Phuketista Phi Phi saarille

lomailija

Eli miten pääse kätevimmin Phuketista Phi Phi saarille? Mihin hintaan? Suositelkaa myös jotain kivaa hotellia Phi Phi saarilta --- ajattelimme nimittäin viettää siellä pari päivää. Kannattaako hotelli myös varata etukäteen vai vasta paikan päällä?

15

11716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surullista

      Olin viime viikolla käymässä Phi Phi saarella.
      Paikka oli kovin keskeneräinen ja minusta näytti kyllä että yksi hotelli oli vain valmiina ja käytössä.
      Rantaviivan tuntumassa rakenteilla ja keskeneräisenä yksi ja jokin terveystalo lienee ollut täysin valmis.

      Päiväkävijöille jota itsekkin oltiin oli rakennettu kookas ulkoilma ravintola jossa ruokailtiin..ja wc-tilat.

      Osaan rantaa on rakennettu noin puolitostametriä korkeaa betoni estettä..ajatuksena kai torjua jonkinlainen aalto..luoja paratkoon jos se sinne vielä joskus osuu, mitään hyötyä paadesta tuksin on!
      Palmuja oli tsunamin aikana katkeillut korkelata latvuksista, siinä ne töröttivät paljaina ilman vihreää latvustaan ja osa kaadetuista palmuista lojui vielä rantaviivassa..

      Laiturit olivat vielä korjaamatta isommille aluksille. Iso rakennustarvikkeita rahtaaava alus oli kiinnitetty vaurioituneeseen laituriin.

      Oli kuin olisi kävellyt haudan päällä, siitä koskettavasta tunnelmasta ei voinut päästä, vaikka ihmisiä lojui auringossa iloisena rannalla ja pienet myyntikojut olivat tupaten täynnä tavaraa ja kulkijaa oli vaikka kuinka..mutta haamut jotka siellä olivat..sanoi paikallinenkin..

      Päiväkäynti riitti minulle ..yöksi sinne en menisi!
      Toki jokainen päättää kohteensa itse!
      Joten, mukavaa lomaa ja siunausta matkallenne.

      • Käynyt

        Vajaa kaksi viikkoa sitten minäkin siellä kävin yöpymässä, mutta kovin on surullinen kuva tällä kirjoittalla paikasta. Eli ihan tuollaisena en minä paikkaa nähnyt. Hotelleita/bungaloweja Phi Phillä on muistaakseni n. 20 kpl, jotka tarjoavat majoitusta tuhansille ihmisille. Siellä pohjoispuolen rannalla oli kyllä iso hotellityömaa, mutta kirjoituksestasi saisi käsityksen että koko saari olisi vieläkin kuin sodan jäljiltä. Ravintoloitakin on kymmeniä ja osassa sai syödä ihan neljän seinän sisälläkin. Luonto oli vihreää ja laituritkin ehjiä. Se missä sinä olet Phi Phillä käynyt on kyllä ihan eri paikka missä minä kävin.


    • surullista

      Jäi vastaamatta kuinka pääsee saarelle!
      No tietenkin saarelle mennään aina veneellä..ja pikaveneellä toki, koska se on aika kaukana Phuketista, itse mentiin toisesta suunnasta eli Ao Nangista josta matka on lyhyempi, mutta tuulisella ja kovalla merenkäynnillä aika rasittavaa jyskytystä..

      Veinessä ei ole trimmejä (eikä tosin mitään mittarihienouksia, ei merikortteja eikä satelliittinavigaattoreita) jotka vähän attaisivat kulun tasapainoottamisessa.

      Pelastusliivit ovat kyllä olemassa mutta niitä ei ole esillä jos haluaa ne täytyy pyytää erikseen, niin ainakin midän veneessä..joka oli kyllä aika uusi ja muuten mukava, mutta istuttiin menosuuntaan nähden pitkittäin joka oli kyllä hieman hankalaa liukkaalla penkillä!

      Kannattaa kysellä matkaa sinne kadulta myytävistä "paketti" matkoista ja hinnan saa tinkimällä putoamaan!

      • -oona-

        Missä päin saarta kiertelit maisemia katselemassa?
        Oliko joka puolella yhtä "rumaa"?
        Mitä teit siellä? Snorklasit,sukelsit ym?


      • Kikka
        -oona- kirjoitti:

        Missä päin saarta kiertelit maisemia katselemassa?
        Oliko joka puolella yhtä "rumaa"?
        Mitä teit siellä? Snorklasit,sukelsit ym?

        Lähdimme Phuketista snorklausryhmän mukana ja kiertelimme eripaikoissa snorklailemassa ja jäimme pois Phi Phi saarella ja seuraavana päivänä palasimme toisen ryhmän mukana ja taas paluumatkallakin snorklasimme eri paikoissa.Minun mielestäni saari oli kaunis ja idyllinen, kiertelimme pitkin saarta ja yövyimme aivan pohjoiskärjessä minne menimme pitkähäntäveneellä, sekin matka oli hieno kokemus koska näimme mahtavia karstikallioita aivan vierestä.Kuten sanoin edullisemminkin pääsee ja tingata kannattaa, nyt ei ollut monia vaihtoehtoja koska oli suurin sesonki ja vaihtoehdot vähissä.


      • kikka
        -oona- kirjoitti:

        Missä päin saarta kiertelit maisemia katselemassa?
        Oliko joka puolella yhtä "rumaa"?
        Mitä teit siellä? Snorklasit,sukelsit ym?

        Niin jos Phi Phi saarella käy vain kääntymässä ei saa todellakaan oikeaa kuvaa ja on siellä paljon hienoja hotelleja ja yöpymispaikkoja aivan kunnossaoleviakin ja kokoajan korjataan lisää.Mutta suosittelen kokopaketin ottamista yöpymisineen, niin saa majapaikan aivan varmasti.Mukavaa lomaa.


      • -oona-
        kikka kirjoitti:

        Niin jos Phi Phi saarella käy vain kääntymässä ei saa todellakaan oikeaa kuvaa ja on siellä paljon hienoja hotelleja ja yöpymispaikkoja aivan kunnossaoleviakin ja kokoajan korjataan lisää.Mutta suosittelen kokopaketin ottamista yöpymisineen, niin saa majapaikan aivan varmasti.Mukavaa lomaa.

        Kiitos vinkeistäsi. Phi Phille siis! =D

        Satamassa kääntymässä käyneiden mielipiteet ohitin suosiolla.


    • Kikka

      Itse olimme pariviikkoasitten Phuketissa ja Phi Phi saarellakin.Koska silloin ja vieläkin on kiinalainen uusivuosi ja saarella paljon väkeä, niin huoneen löytäminen sieltä tuottaa vaikeuksia, niinkuin meilläkin oli.Joten suosittelen kokoretkipaketin yöpymisineen varattavan jo kadunkulmilla olevista myymälöistä, hinnat jotakin 3000 patin luokkaa eli 60 e koko reissu ja haetaan ja tuodaan hotellille asti.Saa toki edullisempiakin paketteja ja vain päiväksi , niin hinta putoaa puolella.Mutta ehdottomasti suosittelen yöpymistä saarella, sillä päivänretkellä ei tosiaankaan näe kuin ruokailupaikan ja ripauksen maisemista.

      • ArcticEli

        kallista on ollut teillä Phi Phille meno...
        Katumatkatoimistosta päivän retki 800 Bhatia...ruokineen,kuljetuksineen, snorklauksineen...
        aina kannattaa tinkiä ;))


    • että...,,

      jos meinaat mennä välilla loka-maalis, voi hotellit olla aika buukattuja. Mut nykyään ylimainostettu paikka. tosi kaunis, mut meno jo kun kanarialla. aurinkotuoleja vieri, vieressä. ja musiikki soi. tietty jos tykkää sellasesta.. mut kysele paikallisista matkatoimistoista, niillä usein jotain sopimushotelleja.

      • ___-----____

        Sehän onkin turistipaikka eikä mikään autiosaari,kaikki varmaankin tietää sen jo ennen sinne menoa.Joten sitä varten ne aurinkotuolit ja musiikki.


    • Suosittelen yöpymisen buukkaamista paikan päällä ja joka yö eri mestassa. Kannattaa olla saarella ainakin 2 yötä että näkee koko autuuden. Olimme muutama vuosi sitten ex tempore -keikalla 3 vrk paikan päällä ja yövyimme suht koht siisteissä bungaloweissa gekkoliskojen kanssa. Hinnat ainaskin silloin edullisia.

      Long tail / jonkunmoinen paatti kannattaa vuokrata ja kiertää kummatkin saaret. Näköalapaikalle kannattaa kivuta ennen auringonlaskua vaikka se aika urakka onkin. Näkymä siellä auringon laskiessa jättää jäljen sieluun.

      Menopaluu kohteeseen kesti useamman tunnin laivalla joten kannella sai mukavasti paahtua.

    • Mh1975

      Itse menin vuonna -99 Phi Philtä Phuketiin jollain pikkuisella kantoaluksella. Vesi tuli lautojen välistä sisään ja merenkäynti oli kovaa. Varaudu oksentelemaan ja ole lähellä uloskäyntiä varmuuden vuoksi. Itse Phi Phi oli ihana paikka, kylläkin nykyään vissiinkin varsinainen turistirysä. Itse asuin Long Beachillä ja kuljimme sinne siimahäntäveneillä. Myös vuorenrinnettä pitkin pääsi sinne saaren pääkeskuksesta. Torakoita oli siellä todella paljon, esim. veneissä, ravintoloissa jne. Muuten asiat ovat muuttuneet reilussa 7 vuodessa todella paljon.

    • Thaia

      Kannattaa ottaa paikallilta retkienjärjestäjältä päivän matka phi phille speedboatilla! Olin ite sellasella reissulla millä käytiin veneellä (joka meni tosi lujaa) kiertämässä maya saaret, Phi phi, Monkeyiland ja joku muu minkä nimee en muista. Mut oli tosi kiva reissu ja voin kyllä suositella kaikille. Jos menee sellasella isolla veneellä, matkaan menee aika kauan.. Se matka oli puoleen hintaan, makso yheltä henkilöltä jotai 20 euroa. Normaali hintasena n. 40 euroa.. Mut alennuksia näki joka paikassa ainaki sillon ku siellä oltiin joulun aikaan. Phi phi oli tosi ihana paikka!

      • Anneli22

        Milläs veneellä tai laivalla vauvan ja taaperon kanssa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1969
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1291
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1165
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    10. 10
      980
    Aihe