onko syytä

huoleen

kysyisin teiltä onko kellään kokemusta asiasta.. eli oon nyt viikolla 30 kohdunsuu on pehmennyt jo muutamia viikkoja sitten, paikat on kiinni ja kanavaa jälellä saman verran kuin alussakin. supisteluja ei ole juurikaan, ehkä kerran pari päivässä ja ei läheskään päivittäin. onko syytä pelätä lapsen synytvän liian aikaisin?? neuvolalääkärillä joudun käymään 2 viikon välein kontrollissa. itsellä kamala pelko joka päivä että lapsi syntyy aivan liia aikaisin.. löytyykö täältä asiallista ja ehkä jopa lohduttavaa tietoa asiasta?

6

1613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luulisin

      Luulen, että ei liene syytä huoleen. Itse muistan, että minulla oli koko viimeisen kuukauden (4viimestä viikkoa) kohdunkanava kadonnut ja kohdunsuu kahden sormen leveydeltä auki ja pehmeä. Sanottiin myös, että kyllä lapsi jää henkiin jos synnytys käynnistyisi.

      Kävin äitiyspolilla ja olin hyssyn kyssyn kotoa. synnytin kuitenkin keisarinleikkauksella, koska lantio oli niin ahdas, että lapsen pää ei laskeutunut edes koskaan synnytyskanavaan. Synnytystä siis yritin, mutta päädyttiin sitten keisarinleikkaukseen. Olen 150cm ja tosi pikkuluinen siinä syy.

    • rv 30+2

      Täällä ollaan ihan samassa tilanteessa... Kohdunsuu vähän pehmentynyt, mutta kanava jäljellä ja ulkosuu auki sormen kärjelle... Olen ollut nyt 3 vkoa sairaslomalla, enkä varmaan enään töihin palaakkaan. Välillä kyllä huolestuttaa kovasti... Lasken päiviä rv 34:n, kun silloin vauva on kuulemma valmis... Ystävälläni oli samansuuntainen tilanne ja kaikki meni hyvin ja vauva syntyi rv:lla 38. Nyt sitten vain hissutellaan kotona... ei vain malttais vaan välillä tekee mieli vaikkapa ostoksille ja olen kyllä välillä käynytkin rauhallisesti kävellen... Voimia ja malttia sinnekin!

      • tutulta

        mukava kuulla että joku muukin on samassa tilanteessa.. itse ainakin pelkään jo jokaista vihlasua ja mietin että nytkö paikat aukeaa ja pää kiinnittyy alas mutta varmaan vaan mielikuvitus tekee tepposia, toivon näin. päivittäiset askareet teen mutta rauhassa ja lepään välillä. sairaslomalle jouduin jo loppuajaksi ja lääkärin luo joudun 2 viikoin välein, että ainakin minusta huolehditaan :D jaksamisia myös sinullekkin ja toivotaan että kaikki sujuu hyvin ja jaksetaan edes likelle laskettua aikaa :)


    • heissulivei

      Hei.
      Mulla nyt 27 1vk ja mulla supistuksia aika paljon (ollut vk17) ja kipeitä,iltaisin saattaa tulla n,10min välein 3peräkkäin ja välillä tiheämminkin mutta välillä ei niin tiheästi.

      Toista lasta odotellaan,eka on 1v3kk.
      Mulla kohdunsuu n.2cm matkalta auki ja pehmentynyt,ensi viikolla menen töihin mutta vain viikoksi ja on helppo viikko töitä ei paljon tarvitse tehdä,vaikka seisomatyö,teen nyt pääasiassa toimisto hommia,ja sitten jään sairaslomalle,ke,on kontrolli.
      Kohdunsuu kuitenkin yläpäästään kiinni.

      Ihmettelen toki tätä lääkäreitten suhtautumista kun eka raskaudessa vk25 kohdunkaulaa jäljellä 3cm ja supistuksia oli ja kohdnsuu alkupäästä 1 sormelle auki niin laittoivat vuodelepoon samantien.

      TOki nyt lääkärillä käydessäni sanoivat että saikulle,mutta olen juuri nyt lomalla niin en sitä saikkua ottanut vielä,käskivät käydä kontrollissa ennen töihin paluuta ja ottaa saikun,lääkäri sanoi että lepäile enemmän,mutta ei ihan tarvitse kävelyä heittää pois.

      Toki itsellä huolettaa tosi paljon että eihän se vauva sieltä vielä synny,välillä se pelottaa tosi paljonkin.

      Sellainen vielä että kun kävin siinä lääkärillä niin lääkäri arvioi vauvan kooksi n.1kg,voiko olla mahdollista,kun katsoin tuota yhtä viestiä missä suunnilleen näillä viikoilla oli vauva syntynyt oli se huomattavasti pienempi ??

      Lisäksi pelottaa että saan raskausmyrkytyksen joka tuli eka raskaudessa ja lääkäri sanoi että sitä pitää nyt tosi tarkkaan seurata,että ei ole tarpeeksi ekaa odottaessa seuratta lapsen kasvua,kun tyttö on syntynyt viikolla 38 jotain ja painoi vain 2620kg ja 46.5c,eli ilmeisesti istukka ei sitten ole enää kunnolla toiminut,pitivät mua vaan sairaalassa makuulla silloin.

      Että sulla tuo kohdunsuu on vielä hyvällä mallilla.
      Itsellä kun on tuo tytär niin ei nuilta nosteluilta välty mitenkään,kun mies kuitenkin töissä ja hoidan sitten tyttöä yksin kotona ne ajat.

      • rv 30+2

        Tai siis nythän noita päiviä on jo 3 mutta käytän samaa nimimerkkiä kuin eilen;)
        Luulisin, että rv 28 vauva on n 1kg, koska kävin ultrassa rv 26 ja silloin lääkäri arvioi kooksi 800-900g ja nyt rv 30 ultrassa arvioivat vauvan kooksi n. 1,5kg. Mutta tässä vaiheessa vauvat kuulemma ovat jo yksilöitä, joten varmaan aika vaikea käsikopelolla arvioida painoa. Ja kasvavathan nuo onneksi joka päivä!


      • jaksa...

        muuten kommentoida, mutta tuohon kokoarvioon.
        Olin itse äitiyspolilla rv 26 3 ja painoarvio oli 1 kg.
        Kaksi vanhempaa lastani ovat syntyneet rv 35 ja ovat olleet 3530g ja 3100g.
        Eli kyllä se painoarvio on varmaan oikein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe