Ketjukopan öljy

lynxman

Olen vasta aloittanut kelkkaharrastuksen. Alla Lynx Enduro G-type 500. Mitä öljyä olisi ketjukopassa hyvä käyttää vai onko paljoa merkitystä??
Entäs paljonko öljyä tulisi olla (mittatikussa ei mitään asteikkoa)?! Jos öljyt vaihtaa,avaanko vain kannen ja valutan siten öljyt pois vai onko joku tulppa alla?
Kiitos asiantuntijoille!

4

1919

Vastaukset

 • olisi hyvä olla vaikka täyssynteettistä vaihteisto öljyä.Jos ketjukoppa on tyhjä niin 3-4dl riittää voithan vaikka tyhjentää ketjukopan pohjaropun kautta ja sen jälkeen uudet öljyt sisään.alimmaisen hammasrattaan tulisi olla vaikkapa puoliksi oöjyn peittämä.Toivottavasti harrastus on mieleinen ja toivotaan hyviä kelkka kelejä.

  • Olisiko nyt kuitenkin varminta selvittää ihan merkkiliikkeestä, millaista öljyä ketjukoteloon laittaa.
   Samalla voi kysyä öljymäärän.

   Tosin ketjukotelo ei ole kovin ronkeli öljystään. Toimiihan polkupyörässä, ja moottoripyörässä ketju "kestovoideltuna". Joskus vähän ruosteisena ratisee, mutta sadekeli hiljentää ratinankin.

   Vaihdelaatikko ja ketjukotelo ovat tarpeiltaan erilaisia, ja periaatteessa öljykin on erilaista. Tosin samaa niihin käytännössä käytetään. Ja hyvin pelaa...


 • Kannattaa hakea Moottorikelkkaliikkeestä se öljy. Sitä menee noin 3desiä maksaa ehkä 5e.
  Kelkan alla on muoveissa reikä ja pohjaroppu ketjukotelolle.

  • Kait sinä ymmärrät että on erilaisia moottorikelkkoja eikä välttämättä kaikissa ole "muoveissa reikä ja pohjaproppu". Voi olla vaikka että ketjukotelon kansi pitää aukaista jotta öljyt tulee pois...tai että muovikopat pitää purkaa pois että pääsee käsiksi proppuun.

   Voi laittaa vaihteisto/peräöljyä esim. 75w-90 tai vaikka automaattivaihteisto öljyä eli ATF:ää. Kannattaa lukea ohjekirjaa ja tutkia netistä esim. kelkkalehden foorumilta mikä on käytännössä todettu hyväksi vaihtoehdoksi.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  48
  1324
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  670
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  555
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  86
  474