delfiinejä ja

muita eläimiä?

missä olisi parhaat mahdollisuudet päästä uiskeltemaan delfiinien kanssa?

ja muutenkin näkisi paljon eläimiä?

ja nyt tarkoitan tietenkin sellaista kohdetta, missä ei eläimet itse kärsi siitä matkailusta ja turisteista!

Katselin kerran jonkinlaista ohjelmaa, jossa pidettiin jonkinlaista delfiiniuinti yritystä.
Eli delfiinit olivat ns. "kesyjä" mutta ne pääsivät aina merelle uimaan vapauteen ja silti ne palasivat takas aitaukseensa.
Eli niitä pidettiin hyvin, kun kerran vapaaehtoisesti palasivat.

Jotain tämän tyyppisiä paikkoja kaipailen.
Onko kelläkään kokemuksia mistään?

41

27935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delfiinejä

      Jos ei tuo delfiinien vapaus ole kynnyskysymys, ainakin Meksikossa pääsee uimaan merialtaassa delfiinien kanssa. Kävin itse joulukuussa Xel-Ha-puistossa. Kaiken lukemani, kuulemani ja kokemani perusteella delfiineistä huolehditaan hyvin, ne mm. lisääntyvät Xel-Hassa.

      Uimareille annetaan ennen uintia lyhyt koulutus siitä, kuinka delfiinejä tulee kohdella ja käsitellä.


      http://www.xel-ha.com/dolphins/swim-with-dolphins.php

      • fh480

        myöskin voi maksua vastaan uida delfiinien kanssa,siellä kenties muuten enemmän nähtävää?!


    • onnisetä

      Siella oli sellanen eläinpuisto pääsi myös haitten kanssa uimaan,en muista "minkä merkkisiä" ne hait oli.....pieniä ja niitä sai ruokkia....delfiinien kanssa pääsi uimaan ja "surffaamaan" niiden kyydissä....

    • Yks paikka

      SÄRKÄNNIEMEEN ,SÄRKÄNIEMEEEEN !!!

      • minä vaan

        särkänniemessä ei pääse uimaan delfiinien kanssa,eikä edes koskemaan niihin..paitti lapset sillon kun niitä pyydetään..ainakaan sillon ei päässy ku kysyin..


    • Puerto de la Crusz Teneriffa Loro Park eläinpuisto.todella upee 3kerta jo kun menen kannataa... mennä

      • Nimetön

        paljonkos se lysti maksoi ja voiko sinne päästä kuka tahansa uimaan niide kanssa:)ja kauanko siellä sai uida...pitikö varata etukäteen....


    • kimom

      Moi

      Mene Gibraltariin. "Gibeen".
      Miksi?
      Siellä kulkee paljon laivoja ja delfiinit seuraavat niitä. Varsinkin purjelaivoja.

      Tämä on hieman samantapainen kysymys kuin Saimaan norppien havannointi. Ovat paikalla kun et odota...

      Monta vuotta Saimaalla kiertäneenä suosittelen meidän konstia - laita paatin pohjalle soitin mölyämään rokkia. Uteliaisuuttaan tulevat aivan viereen. KOKEILTU JA HYVÄKSI HAVAITTU.

      Delfiinit pitävät laivan muodostamasta aallosta, josta saavat lisää nopeutta. Ne leikkivät siinä laivan vierellä. Älä säikäytytä niitä hyppäämällä jostain raa'an nokasta, kuten minä tein. Kokeileilimme vetämistä laivan perässä. Se toimi hyvin. Ota snokkeli mukaan. On aivan fantasti mennä kuuden solmun nopeudessa leikkimään niiden kanssa vaikka onkin köyden päässä.

      ONNEA matkaan. Kerro mulle kun olet onnistunut.

      terv Kimmo

      • pääsee

        Siellä järkätään sukellus retkiä.. itse kävin ja hyvällä tuurilla uin delfiinien (villien) keskellä. Toisella kertaa ne uivat parvena alitseni :) ihana kokemus!


      • paradiz
        pääsee kirjoitti:

        Siellä järkätään sukellus retkiä.. itse kävin ja hyvällä tuurilla uin delfiinien (villien) keskellä. Toisella kertaa ne uivat parvena alitseni :) ihana kokemus!

        Joulukuussa Mauritiuksella uitiin delfiinien kanssa, niitä oli kymmeniä ja taas kymmeniä. Menimmeveneellä merenlahteen jonne eläimet tulivat pariksi tunniksi aamupäivällä. Vähän tarvitaan onnea, koska ne eivät noudata samaa kaavaa joka päivä. Olivat villejä meren kauniin ja sinisen. Kyllä kyynel tuli sulmäkulman, niin vaikuttava kokemus oli. Sain myös aivan mahtavia sadunhohtoisia valokuvia niistä vedenalaisella kamerallani.


      • mahdollista
        paradiz kirjoitti:

        Joulukuussa Mauritiuksella uitiin delfiinien kanssa, niitä oli kymmeniä ja taas kymmeniä. Menimmeveneellä merenlahteen jonne eläimet tulivat pariksi tunniksi aamupäivällä. Vähän tarvitaan onnea, koska ne eivät noudata samaa kaavaa joka päivä. Olivat villejä meren kauniin ja sinisen. Kyllä kyynel tuli sulmäkulman, niin vaikuttava kokemus oli. Sain myös aivan mahtavia sadunhohtoisia valokuvia niistä vedenalaisella kamerallani.

        saada valokuvia delfiineistä? Maksaisin kehityksen ja pk???


    • uiskentelu

      onnistuu ainakin 5 km.n päässä Guardalavacasta sijaitsevassa delfinaariossa

    • rimai

      Katso hakusanalla Andaman tai andaman nikobars.
      Intian itäosissa on vielä jäljellä villiä luontoa, mutta olot ovat alkeelliset.

    • Nimetön

      siinnain niemimaal noin sata kilometriä Israelin rajaltta on pieni kylä nimeltä nuweba (en tiedä onko oikein kirjoittettu) jossa voi
      uida villien delffiinien kanssa. Paikkalliset kalastajat ruokkivat niitä. Muutaman euron palkiosta he houkuttelevat ne rannan läheisyyteen jolloin voi mennä veteen ihmettelemään ja on siisttii. Muistaakseni Semmoisessa matkakirjassa kuin
      Let`s go Siina/Egypt on maininta siitä.

    • litmanen

      olis siis tosi ihanaa päästä uimaa niittenkaa. mä rakastan delfiinejä.... mut must delfiinienkaa voi uida jossai lämpimäs paikkaa. mut ei ehkä aineskaa jossai brasilias.... ehkä teneriffalla tai jossai kyproksella tai sielä päin vois maybe tavata niit :D

      • delfiini

        no mä olen saanu uida delfiinien kaa. kivaa oli ja ite tiedän delfiineistä paljon enemmän kun SÄ!!!!!!!


      • delfiini kirjoitti:

        no mä olen saanu uida delfiinien kaa. kivaa oli ja ite tiedän delfiineistä paljon enemmän kun SÄ!!!!!!!

        jaahha.. no ihan mite vaa.. mä en ookkaa mikää tollanen kehuskelija et: " joo MÄPÄ tiiänki enemmän niistä ku SÄ! " voi juma.. ihan mite vaa.. mut oon kyl kehuskelija.. ja toi oli mun mielipide? eikä sitäpaitsi oo pakko tietää kaikkee TARKALLEE niiku sun mielestä varmaa.


    • kfhgyur

      Me päästiin merellä vapaana olevien delf. kanssa Egyptin Hurghadassa...

    • ekvr

      Olen kuullut, että joku taho hakee ens kesäksi vapaaehtoistyöntekijöitä suojelemaan delfiinejä sukeltamalla. Jos sukeltajan taitoja löytyy niin ottakaa selvää :D.

      En kyllä tiedä mitä merenpohjan roskien keräämistä työ sinällään o9n..

      • mielenkiintoista

        Mistä olet kuullut? Mikä järjestö? Missäpäin maailmaa?


    • -Johku-

      Azoreilla onnistuu takuuvarmasti.

      Lähdimme keskikokoisella kumipaatilla rannasta ajamaan keskelle Atlanttia ja delfiiniparvia oli joka puolella (siis villejä tietysti).
      Sitten ajoimme veneellä parven edelle ja hyppäsimme veneestä mereen.
      Oli sanoinkuvaamaton kokemus olla keskellä Atlantin valtamerta kun kymmenet delfiinit uivat ohitse! Meillä oli myös snorkkeli joten näki veden alla myös. Oli kieltämättä aika jännä fiilis kun alapuolella muutamat delfiinit jäivät tutkimaan mitä siellä meressä oikein on -> siis me. Uskomatonta!!!!! Tämä on takuuvarmasti elämäni paras kokemus.
      Ja plussaa vielä se että Atlantissa tuo veden lämpö on aika tasaista jopa syvemmälläkin, elokuussa 24 astetta..

    • hyyt

      Lähde kuuban guardalavacaan!
      Olimme siellä delfinaariossa joka sijaitsi lahdessa jossa oli tehty mereen aidat!Siellä pääset halailemaan sekä pussailemaan delfiinien kanssa!!Sekä delfiini "hiihtoa" jossa makaat
      mahallasi ja kaksi delfiiniä tulee ja työntää
      jalanpohjista sinua veden pinnassa!!!Tosi hienoa!

    • hulluna matkailuun

      Uusi Seelanti on mahtava paikka tutustua eläimiin niiden luonnollisessa elinympäristössä.Turismin ei anneta häiritä niiden elämää eikä eläimet ole vangittuja.Itse olin eteläsaarella uimassa maailman pienimpien delfiinien kanssa keskellä merta ja upeaa oli.Delfiinit tuli ihan oma-aloitteisesti leikkimään meidän kanssa, mutta koskea ei saanut koska niiden iho on todella herkkä.Pingviineitä,merileijonia ja hylkeitä käytiin kanssa katsomassa rannoilla.

    • varokaa naiset

      On melko yleistä että delfiinit yrittävät raiskata meressä uivia naisia

      • aikana

        varsinkin


      • mä vaan

        Azoreilla pääsee merelle uimaan delfiinien kanssa.
        Hyvällä säkällä pääsee myös näkemään valaita.


    • Merri_

      Eilatissa (israelista) on semmonen paikka kun dolphin reef.. siellä delfiinit on koulutettu tulemaan merestä semmoseen aitaukseen jossa sitten voi niiden kanssa uida. Itse olen paikassa käynyt 5 kertaa joten suosittelen ehdottomasti se on delfiini ystävällistä ja pääsee ihan kunnolla uimaan niiden kanssa. 1 kerta on n.40e kesto on 25minuuttia joten mitään halpaa se ei ole mutta ehdottomasti sen arvoista.
      Googlesta saa lisätietoa kirjottamalla hakusanaks dolphin reef in eilat

    • Takku,Tikru ja Tuomas

      Heips,
      olen uinut delfiinien kanssa mm... Eilatissa Israelissa. Siellä ne juuri olivat vapaana meressä ja tulivat sieltä itse näytökseen. En silloin raaskinut maksaa sukelluksesta ja sain jostain syystä päähäni lähteä sukeltamaan uimareille tarkoitettuun merestä aidattuun alueeseen ja niin sitten sukelsin aidan viereen ja iso delfiini ui minua kohti, silitin sitä siellä veden alla ja annoin pusun. En unohda sitä ikinä. Thaimaassa on myös hyvät mahdollisuudet tavata delfiinejä. Takku

    • MinäJokaTiedän

      "Eli niitä pidettiin hyvin, kun kerran vapaaehtoisesti palasivat."

      Hah. Täyttä paskaa. Voin meribiologina sanoa että kaikki "uidaan delfiinien kanssa" paikat ovat täyttä eläinten hyvinvoinnilla ratsastamista. Rikkaat pullamahat maksavat jotta pääsevät uimaan valaiden kanssa. Tämä on naurettavaa ja jos sinä haluat mennä
      niiden delfiinien kanssa uimaan niin olet osa sitä kidustussysteemiä. Mietipä sitä. Ja kun nyt niin kovasti haluat nähdä eläimiä niin osta dvd tai mene metsään siellä on eläimiä.

    • aslakk

      Kemijoella jossain kemihaaran alueella on delfiinejä juhanuksen aikoihin. Ne ovat jopa niin kesyjä, että niitä voi kosketella. Talvisin ne uivat takaisin etelän merille. Kannattaa käydä katsomassa. Eikä maksa paljoa.

    • Loiskista

      Toi ois tosi mahtava idea,mut ei onnistu meillä Suomessa.Itekin tykkään delffiineistä.

    • kerran käynyt

      Jos todella haluaa nähdä delfiinejä ja paljon on matkakaohde silloin Azorit.

    • eevastiina^^

      Noo esim: Särkänniemessä delffi naariossa..Missä ne delffiinit esittää kaikkii temppuja niin sielä ainaskin pääsis uimaan niitten kanssa

      • pääse

        ei ne päästä siellä "siviilejä" uimaan delfiinien kanssa..


    • jep kuubassa onnistuu varaderossa ja pääset meressä uimaan niitten kanssa

    • delfiinit

      delfiinien kanssa paasee uimaan
      eilatissa israelissa suojassa ja edullisesti.
      elaimet ovat vapaana.ohjaaja mukana.
      israelissa eilatissa voi sukeltaa punaisella
      merella ja kalat ovat osittain kesyja.
      samoin siella on akvaario missa nakee kaloja ja
      sukellusvenekin.aivan kirkas vesi ja paljain silminkin nakee kaloja.

    • delfiinit

      delfiinien kanssa paasee uimaan
      eilatissa israelissa suojassa ja edullisesti.
      elaimet ovat vapaana.ohjaaja mukana.
      israelissa eilatissa voi sukeltaa punaisella
      merella ja kalat ovat osittain kesyja.
      samoin siella on akvaario missa nakee kaloja ja
      sukellusvenekin.aivan kirkas vesi ja paljain silminkin nakee kaloja.

    • ketos girl

      olen itse saanut uida delfiinien kanssa, mutta enpäs kerro missä. om sitä uitu myös maitovalaiden kanssa....

    • suosittelee

      olen uinut delfiinien kanssa. kävin lomalla ja siellä sain kokea ton ihanan elämyksen kannattaa käydä:

    • true..

      delfiinit oikeasti raiskaavat ihmisiäkin, etsikää esim. googlesta "dolphin rape"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1716
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      172
      1334
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1026
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      890
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      110
      834
    Aihe