Kannabista unettomuuteen...?

Tulis jo uni

Onko kellään kokemusta kannabiksen käytöstä nukahtamisvaikeuksiin? Sitä kun käytetään muutenkin moneen vaivaan lääkkeenä ja rentouttaa (tiedän tietysti että Suomessa laitonta). Olen kokeillut kaikkea luontaistuotteista nukahtamislääkkeisiin, liikunnasta ja ruokavaliosta elämänrytimin muutoksiin...

21

1911

  Vastaukset

  • Kannabis voi auttaa unettomuuteen, se on totta. Kannabis nostaa hetkellisesti melatoniinin määrää moninkertaiseksi ja saa aikaan rentoutuneen ja uneliaan olotilan. Pienillä määrillä käytettynä ja jos sitä nautitaan juuri ennen nukkumaan menoa, voisi siitä olla hyötyäkin. Mielestäni tämä on kuitenkin vähän kaksipiippuinen juttu. Jos kannabiksen käyttö on runsasta ja tapahtuu pitkin päivää, voi se taas aiheuttaa unettomuutta. Nämä oireet tosin häviävät n. viikossa, mikäli käyttö lopetetaan. Katukaupassa myytävään hasikseen ei kannata koskea. Koskaan ei voi tietää varmuudella, mitä täyteaineita siihen on lisätty ja rahat menevät järjestäytyneelle rikollisuudelle.

   Oletko muuten kokeillut yhdistelmää L-tryptofaani, B6-vitamiini ja magnesium? Itselläni on positiivisia kokemuksia näistä valmisteista.

   • Itsekin mietin, että toi ois vähän riskaabeli tapa. Pahimmassa tapauksessa tulis vähintään henkisesti riippuvaiseksi (mikäli se siis auttaisi) ja siinä sitten joutuis olemaan rikollisten diilereiden armoilla... Tässä vaan tulee mieleen jos jonkinlaisia keinoja kun alkaa välillä olla melko toivoton olo.
    Olen kokeillut l-tryptofaania (ilman oikein mitään tuloksia) noita muita en. Kiitti vinkeistä, pitääpä kokeilla! :)


  • oletko, kokeillut melatoniinia, itse nukahdan kuin tukki 3 mg melatoniiniannoksen jälkeen 2 tuntia ennen nukkumaan menoa. Sitten on 5HTP joka on tryptofaanin yksi muoto, jonka teho on parempi kuin tavallisen tryptofaanin. Jenkeistä melatoniinia saa ilman reseptiä, täällä Suomessa vaaditaan toistaiseksi lekurin resepti, joitain nettikauppoja olen nähnyt esim. Ruotsissa, joissa on hyvää brandia olevaa melatoniinia, tosin se on laitonta,

   • Oon kokeillut myös tota melatoniinia, se toimikin jonkin aikaa mutta nykyään ei niinkään. Aina välillä tulee kausia kun mikään ei oikein auta. Enpä tiedä, ehkä siihen melatoniiniinkin voi kasvaa sietokyky kuten tavallisiin nukahtamislääkkeisiin..? Mistä tuota 5HTP:tä saa, ihanko tavallisesti apteekista? Se mitä mä kokeilin tuloksetta oli nimeltään Tryptotabs.


   • teidän mainitsemat aineet, myös siihen kun mun uni loppuu tossa aamuyöstä. Olen saanut lääkäriltä jotain tolvon (joku sinne päin)nimistä lääkettä. En pysty ottamaan kuin puolikkaan, muuten seuraava päivä on ihan kauhea. Kun nukkuttaa koko ajan, ei jaksaisi tehdä mitään.


   • Eiks vaan kirjoitti:

    teidän mainitsemat aineet, myös siihen kun mun uni loppuu tossa aamuyöstä. Olen saanut lääkäriltä jotain tolvon (joku sinne päin)nimistä lääkettä. En pysty ottamaan kuin puolikkaan, muuten seuraava päivä on ihan kauhea. Kun nukkuttaa koko ajan, ei jaksaisi tehdä mitään.

    Tolvon on masennuslääke siihen tulee riippuvuus en suosittele. Vaimo käytti oli vaikea lopettaba.


  • >Niin kuin sanoit kannabis on laitonta suomen maassa, mutta ymmärrän kyllä et haluat mielummin pysyä luonnontuotteissa kuin ns.koululääketieteen lääkkeissä.Ehkä kuitenkin parempi pyytää lekurilta Tenoxia kuin lähteä riskeeraamaan koko elämää kannabiksen takia tai muuttaa maahan missä se on laillista niin et saa ikuista huumerikollisen mainetta.

   • Älkää vaan käyttäkö tenoxia ellette valvonut jo monta päivää kärsii muisti vanhemmiten
    Joku ainesosa siinä oli joka tekee hallaa


  • Minulla samanlaisia nukahtamis ja nukkumis ongelmia kuin aloittajalla. Ja sitten todellakin tulee vielä kausia, että nukkumisesta ei todellakaan tule mitään.. Ja jos nukunkin, niin nukun vain 2- 6, joskus harvoin yli 6 tuntia.. Todellakin tulee joskus mieleen epätoivoisesti, että mistähän sais apua.. tota kannabista ( entä muut huumeet ) minäkin miettinyt, ois hyvä jos sitäkin tutkittais ja saatais oikeita tutkimustuloksia..

   • hoitava lääkäri vielä nykyään kieltää minulta tenoxin ( joka olikin ainut lääke, joka muistaakseni edes vähän auttoi ), sitä tuli käytettyä aikoinaan.. vetoaa että se ei ole hyvä lääke ja että se koukuttaa..?


   • joku kirjoitti:

    hoitava lääkäri vielä nykyään kieltää minulta tenoxin ( joka olikin ainut lääke, joka muistaakseni edes vähän auttoi ), sitä tuli käytettyä aikoinaan.. vetoaa että se ei ole hyvä lääke ja että se koukuttaa..?

    Hitto noita lääkäreitä. Toki benzot aiheuttaa ongelmia, mutta marginaaliselle ryhmälle. Kiitti niille, jotka a. napsivat niitä joka yö, b. nostavat annosta kun teho loppuu.

    Kun teho loppuu, lääkettä pitää vähentää tai vaihtaa eri tyyppiseen. Tuohon ongelmaan ei sitä paitsi kovin helpolla pääse, mikäli pitää niitä välipäiviä... Ja ei, ei voi vuorotella eri benzoja sillä verukkeella, että riippuvuutta ei tulisi siihen yhteen lääkkeeseen. Ne kaikki vaikuttavat GABAn kautta, joten ojasta allikkoon.

    Välipäivinä voisi esim. käyttää histamiinin kautta vaikuttavia lääkkeitä (atarax, low dose mirtazapiini, doxylamiini, low dose surmontil jne.) ja sen lisäksi voi vuorotteluun ottaa sirdaludin, sekin on aika unettava. Tyhjään mahaan histamiini ja vartin päästä jotain pientä naposteltavaa. Muuten unettava vaikutus on aika mitätön benzoihin tottuneelle.


  • Ja kyllä toimii kuin metrin halko. Parani uniongelmat kertaheitolla, muutama tunti ennen nukkumaanmenoa toimii.

  • Kannabis on todella hyvä lääke, nukahdat 100% varmasti kuhan tarpeeks poltat!!! Ps ainut haitta on se henkinen koukku siihen kannabiksen olotilaan

  • Mulla auttaa nukahtamaan. Etenkin stressi tuntuu laukeavan. Itse menen nukkumaan yleensä 3-4 tuntia polton jälkeen eli kun vaikutus alkaa laskemaan. Minulla on ajoittain stressin tuomia vaikeuksia nukkua. Mieluummin otan niihin kannabista kuin jotain apteekkikemikaalia.

   On jotenkin tosi kiva nukahtaa kun lihaksissa ympäri kehoa tuntuu vielä pieniä rentoutumissäväreitä. Toinen hyvä puoli iltsellä on, että jointti alkaa lähes panettamaan:). Orgasmikin on jotenkin jytkympi pikku kuoseissa. Olen mies. En tiedä miten naisilla toimii. Ilmeisesti kaikki miehetkään eivät tätä libidon parantumista koe. Mulla se tulee melkein aina nousuiss, kun vatsalihaksiin tulee ensimmäinen aalto hitistä.

   Omat käyttömäärät ovat noin sätkä/viikko. En ole mitannut unen laatua, mutta ajattelin senkin tehdä. Veikkaisin, että voisi toimia ihmisillä joilla on kroonisia univaikeuksia, mutta tää on mutuilua. Sitten kun tolet ovat matalat saattaa seuraavakin päivä mennä tosi leppoisalla mielellä.

   • Mitäs jos ei pysty polttamaan ja varsikeitteestäkin tulee huono olo? Ei kyllä kaikille varmaan sovi, päässä voi alkaa mennä lujempaa kuin selvinpäin ja sitten ei ainakaan nukuta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitäs jos ei pysty polttamaan ja varsikeitteestäkin tulee huono olo? Ei kyllä kaikille varmaan sovi, päässä voi alkaa mennä lujempaa kuin selvinpäin ja sitten ei ainakaan nukuta.

    Kannattaa koittaa bongia. Viilennyt savu on lempeämpää ja ei tarvii sotkee tupakkaa sekaan. En väitä että kaikille nämä sopivat. Mulle sopii. CBD-tuotteet voisivat olla myös toimivia. Ehkä niitä voisi saada jopa Suomesta reseptillä.

    Tossa jotain juttua cannabioideista.
    https://thesleepdoctor.com/2018/11/27/thinking-about-using-cannabis-for-sleep-here-are-some-things-to-know/


   • Nukut siis yhtenä yönä viikossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa koittaa bongia. Viilennyt savu on lempeämpää ja ei tarvii sotkee tupakkaa sekaan. En väitä että kaikille nämä sopivat. Mulle sopii. CBD-tuotteet voisivat olla myös toimivia. Ehkä niitä voisi saada jopa Suomesta reseptillä.

    Tossa jotain juttua cannabioideista.
    https://thesleepdoctor.com/2018/11/27/thinking-about-using-cannabis-for-sleep-here-are-some-things-to-know/

    Niin ja sitten vielä lajikkeet ovat erilaisia. Periaatteessa puhdas Indica on enemmän rentouttavaa kuin sativa, jonka pitäis olla piristävämpi. Sittenhän on vielä noiden kahden hybridit, joita kait suurin osa lajikkeista on. En ole ikinä kunnolla vertaillut eri lajikkeita, mutta jos unta rentoutua haluaa ja voi valita lajikkeensa niin sitten sitä indicaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin ja sitten vielä lajikkeet ovat erilaisia. Periaatteessa puhdas Indica on enemmän rentouttavaa kuin sativa, jonka pitäis olla piristävämpi. Sittenhän on vielä noiden kahden hybridit, joita kait suurin osa lajikkeista on. En ole ikinä kunnolla vertaillut eri lajikkeita, mutta jos unta rentoutua haluaa ja voi valita lajikkeensa niin sitten sitä indicaa.

    Opetatko täällä huumeiden käyttöä kaltaisillesi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Opetatko täällä huumeiden käyttöä kaltaisillesi?

    Peukku sulle. Voit varmaan jatkaa virkkuu- ja pahoinvoitipalstalle takaisin kärsimään elämästäsi.


  • Kannabis ei ole unilääke, sillä se aktivoi aivoja, ja tietyissä tapauksissa aiheuttaa myös levottomuutta ja hermostuneisuutta, sekä jännittyneisyyttä. Kannabis ei ole yleensäkään edes lääke, vaan päihde, jolla on useita haittavaikutuksia. Lääkekannabis on eri asia, sillä siitä on poistettu mm. päihdyttävät, sekä syöpää aiheuttavat ja psyykeen vaikuttavat yhdisteet.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   180
   15662
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   312
   12164
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   216
   6670
  4. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   71
   1547
  5. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   44
   1245