Mittelin hyvät ja huonot puolet

koirakuumeinen

Minun edellinen koira oli japsi,eli japaninpystykorva ja siksipä ajattelin nyt rakkaudesta samannäköisiin koiriin-mitteliä.Olen lukenut kaiken mahdollisen saatavan,täällä netissä ja kirjoista,mutta olisiko vielä kenelläkään selvennystä ko.koirasta.
En ole löytänyt vielä kenneliä,missä olisi tulossa tai olisiko jo jossain pentuja,ajattelin valokoista tai kerman väristä,kumpi on luonteeltaan säyseämpi,poika vai tyttö?Mitat,sairaudet,ikä,luonne jne.
Jos joku viitsis vastata ja asiallisesti-kiitos!

7

906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MurmeliMom

      ja ainakin tämä yksilö on erittäin älykäs ja sosiaalinen. Jollain tapaa myöskin kovin herkkä, että tuskin sopii perheeseen, jossa koiralla on alistettu asema ja sitä käsitellään kovakouraisesti.

      en tiedä onko suurtakaan eroa poikien ja tyttöjen välillä luonteessa, tuskinpa. Sairauksia ei ole ja pitkäikäisiä ovat ehkä juuri siitäkin syystä (yli 10 v.). Patella luksaatio ja PRA ovat luokiteltu sen perinnöllisiksi sairauksiksi, mutta itse en tiedä yhtäkään tapausta ja asian voit tarkistaa aina suvuittain kennelliiton sivuilta esiintyykö näitä juuri siinä yhdistelmässä, josta aiot pennun ottaa.

      Meillä pojan säkä on noin 39 cm ja painoa on jotain vähän alle kymmenen. Tytöt ovat vähäsen pienempiä kooltaan.

      • pamitzin

        Hei! Itselläni on mitteleitä, sekä narttuja että uroksia. Tunnen myös jonkin verran japaninpystykorvaa, jonka perimässä on paljon englantilaista mittelikantaa, joten ovat hyvin samantapaisia käytökseltään. Tosin mitteleiden välillä on paljon yksilöllisiä eroja luonteissa. Mitteleillä on oma rotuyhdistys: Suomen Mittelspitz ry ja sillä on nettisivut www.mittelspitzyhdistys.net Siellä on tutkittujen rekisteröityjen koirien pentuja välityksessä. Valkoisia pentuja ei taida tällä hetkellä olla, sillä valkoisia mitteleitä on Suomessa vielä aika vähän, mutta kermanvärisiä saattaa hyvinkin olla tai sitten olla odotettavissa. Hyviä kermanvärisiä jalostusuroksia on parhaillaan useampia ja ovat vielä erittäin hyväluonteisia ja ihmisrakkaita, sillä minulla on ollut ilo tavata heidät. Omat mittelini ovat tosiaan aika pehmeitä ja nopeaoppisia, eivätkä "rähjää" esimerkiksi näyttelypaikalla. Mitteleitä on luonnetestattu joitakin kymmeniä, mutta koska pentue ei ole vanhempiensa klooni, niin hiljaisille vanhemmille on voinut tulla joku vilkas ja meneväinen pentu ja päin vastoin. Minullakin on samassa pentueessa ollut kaikenlaisia luonteita, mutta mitteli on aina erittäin ihmisrakas olipa sitten vilkkaampi tai rauhallisempi. Kun olet japsiin tottunut ja mieltynyt, niin mitteli on hyvin samantapainen koira, yksilöllinen vaihtelu saattaa vaan olla luonteessa suurempi ja se vaihtelee enemmän yksilön kuin sukupuolen mukaan.


    • '''

      omistan kaksi mitteli tyttöä 1 ja 2 vuotiaita.ovat aivan eri luonteisia.nuorempi on seurallinen,totettelevainen,lapsrakas.vanhempi taas viihtyy omissaoloissaan ja on aika kovapäinen eikä niin välitä lapsista,vapaana en uskalla pitää kuin maalla.väriltään ovat mustia valkoisin merkein.ovat kovia haukkumaan.itse asuin kerrostalossa ja ostin sitruunapannat molemmille,mutta eivät auttaneet mitään..haukkuivat vaan pannat tyhjiksi.pienempi ottaa haukkumisessa mallia vanhemmalta..nyt asumme kerrostalossa jossa ei kaikki äänet kuulu sisälle ja on oma takapiha aidattuna.haukkuvat myös ulkona ja autossa muita koiria.haukunta on aika kimeä(että välillä korvia tinnittää) =) tällä hetkellä niillä on karvanlähtö,että voikin noin pienestä koirasta lähteä paljon karvaa! =D säkäkoot ovat muistaakseni 32 ja 38.. tässä nyt minun kokemuksiani,mutta olen kuullut muilta mittelin omistajilta että ovat rauhallisia eivätkä hauku paljoa.(haukkuminen kuuluu rodun luonteeseen)

    • Serafin

      Yleiskuva minulla rodusta on positiivinen, sosiaalisia ja energisiä otuksia. Yleiseen koirakeskusteluun jo kirjoittelin ongelmistani tämän 11kk vanhan mittelipojan kanssa...eli puremisesta. Mutta ihan yksilöllistä ja kasvatuksesta kiinni se.

      Haukkuherkkiä ovat, kaikki tutut joilla on mitteleitä/kleinejä ovat todenneet että kaikelle pitää haukkua eikä sitä oikein saa pois kun niin kovasti luonteeseen kuuluu! Joten jos asut rivitalossa tai kerrostalossa kannattaa ainakin tutustua koiran vanhempiin ensin, että miten vilkkaita ja haukkuherkkiä ovat :D Energiaa kyllä löytyy monen koiran edestä, joten päivittäin meidän ainakin täytyy käydä lenkillä ja leikkiä lähes kokoajan. Oma koira ei ole huonekaluja ollenkaan tuhonnut, muut irtotavarat ja etenkin pentuna sanomalehdet pitää hajottaa. Voi miten ihanaa tulla kotiin kun olohuone on kuin pyörremyskyn jäljiltä :>

      Rotukuvauksen mukaan koira on muistaakseni hieman varauksellinen vieraita kohtaan (?) mutta tämä tapaus on melkein ylisosiaalinen. Ei pelkää ketään tai mitään paitsi kovia ääniä ja autoja. Hieman ongelmalliseksi koen tuonkin, kaikki vieraat kun eivät ymmärrä miten innoissaan koira voi olla ihmisten ja etenkin lasten näkemisestä. Kokoajan saa olla kieltämässä, ehkä jotain murrosikää käydään läpi juuri. Uskoisin kyllä että nartut on hieman rauhallisempia kun urokset, näin jälkikäteen oon sitämieltä että olis pitäny ottaa narttukoira. Tämä kun on niin kaikkien narttukoirien perään, pitää merkkailla ja haistella jokapaikkaa. Hihnassa vetää myös jonkun verran kun pitää haistella ojan pintareet.

      Sanoisinpa että kannattaa miettiä useampaan kertaan onko valmis koiraan jonka energia ei tunnu loppuvan koskaan, vaikka ihan yksilöllistä onkin. Kivoja koiria ovat, ei siinä mitään.

    • mitteli

      Meillä on yli vuoden vanha mittelinarttu. Kooltaan aika pienikokoinen, säkä 30 cm ja paino 5 kg. Mutta mahdottoman reipas ja kestävä. Meidän mittelimme on iloinen, perheeseen hyvin kotiutunut ja oikea sydänten valloittaja. ei ole kovin haukkuherkkä. Suosittelen ko. rotuisen koiran hankkimista.

    • pööpöö

      ääääh.. aina on saatavilla kaiken värisiä pentuja suomi on pullollaan kenneleitä missä syntyy jopa 3 saksanpystykorva pentuetta saman kuukauden aikana itse kun etsin löysin 7 kennelliä missä oli valkoisia ja kermanvärisiä tuplasti! poika kun luultavasti eka koira vaaleilla väreillä nartun juoksut ei kivan näköiset ja nartuista lähtee enemmän karvaa

    • Pystykorvat

      Todella ihania, energisiä ja leikkisiä. Kilttejä, hieman haukkuherkkiä, mutta koulutuksella sen saa kuriin ja haukahtelua tulee vain silloin tällöin. Erityisesti iloisena/innostuessaan haukahtelee ja tietysti kerrostalossa, jos kuulee rappukäytävässä jonkun.. Erittäin ihmis ja eläinystävällinen, mutta myös erittäin eloisia (mikä on ihana asia, mutta toisinaan aiheuttaa hankaluuksia, kun pitäisi rauhoittua). Joten jos olet sohvan nurkassa kyhjöttäjä niin ei sovi sinulle, sillä jos ei saa pitkiä lenkkejä, puuhaa ja leikkejä se alkaa keksimään itse viihdykettä, yleensä sellaista mitä ei saisi tehdä. :) Mutta aivan ihania hupsuja tapauksia ovat :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5694
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2713
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      56
      2409
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1113
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1074
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      28
      1019
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      803
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      783
    Aihe