Reppureissaajan Kuuba

lssu

Hei!
Onko kukaan reppumatkaillut Kuubassa ja millaiset oli kokemukset/mitä kannattaa ottaa huomioon? On tullut matkattua rinkka selässä aika paljon maailmalla mutta Kuuban suhteen olen aika tietämätön. Kiinnostaisi mm. tietää millä kielellä pärjää lomakohteiden ulkopuolella, mitkä on parhaita ruokailu- ja yöpymispaikkoja, entäs halvimmat ja mieleenpainuvimmat kulkuneuvot paikasta toiseen? Ja onko Kuubasta helppo liikkua muille Karibian saarille tai Meksikon suuntaan (laajempikin Väli-Amerikan kiertely tässä olisi haaveena)?

Kiitoksia avusta!

5

1465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivirta

      Joo, halvimmat majoituspaikat ovat casa particulareja eli yksityismajoituksia. Hinta on 15-30 CUC, riippuen kaupungista ja huoneen tasosta.
      Viazul bussi taitaa olla se paras tapa liikkua Kuubassa. Paikallisbussit on aikas ankeita, puhumattakaan näistä rekoista, joissa on takana sellainen helvetin iso umpinainen "peräkärry", jossa on sellaiset 100-200 matkustajaa kuin sillit purkissa. Ne näyttää aika hurjilta vempeleiltä ja itse en sellaiseen astuisi.
      Kuubassa pärjää hyvin espanjalla ja sitten myös espanjalla. Eli englantia ei puhuta kovin hyvin välttämättä edes turistikohteissa, mutta käsillä pärjää hyvin ja muutama sana espanjaa avaa portit.
      Havannassa toki pärjää englannilla, mutta esim. Vinalesissa pitää jo turvautua espanjaan/viittomakieleen/kynään paperiin.
      Itse reppuiltiin vain Kuubassa, joten en noista siirtymisistä naapureihin tiedä oikein mitään. Mutta käsittääkseni Meksiko on yksi suosituimmista reiteistä tulla Kuubaan (jenkit tulevat sitä kautta kun suoraan eivät saa tulla)

    • Fortunata

      Itse olin reppureissulla Kuubassa kaksi vuotta sitten. Oltiin Havannassa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa. Asuttiin casas particulareseissa Havannassa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa. Pari yötä vietettiin Trinidadin lähellä Anconissa all inclusive -hotellissa ja Havannassa takasin tullessa oltiin keskustahotellissa mikä oli halpa, mutta erinomaisella paikalla ja siisti. Espanjaa osasimme vain vähän mutta sillä ja englannilla pärjäsi yllättävän hyvin. Bussilla kuljimme kaupunkien välit ja Havannassa liikuttiin paljon taxilla. Hyvä reissu, mutta tavaroistaan kannattaa pitää kiinni varsinkin Havannassa.

    • -_Orchid_-

      Heipat!

      Täällä myös reppureissaaja! Thaimaa on nyt koluttu ja vähän pohdittiin miehen kanssa että ens kerralla suunnataan johonkin ihan toiseen suuntaan ja pohdittiin Kuubaa. Mitä enemmän siitä asioita selvittelee, sen mielenkiintoisemmalta se kuulostaa.

      Mutta, mistä te muut reppureissaajat olette varanneet lentonne?

      Ja mites nuo majoitukset; toimiiko samalla periaatteella kuin muuallakin; eli marssit sisään ja kysyt vapaata huonetta.. ?

      Tässä nyt tällä kertaa mieleen tulleet kysymykset!! :)

      Mukavaa kevättä!

      - Orchid

      • PKK

        Olen käynyt pari kertaa Kuubassa omatoimimatkalla. Molemmilla kerroilla käytin mm. nettiä lentopäivien ja -hintojen hakuun, mutta lopulta pyysin muutamasta matkatoimistosta tarjoukset (lennot turistikortti hotellimajoitus 2-3 eka päiväksi.) Kannattaa kysyä ainakin Arealta ja Kilroylta (vaikkei saisi enää nuoriso- tai opiskelija-alennuksia.) Toki lehtiä yms. kannattaa seurata, oleellistahan on milloin matkustaa ja milloin varaa lennot. Tuo paketointi on helpointa ja taloudellista, varsinkin turistikortin kannalta jos ei asu Helsingissä. Hotellihuone kahteen pekkaan on siedettävämpi hinta.

        Kun on tuo alkumajoitus hotellissa, niin voi paikan päällä käydä katsomassa seuraavaa majoitusta (casa particular poikkeaa thaimaalaisesta reppumajasta). Ainakin sesongin aikaan (joulu-tammikuu) kannattaa casa particular varata etukäteen, säästää turhia käyntejä. Tai soita, jos osaat espanjaa. Tai pyydä apua vaikkapa hotellisi espanjankieliseltä työntekijältä. Ensimmäinen casa particularisi pystyy järjestämään jatkomajoituksesi yhteyksiensä avulla. Osa osaa englantia, osa vain espanjaa. Voit toki aina mennä paikanpäälle kysymään onko vapaata, ja voit vaihtaa toiseen casa particulariin jos tunnet saavasi paremman vastineen rahallesi toisaalla. Kokonaisuutena Kuuba ei ole yhtä helppo kuin Thaimaa omatoimimatkailijalle.


      • Fortunata

        Lennot varasimme netin kautta ja lensimme KLM:llä Amsterdamin kautta. Hinta ja aikataulu olivat ratkaisevia valinnassa. Ensimmäisen majoituksen varasimme sähköpostilla suoraan casas particularesista. Turistikortin hommasimme itse suoraan Kuuban suurlähetystöstä. Emme siis maksaneet mitään palvelumaksuja mihinkään ja matka oli todella omatoimimatka;) Loput majoitukset varattiin paikan päällä sähköpostilla tai edellisen paikan omistaja suositteli jotain tuttuaan seuraavasta kaupungista ja varasi meille sieltä majoituksen. Kaikki oli yllättävän helppoa ja simppeliä. Suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe