisrodut)
•   Eldar = Tulevaisuudessa eläviä haltijoita, joiden teknologia on tuhansia vuosia muita edellä. Ovat kerran hallinneet koko galaksia mutta eivät enää. Kun Necronit olivat menneet nukkumaan Eldareilla ei ollut muuta tekemistä kuin tyydyttää maallisia himojaan, ja heidän ajatuksensa ja tunteensa kasautuivat Warpiin (tekoavaruus) ja synnyttivät Slaaneshin, neljännen Kaaosjumalan. Slaaneshin syntymästä vapautunut energia repi pysyvän repeämän Warpin ja reaaliavaruuden välille, joka nielaisi lähes koko eldarien imperiumin. (Eldarit riitelevät usein ihmisten kanssa ja ovat myös useasti liitossa heidän kanssaan. He sotivat välillä.)
•   Dark Eldar = Eldarien "pahoja" serkkuja. Syntyivät "Lankeemuksen", aika jolloin Eldar-imperiumin mahti romahti ja Slaanesh syntyi Eldareiden nautinnonhalujen tuloksena) aikana.
•   Necrons = Ikivanha rotu, vanhempia kuin Eldarit. Kärsivät lyhyestä elämästä ja julistivat kateudessaan tuhoisan sodan lähes kuolemattomia Old Oneja (Toinen vanha, nykyisin sukupuuttoon kuollut rotu)vastaan. Vaikka Necrontyrien teknologia olikin kehittynyttä se ei mahtanut mitään Old Onejen Warp-teknologialle, joten heidät tuhottiin melkein sukupuuttoon asti. Necrontyrit palvoivat C´tan-jumalolentoja, jotka lupasivat heille kuolemattomuuden karmealla hinnalla. Necrontyrilaiset korvasivat ruumiinsa metallisilla kehoilla, ja heistä tuli tahdottomia C´tanien palvelijoita, Necroneita.
Sota kääntyi Old Oneja vastaan ja nämä loivat avukseen useita uusia rotuja mukaan lukien ihmiset, eldarit ja örkit. Tuhottuaan Old Onet lähes sukupuuttoon galaksiin levisivät Enslaverit (Warpin olentoja) ja alkoivat teurastaa Old Onejen luomuksia ja Necronit ja C'tanit vaipuivat uneen suuriin stasis-hautoihinsa odottamaan elämän kasvamista takaisin galaksiin, herätäkseen vuosimiljoonien päästä korjaamaan uutta satoa... Eivät säästä ketään, jokainen sivilisaatio on vain uusi uhrilahja heidän kuolemaa kylväville tuhon jumalilleen.
•   Orks= Villejä vihernahkoja, suurin piirtein tämän ajan asein varustautuneina. Luotu tappamaan, eivätkä tunne sanoja taktiikka, strategia tai pelko. Jyräävät massalla ja taistelevat jopa toisiaankin vastaan.
•   Tau Empire ja Kroot = Tau yrittää levittää imperiumiaan ja saamaan kaikki liittymään Suureen Hyvään. Tau rotu on varsin nuori mutta teknologian kehittyminen on erittäin nopeaa, ja on nyt jo ihmisiä korkeammalla tasolla. (Krootit ovat palkkasotureita joiden tiedetään taistelleen myös impeeriumin puolella).
•   Tyranids = Alien tyyppisiä olentoja. Tyranidien mieli on kollektiivinen, eli niitä ohjaa yhteismieli. Ne haluavat vain syödä. Tyranideille on tyypillistä se, että ne ja niiden varustus on pelkästään biologisesti luotua. Esimerkiksi tyrandien aseet ovat eränlaisia kasvaimia, mutaatioita niiden kehossa.
•   
Kaaokseen langenneet= Chaos Space Marinet, tuttavallisemmin kaaosmariinit, ovat Space Marineita jotka ovat kääntyneet palvomaan kaaoksen voimia. Aikoinaan demonisten voimien korruptoimat avaruusmariinit kääntyivät ystäviään sekä Keisaria vastaan ja palvovat nyt kaaosjumalia. Kaaosmariinit vannoivat vihaavansa Space Marineita ja saattavansa koko tunnetun universumin kaaoksen jumalien haltuun. Jumalia on neljä: Khorne, Slaanesh, Nurgle ja Tzeentch.
Chaos Space Marinet käyttävät usein melko samanlaista kalustoa kuin Space Marinet, mutta he voivat myös manata taisteluun avukseen hurjia demoneita ja muita kaaoksen kauhuja.
Mainittakoon muutamia kaaoksen legioonia:
•   
o   World eaters(Khornen verijumalaa kumartavia,kalloja tämän valtaistuimelle kerääviä verenhimoisia taistelijoita,joiden taistelutaidot lähietäisyydellä ovat lähes mahdottomia lyödä,ja vain harva vihollinen voi näitä vastustaa.
Haarniskan väri:kirkkaanpunainen-musta)
•   
o   Thousand sons(Tzeentchin kielletyn tiedon jumalaa kumartavat ja palveleva legioona,sinikeltaiseen egyptiläistyyppiseen haarniskaan pukeutuneita erityisesti velhouteen painottavia mariineita.Mainittakoon myös että legioonan perus joukot eivät ole olemassa ns.konkreettisella tasolla,vaan jokaista haarniskaa asuttaa henki,joka tekee näistä erityisen vaikeita tuhota. Tunnetusti vain velhot ovat elävien kirjoissa)
o   Noise marines(Slaaneshin houkutuksiin langenneita ääniase teknologiaa soveltavia mariineita.Haarniskan väri vaaleanpunainen-musta)
o   Plague Marines(Nurglen saastuneita ja mädäntyneitä,sairaalloisen näköisiä ja epämuodostuneita,demonisen voiman syövyttämiä,mutta hankalia vahingoittaa turvonneiden ja mädäntäyttämien raajojen takia.Pukeutuvat Vihertävän valkoiseen-ruskeaan panssariin HUOM:värit vaihtelevat lähdeplanetaan tai palvelusalueen mukaan)
o   Iron warriors(eivät vehtaa demonisten voimien tai muun sellaisen kanssa,vaan luottavat enemmän tekniikkaan.Pukeutuvat tumman metallisiin haarniskoihin,joissa keltaisia varoitusraita yksityiskohtia)



o   Word Bearers(sanan saattajia jotka operoivat demonimassojen tukemana,näitä johtaa taistelussa musta apostoli,langennut space marinien chaplain (kappalainen) joka julistaa nyttemmin oikeana pitämäänsä kaaoksen sanomaa)


Warhammer 40,000 on ollut lähtökohtana monille Games Workshopin peleille. Näistä elävimmät ovat Epic Armageddon, Inquisitor, Necromunda ja Battlefleet Gothic.
•   Kaaoksen neljä jumalaa ovat:
Khorne = Tuhon, raakuuden ja veren jumala. Jokainen Kaaoksen tappaman olennon veri siirtyy hänen pikariinsa, josta hän sitten juo elääkseen.
Nurgle = Ruton, korruption ja tautien jumala.
Slaanesh = Kiellettyjen nautintojen, pervession ja kauneuden jumala. Kaikkein nuorin jumalista. Syntyi eldarien nautinnonhalusta.
Tzeentch = Noituuden, luomisen/muutoksen ja kierouden jumala.
Vielä on Taru Sormusten Herrasta, mutta siitä ei tarvitse tehdä numeroa, sillä siinä on vain kaksi armeijaa: Hyvä ja Paha.




Eri maissa on paljon kauppoja ja niiden perustamia kilpailuja esim. pelaamis- ja maalaamiskilpailuja. Kuuluisimmat näistä ovat Games Dayt ja Golden Demon-maalauskilpailut jotka ovat Games Workshopin julkaisemia jokavuotisia kilpailuja. Golden Demon-kisoissa tuhannet harrastajat tuovat omat maalaamansa ja muokkaamansa figuurinsa tuomariston eteen eri kategorioissa ja he valitsevat kolme parasta. Kategorioita on eri miniatyyreille ja eri-ikäisille, sekä sukupuolten väliset eli miehien omat ja naisien omat kategoriat. Kolmannen sijan voittajat saavat aidon pronssipatsaan, kun taas hopean demonipatsaan saavat eri kategorioiden toiseksi parhaat. Kultaisen palkinnon saavat kategorioiden ensimmäisen sijan saaneet ja tämä on erittäin suuri kunnia. Kaikki kultaisen patsaan saaneet voivat voittaa hopeisen miekan, jonka vain parhaimmat saavat.

Harrastuksessa EI RIIPU onko tyttö vai poika, sillä se on yhtä suosittu naisten kuin miestenkin keskuudessa. Naisille tarkoitettuja armeijoita ovat esim. metsähaltiat. Maalatessasi tarvitsen pensselin, vettä ja sudin. Kun vaihdat maalia, suti kastetaan veteen ja pyyhitään maalit pois vedellä. Joka armeijalla on omat värinsä ja näille annetaan valoa erilaisilla maalisekoituksilla ja tunnetta ja yksityiskohtien nostoa musteväreillä.

Kun rakennat miniatyyrejä, tarvitset ainakin liimaa ja osat mitkä haluat yhteen (totta kai!). Superliima on tarkoitettu käytettäväksi metallisiin erikoishahmoihin ja muoviliima taas muovisiin jalkasotilaisiin ja kenraaleihin. Liimatessasi superliimalla, on hyvä olla kumihanskat. Myös muita työkaluja voit tarvita jos haluat hyvää jälkeä esim. pora, mattoveitsi, viila jne. Ennen liimaamista miniatyyrit useasti hiotaan puhtaiksi ja metallisissa irrotetaan ns. ”jäänteet”. Warhammereista on myös olemassa pelejä, romaaneja ja paljon muuta. Taru sormusten Herrasta onkin kaikille ennestään tuttu elokuva ja siitä on myös tehty kirjoja ja pelejä. Armeijan saat itse kasata mielesi mukaan ja maalauksessakin oma tahto on paras, sillä ei kukaan varmaankaan halua neljää samanlaista armeijaa. Ja muista vielä kerran: SUKUPUOLI EI MERKKAA MITÄÄN!!!

15

2343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UniMyssy

      voisitko postittaa tänne myös sen warhammer fantasy battlen säännöt wsim. mitä se W meinaa tai A tai ne tilastot niille figureille

    • Jasu!

      Kaisadqwd, miksi tulet tänne valittamaan, että Warhammer on hävettävää? Itse kerään niitä, käyn myös Warhammer-kerholla, jossa on 99% aikuisia, olen ainoa lapsi siellä, joten aika lailla aikuisille sijoitettu peli. Ps. Miniatyyrit ovat sen verran kalliita, ettei sanomasi 5-10 -vuotiaat onnistuisi niitä keräämään...

      (en ymmärrä, miksi tulet juuri Warhammereita mollaamaan, taidat itsekin pitää niistä, sillä miksi juuri tänne tulit?)

      • Jasu!

        AInii, mul on kysymys ihan kaikille, koskien Warhammereita.
        - Elikkäs, löysyn huutonetistä iiiisoon läjän warhammereita, ja tosi halvalla. Mutta siinä lukee "Epic" Nyt olen alkanut miettiä, että kun se oli niin halpa, niin onko Epic jokin muu warhammer-juttu?


      • Avalon Hills Britann

        Miniatyyrit sen verran kalliita, ettei 5-10vonnistuisi niitä keräämään. >>Miksei onnistuisi, kuitenkin Pappas betalar toisinsanoen "iskä maksaa mun leikit"


    • Skarsnik

      Riippuu vähän siitä, lukiko läjän kuvauksessa "Warhammer" vai pelkkä "Epic". Jos kuvauksessa mainittiin nuo kummatkin sanat, ilmeisesti sillä on tarkoitettu eeppistä kasaa Warhammereita. On myös olemassa Epic-niminen miniatyyripeli, joten figut voivat liittyä niihin. Epicillä ja Warhammerilla ei siis ole mitään muuta yhteistä kuin se, että ovat kummatkin miniatyyripelejä.

    • Jasu!

      Juu... Vähä myöhää katon tän... 2kk sitte kysyin. Mut joo.
      - Siinä Epic-jutussa oli sellasii Space Marineita, jotka oli tavallisii pienempii...
      Jotain 3/5 normaalista figusta. En ostanut, mutta jos vastaavanlainen tulee jälleen vastaan, voikos niillä pelata 40k?

      • Skarsnik

        No jos kerran ovat noin 3/5 normaalin (tarkoitan siis Warhammer 40k:n Space Mariinia "normaalilla") kokoisesta, niin kannattaa kysyä vastapelaajalta mitä mieltä tämä on... Pienemmillä figuilla pelatessa saa itse hiukan etua (figut mahtuvat paremmin suojaan, jne.), mutta tuskin kukaan siitä valtavaa älämölöä nostaa varsinkaan kaveripeleissä.

        Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että periaatteessa mikä vain figu voi esittää mitä vain, kunhan tekee vastustajalle selväksi mitä ne esittävät. Näin siis kotipeleissä, jos tahtoo lähteä turnauksiin pelaamaan niin se on ihan oma juttu.


    • h

      Helekkari ku teijän pittää aina alkaa tappelemmaa näihi palstoihi!
      Itteä alkaa vituttaa ku nää 15 'kovat pojat' tulle valittamaa et hammerit ois jotaki pentuje krääsää... kyllähä ny lähestulkoo kaikki lapset pentuna leikkii...
      pellaajien keski-ikä on n 22v
      ja sitte vielä aletaa vinkumaa et kumpi kirjotti tän wikii ja kopsas jnejne...
      hyvähä se on että joku kertoo vähä alottelijoille näistä jutuista, saa kokeneemmilta tietoa.
      elkää yrittäkkää selittää et ette ois vetäny 13 vuotta sitte legopalikoita nennää.

    • Perkele

      Rauhotutaanpas nyt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe