Omalle lammelle saunamökki

nallerii5

Meillä on suolampi omalla noin 200 m2 metsäalueella. Tarvitseeko pieni saunamökki rakennusluvan ja kuinka lähelle lammen rantaa saa rakentaa?

12

4011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarvitaan

      ja 20 tai 25 m rannasta saa rakentaa.

    • kesämiäs

      Kai se parempi on se lupa kysellä. Jos joku kateellinen jälkikäteen siitä kunnalle urputtaa niin pitää pahimmassa tapauksessa purkaa se mökki.

      Miten lähelle saa rakentaa riippuu ihan täysin kunnasta, kannattaa ottaa yhteys kunnan rakennusvalvontaan.

    • suurempi

      tuo alue kuitenkin, Noin pienelle alueelle ei missään tapauksessa saa rakennuslupaa. Vähintään se 2000 m2 on oltava. Ja silloinkin vaatii ehdottomasti luvan vaikka olisi omallakin maalla ;)))

    • määräyksissä

      rantaan et saa rakentaa mutta mikään ei estä rannan rakentamista saunan viereen eli lammen saa kaivaa myöhemmin saunan eteen.

      • rak.tark.

        Uuden lammen rakentaminen on kohtuuden rajoissa mahdollista, mutta olevan vesistön rantaviivaa ei saa luvatta muuttaa, ei suuntaan eikä toiseen.


    • rak.tark.

      Tarvitsee rakennusluvan, mutta se onkin ainoa varma tieto, jonka voi antaa. Myönnetäänkö lupa, mikä on etäisys rannasta ym selviävät rakennuspaikkakuntasi rakennusvalvonnasta.

    • Jare29

      Pohjois-Karjalan ely-keskuksen johtaja ei suostunut missään nimessä antamaan lupaa rakentaa rantasaunaa oman lammen rantaan (15-20 metriä rannasta)

      Edes 12 neliön saunaa ei saa rakentaa.

      Ensin vaadittiin kartat, liitteet, naapurien kuulemiset, perustelut, rakennuspiirustukset

      ja sen jälkeen sanottiin, että ei mitään toivoa saada lupaa saunalle.

      Koko porukka oli suu auki kun menin kertomaan ideastani, että oman lammen rannalle sauna : "Ai sauna oman lammen rannalle..." Ilmeisesti lupia ei ole kyselty vuosikausiin.

      Kenellekään ei tullut mieleen etukäteen sanoa, että lupaa ei myönnetä. Ottivat vielä 20 euron maksun tästä palvelusta.

      ELY-keskus ei myöskään suostunut edes harkitsemaan ankkafarmin ja lammasfarmin perustamista eli rakentamista samalle tiluksille. Olin suunnittelemassa ryhtymistä ravintoloitsijayrittäjäksi Nurmekseen ja Lieksaan.

      Yrityksen ideana oli tuottaa luomulammasta ja luomuankkaa sekä paikallisille että maahanmuuttajien pöytään (ns. Halal-lihaa).

      Hakemuksen palautteessa todettiin, että saunan rakentamisen katsotaan johtavan niin merkittävään rakentamiseen, että ympäristöarvot ovat vaarassa

      Eli PK:n ELY-keskus lähtee siitä, että lammen rannalla ei saa olla ankkoja eikä pelloilla lampaita. Sehän on ympäristöarvojen vastaista.

      Samaan aikaan ELY-keskus toisaalla: Perustetaan Talvivaaran kaivos halvalla ja tehdään Suomen merkittävin ympäristörikos.

      Vedin tästä omat johtopäätökseni: Metsitin pellot ja muutin pois Pohjois-Karjalasta ja sen ahdasmielisestä ilmapiiristä ja luovuin unelmastani jatkaa sukuni 300-vuotta vanhaa maatalousperinnettä. Näyttää siltä, että virkamiehet käyttävät valtaansa tavallisten ihmisten kiusaamiseksi, kun huomaavat siihen pystyvänsä.

      Luultavasti ärsyttää asua jossain Lieksassa ja Nurmeksessa ja elämässä saa pienet kiksit siitä, että saa käyttää valtaansa.

    • Lupalupa

      Nyrkkisääntö on seuraava: omalle maalle rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa. Toisen maalle rakentamiseen ei edes saa lupaa.

    • turoxxx

      Tulisijalliseen rakennukseen tarvitsee aina rakennusluvan.

      • xxccvv

        Paitsi melko isoon grillikotaan Helsingissä ei tarvitse rakennuslupaa.
        Työkaveri rakensi sellaisen. Tästä on täysin varma tieto. Mutta ehkä grillikota ei ole oikea rakennus. Sellaisen sai osina ultimatemarketista.


    • Näkökanta se tämäkin

      Siitä huolimatta jokaisella Suomen kunnalla ja kaupungilla on vahvistettu rakennusjärjestys, joka pääsääntöisesti löytyy kunnan www-sivuilta joko rakennusvalvonnan tai teknisen osaston alta. Kunnat määräävät Rakennusjärjestyksellä alueellaan Maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen paikallisesta soveltamisesta.
      Kysyä kannattaa, ja se ei saisi maksaa,...

    • saunanvalmistaja

      Saa rakentaa ilman lupaa...Pidä vain huoli siitä että on niin pieni että saat nostettua "pyörien" päälle jotta voi kuljettaa pois. Kun sitten tarkastaja tulee ja kysyy mikä tämä on sanot että valmistan ja myyn saunamökkejä...Kehaise että pari on jo mennyt kaupaksi...Siinä se helppoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe