Yliherkkyyttä ei ole olemassa - herkimmät kärsii ensin ja eniten - esim tässä Tampere

Tuuletus vesisateen jälkeen

19

5636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos ei ehdi, vahinko kiertä...
      • Sipsiriippuvuus -oireyhtymä?
        Apuaine 208 lääkkeessä kirjoitti:

        http://spc.nam.fi/indox/nam/humspc.jsp?nimi=&luvanhaltija=&myyntilupanro=&atc=&freetext=natriumlauryylisulfaatti&vaikuttavat=&muoto=&haitta=&kaytto=&vasta=&x=0&y=0

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/sankari.htm


      • Muista ruokalepo myös...

      • Hypochylin - lääkettä ruoassa?

      • Turvallista kipulääkettä ei...

      • Geenimuunnellut ei sovi

        Kaari-lehdessä 6/2004 Raili Laine ja Tiina Seppälä kirjoittivat:

        "Geenitekniikan avulla on kehitetty kasvilajikkeita, joilla on hyvä tuholaisten, tautien, torjunata-aineiden, kuumuuden, kylmyyden tai kuivuuden kestävyys.

        Rehukäyttöön on hyväksytty kahdeksan muuntogeenistä kasvilajiketta, jotka ovat torjunta-ainetta tai tuhohyönteisiä kestäviä.

        Näistä neljä on maisseja, kolme rapseja ja yksi soijalajike.

        Muuntogeenisistä kasveista voidaan valmistaa erilaisia rehun raaka-aineita, kuten maissigluteenia, soijarouhetta tai rapsiöljyä.

        Myös rehun lisäaineita, kuten entsyymejä, vitamiineja ja aminohappoja, voidaan valmistaa muuntogeenisten organismien (mikrobien) avulla."

        Torjunta-aineita voidaan käyttää silloin huoletta paljon enemmän...

        Ja sehän tarkoittaa samalla sitä, että niiden jäämiä kys tuotteissa on enemmän ja entisiä varoaikoja tavallisiin lajikkeisiin käytettyjä tuttuja varoaikoja ei pitäisi soveltaa tavallisesti kasvatettuihin lajikkeisiin. Kuinka moni viljelijä tuon huomioi ja kuinka monelta tuotantotilalta niitä testejä otetaan säännöllisesti? En jaksa kysyä, mutta kysykää muut.


      • Ei haittavaikutuksia tiedossa
        Turvallista kipulääkettä ei... kirjoitti:

        http://www.nam.fi/ajankohtaista/uutiset/nsaids_paivitys.html

        Kaikki ihmiset eivät kestä YHTÄÄN kipulääkkeitä missään muodossa ja silloin ei pitää yrittää selvitä ilman. Tosin kipu on aina merkki jostakin, eikä sitä kannata poistaa, jos ei ENSIN osaa päätellä, mistä se johtuu. JOS kipu johtuu esimerkiksi magnesiumin vajauksesta, on älytöntä korjata sitä kipulääkkeellä ja jos esim. päänsärky johtuu kaliumin vajauksesta, oireena on kova päänsärky. Miten sellainen vaiva voi koskaan korjaantuakaan ilman, että ravitsemusta korjataan?

        Paljon on täytynyt nähdä ja kokea muiden kantapään kautta ja osan omissa nahoissakin - kiitos näille kokemuksille kurkumasta suolisairaiden palstalla. Kurkuma on se kipuaistimusta poistava vaikuttava aine, mikä on myös tekstissä mainitussa kapselivalmisteessa Fo....... Lainaukset ovat eri asiayhteyksistä eri ihmisten kertomana, mutta samasta aiheesta. Lääkäreidenkin olisi hyvä kuunnella, mitä potilaat kokee ja sanoo, etteivät määrää vääriä lääkeitä. Itselläni Arnica-voide auttaa monenlaisiin rasituskipuihin, mutta tässä ei enempää siitä, vaan vain kurkumaan liittyviä kommentteja kokeneemmilta - sitaattilainana siksi, ettei tarvitse kiistellä sanamuodoista tms:

        "**Kun lihasjännitys jää päälle ja hermot puristuksiin, niin kipuahan siitä syntyy. Lihaksien ollessa pitkään huonolla verenkierrolla jännitystilassa ne tulehtuvat, kyse ei siis ole bakteeritulehduksesta, eikö niin?

        Syy on aina paras selvittää ja akupunktio saattaa hyvinkin auttaa. Myös jäsenkorjaaja osaa auttaa tai muu manipulaatiohoito. Hierojalla käynti auttaa ENNEN kuin tilanne on paha, jo tulehtunutta lihasta ei saa hieroa, se vain pahentaa asiaa. Kannattaa todellakin selvittää alkuperäinen tilanteen aihuttaja: huono työskentelyasento, jännittäjätyyppi, pitkään jatkuva paikallaanolo, nukkuma-alusta ja -asento...

        Magenesium on muuten vaaraton lihasrelaksantti ja Fortodol "pehmeä" kipulääke, suosittelen! Magnesiumia voi ottaa myös tulehduskipulääkkeen kanssa. Mieheni jännityspäänsärkyyn auttaa muutaman minuutin pitkien selkälihasten hieronta iltaisin, kipu helpottaa välittömästi...

        **Ota päänsärkyyn Fortodolia, ei ärsytä mahaa. Jos jakuu pitkään, niin pitää tutkia. Ruokavalion muutos kyllä voi tuoda kipuja pari-kolme viikkoa.

        Kipulääkkeistä taitaakin olla täällä jo useampi ketju, elleivät ole jo poistuneet vanhuuttaan. Kandee lukea, niissä on paljon asiaa ja tietoa. Mä varoin monta kuukautta käyttämästä tulehduskipulääkkeitä, koska epäilen saaneeni ekan ja toistaiseksi viimeisen akuuttini Arcoxiasta... Joku täällä on kehunut luontaistuotekaupasta saatavaa Fortodolia. Minäkin ostin kokeeksi purkin, mutta en ole vielä kovaan kipuun kokeillut. Orastavan päänsäryn se ainakin vie pois.

        Akupunktiota olen kokeillut myös, tosin siitä taitaa olla jo kymmenisen vuotta aikaa. Silloin oli kovia päänsärkyjä ja niska-hartiajännitystä. Mulle akupunktio toi suuren helpotuksen, se poisti päänsäryt muutamaksi vuodeksi lähes kokonaan!...

        ...Kipulääkkeet ei auta; äiti ei usein voi edes nukkua kipujen takia. Ainoa tehonnut kipulääke oli se täälläkin suositeltu Fortodol, mutta se ei sopinut muista syistä...

        **Ja terveyskaupasta saatava Fortodol on myös hyvä ja lempeä kipulääke, kohottaa mielialaakin. Kokeile!

        **Vielä kerran mainostan Fortodol-nimistä luontaistuotetta. Akuuttiin kipuun. Testattu on, sitä voi ottaa kolme-neljäkin kerralla...

        **Maksaani olen myös huomioinut välttämällä lisäaineita syömisissäni(huom.Paulan lisäainelista), en käytä tupakkaa, alkoholia, ja onnekseni lääkkeitä/särkylääkkeitä ei tarvitse nykyisin paljon käyttää, Asacol tällä hetkellä ainoa, Fortodolit joskus kipuun tarvittaessa...

        Tälläisen jutun löysin Vogelin kirjasestani:
        "Maksan hoito vatsavaivojen yllättäessä oletetaan ilman muuta että vaivojen syy löytyy mahasta. Usein syynä on kuitenkin maksa. Jos hedelmien ja rasvaisen ruoan syönti aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä, syynä voi olla heikko maksantoiminta. Maksa on yksi tärkeimmistä elimistämme, ilman sitä ihminen ei pysy hengissä. Maksa muuttaa hiilihydraatit ja rasvahapot sellaiseen muotoon, että elimistö voi käyttää ne energian tuotantoon. Maksa suojaa myös elimistöä myrkyiltä. Huolehdi maksasta jos käytät paljon alkoholia, tupakoit, syöt raskasta, rasvaista ruokaa, käytät paljon jalostettuja elintarvikkeita, lääkkeitä, olet stressaantunut ja uupunut. Hoida maksaasi sillä se käsittelee päivittäin paljon erilaisia haitallisia aineita: torjunta-ainejäämiä, raskasmetalleja, elintarvikevärejä, pintakäsittelyaineita, säilöntäaineita jne."...

        **Ennen käytin paljon Panadol poretta tai Miranaxia, nyttemmin riittää vain tarvittaessa luontaistuotekaupan Fortodol-kapselit...

        ** Itse olen ottanut tuota Fortodolia, ja rauhoittanut suolta (särkyjäkin). Tietääkös kukaan onko tästä jotain haittaa meille, jotka syövät muutenkin lääkkeitä? Lekuri oli sitä mieltä, et voi rasittaa maksaa kun on tällainen luontaistuote, mutta mulla tuntuu tehoavan paremmin kuin pan...

        **Käytän ärtyneen suoleni kanssa Fortodolia, joka on luonnontuote. Se on tehty kurkumasta, joka mausteena tunnetaan. Kolme tai neljä kapsulia auttaa kuukautisvaivoihinkin..."

        Uskon, että kurkuma auttaa monia muitakin, jotka ovat lukeneet siitä. Tässä lyhyesti muuan lainalause, josta saa päätellä kukin mitä haluaa:

        "YLEN Tiedeuutiset: Kurkumiinin, curryjauheen keltaisen värin antaman mausteen, on havaittu estävän syöpäsolujen kasvua ja stimuloivan kasvainsolujen kuolemista. Tutkimus tehtiin melanoomasoluilla, mikä on huonoennusteisin ihosyöpätyyppi.

        Kurkumiinilla on jo aikaisemmin osoitettu olevan antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, sen on myös havaittu estävän syöpää. Tutkimuksissa on osoitettu, että se pystyy estämään kasvaimen kasvua ja stimuloivan ns. apoptoosia, solunsisäistä mekanismia, joka aiheuttaa solujen kuoleman...

        ...kurkumiini vaikutti solujen elinkykyyn...

        ...Lisäksi kurkumiini käynnisti solujen oman tuhoamisjärjestelmän, apoptoosin. Tämänkin kesto riippui annoskoosta, mutta erikoisella tavalla. Suuret pitoisuudet pitivät tuhoamisjärjestelmän käynnissä lyhyen ajan, matalat pitoisuudet pitkän ajan.

        Tutkijat selvittivät myös mekanismin, jolla kurkumiini aktivoi syöpäsolujen tuhoutumisen. Kurkumiini vaimensi kahden proteiinin toimintaa, jotka normaalisti estävät apoptoosin stimuloitumisen."

        Lyhensin vähän, mutta varmaan juttu löytyy netistäkin. Lisää tutkimustuloksia odottelen - laittakaa linkkiä, jos tiedätte. Haluan ostaa luomukurkumaa - sitä löytyy Punnitse ja säästä - kaupoista ainakin. Olen sentään entinen migreenipotilas enkä käytä mitään lääkkeitä - en tarvitse myöskään Fortodolia enkä käytä kurkumaakaan jatkuvasti - täytyyhän mun tietää, missä vika, jos kolottaa, eikä oireita pidä turhaan peittää ennakkoon;-)


      • Tuolla lopussa juttu
        Geenimuunnellut ei sovi kirjoitti:

        Kaari-lehdessä 6/2004 Raili Laine ja Tiina Seppälä kirjoittivat:

        "Geenitekniikan avulla on kehitetty kasvilajikkeita, joilla on hyvä tuholaisten, tautien, torjunata-aineiden, kuumuuden, kylmyyden tai kuivuuden kestävyys.

        Rehukäyttöön on hyväksytty kahdeksan muuntogeenistä kasvilajiketta, jotka ovat torjunta-ainetta tai tuhohyönteisiä kestäviä.

        Näistä neljä on maisseja, kolme rapseja ja yksi soijalajike.

        Muuntogeenisistä kasveista voidaan valmistaa erilaisia rehun raaka-aineita, kuten maissigluteenia, soijarouhetta tai rapsiöljyä.

        Myös rehun lisäaineita, kuten entsyymejä, vitamiineja ja aminohappoja, voidaan valmistaa muuntogeenisten organismien (mikrobien) avulla."

        Torjunta-aineita voidaan käyttää silloin huoletta paljon enemmän...

        Ja sehän tarkoittaa samalla sitä, että niiden jäämiä kys tuotteissa on enemmän ja entisiä varoaikoja tavallisiin lajikkeisiin käytettyjä tuttuja varoaikoja ei pitäisi soveltaa tavallisesti kasvatettuihin lajikkeisiin. Kuinka moni viljelijä tuon huomioi ja kuinka monelta tuotantotilalta niitä testejä otetaan säännöllisesti? En jaksa kysyä, mutta kysykää muut.

        http://www.nam.fi/uploads/tabu/tabu12007.pdf


    • Stressi elimistölle
    • Sinilevä on tullut jäädäkseen
      • Nodulariini ym...

        http://tampere.terve.com/kysyttyjasairauksia/sinilevat
        "Useat yleiset sinilevälajit tuottavat voimakkaita maksa- ja hermomyrkkyjä."

        http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=14947&lan=fi

        "Sinilevien tuottamat myrkylliset yhdisteet pysyvät ehjän solun sisällä ja vapautuvat vain solun hajotessa vanhuuttaan tai rikkoutuessa esimerkiksi kiukaalle heitetyssä löylyvedessä."

        "Kaikki tutkitut Nodularian aiheuttamat massaesiintymät ovat olleet myrkyllisiä. Niissä oleva maksamyrkky on nimeltään nodulariini."

        http://www.helsinki.fi/tutkimus/tiedeuutiset/2006/vk17.shtml
        "...uiminen syanobakteerikukintojen seassa on huono ajatus.

        – Kukinnat sisältävät monia bioaktiivisia aineita, jotka voivat esimerkiksi aiheuttaa pahoja allergisia reaktioita. Maksamyrkyt eivät hajoa keitettäessä, joten kukintoja sisältävää vettä ei myöskään pidä käyttää löylyvetenä. Kiukaalla vedestä voi höyrystyä varsinaisen myrkyn lisäksi muitakin hengitysteitä ärsyttäviä aineita."


    • panadol ?????

      Onkos monikin pitkäaikaissairas käyttänyt Panadolia kipuihin? Siinähän on maissitärkkelystä ja kaliumsorbaattia: maissi tuottaa maissikoisamyrkyn itse ja halpana aineena se on varmaankin hyvin yleinen lääkkeissä eikä tuota myrkkyä kukaan mittaa, kun sitä ei maissipeltoon tarvitse ruiskuttaa. No, onhan siinä muutakin huonosti siedettyä, vaikka kuinka sellaista toitotetaan joka paikassa... ja valmistaja oli...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe