Aihe

Näytön koko tuumina

näyttöhirmu

Olen ostamassa uutta näyttöä, ja näytön koko on 18 tuumaa. Miten tuo ilmaisee näytön koon? Eli siis miten tuo 18 tuumaa mitataan?

13

6002

  Vastaukset

  • Eli vasemmasta alanurkasta oikeaan yläkulmaan.
   Tuumahan oli 2,54cm

   • Joo ja kun se tulos on 14cm niin mitä mä teen sillä luvulla? Kerrottuna 2.54 tuli jotai 36.xx mikä ei takuulla ole mun luurin näytön tuumakoko, sit jaoi sen noin ni tulos oli 5.5 joka kuullostaa jo järkevämmältä joski haihuwei halvinmodel ni voiko toi 5.5 olla muka totta? Pliis vastatkaa ny joku jotai asiaan kuuluvaa, vittuilut voi jättää väliin koska en tätä juttuu tiiä ja nytki ku kysyn ni jotai yli 10v vanhalta ketjulta. Mua ei saa vittuilemalla ku tylsistyyn. Mut joo tää on mietityttäny mua jo pitkään ja nyt sopivis likööri fiilareis intaannuin lässyttään tännee jotai sekavaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo ja kun se tulos on 14cm niin mitä mä teen sillä luvulla? Kerrottuna 2.54 tuli jotai 36.xx mikä ei takuulla ole mun luurin näytön tuumakoko, sit jaoi sen noin ni tulos oli 5.5 joka kuullostaa jo järkevämmältä joski haihuwei halvinmodel ni voiko toi 5.5 olla muka totta? Pliis vastatkaa ny joku jotai asiaan kuuluvaa, vittuilut voi jättää väliin koska en tätä juttuu tiiä ja nytki ku kysyn ni jotai yli 10v vanhalta ketjulta. Mua ei saa vittuilemalla ku tylsistyyn. Mut joo tää on mietityttäny mua jo pitkään ja nyt sopivis likööri fiilareis intaannuin lässyttään tännee jotai sekavaa.

    5,5 tuumaa x 2,54 cm/tuuma = n. 14 cm.


  • sillä 18 tuuman paneeleja ei nykyään tehdä tai ainakin niitä on helkkarin vaikea löytää. Noin-kokoja: 17, 19, 20, 22... mutta siis ei 18 tuumaa.

  • cyka blyat

  • Kerro näytön tuumakoko (esim. 4.5) luvulla 2.222, niin saat näytön kokeuden (pidemmän sivun) sentteinä. Oletuksena on kuvasuhde 16:9. Esim. 4.5 x 2.222 = 10, siis korkeus on 10 cm.

   • Onpa huono ohje. Kaikissa näytöissä kuvasuhde ei ole 16:9.

    Jos tuumakoko ilmaistaan diagonaalihalkaisijan pituutena tuumissa, metrinen koko senttimetreinä on tietysti tuumakoko x 2,54, ja aivan kuvasuhteesta riippumatta.


   • Ohjehan oli ihan hyvä verrattuna siihen, että tuli yli 10 vuotta myöhässä. Kysymys oli kysytty vuonna 2007.
    Optikolle vai lekurille?


   • vanha_kysymys_vai kirjoitti:

    Ohjehan oli ihan hyvä verrattuna siihen, että tuli yli 10 vuotta myöhässä. Kysymys oli kysytty vuonna 2007.
    Optikolle vai lekurille?

    Ei silmälääkärille, eikä yleislääkärille sinä, vaan suljetulle psykiatriselle osastolle.


   • vanha_kysymys_vai kirjoitti:

    Ohjehan oli ihan hyvä verrattuna siihen, että tuli yli 10 vuotta myöhässä. Kysymys oli kysytty vuonna 2007.
    Optikolle vai lekurille?

    Kysymyshän on kurantti vielä nykyäänkin eli ei siis kumpaakaan vaan mittanauha käteen ja mittaamaan nurkasta nurkkaan - kyllä se vieläkin sillä selviää eli mikä olikaan se todellinen tuumien määrä ja sitä sopii aina tuumata.


   • tipster
    "niin saat näytön kokeuden (pidemmän sivun) sentteinä."

    Varsinainen matematiikko, mikähän pituinen kaveri näytössä on korkeuden lyhempi sivu ?


  • Kannattaa aina mitata tuollainen, ei sillä näytön suuruudella ole niin merkitystä nykyään, mutta että ei tarvitse kääntää päätä kuten jossain 2km pitkällä elokuvateatterin screenillä.

   Eli: mitoitat sen näytön koon niin että niskat eivät kipeydy jotta se näyttö on oikean kokoinen koko näköalaasi suhteessa, mistä sitä normaalisti katsot.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   5564
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   52
   4410
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   241
   3087
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   48
   2157