pupun ripuli..apuva?

äityliinipupu

meillä oli kaksi pupu poikasta noin 7 viikkosia tyttö ja poika.perjantaina sitten pojalle tuli ripulia ja sitten oli kuollut parin tunnin päästä vaikka sitä pestiin ja vettä annettin.no nyt sitten on sillä tyttö pupulla ihan kaamee ripuli tullu eikä sillä ole viikkoon mitään ollu ja nyt sitten tänä aamuna huomasin kun mökin katto oli ihan kakassa ja katoin tytön pyllyn niin voi,voi oli niin täynnä kakkaa kaikki.kylvetin sen hetki sitten ja sitten katoin että joi vettä nyt vaan nyhjöttää tuolla häkissä.häkissä on toinenkin pupu joka otettiin se kuolleen pojan tilalle ja sillä ainkin VIELÄ kaikki O.K.mistä tää johtuu..kauheeta jos tuo tyttökin kuolee vielä!!!eivät kuitenkaan syö mitään ihmeellistä heinää,pupujen jyvä sekotusta ja vettä.auttakaa jos kokemuksia!net vaan silmä tarkkana pitää seurata ja pestä pyllyy tytöltä =(

7

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski87

      Tuossa tilanteessa jossa yksi on jo ripuliin kuollut, veisin eläinlääkäriin, joka pystyisi tarvittaessa määräämään kanille esim. nesteytystä. Lievemmissä tapauksissa voi ensin koittaa parin päivän heinä-vesikuuria, eli kanille ei syötetä mitään muuta kuin heinää ja vettä. Ei kuivaruokaa, tuoreita, nameja tai mitään muutakaan sellaista.

      Siemenseos kannattaa muutenkin vaihtaa pellettiin, sillä joillekin kaneille siemenseoskin voi aiheuttaa ripulia. Muutenkin ne sisältävät usein kaneille huonosti sopivia/sopimattomia ainesosia (esim. kala- ja kananmunajauhoa, värjättyä maissia, kokonaisia maissinpaloja ja herneitä, liikaa rasvaa jne.). Jotkut kanit ovat myös erittäin herkkiä tuoreruuan suhteen ja niillä pienikin määrä tuoreruokaa (esim. pieni pala banaania) voi aiheuttaa ripulin. Tosin jos tuoreita ei ole annettu, tuo siemenseos on yksi mahdollinen aiheuttaja.

      • Laura30

        Toivottavasti alkuper. kirjoittaja saa kaninsa hoidetuksi.
        MUTTA nyt vähän asian vierestä, että voiko KANILLE tarkoitettu siemenseos sisältää missään muodossa mitään eläinperäistä? EI VOI OLLA TOTTA.
        Tietysti muille tarkoitetut siemenseuokset ovat erikseen. Ravintosisältöhän pitää olla aina luettavissa tuotteen pakkauksesta ja se pitää aina lukea tai pyytää jostain jos on epävarma. Aivan kuten ihmisillekin tarkoitetuissa elintarvikkeissa.
        Tuossahan on lähes oikeuteen haastamisen paikka!


      • suski87
        Laura30 kirjoitti:

        Toivottavasti alkuper. kirjoittaja saa kaninsa hoidetuksi.
        MUTTA nyt vähän asian vierestä, että voiko KANILLE tarkoitettu siemenseos sisältää missään muodossa mitään eläinperäistä? EI VOI OLLA TOTTA.
        Tietysti muille tarkoitetut siemenseuokset ovat erikseen. Ravintosisältöhän pitää olla aina luettavissa tuotteen pakkauksesta ja se pitää aina lukea tai pyytää jostain jos on epävarma. Aivan kuten ihmisillekin tarkoitetuissa elintarvikkeissa.
        Tuossahan on lähes oikeuteen haastamisen paikka!

        "MUTTA nyt vähän asian vierestä, että voiko KANILLE tarkoitettu siemenseos sisältää missään muodossa mitään eläinperäistä? EI VOI OLLA TOTTA."

        Ikävä kyllä näitäkin löytyy, etenkin noista markettien ruokasarjoista, vaikka olisi kuinka kaneille tarkoitettu seos. Myös monet kanien herkut sisältävät kaikkea niille sopimatonta, esim. myydäänhän jugurtti-, vihannes ja marjanappejakin kaneille ja mitäs muuta niiden sisällysluetteloista löytyykään kuin esim. maitojauhetta... Ja kun paketin kyljessä komeilee kanin kuva, niin monethan ostavat ja ajattelet sen sopivan ihan hyvin, kun miksi sellaista muuten valmistettaisiin. Ovat jotkut näistä lähettäneetkin maahantuojille ja valmistajille palautetta, mutta kun kauppa käy ja eläimet kuitenkin usein hengissä pysyvät tai ongelmat tulevat vasta pitkällä aikavälillä ja niitä ei osata liittää ruokaan, harvaa kiinnostaa tehdä asialle mitään. Onhan monissa kaupoissa nykyisellään tarjolla laadukastakin ruokaa kaneille (Lottie), mutta kun vieressä on halvempi kaninkuvalla varustettu kivan väriseksi värjättyä seosta sisältävä siemenpussi, niin vaikea arvata kumpi monille tarttuu mukaan.


    • voivoivoi

      vie heti kanisi eläinlääkäriin. tuollaisia kysymyksiä ei täällä kannata esittää, kun ei täällä ole asiantuntevia ihmisiä (lue eläinlääkäreitä) ja vaikka olisi, on silti vaikea sanoa näkemättä kaniasi, että mikä sitä vaivaa. sinuna veisin kanin hetipikaa lääkäriin.

      • Anonyymi

        kannatan viedä eläin lääkäriin, itselläni on kanssa kani sillä on ripuli niin vähän pelottaa kuoleeko se. Se on vasta 4 kuukautta ja mä 9 vuotta. Se on tyttö ja tosi söpö enkä halua että se kuolee. Oon ostanut sen vieläpä omalla rahalla sen häkin, tarvikkeet ja itse kanin (eli Töpön ) Tosin käytin paljon lahja kortteja sen tarvikkeisiin ja yhteensä oli noin 500€ Eikä mulla olisi varaa uuteen paitsi jos ottaisin rahaa tililtä mutta kukaan ei vois korvata Töpöä. Annoin sille siemeniä koska yksi sivu suositteli leipää tai siemeniä vaikka leipää ei saa edes antaa enkä antanut onneksi. Ja pesin ruoka kupitkin ja vesipuulon ja liotin ne kaikki.


    • meillä

      Toiselle kanilleni tuli paha ripuli, soitin eläinlääkäriin ja sieltä neuvottiin: Toinen siis terve kani häkistä pois, sen jälkeen häkin desinfiointi, ruokakippojen ym. tarvikkeiden desinfiointi myös, kani heinä-vesi kuurille, kanille voi antaa ihmisille tarkkotettua Lactofilus jauhetta vetään sekoitettuna, jos vointi huononee, heti eläinlääkäriin. Mun pupulla ripuli meni ohi. Noista siemensekoituksista sen verran, että mun kani ripuloi, kun se syö pellettejä, kun taas siemensekoituksia ei ripulia.

      • nellappi

        ..jos kerran kanisi ripuloi just pellettiin vaihdettaessa siemenseoksesta, siis ihan yht'äkkiä vai vähitellen ?

        Ja sittenkö taas takaisin pellettiin , ja taas kani ripuloi? ja takaisin siemenseokseen?

        Ei mikään ihme että ripulia tulee, koska mentiin suuntaan tai toiseen, niin äkillinen ruokavalion muutos pistää eläimen kuin ihmisenkin vatsan ja koko elimistön .. Täysin sekaisin.

        Nää on näitä elämän pienempiäkin suurempia elämän perusasioita, jotka jokaisen vastuuta tuntevan ihmisen on syytä painaa mieleen! Eikös vaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe