Reppureissaajan Kuuba

lssu

Hei!
Onko kukaan reppumatkaillut Kuubassa ja millaiset oli kokemukset/mitä kannattaa ottaa huomioon? On tullut matkattua rinkka selässä aika paljon maailmalla mutta Kuuban suhteen olen aika tietämätön. Kiinnostaisi mm. tietää millä kielellä pärjää lomakohteiden ulkopuolella, mitkä on parhaita ruokailu- ja yöpymispaikkoja, entäs halvimmat ja mieleenpainuvimmat kulkuneuvot paikasta toiseen? Ja onko Kuubasta helppo liikkua muille Karibian saarille tai Meksikon suuntaan (laajempikin Väli-Amerikan kiertely tässä olisi haaveena)?

Kiitoksia avusta!

5

1415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivirta

      Joo, halvimmat majoituspaikat ovat casa particulareja eli yksityismajoituksia. Hinta on 15-30 CUC, riippuen kaupungista ja huoneen tasosta.
      Viazul bussi taitaa olla se paras tapa liikkua Kuubassa. Paikallisbussit on aikas ankeita, puhumattakaan näistä rekoista, joissa on takana sellainen helvetin iso umpinainen "peräkärry", jossa on sellaiset 100-200 matkustajaa kuin sillit purkissa. Ne näyttää aika hurjilta vempeleiltä ja itse en sellaiseen astuisi.
      Kuubassa pärjää hyvin espanjalla ja sitten myös espanjalla. Eli englantia ei puhuta kovin hyvin välttämättä edes turistikohteissa, mutta käsillä pärjää hyvin ja muutama sana espanjaa avaa portit.
      Havannassa toki pärjää englannilla, mutta esim. Vinalesissa pitää jo turvautua espanjaan/viittomakieleen/kynään paperiin.
      Itse reppuiltiin vain Kuubassa, joten en noista siirtymisistä naapureihin tiedä oikein mitään. Mutta käsittääkseni Meksiko on yksi suosituimmista reiteistä tulla Kuubaan (jenkit tulevat sitä kautta kun suoraan eivät saa tulla)

    • Fortunata

      Itse olin reppureissulla Kuubassa kaksi vuotta sitten. Oltiin Havannassa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa. Asuttiin casas particulareseissa Havannassa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa. Pari yötä vietettiin Trinidadin lähellä Anconissa all inclusive -hotellissa ja Havannassa takasin tullessa oltiin keskustahotellissa mikä oli halpa, mutta erinomaisella paikalla ja siisti. Espanjaa osasimme vain vähän mutta sillä ja englannilla pärjäsi yllättävän hyvin. Bussilla kuljimme kaupunkien välit ja Havannassa liikuttiin paljon taxilla. Hyvä reissu, mutta tavaroistaan kannattaa pitää kiinni varsinkin Havannassa.

    • -_Orchid_-

      Heipat!

      Täällä myös reppureissaaja! Thaimaa on nyt koluttu ja vähän pohdittiin miehen kanssa että ens kerralla suunnataan johonkin ihan toiseen suuntaan ja pohdittiin Kuubaa. Mitä enemmän siitä asioita selvittelee, sen mielenkiintoisemmalta se kuulostaa.

      Mutta, mistä te muut reppureissaajat olette varanneet lentonne?

      Ja mites nuo majoitukset; toimiiko samalla periaatteella kuin muuallakin; eli marssit sisään ja kysyt vapaata huonetta.. ?

      Tässä nyt tällä kertaa mieleen tulleet kysymykset!! :)

      Mukavaa kevättä!

      - Orchid

      • PKK

        Olen käynyt pari kertaa Kuubassa omatoimimatkalla. Molemmilla kerroilla käytin mm. nettiä lentopäivien ja -hintojen hakuun, mutta lopulta pyysin muutamasta matkatoimistosta tarjoukset (lennot turistikortti hotellimajoitus 2-3 eka päiväksi.) Kannattaa kysyä ainakin Arealta ja Kilroylta (vaikkei saisi enää nuoriso- tai opiskelija-alennuksia.) Toki lehtiä yms. kannattaa seurata, oleellistahan on milloin matkustaa ja milloin varaa lennot. Tuo paketointi on helpointa ja taloudellista, varsinkin turistikortin kannalta jos ei asu Helsingissä. Hotellihuone kahteen pekkaan on siedettävämpi hinta.

        Kun on tuo alkumajoitus hotellissa, niin voi paikan päällä käydä katsomassa seuraavaa majoitusta (casa particular poikkeaa thaimaalaisesta reppumajasta). Ainakin sesongin aikaan (joulu-tammikuu) kannattaa casa particular varata etukäteen, säästää turhia käyntejä. Tai soita, jos osaat espanjaa. Tai pyydä apua vaikkapa hotellisi espanjankieliseltä työntekijältä. Ensimmäinen casa particularisi pystyy järjestämään jatkomajoituksesi yhteyksiensä avulla. Osa osaa englantia, osa vain espanjaa. Voit toki aina mennä paikanpäälle kysymään onko vapaata, ja voit vaihtaa toiseen casa particulariin jos tunnet saavasi paremman vastineen rahallesi toisaalla. Kokonaisuutena Kuuba ei ole yhtä helppo kuin Thaimaa omatoimimatkailijalle.


      • Fortunata

        Lennot varasimme netin kautta ja lensimme KLM:llä Amsterdamin kautta. Hinta ja aikataulu olivat ratkaisevia valinnassa. Ensimmäisen majoituksen varasimme sähköpostilla suoraan casas particularesista. Turistikortin hommasimme itse suoraan Kuuban suurlähetystöstä. Emme siis maksaneet mitään palvelumaksuja mihinkään ja matka oli todella omatoimimatka;) Loput majoitukset varattiin paikan päällä sähköpostilla tai edellisen paikan omistaja suositteli jotain tuttuaan seuraavasta kaupungista ja varasi meille sieltä majoituksen. Kaikki oli yllättävän helppoa ja simppeliä. Suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      123
      1875
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      193
      1488
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1198
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      45
      1172
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      87
      1057
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      102
      995
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      900
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      846
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      817
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      771
    Aihe