avoimessa opiskelu?

sinttuliini22

minkälaista on avoimessa yliopistossa opiskelu? itseä kiinnostaa sosiaalipsykologia ja olenki ajatellut hakeutuvani kursseille. itse olen tällä hetkellä äitiyslomalla ja mietinkin kuinka tiivistä opiskelu on, en kuitenkaan voi vielä jättää vauvaa kuitenkaa hoitoon mihinkään päiväkotiin. ajattelin että onnistuukohan äitiyslomalla oleva kahden lapsen äiti mitenkään opiskelemaan avoimessa? ilmeisesti opiskelu ei ole edes tuettua?

kiitos jos joku viitis vastata...

9

7814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuettua

      mutta parhaiten onnistuu, kun otat yhteyttä sinne, missä ko. kurssit järjestetään, niin tiedät läsnäolopakoista, suorituksista jne.

      Itse olen suorittanut yhden appron avoimessa pelkästään kirjatentteinä, siis käymättä yhdelläkään luennolla. Raskasta, mutta paremmin omaan rytmiin sovellettavissa.

    • kysymykseen

      Opiskelin muutama vuosi sitten sosiaalipsykologian perusteita avoimessa. Ensimmäisellä kurssilla luentoja oli 1 ilta viikossa ja kotona tenttiä varten piti hieman lukea.Eli aikaa oli paljon muuhunkin kuin opiskeluun.
      Sosiaalipsykologian perusopinnoissa (approssa)on paljon kirjallisuustenttejä eli opiskelu on lähinnä kotona pänttäämistä.

    • avoimessa opiskellut

      Hei,
      Avoimessa yliopistossa opiskelu on joustava tapa opiskella itseä kiinnostavia asioita. Olen itse opiskellut avoimessa yliopistossa ja suosittelen opintoja lämpimästi! Valitettavasti opintoihin ei saa tukea, mutta opinnoista on varmasti hyötyä. Saat lisää henkistä pääomaa ja saat opinnot korvattua, jos hakeudut yliopistoon varsinaiseksi opiskelijaksi. Joihinkin yliopistoihin voi päästä myös sisään avoimen väylän kautta (ilman pääsykoetta), jos olet saanut tarvittavan määrän opintosuorituksia kasaan avoimessa yliopistossa. Esimerkiksi Kuopion yliopiston hakuedellytykset sosiaalipsykologiassa väylän kautta: sosiaalipsykologian perus- ja aineopinnot ja yhden sivuaineen perusopinnot soveltuvasta oppiaineesta sekä muita opintoja Avoimessa yliopistossa, yhteensä noin 100 opintopistettä/60 opintoviikkoa.
      (http://www.uku.fi/avoin/vayla.html#sospsyka)

      Avoimessa opiskelu on yleensä monimuotoista, opintoja voi tehdä mm. tenttien, tehtävien tai internetissä verkko-opintoina. Kannattaa varmaan käydä http://www.avoinyliopisto.fi/ sivustolla. Sieltä löydät tarkemmat tiedot sosiaalipsykologian opiskelusta ja eri paikkakunnista, missä sitä voi opiskella! Opiskelu varmasti onnistuu kahden lapsen äidiltäkin, kunhan tekee selkeän suunnitelman opintojen etenemiselle ja sitoutuu siihen.

      Tsemppiä opiskeluihin!

      • Nimetön

        eikö vaatimuksena ole tuossakin aineessa noiden vaadittavien opintopisteiden lisäksi vähintään hyvin tiedoin suoritetut opinnot?


    • Tintti5

      hoitovapaalla ollessani opiskelemaan psykologiaa avoimessa ja ihan hyvin on onnistunut. Aika vähän on ollut luentoja, enemmän itsenäistä lukemista, joten lasten uniajat on kyllä tullut hyödynnettyä.. Mulla nuorin lapsista oli kyllä jo puolitoistavuotias kun aloitin, ettei ihan vauva enää.

    • JukkaV

      Suoritin aikoinaan sosiaalipsykologian approbaturin Helsingin yliopistoon. Tekisi mieleni suorittaa cumu tai aineopinnot (rakkaalla lapsella on parikin nimeä).

      Huomasin, että ainakin Tampereen yliopisto järjestää verkko-opintoina perusopintoja. Helsingin yliopistolla on myös ollut vastaava kokonaisuus.

      • Manalainen

        Helsingissä löytyy juu verkko-opiskelumahdollisuuksia, katso http://www.avoin.helsinki.fi/

        Valitettavasti aineopintoja ei sosiaalipsykasta voi suorittaa verkossa - ainakaan vielä, mutta perusopinnot siis kylläkin.


      • etvt
        Manalainen kirjoitti:

        Helsingissä löytyy juu verkko-opiskelumahdollisuuksia, katso http://www.avoin.helsinki.fi/

        Valitettavasti aineopintoja ei sosiaalipsykasta voi suorittaa verkossa - ainakaan vielä, mutta perusopinnot siis kylläkin.

        Ihan konkreettisesti kuvaillen, luennoilla on mukana myös ihan oikeita yliopisto-opiskelijoita, joten se ei eroa mitenkään. Ei voi sanoa, että avoimessa saisi huonompaa opetusta. Omassa kokonaisuudessani, ei ole juurikaan edes tenttejä (ainoastaan esseitä ja oppimispäiväkirjaa), joten sanoisin opiskelua helpoksi.

        Mukaan vain! Avoimessa tutustuu hyvin yliopisto-opiskeluun.


    • kh

      mistä kirjat saa jos suorittaa verkko-opintoja? yliopistojen kirjastoille 500km matka..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      388
      3763
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2639
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1855
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1300
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1172
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      166
      1162
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1157
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1104
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      922
    Aihe