haiseeko teillä

kotona..

niin elikkäs haiseeko teillä kotona koiralle? yleisesti kysyisinkin että haiseeko saksanpaimenkoira voimakkaalle, etenkin jos se pääsääntöisesti asustaa sisätiloissa. kiinnostaa tietää, koska itse en kestä liian voimakasta koiranhajua, vaan alan voimaan pahoin. voiko tämä siis estää saksanpaimenkoiran hankinta-aikeeni? kiittäen kaikkia vastanneita. toivottavasti ette ota tätä aihetta liian vakavasti, jotta en saisi vastaukseksi äkäisyjä, juten: kaikki koirat haisee, ja jos sä et sitä kestä, niin unohda koirat, ja ota kissa jne.

kiitos oikeasti. kysyn tätä tätä kautta, koska lähipiirissäni kenelläkään ei ole saksanpaimenkoiraa, mutta yksi labradori, joka haisee hieman, muttei ihan hirveälle.

62

4376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippuu,,,

      siitäkin miten usein pesee koiraansa,haiseeko se vai ei.

      Itse en oo huomannut sen kummallisempaa hajua,tai ehkä oon tottunut siihen ominaishajuun:)

    • on sama

      ongelma koirien suhteen. Saksanpaimenkoira aiheuttaa ainakin minulla oireita, ja moni muu rotu, mutta lienee tämäkin herkkyys yksilöllistä. Koiran haju tietysti riippuu siitäkin miten sitä hoidetaan.

    • yhden lapinkoirien kasvattajan kanssa juuri samasta aiheesta, eli saksanpaimenkoirien hajusta. :) Hän sanoi että saksanpaimenkoira on yksi niistä roduista joilla on kaikkein voimakkain ominaishaju.

      Meillä oli ennen kotona sakemanni, ja siellä nimenomaan haisi koiralle. Samaten kummin luona, joka oli toinen "sakemannipaikka". Koko talo ja auto tuoksuivat voimakkaasti koiralle.

      Sitten taas esim. minun ruotsinhirvikoira tai nämä tuttuni lapinkoirat "eivät haise koiralle". Siis ei voi sanoa että kun tulee taloon sisälle, tai edes jos työntää nenänsä koiran turkkiin, että voi varsinaisesti haistaa koiran. Silloin kun oma koira oli pentuna ensimmäistä kertaa märkänä autossa, niin heti autoon ulkoa tullessani tuli päähäni ajatus: täällä haisee schäfer! :D Eli mulle on kyllä päähän iskostunut se että koiran haju = sakemannin haju.

      Tämä oli sitten ihan täyttä mutu-tietoa, sekä yhdeltä ihmiseltä kuultua huhupuhetta. Ja kyllä olen sellaisen väittämän kuullut että saksanpaimenkoirille (ja ehkä joillekin muille roduille) moni reagoi vaikkei muuten ole koirille allerginen. Minulle taas itselleni on tullut allergisia oireita joidenkin sakemannien kanssa, toisten ei.

    • Jaana vaan

      Olen huomannut,että saksanpaimenkoirissa on voimakas ominaistuoksu. Vaikka itsekin pesen omaa sesseäni kohtalaisen usein,niin ulkona kastuessaan tuoksuu kyllä aika voimakkaasti koiralle.

      Ei se haju ihan kiva ole omaankaan nenään ollut,mutta siihen on tottunut vuosien varrella.
      En osaa sanoa onko se rodulle ominaista tuoksua koiralle voimakkaasti,vaiko yksilöllistä tai kodista/ulkoa tarttunut erilaisia tuoksuja??

      Tuoksuja siis sitaateissa =)Esimerkiksi jos pölypussi on ollut kauan imurissa,saattaa imuroidessa pöllähtää koiran hajua huoneistoon. Olen laittanut hajustettuja kuulia kaksi pölypussiin,jotka laimentavat itse koiran hajuja.

      Vaikka luulen kyllä ettei taas koirat erityisesti pidä sitten taas niiden tuoksuhelmien hajusta =/kumpi parempi,en todellakaan osaa sanoa??

      Aiheuttaako koiran haju allergisia oireita? Eikö koiran hilse ole se allergisoiva elementti? Voin kyllä olla hyvin väärässäkin.Siksi kysymysmerkit perässä.

    • kylläkyllä

      koiralle haisee koko talo!

      • mutta.......

        ...tuntuupi tuo ruoka vaikuttavan aika paljon kuinka "pahalta" ne haisee,varsinkin hengitys.Terveellisellä raakaravinolla hajuhaitat huomattavasti vähäisemmät,testattu.Koiraa ei pesemällä,joka muutenkin täysin turhaa touhua, "hyvänhajuisena" saa pidettynä,jos syöpi mitäsattuu sapuskaa/raksuja.Sama pätee ihmisiinkin ;)


      • tarkoitin

        siis ihan vaan koiran hajua ja se ei häiritse meitä, ei se nyt niin pahalle haise!


    • trauma2007

      Meillä on ollut saksanpaimenkoira pentu pari kuukautta, ja koko talo haisee mädäntyneeltä ruumiilta. Kuka nimitti sitä tuoksuksi??? Harkitse TARKKAAN.

      • Koiralle

        Omituista...


      • sama
        Koiralle kirjoitti:

        Omituista...

        Kolme kuukautta kyynerpäitä myöten paskaa siivonneena olen aika kypsä hajuihin. Myönnetään että asenteeni on nurja.


      • Jaana vaan

        mutta sitaateissa eli pehmentääkseni haju sanaa. Miksikö pehmensin,koska minusta se ominaishaju ei ole kovin voimakas kuin koiran ollessa märkä.
        Tuskin ihan steriiliä ja hajutonta koiraa on olemassakaan,kukin vaan suhtautuu hajuihin eri tavalla.Ja monet sanoo,että oman koiran haju on ihana haju,jota jopa ikävissään muistelee.Pentuna hajuja on vielä enemmmän ilmassa,kuin koiran ollessa aikuinen=)
        Kääk siis mädäntyneeltä =/ haisee teillä!!!
        Ihanko tosissas?Ei kai ihan niin hirveeltä sentään haise?

        Pesemällä kyllä lähtee likaisuudesta johtuvat hajut,siitä olen ihan sata varma =)Ja maalla kun asutaan niin likaa ei voi samalla tavalla välttää kuin mahdollisesti kaupungissa voi.Tai riippuu tietysti siitä missä tallustelee koiran kanssa.


      • doberwoman

        Olet hoitanut koiraa erittäin huonosti.Sinulle sopii eläin Tokmannin, ei edes Stockmannin leluhyllyltä.


    • voi sanoa,

      että haisee, paitsi kun se pierasee, niin sillon:) Tassut tuoksuu voimakkaasti tassuhieltä, mutta ei ne minun mielestä haise ainakaan pahalta. Koira pari vuotias ja pesty vain kerran.

    • m-li

      Ei meillä kyllä koirat haise, paitsi märkänä, mutta niin kai jokaikinen koira märkänä haisee koiralle?

      • oksettavaa

        Koiralle = lialle. Sori se on fakta. Likainen turkki täynnä orgaanista jätettä kuten kuollutta ihosolukkoa, irronnutta karvaa, sylkeä ja ulosteita. Sen päälle kaikki lenkeiltä ja syödessä tuleva lika.

        Ja suuri osa koiranomistajista on niin tyhmiä ettei pese koiraansa, koska tämän ihanan cocktailin löyhkä on "koiran haju" ja se "kuuluu asiaan."


    • Saku*3

      Haju on ihan siivous kysymys, meillä siivotaan usein ja tuuletetaan niin ei haise koiralle.
      Joskus kun nuo märkänä kotiin tuon niin siloin haisee märkäkoira..mut märkänä joka koira "haisee".

      niin ja tuli mieleeni et joskus meidän vanhin koira söy itselleen sopimatonta ruokaa ja haisi sen vuoksi.kun ruoka vaihdettiin haju lähti.

      Ja jos koiran kans ei ulkoile paljon vaan koira kähöttää vaan pienessä asunnossa sisällä niin sillon voi ruveta haisee...mut ei muuten =)

      Kun pitää normaalisti huolta koiran ulkoilusta, ruokinnasta ja turkin hoidosta niin eip haise ;) ja siivoo ja pitää kotinsa puhtana niin ei haise...

      • niin?????

        Ja lupaan että koet elämyksen miltä koira haisee. Takuulla siivotaan ja tuuletetaan. Koira ulkoilee.Haisee järkyttävältä.Ruokakuppi on ulkona ettei haju ainakaan siitä lähde.


    • Ei tuo meidän koira ainanaa haise juuri miltää. tassut vähä tuoksahtaa ja tietty jos märkä niin sillo haisee märälle koiralle. Esim. serkun ajokoira haisee paljon pahemmalle kuin tuo mein sakuneiti.

    • Sakuja 2 kipaletta

      Ne haisee pahalle erityisesti silloin kun piereskelevät, tai ovat syöneet ulkoa jotain mitä en edes halua tietää, tms. Eräs ihan toisen rodun edustaja kävi metsässä piehtaroimassa ties missä pilaantuneessa hirven ulosteessa (tai en tiedä), haisi ihan hirvittävän pahalle. Mutta sekin oli koiralle ihan normaalia käytöstä.

      Eniveis, mun mielestä koirat haisee pahalle silloin kun ovat MÄRKIÄ. Jostain syystä (nyt kun asiasta mainitsit!) niin nää kaksi sakemannia jotka mulla on, ei haise märkänäkään sillä tavalla kuin esim. sekarotuiset joita minulla aikoinaan oli.

      Uskoisin että koiran haiseminenkin on kuitenkin kiinni siitä(kin) missä kunnossa koira on. Jos sillä on esim. allergiasta johtuvia iho-ongelmia, niin luulisin että siitä lähtee voimakkaampi haju(!!!).

      Mutta ihan totta, toisinaan sakemannit innostuvat piereskelemään, ja silloin niiden seurassa ei viihdy kyllä KUKAAN.

      Jokatapauksessa, kuten ITSEKIN jo mainitsit, harkitse nyt hyvä ihminen kannattaako sinun koiraa ottaa! Muuta kuin lelukoiraa! Oli koira minkä hajuinen tahansa, se on PIENIN murhe! Sakemannillakin on kuitenkin karvanajo pari kertaa vuodessa, eikä se karvanajo ole päivässä, tai edes viikossa ohi. Ja sitä karvaa on sitten kylpypyyhkeissä ja iholla kun tulet suihkusta. Ja ruuassa. Ja joka hemmetin paikassa vaikka koiraa ei niihin paikkoihin olisi päästettykään. Toisekseen saat hyvästellä lempikenkäsi. Ja tottakai aromit lähtee myös pennun ulosteista, niitä on joutunut siivoamaan varmasti melkein jokainen joka on koiran ottanut.

      Ja jos sinua koiran haju häiritsee noin voimakkaasti, oletko ihan varma ettei se johdu allergiasta? Toisista koiristahan lähtee hilsettä (nimenomaan se on se allergian aiheuttaja) enemmän kuin toisista, joten ehkäpä tämä "haju" liittyy siihen? Kannattaa varmaan miettiä tuota mahdollisuutta..?

    • asiaan

      Koira ei muuten haise, paitsi piereskellessä: yök.

      Tassunpohjat haisee oikein miehekkäästi sukkamehulle (tyttökoirat tykkää..).

      Turkki sinänsä ei haise millekkään erityisesti. Hännäntyvessä joku myskin tyyppinen tuoksu, ei paha.

    • m-li

      siis, piereskelevätkö teidän koirat? Hassua sinänsä, itse en muista koskaan kuulleeni (saati haistaneeni) oman koiran pierua. Yksi narttu oli kyllä, joka oli kova tyttö röystäilemään, mutta syykin löytyi sitten ihan fysiologiselta puolelta (sydänvika). Mutta että piereskely.. Auttaisikohan ruoan vaihto?

      • Jaana vaan

        mun koira piereskelee,mutta joskus kyllä on heittänyt ihan malskin hajuja ilmoille. Ja juu,ruoasta johtuvaa on ollut.

        Joistakin purkkilihoista on tullut tosi mojovia ilmavaivoja,mutta ne ovat hävinneet kun ruokaa olemme vaihtaneet. Jotkut ruoat ilmeisesti sulavat aika huonosti?!


    • haise

      Kakskyt vuotta noita seehvereitä on talossa ollu, ei oo haissu. Märkänä ne kyllä haisee koiralle mut kuiva koira ei haise pahalle. Mä pesen omat muutaman kerran vuodessa, yleensä karvanlähdön aikoihin ja silloin ku tuntuvat likaisilta ja koirien petivehkeet pestään ainakin kerran kuussa. Yks allergiakoira on ollut ja se haiskahti silloin tällöin.

      Syöttämällä koiralle vehnäleipää ja -keksejä saa sen piereskelemään, niitä ku ei syötä nii ei piereskele.

      • vielä vähän

        et muutaman kerran oon ostanu jotain halparuokaa kokeilumielessä, sekä ruoka et koirat ovat haisseet pahalle eli jos koira haisee, kantsii miettiä ruuanvaihtoa.


    • haisee

      ja koiralle, siis mun nenään ei pahemmin koska olen tottunut mutta kaikki jotka käyvät kylässä sanovat että koirahan se täällä tuoksuu. Sakemanni ei tosiaan haise samanlaiselta rasvalta mitä esim kultainen mutta kaikki isommat koirat haisee jonkin verran. Toki mitä enemmän siivoat ja peset mattoja jne mihin koirat on kosketuksissa haisee vähemmän. Ja alottajalle jos tärkeintä on saada hajuton koira; niitä saa Tiimarista. Jos haluaa sakemannin niin eikös se pääasia ole mitä sen koiran pääkopan sisällä on ja se että millainen koira sopii käteen? Eikä se millainen koriste se on kotona = ei haise, hiljainen kiva mussukka....

    • siulle

      totuus! Terve hyvin hoidettu koira rotuun katsomatta ei haise. Asiaan vaikuttavia tekijöitä on esim. ruoka,turkinhoito,suun ja korvien hoito... Koirat jotka syö pelkästään esim.teollista kuivaruokaa rupeavat haisemaan, koska niiden elimistö tunkee siitä aiheutuvia kuona aineita ulos talinerityksenä,korvavaikkuna, kuolana ja anaali rauhaset tukkeutuu ihan varmasti! Joten hyvä huolen pito ja hyvä ruokinta eikä haise eikä sairastele!

      • m-li

        Kuivaruokaa meillä on syöty aina pääravintona, joskus saavat lisäksi jauhelihaa ja luita. Mutta eivät kyllä haise. Itse vannon korkealaatuisen kuivamuonan nimeen. Se on sitäpaitsi varsin vaivatonta, täysipainoisen kotiruoan valmistaminen vaatii melkoista tietotaitoa ja suunnitelmallisuutta. Ja aikaa.


    • löyhkä

      haisee ku poju käy yöpuulle ni alkaa peräpää fuskaamaan tuottaen hajun mistä puolustusvoimat maksais varmaan maltaita.

    • Meidän tilanne yököttää

      Siis meidän pentu haisee. Lenkiltä ei ole voinut tassuihin tarttua mitään haisevaa, koska siitä lähtien kun se tuli on maa ollut kuiva tai jäinen tai luminen. Eikä ole navettaa tai hevostallia liki. Pentu syö marketin nappuloita olikohan se nyt best friend joku. Pesty koirashampoolla jo kaksi kertaa koska haju järkyttää. Ruokakupit ulkona ettei haju niistä lähde. Jos haju johtuu ruuasta, niin tuleeko se koiran suusta vai perästä vai mistä se tulee ulos?? Pentu asustaa tilassa jossa lattia laattaa, koska pissaa ja kakkaa kymmenen kertaa päivässä lattialle. Huolimatta siitä että vien sitä ulos jatkuvasti, se ei edes pyydä pihalle vaan päästää lattialle heti sisälle päästyään. Ikää 5kk. Siis mitä, tassuhikeä?? tsiisus.

      • heti se

        markettinappula laadukkaampaan ruokaan. Sakemannin pentu syö marketin Best Friendiä??? Eikö kasvattajalla ollut parempia neuvoja? Tuolla ruualla saat sairaan koiran enkä ihmettele ollenkaan että pentu haisee. Haju pukkaa usein ihon läpi, siis koko koira haisee.
        5 kk:n ikäinen pentu ja tekee vieläkin kymmenen kertaa päivässä sisälle? Tässä sinun kannattaisi mennä itseesi, opeta se sisäsiistiksi. Ei se ilman opettelua opi.
        Vaikuttaa siltä, että tässä on tieto hukassa. Hommaa itsellesi joku hyvä kirja, jossa neuvotaan noita alkeita. Kysy ja hae apua, ei se pentu ihan itsestään kasva terveeksi ja hyväkäytöksiseksi aikuiseksi.


      • provoa?

        Ei näin onnettomia koiranomistajia voi olla olemassa?


      • akvileja

        Vaihda hyvä ihminen ruokaa äkkiä!
        Se on nimittäin vanha hyä viisaus, että
        "minkä koiranruoassa säästät, sen eläinlääkärikuluissa menetät."
        Ei mikään koira haise, jossei se saa vääränlaista ruokaa.
        Meidän jo kauan kauan sitten edesmennyt kultsu haisi pentuna kanssa - kasvattaja pyysi syöttämään marketin kuivamuonaa. Kun rupesi etutassujaan nuolemaan, käytiin eläinlääkärissä ja äkkiä vaihdettiin ruoka toiseen -kalliiseen ja hyvään. Loppui nuoleskelu ja haiseminen ja eläinlääkärikäynnit.


    • ******

      Mua jäi kyllä tästä ketjusta hämäämään tuo koirien peseminen. Itsellä 5 sakua jotka syö laadukasta ruokaa ja ulkoilee milloin missäkin suolammessa ja sampoolla olen pessyt vissiin kerran niistä yhtä, joka ei millään pudota karvojaan karvanlähdön aikaan joten sillä kiihdytän lähtöä.
      Ei terve koira haise eikä se tarvitse sampoo pesuja!! Kuka niitä susia tuolla metsissä ruusuntuoksuisilla sampoilla pesee?!? Oma mielepide on että pesulla tuhotaan ihon omaa "elämää" ja järkytetään tasapainoa, joka aiheuttaa nimenomaan että koira rupeaa haisemaan; minkä ikinä
      rotunen kunhan pohjavillan ja "pitkän" karvan omistaa.
      Toiset sanoo pesevänsä kun koira on likainen - mikä mun koirissa on vikana kun ne ei ole ikinä likaisia?!?

      Ja ilman sarvia ja hampaita aloittajalle; niinkuin joku jo totesi; jos suurin murheesi on koiran haju, kannattaa ehkä miettiä parikin kertaa onko koira se mitä haluat tai ainakaan runsasturkkinen sakemanni! Mitä sitten jos päätät sitä Lupalla ruokkia ja se haisee - tuleeko se sitten apulaan myytäväksi "allergian takia" ja päätyy kiertolaiseksi milloin mihinkin?!? Vähän epäitsekkyyttä peliin kun eläimistä puhutaan!!

      • Jaana vaan

        rypee mielellään kurasissa pelloissa ja ojan pohjilla,joten on kyllä likainen!
        Vatsanseutu on kurassa ja paksusti jos en sitä pese. Kutinan syyksi aikoinaan selvisi koirallani savesta tullut ihottuma,kun koira tykkäsi uida järvessä joka on savipohjainen ja aina tumma vetinen.

        Itse en pese koiraa kuin juoksevalla vedellä vatsasta ja jalkapohjat. Myös takapuolen tarvittaessa. Koko pesun teen ehkä kerran kaksi vuodessa.Eli ei alvariinsa hinkkaamista =)etenkään shampoilla.Silti turkissa on omanlaisensa haju aina olemassa. Ruokakin on laadukasta,joten sairauttako pitäisi alkaa nyt epäilemään =/


      • ******
        Jaana vaan kirjoitti:

        rypee mielellään kurasissa pelloissa ja ojan pohjilla,joten on kyllä likainen!
        Vatsanseutu on kurassa ja paksusti jos en sitä pese. Kutinan syyksi aikoinaan selvisi koirallani savesta tullut ihottuma,kun koira tykkäsi uida järvessä joka on savipohjainen ja aina tumma vetinen.

        Itse en pese koiraa kuin juoksevalla vedellä vatsasta ja jalkapohjat. Myös takapuolen tarvittaessa. Koko pesun teen ehkä kerran kaksi vuodessa.Eli ei alvariinsa hinkkaamista =)etenkään shampoilla.Silti turkissa on omanlaisensa haju aina olemassa. Ruokakin on laadukasta,joten sairauttako pitäisi alkaa nyt epäilemään =/

        Edelleen ilman minkäänlaista riidan halua niin kysyisin että miksi peset koiran kokonaan noin kaksi kertaa vuodessa?
        Tarvitseeko se sinusta sen pesun 2xvuodessa? Eli tunnetko karvassa jotain eroa, tuleeko haju pahemmaksi etc ?
        Kurakeikat on sillee eri juttu, meillä ne hoidetaan vaan pyyhkeellä kun olen todennut yhtä yhtähyvä on jälki, mut se nyt on jokaisen oma asia!


      • m-li
        ****** kirjoitti:

        Edelleen ilman minkäänlaista riidan halua niin kysyisin että miksi peset koiran kokonaan noin kaksi kertaa vuodessa?
        Tarvitseeko se sinusta sen pesun 2xvuodessa? Eli tunnetko karvassa jotain eroa, tuleeko haju pahemmaksi etc ?
        Kurakeikat on sillee eri juttu, meillä ne hoidetaan vaan pyyhkeellä kun olen todennut yhtä yhtähyvä on jälki, mut se nyt on jokaisen oma asia!

        Kommentoin. Ensinnäkin se helpottaa karvan lähtemistä. Toisekseen nyt kun koirat on olleet pääsääntöisesti ulkona, karva alkaa tuntua nopeammin rasvaiselta käteen. Viime kesänä narttu löysi jonkun raadon metästä ja se haju ei tahtonut lähteä mihinkään, pesin varmaan kolme kertaa peräkkäin. Ennen näyttelyitä pari viikkoa pesen myös. Liika peseminen kuivattaa tietenkin, mutta kyllä minusta tuo pari-kolme kertaa vuodessa on ihan normaali sisäkoiran pesumäärä.

        Ei se koira nyt varsinaisesti ala haista, mutta käteen karva tuntuu rasvaiselta. Kurakeikat sun muut syksyllä tietysti vaatii tassujen ja mahanaluksen jatkuvaa huuhtomista / pyyhkeellä hinkkaamista, tässä nyt oli varmaan kyse perusteellisemmasta shampoo-pesusta. Pitkävillainen muuten kaipaa sitä huuhtomista, eikä ne hiekat tahdo siltikään irrota.


      • Jaana vaan
        ****** kirjoitti:

        Edelleen ilman minkäänlaista riidan halua niin kysyisin että miksi peset koiran kokonaan noin kaksi kertaa vuodessa?
        Tarvitseeko se sinusta sen pesun 2xvuodessa? Eli tunnetko karvassa jotain eroa, tuleeko haju pahemmaksi etc ?
        Kurakeikat on sillee eri juttu, meillä ne hoidetaan vaan pyyhkeellä kun olen todennut yhtä yhtähyvä on jälki, mut se nyt on jokaisen oma asia!

        shampoolla kun iho ja karva on rasvaisen tuntuinen ja hajuinen. Myös karvanlähdön aikaan pelkällä vedellä olen suihkuttanut ja käsin sukinut turkkia,jotta karvaa irotoaisi reilummin. Koira myös raapii itseään enemmän kun on ns. likainen iho eli rasvainen.

        Koira nauttii suihkuttelusta ja uimisesta,mutta ymmärrän hyvin että liikaa ei saa ihosta pestä ihon omia rasvoja pois. Ja juu en minäkään riidellä halua =)Kuraisen masun minä kanssa ennen pyyhin kostealla pyyhkeellä,mutta sen ihottuman myötä sain lääkäriltä ohjeeksi huuhdella masun seudun ihan runsaalla vedellä ettei savessa elävät pöpöt pääse pahentamaan kutinoita.Iho on vähän saman näköinen kuin ihmisillä on sitä saviaista vai miksikähän sitä kutsuttiinkaan?

        Mun koiralla oli myös pentuna tarha ihottumaa jota hoidettiin linimentillä ja voiteella. Näköjään sen uusimis taipumus on olemassa,koska vieläkin meinaa tulla kesäisin "pälvi kaljuja " kohtia raajoihin ja kupeisiin.Koirani siis oli synnyin kodissaan jo saanut sen ihottuman,jota hoitamalla saatiin kuntoon.


      • Jaana vaan
        m-li kirjoitti:

        Kommentoin. Ensinnäkin se helpottaa karvan lähtemistä. Toisekseen nyt kun koirat on olleet pääsääntöisesti ulkona, karva alkaa tuntua nopeammin rasvaiselta käteen. Viime kesänä narttu löysi jonkun raadon metästä ja se haju ei tahtonut lähteä mihinkään, pesin varmaan kolme kertaa peräkkäin. Ennen näyttelyitä pari viikkoa pesen myös. Liika peseminen kuivattaa tietenkin, mutta kyllä minusta tuo pari-kolme kertaa vuodessa on ihan normaali sisäkoiran pesumäärä.

        Ei se koira nyt varsinaisesti ala haista, mutta käteen karva tuntuu rasvaiselta. Kurakeikat sun muut syksyllä tietysti vaatii tassujen ja mahanaluksen jatkuvaa huuhtomista / pyyhkeellä hinkkaamista, tässä nyt oli varmaan kyse perusteellisemmasta shampoo-pesusta. Pitkävillainen muuten kaipaa sitä huuhtomista, eikä ne hiekat tahdo siltikään irrota.

        shampoo pesusta oli kyse =) ja sitä siis harrastan vain sen 1-2 kertaa vuodessa, kun turkki on erityisen rasvaisen tuntuinen ja hajuinen. Haju tosin ilmenee voimakkaammin vasta kun koira on kastellut turkkinsa ulkoreisullamme.
        Mutta käteen tuntuu silitellessä oikein kookosrasvamaiselta.


        Meillä on suorasähkölämmitys ja sekin kuivattaa ihoa,joten en tosiaan hinkkaa nahkaa myöden joka huuhtelulla.Sakun turkkiahan saa muutenkin oikein tosissaan hangata jos mielii saada pohjia myöden turkin märäksi.=D

        Noi raadot on ikäviä,niitä meidänkin narttumme suorastaan etsii metsäreisuilla ja saa olla silmä tarkkana jotta välttyy niiltä. Mikähän ihmeen vietti se onkaan,kun mun koirani tykkää hinkata itseään maahan selvästikin sellasiin kohtiin joissa jotain hajua?

        Muutenkin nauttii"porsastella" ja olla yltä päältä savessa tai mudassa!Mutamagneettini mun ;)Onneksi nyt on maa jäässä ja lunta missä piehtaroida ilman sikailua.


      • ******
        Jaana vaan kirjoitti:

        shampoolla kun iho ja karva on rasvaisen tuntuinen ja hajuinen. Myös karvanlähdön aikaan pelkällä vedellä olen suihkuttanut ja käsin sukinut turkkia,jotta karvaa irotoaisi reilummin. Koira myös raapii itseään enemmän kun on ns. likainen iho eli rasvainen.

        Koira nauttii suihkuttelusta ja uimisesta,mutta ymmärrän hyvin että liikaa ei saa ihosta pestä ihon omia rasvoja pois. Ja juu en minäkään riidellä halua =)Kuraisen masun minä kanssa ennen pyyhin kostealla pyyhkeellä,mutta sen ihottuman myötä sain lääkäriltä ohjeeksi huuhdella masun seudun ihan runsaalla vedellä ettei savessa elävät pöpöt pääse pahentamaan kutinoita.Iho on vähän saman näköinen kuin ihmisillä on sitä saviaista vai miksikähän sitä kutsuttiinkaan?

        Mun koiralla oli myös pentuna tarha ihottumaa jota hoidettiin linimentillä ja voiteella. Näköjään sen uusimis taipumus on olemassa,koska vieläkin meinaa tulla kesäisin "pälvi kaljuja " kohtia raajoihin ja kupeisiin.Koirani siis oli synnyin kodissaan jo saanut sen ihottuman,jota hoitamalla saatiin kuntoon.

        Kiitos kun jaksoit vastata provosoitumatta; siihen kun täällä törmää vähän liian usein ;)
        Joo noi p*ssä kierimiset on tietty tarina erikseen! Täytyy vaan todeta että olen erittäin onnellisessa asemassa, koska olen erittäin laiska pesu ja harjaus hommissa, että mun koirat ei rasvoitu! Muuten joskus vuonna luu kun niistä yhden pesin niin kutisi viikon ihan raivona sen jälkeen, mistäköhän se johtui?! No onneksi meillä ei sitä ongelmaa usein ole ;)
        Mahtaakohan sisälämpötilalla olla merkitystä karvan rasvoittumiseen?! Mene ja tiedä! Mukavaa talven jatkoa!


      • Jaana vaan
        ****** kirjoitti:

        Kiitos kun jaksoit vastata provosoitumatta; siihen kun täällä törmää vähän liian usein ;)
        Joo noi p*ssä kierimiset on tietty tarina erikseen! Täytyy vaan todeta että olen erittäin onnellisessa asemassa, koska olen erittäin laiska pesu ja harjaus hommissa, että mun koirat ei rasvoitu! Muuten joskus vuonna luu kun niistä yhden pesin niin kutisi viikon ihan raivona sen jälkeen, mistäköhän se johtui?! No onneksi meillä ei sitä ongelmaa usein ole ;)
        Mahtaakohan sisälämpötilalla olla merkitystä karvan rasvoittumiseen?! Mene ja tiedä! Mukavaa talven jatkoa!

        kun kysyit ihan suoraan ja reippaasti =)Jotkut pesuaineet voivat kyllä ärsyttääkin ihoa ja pieniä pesuaine jäämiä joskus ainakin itsellä jäänyt ja koiraa kutittanut sen vuoksi. Sitten ollaan huuhdeltu uudestaan ja kutina helpottanut.

        Mukavaa talven jatkoa teillekkin!


    • akvileja

      Meidän koiruus tuoksui pentuna namulle - nii-iin. Sen nenävartta kun rapsutteli, niin karkin haju lähti ilmaan. En minä muuta tuoksua ole huomannut, kuin myös tuon hikisten tassujen tuoksun - ja nehän tuoksuu vain suolaiselle. Silmät kun laittaa kiinni voipi kuvitella olevansa meren rannassa.
      Mutta onhan se niinkin, että sitä, mitä rakastaa, sitä rakastaa.

      • jfyuiif

        Häntä rakastan
        Kun ruokia pakastan

        -JD Decaux


    • Meil viimeks koira shamppool pesty vuos sit. No muuten kun se kuranen niin suihkus suihkutellaa kura pois ei koko koiraa huljutella. Ja kesällä asuu vedessä. HYvä ois aina kuivata pyyhkeel jos märkä. Ne pesuaineet vaan pilaa koiran ihon. Eikä tuo haise turkista. Tassut vähä ja takapää joskus.

      • +++

        Meillä koirat nukkuu ekokuiduissa ja tuoksuvat todella hyvälle - tuoreelle puulle.
        http://www.epira.fi/rutirex.htm

        Liian vahva ruokakin tekee turkin haisevaksi ja rasvaiseksi, jos ei imeydy, puskee ihon läpi.


      • Hygieniakunniaan

        Peseydyn itsekin vuoden välein. Kyllä aikuisen ihmisen tulee kestää luonnon odööreja.


    • Vanhaaloitusmutta

      Minunkin pentuni vaeltaa ja telmii ties missä maastossa, mutta kampaan turkin kunnolla ja siinä samalla lika lähtee. Märällä kelillä tuntuu jopa raikastuvan ja jos kuraantuu niin huuhdellaan ja kuivataan tai vain pyyhitään lika pois pyyhkellä. Ei ongelmaa, kennelin suosittelema ruoka ja lisänä raakaruokaa, toimii ja saksanpaimeneni tuoksuu! Pitää myös juureksista ja saa luita ja rustoja.

      Aloin hakemaan vähän ihastuneena oiretta "koira tuoksuu hyvältä" ja päädyin tänne. Saksanpaimeneni on vain peruspuhdas ja tuoksuu hyvältä. Terve pikku nassu.

    • 907869

      Huoli pois! Koira tuoksuu aina eli siihen saa tottua kun koiran kanssa asuu :) Hänhän kuitenkin temmeltää lenkeillä missä sattuu ja turkki ja käpälät ovat likaiset, vaikka kuinka pesisi. Koirassa on usein tällaisen ns mekaanisen lian lisäksi usein myös ympäristömyrkkyjä joita ei huomaa kukaan, sekä loisia ja vastaavia. Mamin pikku kakkapylly tuo niitä kotiin ihan väistämättä. Kannattaa vain siivota pinnat pari kertaa viikossa ja pesemisen sijaan ihan reippaasti vain ostaa uudet vuodevaatteet ja sohvanpäälliset noin viikon välein. Vanhat voi viedä ongelmajätelaitokselle.

      • HaisevatIhmiset

        Loisia koirassa? Ei ole meillä ainakaan huomattu.....ihmisissä olen huomannut niitä enemmän kun eivät edes peseydy...


      • 907869
        HaisevatIhmiset kirjoitti:

        Loisia koirassa? Ei ole meillä ainakaan huomattu.....ihmisissä olen huomannut niitä enemmän kun eivät edes peseydy...

        Tuttavapiirisi vaikuttaa perin tasokkaalta!


    • kukaoikeassa

      Hmm. Puolet sanovat, että koira haisee ainakin joskus ja puolet sanovat ettei koira haise koskaan.

      Kissat muuten eivät haise koskaan, pesevät itseään jatkuvasti. Koira ei pese itseään koskaan.

    • kertokaatyhmälle

      Tätä ketjua lukiessa en ihmettele, miksi joidenkin ihmisten koirat löyhkäävät sanoinkuvaamattoman hirveälle. Näiden ihmisten mielestä se on varmasti aivan ihana haju, mutta miettikää tätä: koira on elävä eläin, fyysisesti lopulta aika samanlainen kuin ihminen: iho/nahka tuottaa jatkuvasti talia ja hilseilee jatkuvasti; kuumassa hikoillaan jne. Keho erittää jatkuvasti valtavat määrät näitä kuona-aineita. Kuollutta ihosolukkoa (hilse) ja karvoja irtoaa jatkuvasti.

      Miksi itse käytte suihkussa, jos kerran logiikkanne mukaan terveen koirankaan ei tarvitse peseytyä lainkaan?

      • kertokaatyhmälle

        Kertokaa nyt! Olkaa hyvät! Mihin tuo ajattelunne perustuu?


      • Zxcvbn

        Tämä nyt on mun omaa spekulointia, mutta "koira pestään korkeintaan kerran vuodessa" -väite on ehkä jäänyt elämään ajalta jolloin lähes kaikki koirat ollu ulkokoiria. Vähän rasvainen karvapeite pitää ilmeisesti paremmin lämpöä kuin puhdas.


    • minelan

      No, ei todellakaan haise, tai sitten olen tottunut näihin hajuihin, enkä todellakaan haista mitään. Mutta kissan hiekkalaatikko pestään kloridella päivittäin ja vaihdetaan hiekka.
      Touho, ei sen puoleen kissani Soolokaan eivät ole koskaan pissineet sisälle, paitsi kissa on, hiekkalaatikolleen. Olen kyllä ihmetellyt kissan oppimista, oppi ihan itsekseen alusta asti tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon. Touho puolesstaan on haettu hevosmieheltä, joka ymmärsi eläinten päälle ja pennuilla oli pihassa iso aitaus, joten oppivat tekemään tarpeensa ulos nurmikolle.

    • XXXM

      Well, ihminen on kyllä erillainen, kuin koira. Koitan hikoilu tapahtuu pääasiallisesti sieltä tassuista, anturoista. Ihmisen jutut ihmisenä tietänetkin:)
      Saku on säänkestävä turkiltaan. Niiden turkki muodostuu alus- ja peitinkarvasta.
      Pitkäkarvainen on toki hoidettavampi, kuin lyhytkarva.
      Itse pesen koiran tarvittaessa. Siis jos pyörii ällötyksissä tjs.
      Toki ne täytyy näyttelyihin huoltaa turkiltaan hyvään kuntoon.
      Karvanlähdön loppupuolella varsinkin keväällä voi pestä, tai harjailla ahkerasti.
      Pääosin koira haisee siksi koska kastuu.
      Eli maha on hyvä pyyhkiä kuivaksi aina ulkoilun jälkeen, tarvittaessa.
      Myös jotkut ihosairaudet haisee. Silloin lääkärin. Siellä erikoisshampoita jotka poistaa myös hajua.
      Nää ruusushampoot saa vaan koiran olon epämiellyttäväksi ja tekee mieli pyöriä hajuissa, kun haluaa mukautua ympäristöön.
      Myös tassut on hyvä kuivata tarvittaessa uökoilun jälkeen ja korvat. Kaupungissa on asgaötilla ja muuallakin epäpuhtauksia, suihkuttelu vedellä ja kuivaus ihan normi. Märkä turkki haisee ja haju tarttuu mm sohviiin.
      Pestävät sohvat ja koiran pedit ovat pop ja in.

      • pampampam

        "Saku on säänkestävä turkiltaan. "

        Ja luodinkestävä, jos oikein muistan.


    • XXXM

      Siis kaupunki liat ja asfaltti likaavat koiraa*

      • hähhhhhh

        Asfaltti likaa koiraa?


    • Katit.konttiin

      Meillä haisi aiemmin kissankusi, mutta sitten panin muijan pihalle kissoineen.

    • oksettavaa

      Koira haisee koiralle = lialle. Sori se on fakta. Likainen turkki täynnä orgaanista jätettä kuten kuollutta ihosolukkoa, irronnutta karvaa, sylkeä ja ulosteita. Sen päälle kaikki lenkeiltä ja syödessä tuleva lika.

      Ja suuri osa koiranomistajista on niin tyhmiä ettei pese koiraansa, koska tämän ihanan cocktailin löyhkä on "koiran haju" ja se "kuuluu asiaan."

    • eihaise

      Snautserit ei haise millekään -vinkkinä hajuherkille. Mulla on kaksi, eivätkä haise ollenkaan. Tosin turkista täytyy huolehtia säännöllisesti, että pysyy hajuttomana. Eikä tipu karvaakaan, kun trimmaa säännöllisesti.

    • sota.koiramies

      saksanpaimenkoira haisee. ei siittä mihinkään pääse. jos tarhat pitää puhtaana ja koiraa harjaa niin hieman vaikuttaa mutta sisäkoiraksi en suosittele. autoihin ottaa hajut vaikka mitä teet. kaikkeen tottuu..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe