shamanismista

apua kaivataan

Kaipaisin apua kysymyksiini shamanismista. Ensinnäkin haittaako psyykelääkityksen ottaminen matkoja aliseen, yliseen. Onko matkoja mahdoton toteuttaa jos ihminen on lääkityksen alaisena. Teinityttönä kun minulla ei ollut lääkitystä kykenin paremmin yhteyteen henkiseen maailmaan (silloinkin huonosti ja peläten koska olin kristityssä perheessä ja pelkäsin Jumalan rankaiseva minua kuten yleistä on:D) Nyt en oikein saa keskitettyä mitenkään rentoutumiseen saatika että pystyisin matkaamaan aliseen. (en siis ole koskaan matkannut aliseen, mutta meditoimalla olen kokenut ihania asioita muutama vuosi sitten)
Pitäisikö siis lopettaa lääkkeet?
Auttakaa minua olisi ihanaa jos joku shamanismiin perehtynyt tarkoitan shamanisti voisi auttaa minua. Olen vasta elämäni alussa täysin alussa shamanismissa eli nolla tilanteessa. Sinä, joka haluat auttaa mailaa minulle: [email protected]

3

861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuprMies

      Ensinnäkin. Shamanismi on paljon muutakin kuin vain matkan tekoa. Shamanismi on polku, jota ei kannata lähteä kulkemaan vain kokeilumielessä. Tosin tämän varmaan tiesitkin mutta asiaan..

      En tiedä vaikuttavatko psykelääkkeet matkantekoon, voi olla, että esim. rauhottavat saattavat vaikuttaa mutta ei ole henk.koht kokemusta enkä tunne lähipiiristänikään ketään jolla olisi

      Shamanistiselta kannalta suosittelisin sinulle tietenkin sielunpalautusmatkoja, voimaeläimen etsimistä, Energiahoitoa ym. lääkkeiden sijaan, mutta en tunne tilannettasi niin en lähde antamaan mitään suoraa mielipidettäni siitä, että kannattaako sinun lopettaa lääkityksesi. Kannattaa varmaan lääkärisi kanssa keskustella kuinka välttämätön osa tuo lääkitys on hoitoasi.

      Shamanismin on todettu toimivan hienosti empiirisen lääketieteen rinnalla, joten ei ole ongelma ottaa neuvoja vastaan niin lääkäriltä kuin henkioppailtakaan.

      Mitä tulee perhetyneisyyteen niin kannattanee lukea vaikkapa tuo Michael Harnerin "Shamaanin tie"- kirja. Lähinnä siksi, että se on käännetty suomeksi. Myös Johannes Setälällä on hyviä shamanismia sivuavia kirjoja.

      Shamanismin perusmenetelmiä on aika helppo harjoitella ilman opettajaa ja kursseja kyllä järjestetään. Kurssitarjonnan osalta kannattaa varmaan ottaa yhteyttä Shamaaniseuraan (www.shamaaniseura.fi)

      Toivon sinulle onnea shamanistisella tiellä. Homma voi olla aika-ajoin haastavaa, turhauttavaa, ahdistavaa ja pelottavaa mutta älä anna pelollesi valtaa. Shamaani on se, joka näkee sinne minne muut eivät uskalla katsoa :)

      Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jos haluat kysyä vielä jotain.

      Niin ja vielä yksi juttu. Tunnut olevan sellainen ihminen, joka pohtii paljon (mikä ei ole ollenkaan huono asia!) mutta Shamanismia ei kannata tieteellistää tai teorisoida liikaa. Itselläni joskus tuotti ongelmia, kun pohtisin liikaa (huomaa olen myös samanlainen pohtija ;)) että mitä se henkimaailma oikeasti on ja mikä on henki jne..

      Just go with the flow. Kannattaa luottaa shamanistisiin menetelmään sen enempää miettimättä miten ne toimivat (Tätäkin tietty voi pohtia mutta alussa siitä on lähinnä haittaa).

      • aloittaja

        Heips kiitoksia vastauksista. Olisiko vielä mahdollisuutta saada sähköpostiosoitettasi??? Minulle voi mailata [email protected] jos vain haluat. Olisi mukava kysellä asioista lisää noin s postin välityksellä!!!


    • shambadaa

      Vastaukseni hiukan sivuaa jo sinulle annettua vastausta, mutta silti:

      Shamanistisen perinteen mukaan (esim) psyykkiset sairaudet johtuvat siitä, että sielu (tai sen osa) on kadottanut yhteyden ihmiseen (kadonnut). Ennen vanhaan Shamaani matkasi aliseen ja etsi tuon kadonneen osan, palautti sen omistajalleen, jonka jälkeen käynnistyi paraneminen.


      Ehkä olisi parempi ensin hoitaa sairautesi. Älä lopeta lääkitystä omin päin. Jos tuntuu, ettet tahdo enää syödä lääkkeitä, puhu siitä ensin lääkärille, sillä kaikkia psyykelääkkeitä ei saa lopettaa tuosta vain, vaan sen täytyy tapahtua asteittain.

      Olet nuori, ja taatusti ehdit tehdä vielä monta shamaanimatkaa vaikket nyt sen pariin pääsekään. Kärsivällisyyttä :)

      Voit käyttää tämän matkailemattoman aikasi muutenkin hyväksi shamanismin parissa: lue vaikka siitä kirjtoitettuja opuksia, saatat tehdä niidenkin ääressä yhtä suuria oivalluksia kuin itse matkoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      229
      2021
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      77
      1770
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1130
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe