Kraanavesi

Voiko juoda?

Suomessahan tuo on itsestäänselvyys, mutta monissa maissa ei. Miten Kanarialla?

25

12806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      matkaoppaissa sanotaan ettei kannata juoda!! itse ainakin juon vain pullotettua vettä...

      • juoda,

        vaan ainoastaan pullovettä. JOS haluaa itse keittää perunoita niin ne voi keittää raanavedellä ja hampaat voi pestä myös.Pullovettä voi juoda ihan vapaasti ja paljon. Kaikki jääpalat ovat tehty pullovedestä jääpalatehtaalla joten hyvää matkaa !


    • ja paljon

      iloisesti pari viikkoa

    • vatsahuuhtelu

      ilmaseksi perusteellinen.voi suositella,noin 4kg per viikko paino putoo.

    • en kokeile

      vesi on ihan puhdasta mutta se tehdään nykyään Kanarialla merivedestä ja sen suola pitoisuus saa mahan sekaisin.Ja kuka nyt vettä juo Kanarialla??? jääpaloihin voi laittaa ihan hyvin sillä siinä se ei haittaa.

      • joe...

        Että suola poistetaan vedestä. Ei suositella juotavaksi, mutta ei ole vaarallistakaan. Itse käytän vaan hampaiden pesuun sitä.


      • keitettynä

        voi käyttää juomiseen , kahviksi ja ruuanlaittoon. Osta kaikki muu vesi kaupasta pullotetuna. Vettä on syytä juoda melko paljon - nestetasapainon takia. Ei muu juominen auta nestetasapainon ylläpitämiseen. Minulta meni viime syksynä yksinään 3x5 l/ 2vk enkä keittänyt siitä määrästä kertaan kahvia en pessyt sillä edes hampaita.


    • Olen asunut láhes koko ikáni táàllá (Teneriffalla), ja tiedán, ettá HANAVETTÄ EI VOI JUODA. Mieheni veli on töissä vedenpuhdistamolla, ja siellä lisätáän veteen niin paljon lisáaineita, mm. klooria, ettei sitä kannata juoda. Hanavesi soveltuu ainoastaan suihkuun ja hampaidenpesuun, ehkä hátátapauksessa myós ruoanlaittoon (vaikken sitá tosin suosittele!)

      • herättävä

        Hauskasti olet äät ja ööt kirjoittanut:
        táàllá
        töissä
        lisätáän


    • makuista on

      ilmeisesti vuoristopurosta otettua.kirkastakin on.ihan suosittelen.hölmö kaupasta vettä kantaa.

      • mistä?

        ja kerrotko mistä helvetin vuoristopurosta Kanarialla vettä tulee? et ole ikinä edes käynnyt siellä jos moista väittelet.


      • ja vesi
        mistä? kirjoitti:

        ja kerrotko mistä helvetin vuoristopurosta Kanarialla vettä tulee? et ole ikinä edes käynnyt siellä jos moista väittelet.

        tulee hotelliin,isäni on vesilaitoksen johtaja.


    • älä juo..

      Se pullotettu vesi on kuitenkin niin edullista, että kraanaveteen ei kannata turvautua. Bakteerikanta on ihan erilainen ja kuten tuossa jo on todettu, vatsataudin siitä varmasti saa.
      Voit pestä hampaat, jos ilkiät, mutta ei enempää. Keitinvedestä en osaa sanoa, koska itse käytän aina hotellin aamiaiset ja lomakohteen ravintolapalvelut, enkä laita mitään itse.

    • Pulloveteen turvautunut

      eivät ainakaan juo sitä. Tuskin turistinkaan kannattaa.

      • näin on

        sillä kyllä juovat ja laittavat sitä myös ruokaan. ei se ole pahaa vettä mutta ei sovellu äkkiä turistille kun on suolasta.Se on puhtaanpaa kuin meillä mutta koostumus erilainen ja siksi menee pötsi sekaisin kerran.


    • kraanavettä

      Olen käynyt Kanarian saarilla 12 kertaa ja menen taas maalis-huhtikuussa Lanzarotelle pariksi viikoksi. Kokemuksesta voin kertoa, että älä missään nimessä mene juomaan kraanavettä, jos haluat pysyä terveenä. Se ei todellakaan tule mistään vuoripuroista eikä ole raikkaan makuista ellei kloorin makua pidä raikkaana. Kanarialla kraanavesi puhdistetaan merivedestä ja siinä käytetään paljon mm. klooria. Lisäksi vesi on suolaista. Olen keittänyt teevettä kraanavedestä, mutta en suosittele siihenkään juuri suolan maun vuoksi. Jos laitat ruokaa huoneistossasi, niin voit käyttää kraanavettä esim. perunoiden keittämiseen, muuten kannattaa käyttää pullovettä. Hampaiden pesuun käytän myös kraanavettä. Kun ostat pullotettua vettä 5 tai 10 litran kanisterissa, se ei maksa paljon mitään. "Eri merkkiset" vedet ovat kaupassa hieman eri hintaisia - kannattaa vertailla. Mitä pienemmässä pullossa ostat, sitä kalliimpaa vesi on.

    • Kanaria-ystävä

      Kanarialla ei kannata juoda raanavettä, koska on erillainen bakteerikanta. Ei ole mukavva sairastaa vatsatautia ja pilata lomansa. Pullovettä, sitä saa ostaa joka paikasta ja tietysti keittämällä voi raanavettä käyttää esim. kahvinkeittoon.

      • voi käyttää

        ainakin itse olen käyttänyt, esim kahvin ja teen valmistukseen.


      • mikä ettei
        voi käyttää kirjoitti:

        ainakin itse olen käyttänyt, esim kahvin ja teen valmistukseen.

        mutta kahviin ja teehen tulee outo maku tästä suolaisesta vedestä. Pullovesi on halpaa ja siihen kun kahvit keittää ja laittaa omaa President kahvia niin ihminen ei muuta kaipaa...ehkä vähän konjakkia kuitenkin.


    • lukishan se

      josain.et juomakelvotonta.tai et hirveet ripulit tuli kun join vettä.eipä sie paikalliset vettä osta.

      • Entinen saaren asukas

        Vesi on todellakin merivedestä suodatettua eikä sitä juo paikallisetkaan. He eivät kanna kaupasta vesikanistereita niinkuin turistit, koska heillä on taloissaan juomavesisäiliöt, joihin tuodaan vesi tankkiautolla.


    • esax06

      mutta suomalaisen vatsa on tottunut erilaiseen veteen joten voi olla vaikeuksia .joka paikassa on vahan erillainen veden laatu.mika ei tarkoita,etta sita ei voisi juoda.

    • empiirinen kokemus

      Voit ihan hyvin maistaa hanavettä. Sen jälkeen et edes kysy voiko sitä juoda. Sitä ei voi juoda, vaikka voisikin.

    • Anonyymi

      Vuorilta tulevaa sulavettä varastoidaan suuriin , valtaviin luolastoihin. En tiedä mihin tuota vettä käytetään. Ehkä elintarviketeollisuuteen, panimo tms, . Mutta se on suodatusten jälkeen , hyvää vettä.

    • Anonyymi

      Kannattaa kotoolta pakata matkalaukku täyteen vettä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe