vhs jumittui videolaitteeseen sisälle

pulassa

Kävi hullusti kun katsoin vanhaa vhs- kasettia tyttökaverin videoilla. Toimi ihan normaalisti katsottaessa, mutta kun katselun jälkeen kelattiin alkuun, kasetti jäi jumiin koneen sisälle. Miten sen saa irti rikkomatta koko laitteistoa? Videolaite ei suostu antamaan kasettia ulos, vaikka kuinka ejectiä painelisi. Myöskään kelaaminen ei onnistu, eli kasetti lienee jossain välitilassa, ei oikein sisällä muttei ulkonakaan. Luukusta kasettia ei kuitenkaan näy ulkona ollenkaan, vaan se on kokonaan laitteen sisällä.
Osaisiko joku neuvoa, miten saisin sen irti ja sitä kautta tyttökaverin lepytettyä... Vai onko korjaaja ainut vaihtoehto?

6

1454

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • "Remonttimies"

   Näin on käynyt usealle kun on katseltu "likaisella" videolla vanhoja nauhoja. Nauhan kelaus/kiristys mekanismin likaantuessa esim. tupakka tervalla,kotieläinten karvanjuurihilseellä tai keittiön rasvakäryillä nauha kiertyy videon sisällä jonkun nauhan ohjaintapin ympärille.Ainut konsti on viedä videolaite "remonttipajalle". Siellä kannet avataan ja hellävaroen nauha irroitetaan laitteistosta.Jos sinulla sattuu olemaan peukalo muualla kun keskellä kämmentä,selviydyt siitä itsekkin,muista ottaa "töpseli" pois seinästä ennen työn aloittamista. Laitteiston "putsaukseen" silti suosittelisin sitä "remonttipajaa". Näytä tämä neuvo tyttöystävällesi,jospa hän jo tästä vähän leppyisi.

  • Nimetön

   tekevät nuin.Yleensä jos minulla jää kasetti
   nauhurin koneen sisälle niin kannattaa käyttää
   ejectiä tai jotakin nappia tai kone on vedellyt
   viimeisiään.Minusta korjaukseen nuita videonauhureita ei enää kannata koska nykyään
   on polttavia Dvd-soittimia.
   Voishan tuommoinen DVD-VHS yhdistelmä hyvä ratkaisu.

  • anonyymi_9M2

   Samoin kävi minulle.......laitteisto on kyllä uusi HDD-DVD-Video yhdiselmä....kasetti sensijaan vanhempaa laatua.Mikä neuvoksi ? laite on melko kookas ja sen rahtaaminekin huoltoon on autottomalle hankalaa.

  • kikka.kuus

   Itsellä Kenwoodin tupla c kasetissa vastaava temppu aikoinaan. Lopulta kaikkien sähköisten nappuloiden painelun jälkeen virta johto pois seinästä ym. Sähköt takaisin alkoi toimiin ejekt napista (täys sähköinen laite).Ei välttämättä toimi kaikissa laitteissa. PS. kannattaa koittaa myös painaa kasetti takaisin normaali tilaan ja sitten ejekt nappia.

  • AsusDeluxe

   Vanha viesti, mut vastaan.

   Ainoa tapa on tietenkin avata värkki ja kyllä sen sit näkee missä kasetti panttaa. Jos nauha on jäänyt jonnekin jumiin, niin siististi irrotat, mutta ei sit enää kannata laittaa samaa ryttyistä nauhaa koneeseen.

   Kaiken muun siellä koneessa sitten voi ihan itsekin putsata tenuun (esim. Sinol) kastetulla topsypuikolla, mutta kuvarummun kuvapäihin älä mene koskemaan (murtuu helposti, ja sitä ei sitten enää kannata korjauttaa) . Kuvarummunkin voit muuten putsata sillä topsylla.

   Liikkeeseen noita ei varmaan enää kannata viedä korjattavaksi.

   t: radio- tv-asentaja jostain jurakaudelta

   • Anonyymi

    Ainakin 12voltvids youtubekanavalla vanhempi asentaja kieltää ehdottomasti puhdistamasta kuvapäitä pumpulipuikoilla, koska siitä voi irrota kuituja kuvapään herkkiin uriin.
    Sen sijaan neuvoo puhdistamaan kuvapäät kostuttamalla kuvapään levyisen paperinpalan isopropyylialkoholiin ja painamalla kevyesti paperia kuvarumpua vasten samalla pyöritellen sitä.
    Kasetti on voinut jäädä jumiin myös likaantuneen/hapettuneen moodikytkimen vuoksi, jolloin nauhurin logiikka ei tiedä, missä asennossa mekanismi on, eikä salli käynnistystä tai kasetin poistoa tai mitään muutakaan. Kasetin saanee pois kuoret avaamalla ja varovasti käsin liikuttelemalla mekanismeja tarvittaessa, että nauhan saa sieltä pois, mutta laitteisto ei kunnostaudu ilman purkua ja puhdistusta. Hankalin asia purussa on, että tietyt mekanismin ajoitusmerkit pitäisi tietää ja kohdistaa oikein.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi perhe ei puutu Stefun ongelmiin?

   Vaikka onkin suvun musta lammas ja häpäissyt kaikki niin silti, miksi suku ei halua auttaa häntä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   2380
  2. Maisa lomalla yksin?

   Yhdessäkään kuvassa ei näy edes vilahdusta miehestä..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2047
  3. Joko Sofia löytää tänään uuden rakkaan

   On varmaan aika jättää entisen parisuhteen savuavat rauniot taakse ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nyt varakkaiden helsinkiläismiesten vaimojen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1133
  4. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

   Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
   Ikaalinen
   22
   1107
  5. Sofialle, luet kumminkin

   Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   967
  Aihe