Sinkkuturismi käy kalliiksi

Suomi24toimitus

Yksin matkustavan matka maksaa miltei aina enemmän kuin kaksin matkaillessa. Seuran ja Matkalehden selvityksestä käy ilmi, että sinkkuturisti saa usein myös huonoimman huoneen.

Hotellit voivat veloittaa jopa 200 - 300 euron lisämaksun yksin matkustavilta ja nimittävät menettelyä "huoneen vajaakäytön lisäksi".

Varsinkin sinkkumiehen uskotaan tyytyvän helpoiten saamaansa kohteluun ja palveluun, Seura kirjoittaa.

Lue juttu Seurasta:
http://www.seura.fi/?id=8766

Tai uutinen Matkalehdestä:
http://www.matkalehti.fi/uutiset.html?541

Oletko törmännyt ilmiöön itse matkustellessasi? Joutuuko yksin maksamaan kaikesta enemmän? Onko palvelu yhtä hyvää yksin matkustavalle kuin pariskunnalle?

43

14529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vain

      Olen törmännyt siihen monta kertaa, ennen matkustelin yksin ja useinkin valitsin sinkkuhuoneen koska minulla on myös karmeita kokemuksia jaetuista huoneista.
      Pahin rahastus oli Lontoossa v-98 pääsiäisviikolla, taisi olla Tjäereborgin matka. Tähtiä ei hotellilla montaa ollut, sijainti oli hyvä. Yhden hengen huoneesta perittiin 1000 mk enemmän viikolta, käteni ylsivät ko. huoneen seinästä seinään. Viikko oli muuten mahtava mutta harmitti turha menoerä -ei mistään.

      • Ei koskaan matkanjärjestäji...

        Matkustan paljon, työssäni ja lomilla. Lähes poikkeuksetta, lomamatkoillani jolloin olen antanut matkanjärjestäjän hoitaa matkani, olen joutunut ns ylimaksajan ja huonoimman huonekohtelun uhriksi. Törkein tapaus oli tunnetun suomalaisen matkanjärjestäjän junailema yhden hengen huoneeni pariisilaisessa hotellissa, huone oli toiminut laatikko- ja siivousvarastona ja yläikkunasta oli näkymä takapihalle roskalaatikoihin.
        Hotellilla oli tähtiä 3. Huoneeseen mahtui sänky ja pieni pöytä..viihtyisyys vastasi kellarikomeron tasoa.
        Samainen matkanjärjestäjä sijoitti minut toisen kerran ullakon tuntumaan, jossa isohko ikkuna antoi suoraan savupiippuun. Ei muka ollut parempia huoneita yhdelle.

        Kaukomatkoilla on ollut onni matkassa, olen saanut pakostakin olla yksin kahden hengen huoneessa kun siellä ei tunneta näitä pariisilaistason törkeitä luukkuja.

        Lontoossakaan ei ole ollut Pariisitasoa parempaa.

        Tänä päivänä en käytä matkanjärjestäjiä enää lainkaan. Otan lennot netistä, järjestän itse tasokkaaksi tutkimani tai katsomani hotellin ja vaadin sieltä asianmukaisen yhden hengen huoneen, joka yleensä on puolta halvempi siitä, mitä matkanjärjestäjät kinuavat. Usein saan merinäköalan kuin kaupan päälle jos rannalla olen.
        Eikä ole riesana tuntematonta huoneen jakajaa..
        En myöskään valitse matkanjärjestäjien hotelleja, niissä yleensä taso on pettänyt, hinta noussut ja yhden hengen huoneet ovat sitä mitä ovat.


      • Pave.

        Toisaalta kun matkustaa yksin, niin hotellillehan ei tule lähellekään niin paljon pesulalaskua, sillä ei tarvitse huoneeseen vaihtaa kuin yhdet vuode- Ja liinavaatteet. Ja ykeensä yksi sotkee huoneessa vähemmän kuin kaksi, joten tällä perusteella varsinkaan ei ymmärrä tuota ylimääräistä lisää mitä yksin matkustava joutuu maksamaan.
        Toisaalta taas yksin matkustava voi lomallaan käyttää muuten sitä rahaa jopa enemmän kuin kaksi oikein nuukasti elävää, ja varsinkin niissä hotelleissa joissa on ravintola niin saattaa yksin matkustava syödä siellä joka ilta, joten jo sitä kautta saattaa hotelli tienata enemmän kuin kahdelta. Tosin nämähän ovat yksilöllisiä, eivätkä suoraan verrannollisia keskenään, mutta kuitenkin....


      • toope
        Pave. kirjoitti:

        Toisaalta kun matkustaa yksin, niin hotellillehan ei tule lähellekään niin paljon pesulalaskua, sillä ei tarvitse huoneeseen vaihtaa kuin yhdet vuode- Ja liinavaatteet. Ja ykeensä yksi sotkee huoneessa vähemmän kuin kaksi, joten tällä perusteella varsinkaan ei ymmärrä tuota ylimääräistä lisää mitä yksin matkustava joutuu maksamaan.
        Toisaalta taas yksin matkustava voi lomallaan käyttää muuten sitä rahaa jopa enemmän kuin kaksi oikein nuukasti elävää, ja varsinkin niissä hotelleissa joissa on ravintola niin saattaa yksin matkustava syödä siellä joka ilta, joten jo sitä kautta saattaa hotelli tienata enemmän kuin kahdelta. Tosin nämähän ovat yksilöllisiä, eivätkä suoraan verrannollisia keskenään, mutta kuitenkin....

        On se väärin. Naapurit maksavat kaksiosta kahdestaan yhtä vähän kuin minä yksin kaksiostani.
        On se rahastusta.


    • hiukan helpottaa

      Tilansin omat reittilennot ja hotellin Tjäreborgilta ja säästin 400€. Kyllä sinne hotelliin pääsee taksillakin kentältä ja halvalla. Kuopio-Helsinki-Bangkok 767€ menopaluu ja hotellin sinkkulisä parilta viikolta 120€ luokkaa. Olishan sen hotellin saanut itsekin tilata netistä, mutta hotelli on jo tuttu ja hyvä ja netin kautta olisi ollut kalliimpi, kuin Tjäreborgilta. Huom! ja minä olen nainen ja uskallan matkustaa yksin.

    • Olen vuosittain käynyt jossain matkoilla. Aina olen ollut yksin liikkeellä, joten tunnen kyllä "nahoissani" sen härskinkin rahoituksen joka käytäntö on.
      Matkanjärjestäjiltä kun varaa ja kertoo haluavansa yhden hengen huoneen, niin ollaan valmiita myymään. Aina kumminkin lasku kertoo maksusta vajaakäytöstä toisen vuoteen suhteen. Siitä sitten lisämaksu.
      Joillain kaupunkimatkoilla olen saanut niin sanotun "single room" huoneen, mutta kyllä siitäkin on laskutettu ylimääräiset maksut.
      Miesasiakkaana olen huomannut sen, että hotellissa usein huoneitten jaossa saan avaimen viimeisenä käteen. Olenhan sen näköinen, etten rähise ja valita.
      Kaiken kaikkiaan kohdellaan yksin matkaavia aivan eriarvoisina kuin pareja. Yksin tai kaksin, siinä ei paljoa eroja maksuissa ole. Se on surullista.

    • uuge

      Roomassa sain sellaisen huoneen, että se taisi olla entinen siivouskomero. Noin kolme neliömetriä, pieni ikkuna pienelle likaiselle sisäpihalle.

      Yhden hengen huoneet olivat kaikki tuollaisia siinä hotelissa. Kahden hengen huoneet sen sijaan olivat suuria ja valoisia.

      Onneksi Roomassa on muutakin tekemistä kuin hotellihuoneessa istuskelu...

      Samanalaisia kokemuksia myös Pariisista, Firenzestä ja monista muista paikoista. Poikkeuksena eräs hotelli Sardiniassa, joka antoi tosi väljän ja hyvän huoneen. (Mutta tämäkin tapahtui vasta sen jälkeen, kun minulle aluperin varatusta kopperosta löytyi muutama miljoona muurahaista.)

    • flying lady

      single-lisämaksusta eri matkanjärjestäjien ja eri maihin suuntautuneilta matkoilta. Lisämaksu on selvästi näkyvillä matkaesitteen hinnastossa, joten se ei koskaan ole tullut yllätyksenä. Sitä vastoin se, miten hotellit kohtelevat yksin matkustavaa huonejaossa ja palvelussa vaihtelee. Parhaassa tapauksessa olen saanut hotellin parhaalta paikalta huoneen ja erinomaisen kohtelun. Lisäksi vierailtuani samassa hotellissa vuoden kuluttua, huoneeseeni oli katettu hedelmiä ja virvoitusjuomaa hotellin johdon with compliments-kortin kera. Kirpaisu lisämaksusta haihtui pian mielestä! Mutta sitten on myös kokemusta saman hintaisen lisämaksun hotellista, josta sain juuri Seurassa kuvaillun huoneen alimmamsta kerroksesta, josta oli näköala varaston seinään. Summa summarum: et koskaan voi tietää, mitä lisämaksullasi saat.

    • ei aina voi valita

      Aurinkomatkoilla ei myydä enää mies/naispaikkoja vaan jos matkustaa yksin niin joutuu maksamaan vajaakäytöstä.
      Eli vaikka olisi valmis jakamaan huoneen tuntemattoman kanssa niin se ei onnistu! Se siis edullisista äkkilähdöistä!Vajaakäyttömaksu voi olla jopa 150 euroa/vko.

    • yes_rohkee_Suomalainen

      riipuu täysin omatoimisuuden määrästä. Jos kaiken jättää sen varaan, jottei itse saa aikaiseksi mitään vaan ostaa kaikki palvelut, sisällön ja kokemukset, niin varmasti kaikki todella maksaa.

      Riippuu myös MINNE matkoillaan menee. Jos menee matkoillaan vaikka talviseen Suomeen, huomaa kuinka kallista "kaikki" onkaan.

      Jos etsii luxusta, niin maksaahan se joka maassa, ei kai tuo mikään ihme ole, vaan bisnestä tai edes normaalia vaihtokauppa-taloutta: " Euro mulle, elämys sulle "

      Toisaalta taas, miksi kukaan lähtisi reissuun marmattaakseen kuinka paljon menikään rahaa siihen ja tuohon... Eikö muka ravintola ilta Suomessa tule kalliiksi? On niin suhteellista sanoa mikä on kallis, mutta jos kapakka kierroksella menee vaikkapa 500€ " tosta noin vaan " niin samalla summalla saa kyllä ihan jotain paljon muutakin, silti moni läträä saman summan kurkusta alas, jos ei viikossa niin kuukaudessa, mutta sekö ei ole kallista?

      Tyhmähän ei ole se joka pyytää vaan se toinen joka maksaa... mieluusti joskus maksaakin, sillä eihän mikään ole hauskaa jos suree että "onpa tämä niin kallista". Ilmaiseksiko pitäisi saada???

      Eikös omatoimisuus ole se kuitenkin, jolla kokonaiskustannuksia saa pienemmäksi, jos taas kaiken ostaa valmiina, onhan odotettavissakin jotta kalliimmaksi sellainen käy. Omatoimisuutta tutustumiskohteissa, matkoissa lomakohteen välille, sisältöön ja ohjelmaan yms. Toki vastapainoksi saattaa tulla jännitystä elämään, ruokamyrkytyksiä, kadota omaisuutta, joutua katselemaan paikkoja joihin ei pääse mutta saattaa joutua jne. mutta eipä tarvitse katsella televisiota saadakseen jännitystä elämäänsä...
      Siis, eihän kaikkea tarvitse itse tehdä, mutta lähteekö joku todella matkalle vain surrakseen kuinka paljon tämä maksaa ja pilaamalla fiilikset ruikuttamalla kuinka kaikki maksaa...

      Sinkkumiehellä on varaa tyytyä saamaansa palveluun, paitsi jos on nirsompi tapaus, silloin tulee kaivaa taskua syvemmältä, rahalla saa laatua helpommin kun taas vaatimattomalla asenteella ja vaatimus tasolla saa positiivistiä asioita löydettyä elämästä, vastoinkäymisetkin opettavat: se joka matkalle lähtee, se matkan kestäkööt : )

      • uuge

        Luulenpa että suurin osa sinkuista lähtee matkalle rentoutuakseen. Ei siis saadakseen jännittäviä tilanteita tai opettavaisia vastoinkäymisiä.

        Ja rahalle pitäisi saada vastinetta lomallakin. Ei tietenkään pidä joka euroa laskea, mutta jonkinlainen hinta-laatusuhde pitää osata vaatia, oli sitten Suomessa tai Bhutanissa.


      • joopa joo
        uuge kirjoitti:

        Luulenpa että suurin osa sinkuista lähtee matkalle rentoutuakseen. Ei siis saadakseen jännittäviä tilanteita tai opettavaisia vastoinkäymisiä.

        Ja rahalle pitäisi saada vastinetta lomallakin. Ei tietenkään pidä joka euroa laskea, mutta jonkinlainen hinta-laatusuhde pitää osata vaatia, oli sitten Suomessa tai Bhutanissa.

        just just. ongelma on se etta moni vaan ei uskalla lahtee yksin. on se ehka vahan kalliimpaa matkustaa yksin mutta sillon saa aina tehda ja kokea mita lystaa. aina yksin matkustaminen ei oo edes kalliimpaa ja se on antosampaa ja paikalliset tulee jutteleen herkemmin. ite oon yksin pitkalla matkalla maailman ympari ja ei taa oo kallista kun ei osta matkaa mistaan aurinkomatkoilta. ei se muuta vaadi kun lahtea ja uskaltaa!!


      • yes_rohkee_Suomalainen
        uuge kirjoitti:

        Luulenpa että suurin osa sinkuista lähtee matkalle rentoutuakseen. Ei siis saadakseen jännittäviä tilanteita tai opettavaisia vastoinkäymisiä.

        Ja rahalle pitäisi saada vastinetta lomallakin. Ei tietenkään pidä joka euroa laskea, mutta jonkinlainen hinta-laatusuhde pitää osata vaatia, oli sitten Suomessa tai Bhutanissa.

        ja siksipä onkin melkoisen vaikea laskea mikä on kallis, koska matkailun/lomailun syy ja tarkoitus ei ole jokaiselle sama.

        Jos tarkoitus on vain bailata, on tuskin kiinnostunut panostamaan kultturi elämyksiin. On toiki niitäkin, jotka käyvät kaikki mahdolliset museot, teatterit ja vastaavat, eivätkä juuri juhli, silloin varmaankin haluavat myös rahoilleen vastinetta myös majoitus ym. asioiden suhteen. Tällainen kuin itse olen, vietän mahdollisimman vähän missään majoitustiloissa neljän seinän sisällä, tyytyy vähempäänkin ja väliaikais " pesäksi " kelpaa vähempikin. Tavallaan kyse on mieluummin suojasta, kuin laadukkaasta majoituspaikasta, olen omatoimi kuljeksija.

        Ymmärrän hyvin, jotta sinkku miehelle reissaaminen on monellalailla simppelinpää, varsinkin nuorena, kun taas perhe matkoilla majoituksella on aivan olennaisesti erilainen merkitys. Kukapa veisi pikku muksujaan jonnekin " latoon ", vaan ilman muuta pyrkii hankkimaan kunnollisen huoneiston ja odottaa että rahalle saa vastinetta, ja aivan oikein onkin sellaista odottaa ja olettaa.

        Helppo sanoa, majoittuneena autotalliin yhdellä reissulla, josta piti myös ns. vuokraa maksaa, oli kokemuksena ihan ok, mutta kävi tarkoitukseensa sopivana väliaikais majoituksena, ja juuri tätä tarkoitin, kun sanoin jotta sinkku miehenä on valmis helpommin ottamaan vastaan mitä saa ja on varaa tyytyä vähempäänkin. En saata kuvitellakaan perheellisen suostuvan vastaavaan, ei kaikki sinkkumiehetkään tyytyisi, naiset taas ovat eriasia, tarvitsevat peseytymis mahdollisuudet ym.

        Jotta en morkkaa ketään, totta kai rahalla tulee saada vastinetta, mutta kun itse on valmis ottamaan vastaan mitä tarjolla on, loppujen lopuksi se ei pilaa reissua.

        Totta siis jonka mainitsit, jokainen ei odota matkalta samaa, osa lähtee rentoutumaan, joku lähtee kulttuurien perää, joku urheilu-skabojen vuoksi, osa muuten vain jne. Mitään yhtä ja ainoaa syytä tuskin on olemassakaan.

        Hinta-laatusuhde on se toinen asia, sillä eihän koskaan saata olettaa että rahalla saa laatua missään, vaikka sellaista on oikeus vaatia ja kohtuullista odottaa, varsinkin jos matka ja majoitus on maksettu etukäteen ja on luvattu jotain joka sitten osoittautuukin muuksi kuin mitä oli ostanut kaupat tehdessään, kaupan käynnistähän tuossa on kuitenkin kysymys, monessa mielessä.

        Mutta siitä on turha sen enempiä jaaritella, sillä matkustuksen tarkoitus ja sille asetetut odotukset ovat niin yksilökohtaisia, jotta mikä yhdelle sopii, ei toiselle ehkä tulisi kuuloonkaan. Usein kuitenkin tinkimiselläkin saattaa voittaa, eli jos on ostanut jotakin muuta kuin mitä tarjotaan, silloin pitää keskustella hinta uusiksi, monesti saakin jotakin takaisinkin, olen vain huomannut.


      • yes_rohkee_Suomalainen
        joopa joo kirjoitti:

        just just. ongelma on se etta moni vaan ei uskalla lahtee yksin. on se ehka vahan kalliimpaa matkustaa yksin mutta sillon saa aina tehda ja kokea mita lystaa. aina yksin matkustaminen ei oo edes kalliimpaa ja se on antosampaa ja paikalliset tulee jutteleen herkemmin. ite oon yksin pitkalla matkalla maailman ympari ja ei taa oo kallista kun ei osta matkaa mistaan aurinkomatkoilta. ei se muuta vaadi kun lahtea ja uskaltaa!!

        Kun menee ryhmässä, moni ei niin helposti tule juttusille eikä itse niin herkästi ajaudu muiden kanssa juttusille, vaan kun yksinään seikkailee, on kynnys tutustumiseen matalampi, puolin ja toisin ja tutustumiset jää melko pinnallisiksi. Yksinään ollessaan tutustuu aivan oikeasti paremmin mukaviin ihmisiin, ja sama pätee sekä Suomessa että muilla mailla. Jokainen ei tietenkään edes halua tutustua tai pidä sellaista merkittävänäkään, mutta sehän on taas yksilöllinen asia, eikä ole yhtää oikeaa tapaa Joten saattaa vain todeta ilokseen tutustuneen moniin ihmisiin yksin reissutessaa, joihin ei varmaankaan olisi tutustunut, ellei yksinään olisi liikkeellä ollut.


    • Räkä

      Ainakin jos menet kreikan saaristoon saarihyppelylle. Sudiot ovat kiinteähintaisia vaikka niihin majoittuisi useampikin.

      Matkustan mielelläni yksin ja otan matkan aina matkatoimiston kautta ja keskitason hotellista enkä ole listahinnoissa nähnyt suuria eroja, joitain kymppejä max. Palvelu on aina hyvää jos maan tavat niin edellyttävät. Suomessa ei hyviä tapoja edellytetä matkailuihmisiltä.

    • olli22

      Kyllä joutuu maksamaan aina enemmän.
      Olin parivuotta sitten matkalla, olisin halunnut huonekaverin. Matkaa myyvä firma sanoi, että ei voi laittaa toista yksin matkustavaa, vaikka itse halusin sitä. Matkalla ilmeni, että meitä oli kaikkiaan 3 naista ja 2 miestä, jotka olimme yksin matkustavia ja kaikki yksin majoitettuja. Olimme kaikki saman henkisiä ja liikuimme koko viikon
      (24 henk.) ryhmänä yhdessä, olimmehan samanlaisella valmismatkalla.
      Kaikilla ei ole omaa seuralaista jonka kanssa matkustaa, miksi silloin yksin matkustavaa rokotetaan isomman päälle?

    • alone2007

      Kyllä tuo on totta jos matkustat ns. seuramatkoja kuten aurinkomatkat yms.
      Itse olen matkustanut paljon ns. omatoimimatkoja
      käytän reittilentoja ja varaan hotellit itse ei tarvitse maksaa turhasta esim. hotellihuoneesta vaikka huone on kahdelle niin sen saa samaan hintaan vaikka asut yksin, mulla on usean vuoden kokemus omatoimatkoista. kannatan!!

      • Pave.

        Toissa kesänä olin lähdössä Kreetalle ja aurinkomatkat olisi veloittanut yksin lähtevältä huoneesta lisämaksun joten otin pelkät lennot. Huoneen otin netin kautta samasta kylästä kuitenkin, mutta hotelli oli hieman parempi ja lopputuos oli se että tällöin hinnat oli koko lailla samat. Ainut ero oli siinä, että jos olisi joku muu lähtenyt matkaan mukaan, niin tuon hotellihuoneen hinta ei olisi kuitenkaan noussut yhtään. Eli jos olisi kaksi matkustanut, niin silloin aurikomatkojen hotellin hinta kahdelle olisi jäänyt kirkkaasti hopealle.


    • lisämaksu

      Nykyisin matkatoimistot eivät myy kaikkiin kohteisiin mies- tai naispaikkoja. Yksinmatkustava joutuu ottamaan oman huoneen ja maksamaan hirmuisen lisän huoneen vajaakäytöstä. Esim. Euroopan kohteissa, mm. Gran Canarialla, tuo lisä on niin suuri, että matkan kokonaishinta tuplaantuu. Ainakin minä vähensin matkustamista.

    • kannattaa..

      ...varata lennot ja hotelli erikseen...vaikka hotelli vasta paikan päältä...näin teen aina vaikkapa Thaimaan reissuillani..

    • matkustan

      Viime kesänäkin 3 kertaa,pari viikkoa aikaisemmin varasin matkan ja joka kerta matka maksoi vajaa 200 euroa alle listahinnan,ja siinä on jo mukana yhden hengen huonelisä, hotellissa 3 tähteä ja hyvä huone kunnon parvekkeella,ja ihan yhtä hyvää palvelua hotellissa sain,jopa ehkä parempaakin:)..ja matkatoimisto oli Aurinkomatkat..kesäkuussa olis taas tarkoitus lähteä..mukavia lomareissuja kaikille:)

    • SINKKUJA

      Totta kait toi noin on sillä ei lomahotellit huoneita puoleenhintaan anna koska lomahotelleista 90% on mitoitettu kahdelle.

      Mutta kuinka moni sinkku harrastaa charttereita eli valmis lomia ???

      Ei kukaan !

      Ns business tyylinen matkailuhan on käytännössä aina sinkkumatkailua joten räätälöityjen lomien teko sinkuilla on erittäin helppoa, itse matkustan paljon sekä työn että loman takia ja en ole valmismatkoilla ollut 10 vuoteen, eikä taida kaveri piirissäkään oikein ketää joka lukee turkin tai espanjan esitteitä.

      • sinkku

        Kyllä minä ainakin matkustan sinkkuna ja valmismatkoilla...


      • Mies 40+

        Turha teidän maailmanmatkaajien on täällä rehennellä siitä, kuinka te matkustelette edullisesti ja omatoimisesti. Tässä maassa on paljon myös sellaisia sinkkuja (kuten minä), jotka eivät yksin uskalla tai kykene lähtemään maailmalle muutoin, kuin valmismatkoilla.


      • Älä tärkeile

        Valmis matkat kirjoitetaan valmismatkat oi business-matkailija.
        Haluat siis olla ymmärtävinäsi, etteivät sinkut matkustele yksikseen muuten kuin business-asioissa. Sinun tuttavapiirisi on niiiin paljon fiksumpaa porukkaa, että eivät missään tapauksessa matkusta chartereilla. Voi hyvänen aika! Tynnyrissäkö sinä olet elänyt?
        Hauskoja "parempia" matkoja sinulle ja tervemenoa sinne kaukoitään ja oikein pitkälle!


    • wwee

      sillä se vasta kalliiksi tulen jos maksan matkan kahdelle melkein 15-vuotiaalle lapselle. Muija ei suostu maksamaan kuin korkeintaan oman matkalippunsa.

      Perheen matkustelu se siis kallista on. Onhan tietysti 200 euroa aika paljon lisää jos haluaa huoneen yksin omaan käyttöönsä. Mielestäni ennen vanhaan oli aitoja 1 h huoneita eikä niistä kovin paljoa enempää veloitettu. Nykyään taitaa olla niin että matkatoimistot ahneesti tunkevat vähintään 2 henkilö huoneeseen oli huone sitten kuinka pieni vaan.

    • Kantaa..

      Vaikka asia ei koske ihan tätä yksin matkaavien ongelmaa.
      Olen itse törmännyt tähän samaan matkatessani kahdestaan lapsen kanssa. Suomalaisissa hotelleissa ollaan yritetty maksattaa sen toisenkin aikuisen huoneen hinta, vaikka toista aikuista ei ollut.
      Tullut muka virhe varausjärjestelmään.
      Ulkomailla olen ollut, pettynyt huoneisiin. Olen lapsen kanssa matkalla, luulisi hotellissakin tajuttavan sen että, tarvitsemme rauhallisen huoneen. Viimeksi Kreetalle matkatessamme saimme huoneen baarin ja uima altaan vierestä. Baari oli auki yö myöhään ja parina iltana turistit uivat altaassa aamuun saakka.
      Emme saaneet toista huonetta koska vapaata ei ollut. Kysyin miksi meidät oli sijoitettu sellaiseen huoneeseen lapseni kanssa. Olimme varanneet matkan kuukausia aiemmin. Kunnollista vastausta en saanut :) Onneksi matka oli muuten aivan upea ja altaalle oli lyhyt matka.
      Mutta ei siinä voinut maisemia ihailla. Kuvastossa hotelli näyttää hienolta mutta totuus on karuakin imeellisempää.
      Lapsen kanssa joudun maksamaan hänestä täyden hinnan. Kertaakaan en ole päässyt hyödyntämään lapsialennuksia. Onneksi retket ovat puolet aikuisen hinnasta.
      Olemme Kyproksen matkallamme tuijotellut parvekkeelta takapihalle jossa oli autoja ja jätteitä.

    • Sekä kallista

      Yksin matkustaminen on kuolettavan tylsää. Ennemmin elän sillä rahalla herroiksi kotona, jos ei kerran matkalle saa naista mukaan.

      • joskus sillointällöin

        Sinkkukavereita mukaan matkoillemme. Hyvät sinkkuystävät voivat kyllä majoittua meidän kanssamme lisävuoteella... Ja jos haluaa olla hetken kahden, voi se sinkku lähteä ulos yksinkin...;)


      • sitä naista

        suomesta asti on mukana raahata, maailma on täynnä naisia. ja miehiä jos sattuu tykkään.


    • matkalle lähtevä

      Olen lähdössä lauantaina 20.1. yksin sinkku naisena etelän lämpöön. Matkustan siis " yksin" Ja siitä hyvästä joudun maksamaan matkastani 255e enemmän, kuin jos olisin saanut mukaani kaverin. Toki saan kahden hengen huoneen omaan käyttööni, mutta kuitenkin...

    • sinkkumatkailija

      Viimeksi kun menin sinkkuna Turkkiin, niin "äkkilähdön" sain tosi halvalla. Ja kivan kaksion. Se kai oli sattumaa, mutta muuten kyllä olen katsellut että aika hintavia ovat nuo yhden hengen huoneet..

    • Kax

      No nii! Eiköhän perusteta nettiin sivusto, josta yksineläjät voisivat hakea matkakumppania, jotta mm. vältyttäisiin extramaksusta vajaatäyttöhuoneiden tähden.....

      • assss

        suomi24:n keskustelu/matkailu /matkaseuraa.
        Käytä sitä.


    • Reissaaja28

      Itse olen paljon matkustanut yksin. Lennän halpalentoyhtiöillä ja mulla on paljon ystäviä maailmalla, joten heidän luo pääsee majoittumaan. Ja jos laivalla menen, varaan alimmalta kannelta (siis autokannen alla) neljän hengen hytin, mua ei yhtään haittaa että ne muut siinä hytissä ovat tuntemattomia. Ainakin tulee halvaksi ja muutenkin matkustan mieluummin yksin kuin porukassa :).

    • ...lomapaketit pahimpia rok...

      Suomalaisten matkatoimistojen tapa lisätä huonehintaan toinen hlö on käsittämätön. Maailmalla myydääm huone yhdellä hinnalla: oli siellä yksi tai useampi.

      Ostankin mieluummin matkani suoraan netistä kuin maksan matkatoimistolle extraa!

    • ThailandHereWeCome

      Ei muuta kun nokka kohti parempia paikkoja, jätetään nämä nirppanokat ilkkumaan tänne pakkaseen! =)

    • Gentleman79

      Minusta se on törkeää rahastusta, että verotetaan sitä että matkustat yksin.

      Useimmiten joutuu maksamaan enemmän ja kaiken lisäksi ihmetellään, että miksi olet yksin. Ja lisäksi ravintolassakin katsotaan pitkään, kun ei ole olemassa kuin kahden tai useamman hengen pöytiä.

      Palvelun taso vaihtelee paikoittain.

    • samaa mieltä oon mutta sittenkin kiva matkustella yksinään

      • Miten sinuun saa yhteyden.Kyseleepi Esko. Alias Severi9


      • Haluan toivottaa sinulle hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta.Kerroppa miten sinuun saa yhteyden.Sinua tervehtien Severi9


    • Anonyymi

      Olen ikävä kyllä joutunut olemaan "yksinkertainen". Nytkin halusin matkalle, mutta maksaa siis röyhkeästi!

    • Joo, näyttää nykyhinnoilla yksin matkustaja olevan aika heikoilla? Tämän esimerkkin mukaan kahden viikon matkalla huoneen vajakäyttö on 1000e se on aikamoinen summa?
      Hotelli
      Cordial Magec Taurito
      Huonetyyppi
      Kaksio, parveke
      Ateriat
      Ei aterioita
      Matkustajia
      1 aikuinen
      Lähtöpaikka
      Turku
      Menomatka
      Ma 6.11.2023, 16:50
      Matkan kesto
      2 viikkoa
      Perushinta
      11 735,-1 735,-
      Alennus
      1-75,--75,-
      Alennus
      1-230,--230,-
      Huoneen vajaakäyttö
      11 000,-1 000,-
      Plus
      149,-49,-
      Kokonaishinta
      2 479,-

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      155
      27408
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      191
      17396
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      340
      9139
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6328
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4083
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      191
      3738
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      21
      1614
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1457
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1205
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1134
    Aihe