Photoshop ja näkymätön tausta

Marikainen_

Hei,
olen tehnyt kaikki osaamani temput (en juuri siis mitään) saadakseni rajattuun kuvaan näkymättömän taustan.

Haluaisin siirtää tämän irrotetun kuvan toiseen kuvaan. En osannut sitäkään tehdä photoshopissa, joten tyydyin siirtämään pohjaksi tulevan kuvan powerpointiin ja sitten ajattelin liittää photoshopissa rajatun kuvan siihen päälle. Ei onnistu.

Miten tehdään kuvasta näkymätön? Ja miten saan käsiteltyä kuvia rinnakkain photoshopissa, siis liitettyä kuvia siellä toisiinsa?

6

961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3mice

      Esim: Avaa molemmat kuvat PS:iin. Sitten voit tehdä kuvasta, jonka haluat laittaa siihen toiseen, valinnan jonka haluat siirtää. Tai rajaat tuota kuvaa ->valitse kaikki -> kopioi ja sitten "pohjan" päällä "liitä". Näin syntyy BACKGROUND (pohjakuva) ja LAYER 1 (siirretty kuva). Laita se LAYER (tasot)-valikko näkymään ja valitset siitä sen siirretyn ja voit sitten vaikka pyyhekumilla siitä kihnuttaa ylimääräiset pois. Jos taas haluat tehdä taustaltaan "näkymättömän" kuvan, se on kätevintä GIF-muodossa (esim. nettiin). Valitset alueen, jonka haluat läpinäkyväksi. Tällaisen GIF-kuvan vientityökalu on ainakin CS:ssä kummallisessa paikassa: muistaakseni HELP-valikosta tämä löytyy. Lycka till ! Kerro, miten kävi.

      • 3mice

        CS on siis Counter Strike, jos olet siis miettinyt 4015 päivää


    • photoshop

      Photoshop näyttää oletusasetuksilla läpinäkyvät osat harmaa-valkoisena shakkiruudukkona. Jos siis siirrät kuvan jonkun toisen kuvan päälle, niin shakkiruudukon tilalla näkyy alemmalla tasolla oleva kuva.

      Jos yrität webbiin saada kuvaan näkymättömän taustan, pitää kuva tallentaa joko giffiksi tai png:ksi, koska jpg ei tue läpinäkyvyyttä.

      Voit avata useita kuvia samaan aikaan photoshopissa. Kuvan voit helposti siirtää toiseen kuvaan yksinkertaisesti vetämällä sen toiseen dokumenttiin. Tai sitten ihan vain kopioi-liitä.

      Powerpointtia et tarvitse kuvien käsittelyssä, jos sinulla on photoshop. :)

    • tarkoitatko

      että kuvassa tausta on peittävä mutta valkoinen, vaiko läpinäkyvä eli vanhan termin mukaan syvätty. Viimeksi mainitun voi tehdä niin, että avataan uusi ja siinä läpinäkyvä tausta (näkyy shakkiruutuna)ja sitten avataan käsiteltävä kuva
      (voi olla jpg)ja raahataan se sen shakkiruutuisen päälle ja sitten poistetaan taustaa esim. taikasauvalla, pyyekumilla tms., jolloin poistettu alue muuttuu aina shakkkiruuduiksi. Kun tarpeeksi poistettu taustaa, valitaan ohje (help) ja sieltä "kirjoita läpinäkyvä tausta" ja jatka sitten ohjeen mukaan. Monimutkaista on vähän, ehkä joku osaa helpomman tavan.

      • Marikainen_

        Kiitos vinkeistä teille kaikille! Minä osasin! Sen tiesin, ettei powerpointia tarvi avuksi, mutta epätoivossani en muutakaan tapaa enää keksinyt.

        Layereilla liikkuminen hieman edelleen ihmetyttää. Toisinaan kopioiminen ja liikuttelu onnistuu hyvin, toisinaan ei ollenkaan. Ehkä minä senkin vielä opin... Toivossa ja opetellessa on hyvä elää.


      • photoshop
        Marikainen_ kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä teille kaikille! Minä osasin! Sen tiesin, ettei powerpointia tarvi avuksi, mutta epätoivossani en muutakaan tapaa enää keksinyt.

        Layereilla liikkuminen hieman edelleen ihmetyttää. Toisinaan kopioiminen ja liikuttelu onnistuu hyvin, toisinaan ei ollenkaan. Ehkä minä senkin vielä opin... Toivossa ja opetellessa on hyvä elää.

        Alkuun nuo tasot saattavat tuntua hankalilta käyttää, mutta kunhan ymmärrät niiden toimintalogiikan kunnolla ja hankit vähän kokemusta ohjelman kanssa, huomaat kyllä miten käteviä ne on.

        Eipä sitä oikein muuten opi kuin harjoittelemalla ja käyttämällä ohjelmaa paljon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3397
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1341
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      67
      1156
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1094
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      999
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      47
      877
    Aihe