Photoshop ja näkymätön tausta

Marikainen_

Hei,
olen tehnyt kaikki osaamani temput (en juuri siis mitään) saadakseni rajattuun kuvaan näkymättömän taustan.

Haluaisin siirtää tämän irrotetun kuvan toiseen kuvaan. En osannut sitäkään tehdä photoshopissa, joten tyydyin siirtämään pohjaksi tulevan kuvan powerpointiin ja sitten ajattelin liittää photoshopissa rajatun kuvan siihen päälle. Ei onnistu.

Miten tehdään kuvasta näkymätön? Ja miten saan käsiteltyä kuvia rinnakkain photoshopissa, siis liitettyä kuvia siellä toisiinsa?

6

869

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 3mice

   Esim: Avaa molemmat kuvat PS:iin. Sitten voit tehdä kuvasta, jonka haluat laittaa siihen toiseen, valinnan jonka haluat siirtää. Tai rajaat tuota kuvaa ->valitse kaikki -> kopioi ja sitten "pohjan" päällä "liitä". Näin syntyy BACKGROUND (pohjakuva) ja LAYER 1 (siirretty kuva). Laita se LAYER (tasot)-valikko näkymään ja valitset siitä sen siirretyn ja voit sitten vaikka pyyhekumilla siitä kihnuttaa ylimääräiset pois. Jos taas haluat tehdä taustaltaan "näkymättömän" kuvan, se on kätevintä GIF-muodossa (esim. nettiin). Valitset alueen, jonka haluat läpinäkyväksi. Tällaisen GIF-kuvan vientityökalu on ainakin CS:ssä kummallisessa paikassa: muistaakseni HELP-valikosta tämä löytyy. Lycka till ! Kerro, miten kävi.

   • 3mice

    CS on siis Counter Strike, jos olet siis miettinyt 4015 päivää


  • photoshop

   Photoshop näyttää oletusasetuksilla läpinäkyvät osat harmaa-valkoisena shakkiruudukkona. Jos siis siirrät kuvan jonkun toisen kuvan päälle, niin shakkiruudukon tilalla näkyy alemmalla tasolla oleva kuva.

   Jos yrität webbiin saada kuvaan näkymättömän taustan, pitää kuva tallentaa joko giffiksi tai png:ksi, koska jpg ei tue läpinäkyvyyttä.

   Voit avata useita kuvia samaan aikaan photoshopissa. Kuvan voit helposti siirtää toiseen kuvaan yksinkertaisesti vetämällä sen toiseen dokumenttiin. Tai sitten ihan vain kopioi-liitä.

   Powerpointtia et tarvitse kuvien käsittelyssä, jos sinulla on photoshop. :)

  • tarkoitatko

   että kuvassa tausta on peittävä mutta valkoinen, vaiko läpinäkyvä eli vanhan termin mukaan syvätty. Viimeksi mainitun voi tehdä niin, että avataan uusi ja siinä läpinäkyvä tausta (näkyy shakkiruutuna)ja sitten avataan käsiteltävä kuva
   (voi olla jpg)ja raahataan se sen shakkiruutuisen päälle ja sitten poistetaan taustaa esim. taikasauvalla, pyyekumilla tms., jolloin poistettu alue muuttuu aina shakkkiruuduiksi. Kun tarpeeksi poistettu taustaa, valitaan ohje (help) ja sieltä "kirjoita läpinäkyvä tausta" ja jatka sitten ohjeen mukaan. Monimutkaista on vähän, ehkä joku osaa helpomman tavan.

   • Marikainen_

    Kiitos vinkeistä teille kaikille! Minä osasin! Sen tiesin, ettei powerpointia tarvi avuksi, mutta epätoivossani en muutakaan tapaa enää keksinyt.

    Layereilla liikkuminen hieman edelleen ihmetyttää. Toisinaan kopioiminen ja liikuttelu onnistuu hyvin, toisinaan ei ollenkaan. Ehkä minä senkin vielä opin... Toivossa ja opetellessa on hyvä elää.


   • photoshop
    Marikainen_ kirjoitti:

    Kiitos vinkeistä teille kaikille! Minä osasin! Sen tiesin, ettei powerpointia tarvi avuksi, mutta epätoivossani en muutakaan tapaa enää keksinyt.

    Layereilla liikkuminen hieman edelleen ihmetyttää. Toisinaan kopioiminen ja liikuttelu onnistuu hyvin, toisinaan ei ollenkaan. Ehkä minä senkin vielä opin... Toivossa ja opetellessa on hyvä elää.

    Alkuun nuo tasot saattavat tuntua hankalilta käyttää, mutta kunhan ymmärrät niiden toimintalogiikan kunnolla ja hankit vähän kokemusta ohjelman kanssa, huomaat kyllä miten käteviä ne on.

    Eipä sitä oikein muuten opi kuin harjoittelemalla ja käyttämällä ohjelmaa paljon.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   425
   7239
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   724
   6392
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4266
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1526
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1079
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   967
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   62
   947
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   54
   796
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   750
  Aihe