Lihavien lapset

Lapset on

Ymmärrän vielä sen, että lihavat aikuiset eivät ota itseään niskasta kiinni ja laihduta kun ne burilaiset maistuu niin aarteilta, mutta tarviiko teidän syöttää myös lapsenne possuiksi? Lapsi ei vielä tajua mitä 30 kg ylipainoa aiheuttaa myöhemmin elämässä...


Nimimerkki: "Lasten puolesta, läskejä vastaan"

29

2145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hampurilaisravintolassa

      äidin (BMI ainakin 40) lapsineen. Ensin syötiin hampurilaisateriat, sitten äiti kysyi kullannupuiltaan: mitäs jälkkäriä? Otettaisko pehmikset kinuskikastikkeella ja kaakaota? Itse nainen otti VIELÄ LISÄKSI suklaamuffinssin (jossa muuten on yli 500 kcal energiaa!).

      Näinhän ne lapset oppivat pienestäpitäen hiilihydraattihumalaan ja verensokerin vuoritoratamaiset nousut ja laskut tulevat jokapäiväisiksi. Siitä ne diabetekset, MBD:t,... pääsevät vähän päästä puhkeamaan kukkaan!

    • Mieltä.

      Olen aivan samaa mieltä. Tänään näin kauppakeskuksessa todella lihavan n. 30v. naisen jonka 2 lasta olivat lähes yhtä leveitä kuin pitkiä, melkein pallomaisia. Kyllä suututti ja säälitti kun lihava äiti lappoi ostoskärryyn pullaa ja valkoista leipää. Minulle on ihan sama mitä lihavat ihmiset tekevät itselleen, mutta pitääkö sitä siirtää omat huonot elämäntavat eteenpäin lapsilleen.

      • fdfg

        Oonpa onnellinen et vanhemmat päästi pitsalle/hampurilaiselle 1kerran jossai 2kk:s.. tässä sitä ollaan 183/57 terve ja vetreä(joskin hiukan alipainoin) nuori mies!


      • herkkuhetket hetkiksi
        fdfg kirjoitti:

        Oonpa onnellinen et vanhemmat päästi pitsalle/hampurilaiselle 1kerran jossai 2kk:s.. tässä sitä ollaan 183/57 terve ja vetreä(joskin hiukan alipainoin) nuori mies!

        Mäkin pääsin kerran kuussa mäkkiin, leipomokahvilaan tms. kerran kuussa. Samaa kaavaa noudatan edelleen; korvapuustit, suklaakeksit ja perunaleivokset on mun suurta herkkua. Enkä liho, jos syön namia vain pari kertaa kuussa. eikä elämänlaatu kärsi (päinvastoin) vaikken päivittäin sokeria/rasvaa syökään.


    • Jojo

      Lapset ei voi valita, mitä kotona syödään, joten valistuksen pitäisi mennä perille aikuisille. Mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Tiedän omasta kokemuksesta, koska olen ollut lapsi sellaisessa perheessä.

      Ruokaa käytettiin moneen muuhunkin asiaan kuin nälän poissa pitämiseen, esim. lohdutukseen. Minkäs teit, kun sen opit. Lapselle oman perheen toimintatavat ovat "normaaleja", ei heiltä voi vaatia, että tajuaisivat siinä olevan jotakin mätää eli erilaista kuin toisten perheissä. Epänormaalista käytöksestä tulee normaalia. Ja näin kierre jatkuu sukupolvelta toiselle.

      Kouluiässä mukaan tulee koulukiusaaminen, joka vaikuttaa ihmiseen vielä aikuisenakin. Pikkuhiljaa alkaa ymmärtää, että on "toisenlainen" kuin muut. LIHAVA. Mutta ei lapsi silloinkaan syytä vanhempiaan, vaan lähinnä itseään. Lapsi ei voi syyttää vanhempiaan, koska ei vielä kykene ajattelemaan aikuisten tavoin ja on riippuvainen vanhemmistaan. Kotona sama syömismalli jatkuu ja jatkuu ja lapsi lihoo, ja lihoo...

      Kun päästään teini-ikään, tekee tosi kipeää, kun toisilla on poikaystävät, itse olet kyllä hyvä kaveri, mutta että joku haluaisi poikakaveriksi, ei, ei...Kyllähän sen silloin jo itse tajuaa, miksi kelpaa kaveriksi, mutta ei kainaloon. No, onneksi edes kaveriksi. Minulla sentään siinä iässä oli paljon kavereita, "meidän jengi". Olin ihan suosittu tyyppi, mutta läski mikä läski.

      Kun muutin omilleni, laihduin normaalipainoiseksi ilman mitään kuureja. Se vain tapahtui. Minusta kuoriutui hyvännäköinen nuori nainen ja miespuolista seuraa riitti. Minä vain en osannut olla niitten kanssa. Luulin, että kaikki pitää "antaa" kerralla, kun kerran kelpaa. No, eipä niistä pitkiä suhteita tullut, vaikka olin ihan oikeasti tosi nätti silloin. Moni tapaamani nuorimies sanoi sen, eikä ne olleet kännissä. Jos olisin osannut suhtautua miehiin eri tavalla, suhteista olisi varmaan tullut toisenlaisia. Vaan en osannut. Oikeasti minä pelkäsin miehiä.

      Nyt olen aikuinen, naimisissa, jojotellut painoni kanssa koko ikäni, tuntenut epävarmuutta miesten seurassa, omankin miehen. Silti jossain taustalla on aina ollut pakko kokeilla omaa viehätysvoimaa miehiin.

      Voisin jatkaa tätä tarinaa pitempääkin, mutta eiköhän tämä riitä tältä erää. Olen samaa mieltä, että vanhempien pitäisi ymmärtää paremmin ruuan merkitys, eikä käyttää sitä muiden asioiden korvikkeena, niin tällaisia elämäntarinoita ei tarvitsisi kokea. Tunteita ruuan tilalle, halauksia, motivointia, tunteita, että olet hyvä ja rakas.

      • lihava, vaikkei

        ollut karkkia/limukkaa/mäkkejä(olivat tuntemattomia). Pointti on se, että lihoa voi muutenkin kuin hillittömällä paskan syömisellä, kuten edellä on kuvattu. Eikä tarvi syödä mitään jättiannoksia!! Oltiin ulkona ja leikittiin/pyöräiltiin/juostiin jne.En tosiaankaan ollut porukan hitaimpia.


      • namis
        lihava, vaikkei kirjoitti:

        ollut karkkia/limukkaa/mäkkejä(olivat tuntemattomia). Pointti on se, että lihoa voi muutenkin kuin hillittömällä paskan syömisellä, kuten edellä on kuvattu. Eikä tarvi syödä mitään jättiannoksia!! Oltiin ulkona ja leikittiin/pyöräiltiin/juostiin jne.En tosiaankaan ollut porukan hitaimpia.

        Näin on minukin kohdallani ollut. Olen ollut lihava koko ikäni vaikka mitään pikaruokia ei ollut edes keksitty ja leikit ja harrastukset olivat liikuntaa vaativia, koulumatkat pitkiä ym. Äitinikin oli ollut lihava jo lapsesta asti vaikka eli lapsuutensa pula-aikana eikä aina ollut edes sitä ruisleipääkään. Töitä teki pienestä asti kuten minäkin jouduin tekemään. 60-luvun alussa yli 30 oppilaan luokaltani meitä lihavia oli kolme.


    • kokemukseni

      Olen kolmekymppinen, lievästi ylipainonen nainen ja kärsinyt ylipainosta koko ikäni. Lapsena minua tutkittiin sairaallassakin että miksi paino nousee, ei löytynyt mitään vakavaa vikaa.
      Meillä kotona vanhemmat ovat olleet todella hoikkia nuorena, mutta lihoneet (pahasti) vanhemmiten. Ruoka on ollut pottua ja pottua ja pottua. Meillä ei koskaan sanottu esim. rakastan sinua vaan hellittiin ja rakastettiin ruualla. Itse tiedän, että jos minulle lapsia siunaantuu niin pidän huolen siitä etteivät joudu rakkauden puutteesta kärsimään, eivätkä ylipainosta.

    • Sosiaaliviranomaiset saattavat huostaanottaa lapset silloin, kun vanhemmat juovat liikaa; yhtä lailla pitäisi lapset huostaanottaa myös silloin kun vanhemmat syövät liikaa.


      Master Eq

      • ei ole

        aivan niin yksinkertaista, kuin moni luulee. Heitetään vain lonkalta, että lapset pitäisi ottaa huostaan.. On vähän eri asia, jos vanhemmat juovat alkoholia liikaa, silloin he eivät pysty kunnolla huolehtimaan lapsistaan.
        Tiedätkö käytännössä mitään lasten huostaanotosta? Tiedätkö kuinka raskas toimenpide se on kaikille osapuolille?
        Pitäisi yrittää muita keinoja, sellaisia, joilla asiat voisi korjata ilman huostaanottoja. Luultavasti huostaanotto aiheuttaa enemmän henkistä vahinkoa kuin vanhempien hyvä ruokahalu.


    • Pontso

      ja hyväntuulisia -- AINAKIN siihen asti kun sairaiden laiheliinikuikeloiden kotona aivopestyt natsikersat alkavat koulukiusata heitä.

      Ja kun nämä natsiäpärät illalla kertovat vanhemmilleen kotona, kuinka taas nimittelivät koulussa naapuriluokan läskiä halventavasti, NAURAVAT NÄMÄ NATSIVANHEMMAT PASKAISTA NAURUA JA KEHOTTAVAT JATKAMAAN SAMALLA LINJALLA!

      SAASTAISET SIAT! MUTTA KERRAN VIELÄ MAKSATTE SYNTINNE RASKAIMMAN KAUTTA! NIIN NE TULIVAT NÜRNBERGIN OIKEUDENKÄYNNITKIN JA USKON, ETTÄ PAHIN RANGAISTUS LUETTIIN VASTA TAIVAAN PORTILLA PIETARIN TOIMESTA!

      • Urheilija_

        että katolilaiset eivät ole oikeassa. Siellä nääs ahmiminen on kuolemansynti.

        Kukaan ei puhunut siitä että lihavat lapset eivät voisi olla mukavia. Kyse on nimenomaan elämänlaadusta, joka on lähes poikkeuksetta hoikkana parempi kuin lihavana. Eikä hoikkuus tee heistä yhtään huonompia ihmisiä, vaikka sinä pontso saatat niin luulla.


      • pelottaa

        esimerkki seurauksista terveydenhuollon säästöistä. Tälläisetkin ilmeisen vaaralliset mielipuolet ovat ns.avohoidossa.


    • olen lihava bmi yli 30.raskaudet minut on lihottanu 4 kpl, nuorin ja viimeinen nyt 7 kk ja vihdoinkin aikaa rempata omat elämäntavat, nyt lähteny joulukuun alusta 13.5 kg. minä olen meidän perheen ainoa lihava lapseni eivät muistuta pallomaista äitiään ovat normaalipainoisia,toivottavasti minäkin vielä joskus.käymme esim mäkkärissä korkeintaa 1 kerran 3 kuukaudessa.syövät normaalia kotiruokaa, mutta tuntuu että nykyään ihmisillä on niin kiire tai eivät osaa laittaa ruokaa,että on helpompi tilata pizzaa tai viedä mäkkiin.hyvää vuoden jatkoa vaan kaikille ollaan tyytyväisiä sellaisena ku ollaa ja hyväksytää kaikki vikoineen ja hyvine puolineen kyllä tänne kaikki mahtuu

      • p-sk--

        Sinut on lihottanut ahmiminen ja liikkumattomuus, ei raskaudet.


      • p-sk-- kirjoitti:

        Sinut on lihottanut ahmiminen ja liikkumattomuus, ei raskaudet.

        liikkunut olen aina .enkä harrastanut ahmimista vain vääränlaista syötävää.nyt 2kk pois melkein 15 kg atkinssilla.joten älä tuo oletuksiasi julki vasten parempaa tietoa.


      • sanon edelleen
        ymppä kirjoitti:

        liikkunut olen aina .enkä harrastanut ahmimista vain vääränlaista syötävää.nyt 2kk pois melkein 15 kg atkinssilla.joten älä tuo oletuksiasi julki vasten parempaa tietoa.

        RASKAUS EI LIHOTA. Piste.


      • 4 kertaa äiti
        sanon edelleen kirjoitti:

        RASKAUS EI LIHOTA. Piste.

        Voi kun olet lapsellinen mieleltäsi, vai ei raskaana oleva nainen liho!!!??? Tiesitkö että raskaana olevan naisen lantio myös leviää ja rinnat suurenevat. Uppoa typerys suohon.


      • kolmen lapsen äiti
        4 kertaa äiti kirjoitti:

        Voi kun olet lapsellinen mieleltäsi, vai ei raskaana oleva nainen liho!!!??? Tiesitkö että raskaana olevan naisen lantio myös leviää ja rinnat suurenevat. Uppoa typerys suohon.

        Lapsellinen olen muutenkin kuin mieleltäni, sillä minulla on kolme lasta itselläni. Haukkumisesi kuulostaa aika lapselliselta,joten en aio upota suohon. Tiesin (yllätys,yllätys),että lantio leviää ja rinnat suurenevat. Mutta se johtuu raskaudesta, eikä ole lihomista. LIHOMINEN ON RASVAN KERTYMISTÄ. Ollaanko siellä suossa, missä asut todellakin noin tyhmiä? Kuka sinulle avaa tietokoneen ja näyttää mitä näppäimiä pitää painaa? En todellakaan käske sinua uppoamaan,koska olet jo uponnut niin syvälle ettei syvemmästä väliä. Lapsiasi käy sääliksi.


      • kolmen lapsen äiti
        kolmen lapsen äiti kirjoitti:

        Lapsellinen olen muutenkin kuin mieleltäni, sillä minulla on kolme lasta itselläni. Haukkumisesi kuulostaa aika lapselliselta,joten en aio upota suohon. Tiesin (yllätys,yllätys),että lantio leviää ja rinnat suurenevat. Mutta se johtuu raskaudesta, eikä ole lihomista. LIHOMINEN ON RASVAN KERTYMISTÄ. Ollaanko siellä suossa, missä asut todellakin noin tyhmiä? Kuka sinulle avaa tietokoneen ja näyttää mitä näppäimiä pitää painaa? En todellakaan käske sinua uppoamaan,koska olet jo uponnut niin syvälle ettei syvemmästä väliä. Lapsiasi käy sääliksi.

        luin nimimerkkisi tarkemmin ja huomasin, että olet ollut neljä kertaa äiti, joten ymmärsin että lapsesi on otettu sitä mukaa huostaan, kun he ovat syntyneet, koska et ole koko aikaa äiti. Toivottavasti he ovat saaneet fiksut kasvatusvanhemmat. Hyvä ympäristö tekee ihmeitä vaikka geenit olisivatkin sinulta perityt.


      • 3 kertaa äiti
        4 kertaa äiti kirjoitti:

        Voi kun olet lapsellinen mieleltäsi, vai ei raskaana oleva nainen liho!!!??? Tiesitkö että raskaana olevan naisen lantio myös leviää ja rinnat suurenevat. Uppoa typerys suohon.

        itse. Lihominen tarkoittaa rasvan kertymistä elimistöön, ei sitä, että luut esim antavat periksi synnytyksen lähetessä tai rintarauhaset valmistautuvat maidontuotantoon.

        Kaikesta raskauteen liittyvästä tulee lisäpainoa 8-10 kg: vauva, istukka, kohtu, lapsivesi, nestekertymä (noin kaksi litraa).

        Rasvaa ei tule grammaakaan, jos ei syö yli kulutuksen.

        Samoissa mitoissa olen, kun ennen raskauksia....


      • 3 kertaa äiti
        kolmen lapsen äiti kirjoitti:

        Lapsellinen olen muutenkin kuin mieleltäni, sillä minulla on kolme lasta itselläni. Haukkumisesi kuulostaa aika lapselliselta,joten en aio upota suohon. Tiesin (yllätys,yllätys),että lantio leviää ja rinnat suurenevat. Mutta se johtuu raskaudesta, eikä ole lihomista. LIHOMINEN ON RASVAN KERTYMISTÄ. Ollaanko siellä suossa, missä asut todellakin noin tyhmiä? Kuka sinulle avaa tietokoneen ja näyttää mitä näppäimiä pitää painaa? En todellakaan käske sinua uppoamaan,koska olet jo uponnut niin syvälle ettei syvemmästä väliä. Lapsiasi käy sääliksi.

        uskomattomalta, että suomalainen, korkeatasoinen peruskoulu suoltaa moisia idiootteja.

        Ei eroteta vartalon mallin muuttumista LIHOMISESTA. Lantion pieni leveneminenhän sitäpaitsi on väliaikaista, se palautuu ennalleen.

        Mutta kuten täällä on nähty, lihavuushan on aina jonkun muun vika kuin läskin itsensä. Tämäkin daami on kaksin käsin vetänyt raskaudenaikaisia mielitekojaan ja nyt sitten päivittelee kymmenien kilojen ylipainoansa "raskauskiloina"

        Voi elämän kevät!


    • Ardelia

      Minulla oli lapsena kaveri, jonka äiti oli aina töissä ja lapselle syötettiin herkkuja ikävään. He söivät lähes joka päivä pikaruokaa ja yrittivät usein minuakin syöttää kun meillä kotona ei muka syötetty lapsia kunnolla. Ihmettelivät aina kun en jaksanut syödä yhtä paljon kuin heidän lapsensa. Molemmat vanhemmat olivat töissä lauantaiyöt jolloin minut pyydettiin yökylään "lapsenvahdiksi". Meille vuokrattiin video ja ostettiin sipsiä, karkkia, jäätelöä ym. Kaverini aina itkeskeli kun oli niin ikävä vanhempiaan.

      Hänestä tuli koulukiusaaja, mutta myös häntä kiusattiin, hän varasteli, ei pärjännyt koulussa ja teini-iässä hän haki lohtua ruoan lisäksi alkoholista ja miehistä, joille myös lihava kelpasi.

      Tämä oli vain yksi tapaus kuinka voi käydä, jos vanhemmat eivät välitä lapsistaan ja lohduttavat heitä ruoalla. En väitä että jokaisen lihava lapsen elämä olisi yhtä onnetonta.

    • läski

      mutta kaikki minun neljä lasta on ainakin ihan normaalipainosia......

    • !!!!!!!!!!!!!

      oo syöny itseensä läskiks...ottaa päästä kun lukee näitä viestejä, ei kaikki ihmiset oo syöny itseensä läskiks..Minä olen pienestä asti ollu läski ja mistään muusta en tiedä, syön aivan niin kun muutkin meidän perheen jäsenet mutta vaan minä olen lihava....katsos kun jotkut vaan on lihavia ilman mitään erikoista syytä...olen kyllä saanut pois 38kg ja olen vieläkin lihava mutta minä tykkään kun sitä läskiä on, en jatkanut laihutuskuuria kun minä en taas tykkää että laihat ovat kovin hienoja vaan ihmiset jotka ovat jonkun näköisiä!tykkään et ei se oo kovin hienon näköstä kun luut sojottaa sieltä sun täältä, hyi! ja tiedoks vaan että ei kaikkien läskejen lapset oo lihavia! ei ainakaan minun lapset oo lihavia kerta ne osaa syödä oikein ja liikuntaakin mun lapset harrastaa samoin kun minä vaikka läski olenkin

    • anne.j72

      olen 35 vuotias itselläni on pullukka 12vuotias poika 150cm ja 65kg ja ihmiset sanovat sitä että olet ihanan syötävä kun ovat niin söpöjä pulleudeltaan

      miksi ne niin sanovat?

      ja mitä ne sillä tarkoittaa kun en ymmärrä?

      onko ne niin syötävän näköisiä pulleudeltaan?

      hän itse tykää olla pullea pullukka eikä haluaisi laihtua niin pitäisikö minun antaa sen vaan olla pullea ja lihava että ei tarvitsisi laiduttaa ja antaa pojan itse päättää milaisena se haluaa olla?

      pitäisikö minun antaa pojan olla pullukana vai pitäisikö mun laihduttaa poikaa?



      paljonko sen pitäisi painaa jos se laihtuisi?

      miten te laihduttaisitte jos teillä olisi 12v 150cm ja 65kiloinen poika?



      jos joku haluaa keskustella niin
      sähköpostia saa laitaa tai jotain muuta kirjoittaa.

      [email protected]    

      • haluaisi

        keskustella kaltaisesi idiootin kanssa?

        Yritä nyt vähän opetella a, ajattelemaan, b, kirjoittamaan ja tule sitten tänne vonkaamaan juttuseuraa.

        Ja mitä tulee kysymykseesi ovatko pulleat lapset syötävän suloisia, niin vastaus on: EIVÄT OLE, LIHAVAT PIKKUPORSAAT OVAT JOISSAIN TAPAUKSESSA VIELÄ ILJETTÄVÄMPIÄ KUIN LIHAVAT AIKUISET SIAT.

        Eli laihduta se kuvottava rasvapallerosi, ennen kuin on liian myöhäistä


      • Sikojen puolesta
        haluaisi kirjoitti:

        keskustella kaltaisesi idiootin kanssa?

        Yritä nyt vähän opetella a, ajattelemaan, b, kirjoittamaan ja tule sitten tänne vonkaamaan juttuseuraa.

        Ja mitä tulee kysymykseesi ovatko pulleat lapset syötävän suloisia, niin vastaus on: EIVÄT OLE, LIHAVAT PIKKUPORSAAT OVAT JOISSAIN TAPAUKSESSA VIELÄ ILJETTÄVÄMPIÄ KUIN LIHAVAT AIKUISET SIAT.

        Eli laihduta se kuvottava rasvapallerosi, ennen kuin on liian myöhäistä

        oli mielestäni hyvin loukkaava. Siat ovat älykkäitä ja siistejä eläimiä,eivätkä luonnollisissa oloissa lihaviakaan Pienet porsaat ovat hyvin suloisia, vaaleanpunaisia olentoja.
        Siksi olen sikojen puolesta närkästynyt, että vertaat niitä näihin ihraisiin ihmisiin ja heidän "suloisiin" lapsiinsa.


      • MAKE
        haluaisi kirjoitti:

        keskustella kaltaisesi idiootin kanssa?

        Yritä nyt vähän opetella a, ajattelemaan, b, kirjoittamaan ja tule sitten tänne vonkaamaan juttuseuraa.

        Ja mitä tulee kysymykseesi ovatko pulleat lapset syötävän suloisia, niin vastaus on: EIVÄT OLE, LIHAVAT PIKKUPORSAAT OVAT JOISSAIN TAPAUKSESSA VIELÄ ILJETTÄVÄMPIÄ KUIN LIHAVAT AIKUISET SIAT.

        Eli laihduta se kuvottava rasvapallerosi, ennen kuin on liian myöhäistä

        Onko pikku lapset lihavat pikkuporsaita?

        Siis nyt putosin kärryiltä mikä rasvapallero?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe