vhs jumittui videolaitteeseen sisälle

pulassa

Kävi hullusti kun katsoin vanhaa vhs- kasettia tyttökaverin videoilla. Toimi ihan normaalisti katsottaessa, mutta kun katselun jälkeen kelattiin alkuun, kasetti jäi jumiin koneen sisälle. Miten sen saa irti rikkomatta koko laitteistoa? Videolaite ei suostu antamaan kasettia ulos, vaikka kuinka ejectiä painelisi. Myöskään kelaaminen ei onnistu, eli kasetti lienee jossain välitilassa, ei oikein sisällä muttei ulkonakaan. Luukusta kasettia ei kuitenkaan näy ulkona ollenkaan, vaan se on kokonaan laitteen sisällä.
Osaisiko joku neuvoa, miten saisin sen irti ja sitä kautta tyttökaverin lepytettyä... Vai onko korjaaja ainut vaihtoehto?

6

5344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Remonttimies"

      Näin on käynyt usealle kun on katseltu "likaisella" videolla vanhoja nauhoja. Nauhan kelaus/kiristys mekanismin likaantuessa esim. tupakka tervalla,kotieläinten karvanjuurihilseellä tai keittiön rasvakäryillä nauha kiertyy videon sisällä jonkun nauhan ohjaintapin ympärille.Ainut konsti on viedä videolaite "remonttipajalle". Siellä kannet avataan ja hellävaroen nauha irroitetaan laitteistosta.Jos sinulla sattuu olemaan peukalo muualla kun keskellä kämmentä,selviydyt siitä itsekkin,muista ottaa "töpseli" pois seinästä ennen työn aloittamista. Laitteiston "putsaukseen" silti suosittelisin sitä "remonttipajaa". Näytä tämä neuvo tyttöystävällesi,jospa hän jo tästä vähän leppyisi.

    • Nimetön

      tekevät nuin.Yleensä jos minulla jää kasetti
      nauhurin koneen sisälle niin kannattaa käyttää
      ejectiä tai jotakin nappia tai kone on vedellyt
      viimeisiään.Minusta korjaukseen nuita videonauhureita ei enää kannata koska nykyään
      on polttavia Dvd-soittimia.
      Voishan tuommoinen DVD-VHS yhdistelmä hyvä ratkaisu.

    • anonyymi_9M2

      Samoin kävi minulle.......laitteisto on kyllä uusi HDD-DVD-Video yhdiselmä....kasetti sensijaan vanhempaa laatua.Mikä neuvoksi ? laite on melko kookas ja sen rahtaaminekin huoltoon on autottomalle hankalaa.

    • kikka.kuus

      Itsellä Kenwoodin tupla c kasetissa vastaava temppu aikoinaan. Lopulta kaikkien sähköisten nappuloiden painelun jälkeen virta johto pois seinästä ym. Sähköt takaisin alkoi toimiin ejekt napista (täys sähköinen laite).Ei välttämättä toimi kaikissa laitteissa. PS. kannattaa koittaa myös painaa kasetti takaisin normaali tilaan ja sitten ejekt nappia.

    • AsusDeluxe

      Vanha viesti, mut vastaan.

      Ainoa tapa on tietenkin avata värkki ja kyllä sen sit näkee missä kasetti panttaa. Jos nauha on jäänyt jonnekin jumiin, niin siististi irrotat, mutta ei sit enää kannata laittaa samaa ryttyistä nauhaa koneeseen.

      Kaiken muun siellä koneessa sitten voi ihan itsekin putsata tenuun (esim. Sinol) kastetulla topsypuikolla, mutta kuvarummun kuvapäihin älä mene koskemaan (murtuu helposti, ja sitä ei sitten enää kannata korjauttaa) . Kuvarummunkin voit muuten putsata sillä topsylla.

      Liikkeeseen noita ei varmaan enää kannata viedä korjattavaksi.

      t: radio- tv-asentaja jostain jurakaudelta

      • Anonyymi

        Ainakin 12voltvids youtubekanavalla vanhempi asentaja kieltää ehdottomasti puhdistamasta kuvapäitä pumpulipuikoilla, koska siitä voi irrota kuituja kuvapään herkkiin uriin.
        Sen sijaan neuvoo puhdistamaan kuvapäät kostuttamalla kuvapään levyisen paperinpalan isopropyylialkoholiin ja painamalla kevyesti paperia kuvarumpua vasten samalla pyöritellen sitä.
        Kasetti on voinut jäädä jumiin myös likaantuneen/hapettuneen moodikytkimen vuoksi, jolloin nauhurin logiikka ei tiedä, missä asennossa mekanismi on, eikä salli käynnistystä tai kasetin poistoa tai mitään muutakaan. Kasetin saanee pois kuoret avaamalla ja varovasti käsin liikuttelemalla mekanismeja tarvittaessa, että nauhan saa sieltä pois, mutta laitteisto ei kunnostaudu ilman purkua ja puhdistusta. Hankalin asia purussa on, että tietyt mekanismin ajoitusmerkit pitäisi tietää ja kohdistaa oikein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe