Tiibet - valhe

infonautti

Se kuva, mikä meillä länsimaalaisilla usein on vanhasta Tiibetistä ( = Tiibet ennen vuoden 1950 kiinalaismiehitystä), muistuttaa lähinnä maanpäällistä paratiisia. Vanha Tiibet oli paikka, jossa ihmiset elivät tasapainoista elämää, täydellisessä sopusoinnussa luonnon ja jumalien kanssa...

Dalai-Laman pakolaishallituksen propaganda on onnistunut tehtävässään. Ja kiinalaisia harmittaa!

Moderni historiantutkimus on osoittanut jo aikoja sitten, että tuo entisaikojen Tiibet ei ollut sellainen rauhan tyyssija kuin mitä esim. Dalai-Lama jatkuvasti väittää. Enemmistölle tiibettiläisistä elämä entisaikojen Tiibetissä oli juuri sellaista helvettiä kuin mitä kiinalainen propaganda (joka ei siis olekaan niin paksua propagandaa kuin yleisesti luullaan...) väittää. Kiinan voidaan jopa todella sanoa vapauttaneen Tiibetin vuonna 1950.

Vanhan Tiibetin yhteiskuntajärjestelmän huipulla oli munkkien muodostama eliitti, joka luostariverkoston ja luostarilinnoitusten avulla säälimättömästi hyväksikäytti alamaisiaan. Tavallisen tiibettiläisen elämä oli kurjuutta ja nälkää, eikä maassa ollut minkäänlaisia koulutus- tai terveydenhuoltojärjestelmiä. Intialaisen kastijärjestelmän tapaan vallitsi Tiibetissäkin jyrkkä yhteiskunnallinen hierarkia.

Vanhan Tiibetin oikeuslaitokselle oli ominaista äärimmäinen ankaruus. Julkinen ruoskiminen, jäsenten silpominen, silmien puhkominen ja ihon nylkeminen olivat käytössä vielä 1900-luvullakin. Kuolemantuomiota ei ollut, koska buddhalaisuus ei salli tappamista. Niinpä rikolliset saatettiin usein kidutuksella vain lähelle kuolemaa (ja toivottiin että kidutuksen seuraukset hoitavat rikollisen vähitellen lopullisesti pois päiviltä).

Vuonna 1950 lakkautettu itsenäinen Tiibet oli feodalistinen yhteiskunta, jota johti jumalkuningas Dalai-Lama. Kiinalaisten tilalle pystyttämä hallinto on tietenkin sekin kaukana länsimaisista demokratia- ja ihmisoikeusihanteista... Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että tämäkään asia ei noudata mustavalkoista "entinen Tiibet hyvä - nykyinen Tiibet paha" -asetelmaa.

14

1371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • now

      Tiibet olisi kehittynyt pikku hiljaa aivan normaaliksi aasialaiseksi yhteiskunnaksi, jos kiinalaiset eivät olisi tulleet hävittämään maata. Vain kommunistit tappavat buddhalaisia ja aiheuttavat kaikenlaista kärsimystä heille - sanoo kirjailija Jüri Lina.

    • Vairocana

      Kommunisti, Kiinalaisten perseennuolija. Tibet ei varmaan ollut mikään paratiisi. Mutta lueppas kiihkokommari ensin Kommunismin musta kirja.

      • Luostari

        Lisäksi luostareissa käytetiin seksuaalisesti pikkupoikia kuten katolisessa kirkossa. Tätä jopa kysyttiin Lamalta kerran johon hän vastasi, että tämä on valitettava tosiseikka ja tehdään asian eteen kaikki tarpeellinen sen kitkemiseksi. Siis nuoria munkkioppilaita nussivat vanhat munkit kun seksiä eli heteroyhdyntää ei voinut harrastaa koska siitä olisi joku nainen laulanut. Pikkupojat sen sijaan pitivät suunsa kiinni ja ottivat mällit vastaan kiltisti.


      • huu
        Luostari kirjoitti:

        Lisäksi luostareissa käytetiin seksuaalisesti pikkupoikia kuten katolisessa kirkossa. Tätä jopa kysyttiin Lamalta kerran johon hän vastasi, että tämä on valitettava tosiseikka ja tehdään asian eteen kaikki tarpeellinen sen kitkemiseksi. Siis nuoria munkkioppilaita nussivat vanhat munkit kun seksiä eli heteroyhdyntää ei voinut harrastaa koska siitä olisi joku nainen laulanut. Pikkupojat sen sijaan pitivät suunsa kiinni ja ottivat mällit vastaan kiltisti.

        Onneksi ei meillä ole ikänäs ollu pedofiiliä pappina, ja maassamme lasten hyväksikäyttö ongelma on tuiki tuntematon.
        Onko pedofilia keksitty Tiibetissä? Kerro lisää!!! Nimim. Ikkunat metsään päin.


    • Proffa

      On varmaan tarpeellista muistuttaa noiden aikojen "autuaallisuudesta". Kuitenkin muistaen että kiinalaisten komento vaihtuisi heti entiseen menoon jos vaalit pidettäisiin. Aina on tietysti niitä jotka hyötyvät nykytilanteesta.

      Ihmetyttää vain tämän nykyisen Dalai laman filosofia josta ei löydy pohjaa julmurimenolle. Pitikö ennen tosiasiallista valtaa joku aivan muu?
      Ja keille maa (esim.Suomi)kuuluu jos ei sen asukkaille? Venäjällä olisi tällekin maalle ottajia, syynä se ettemme ole tästä vielä onnelaa saaneet.

      Kiinan talonpojilla oli -66-76 varmaan pahemmat oltavat kuin Tiibetiläisillä -49.

    • Fanatic

      Ois teille kerrottavana joka myöskin liittyy Tiibettiin.Nimittäin se että he oisivat niitä jäljelle jääneitä arjantilaisia jotka yhdessä germaanienkin esiisien kanssa olisivat paenneet muinaisesta vajonneesta mantereesta eli Atlantiksesta.Näinhän ne natsit väitti ja Hitlerikin määräsi sinne omat tiedemiehensä ottamaan selvää siitä maan syvyksiin johtavasta portista.Nimittäin hän ois siten päässyt yhteyksiin maan alla asuviin arjantilaiseen jättiläis rotuun.Miten te arvelette tämän asian olevan?

    • huu

      Ennen buddalaisuuden tuloa Tiibetiin asia oli näin, mutta sen jälkeen asiat muuttuivat, kunnes kiinalaiset alkoivat painostus ja tukahdutustoimet, mistä tiibetin kansa on saanut siitä asti kärsiä.
      Tiibetiläiset eivät ole ihan pelkkää hubaa lähteneet maanpakoon., elikä voisit täsmentää, mitä on kiinalaisten miehityksen yhteydessä syntynyt pakoliike, koska paossa ei ole vain dalai lama, vaan kansa kautta linjan.

      • Pol Potti5

        varmasti kiinalaisilla on jokin geopoliittinen syy tähän sortoon, mitä se on harrastellut 50-luvulta saakka. eikai kiinakaan sentään tuhlaisi rahojaan johonkin pikkuvaltion kiusaamiseen, jos sillä ei olisi intressejä.


      • Tii
        Pol Potti5 kirjoitti:

        varmasti kiinalaisilla on jokin geopoliittinen syy tähän sortoon, mitä se on harrastellut 50-luvulta saakka. eikai kiinakaan sentään tuhlaisi rahojaan johonkin pikkuvaltion kiusaamiseen, jos sillä ei olisi intressejä.

        Tiibet on joskus kuulunut Kiinalle, ja syy voi olla siinä, että ne vieläkin
        ajattelevat, etä heillä on oikeus Tiibetiin.
        Todellisen syyn luulen olevan Tiibetin valtavat metsävarat, joita on rahdattu
        valtavina kuorma-auto jonoina kymmeniä vuosia; osta kiinalaista puutavaraa,
        niin ostat tiibetin ikimetsää, ja edistät eroosiota himalajan vuoristossa.


    • huu

      Mitä tekemistä on kiinalaisella järjestelmällä länsimaisen demokratian(tai edes järjestelmän, jossa kunnioitetaan ihmisoikeuksia)kanssa?
      Tiibetin oma hallintajärjestelmä buddhalaiskaudella on varmasti ollut aina inhimillisempi, kuin Kiinan koskaan!
      Kiina on todellinen mätäpesäke!

    • 8888888888
    • antikommunisti_aina

      Olympialaiset on nykyKiinalle sama kuin Hitlerin järjestämät Olympialaiset. Siksi pitää boikotoida Kiinan Olympialaisia, koska ne ovat vain kulissi ja länsimaille suunnattu näytös Kiinan mahdista.
      Kiinan pitää lopettaa Tiibetin fasistinen sorto.
      Riistäjäkommunisteille ei pidä antaa ansaitsematonta kunniaa ja tunnustusta sirkushuveistaan.
      Suomen ja muiden vapaiden maiden ei pidä lähettää urheilijoitaan Kiinaan.

    • laamanni111
    • laamanni111

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiibet

      lainaus:

      Kansan vapautusarmeija marssi Tiibetiin 1950. Vähäisen vastarinnan jälkeen itsenäisen Tiibetin oli taivuttava kiinalaisten teknisesti ylivoimaisen armeijan edessä. Dalai-laman ja Panchen-laman edustajat solmivat Pekingin painostuksen alaisina yksipuolisen sopimuksen kiinalais-tiibetiläisestä "yhteishallinnosta" kiinalaisten kanssa. Kiinan ote Tiibetistä kuitenkin kiristyi 1950-luvun loppupuolella, ja samalla tiibetiläisten vastarintaliike vahvistui. Tilanne kärjistyi alkuvuodesta 1959. Suurimmissa kaupungeissa armeija kukisti kapinan verisesti ja dalai-lama pakeni Intiaan. Panchen-lama jäi nukkehallitsija-johtokuvaksi Lhasaan. Harvaan asutuilla seuduilla vastarinta jatkui pitkään tämän jälkeenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe