Reilaus-kokemuksia!

Pinkku

Olisi kiva kuulla reilauskokemuksia. Olen pian 21v ja haluaisin lähte matkaan. Suurin pohdinnan kohde on budjetti.

Katselin jo että vyöhykkeet poistuvat ja matkustus olisi siis helpompaa. Haaveilen ajankohtana elokuuta.

Millaisesta budjetista on kyse? Jos maksaa 200-300 e reili-lipusta, niin mikä on minimi millä tulee toimeen maailmalla.

Entäs majoitus? Missä ollaan yötä, vai otetaanko teltta mukaan?

14

23878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reilaamassa

      ja vyöhykkeenä oli se missä oli Belgia, Hollanti, Luxemburg ja Ranska. Pari vkoa oltiin kaverin kanssa. Tohon budjettiin on aika vaikee vastata koska se on niin itsestä kiinni.. Eniten rahaa menee tietty majottumiseen ja syömiseen. Meillä oli muutamia tuttuja parissa maassa niin saatiin pari yötä majotus järjestymään heidän luona. Muuten oltiin hostelleissa, joissa yö maksoi 20-30e. Siihen kuuluu yleensä aamupala myös. Nuo hinnat siis sellaisille huoneille joissa on vuoteita 6-10. Jos haluaa huoneen ihan itselleen niin on tietty kalliimpaa. Huoneissa on omat lukolliset kaapit kyllä usein ja muukin sakki yleensä nuoria reilaajia eli rentoa sakkia. :) Kesäkuukausina kannattaa niitä paikkoja varata jo vaik edellisenä päivänä. Meillä ainaki meni Brysselissä homma uusiks ku mein suunnittelema hostelli oliki jo täynnä ku tultiin sinne -samoin kaikki muut hostellit kaupungis mitä mein opaskirjassa oli. Eli varavaihtoehtoja on hyvä olla ja lähtee sit johonki kauemmas majottumaan.
      Ruokailuihin menee sitte rahaa sen mukaan miten kallis maku on ruuan suhteen. ;) Mut aika edullisestikin pärjää kun ruuasta riippuen voi olla jopa halvempaa ku Suomessa mut ainakin tuolla suunnalla hintataso ei ainakaan kalliimpi ollu. Tosiaan kannattaa suosia halpoja paikkoja, koska niitäkin kaupungeista ihan varmasti löytyy. Ruuanlaitto mahdollisuuksia ei oikein ole eli ulkona tulee syötyä ja ehkä jotain hedelmiä ja keksejä ostettua välipalaksi.
      Muutama euro pitää varata junia varten jokatapauksessa koska on junia joita reililippu ei kata tai sitten sillä saa vain alennusta. Kannattaa aina kysyä että pääseekö reililipulla ilmaiseks ettei tuu ikäviä yllätyksiä kun on jo junassa istumassa. Busseihin voi mennä myös rahaa jos niitä joutuu käyttämään. Varmaan joku vähän vajaa tonni siinä yhteensä voi olla et meni jos laskee lentoliput, reililipun, ruuat, majotukset, kulkemiset ja muun. Että näin -toivottavasti oli apua. Ja enemmänkin saa toki kysellä! :) Hauskaa reissua sulle jos päädyt lähtemään! Hieno kokemus kyllä -suosittelen!

    • tosi kivaa

      suosittelen reilaamista. se on kyllä kokemusrikas kuukausi. itse kiersin euroopassa kymmenen maata vuonna 1992. laivalla ensin turusta tukholmaan josta junalla köpikseen. yksi yö köpiksessä josta amsterdamiin muutamaksi päiväksi, rotterdamissa kääntymässä...siitä belgiaa, luxemburgia, ranskaa, itävaltaa, sveitsiä ja saksaa. hampurista junalla taas köpiksen kautta tukholmaan ja laivalla yli helsinkiin. kuukauteen mahtuu niin monenlaista näkemistä ja kokemista. hirveästi ei kannata vaatteita kantaa mukana. joku hyvä yleisopas euroopasta on hyvä olla mukana. siis joku kirjan tapainen. telttaa ei kannata vetää mukaan, paitsi jos haluaa yöpyä nimenomaan leirintäalueilla. mutta euroopassa on niin runsaasti tarjolla hotellia ja hostellia sun muuta retkeilymajaa että kyllä aina saa katon päänsä päälle. yksi tapa on myös vaihtaa paikkakuntaa yöllä, hypätä yöjunaan ja nukkua siellä yö ja aamulla on uudessa paikassa. sitä käytimme myös muutaman kerran.

      • tyttö vm 63

        Ei tee mieli muistella . Tulin kolme kertaa raiskatuksi . Oli tosi kauhuissani, kun olin sellainen käsitys . Suomi tyttö maksaa seksillä . Kun ei sovinnolla niin sitten väkisin . En suosittele .
        Tyttö vm, 63 .


      • hyviä muistoja vm.70
        tyttö vm 63 kirjoitti:

        Ei tee mieli muistella . Tulin kolme kertaa raiskatuksi . Oli tosi kauhuissani, kun olin sellainen käsitys . Suomi tyttö maksaa seksillä . Kun ei sovinnolla niin sitten väkisin . En suosittele .
        Tyttö vm, 63 .

        on HIEMAN muuttuneet!!!!!


      • jh
        tyttö vm 63 kirjoitti:

        Ei tee mieli muistella . Tulin kolme kertaa raiskatuksi . Oli tosi kauhuissani, kun olin sellainen käsitys . Suomi tyttö maksaa seksillä . Kun ei sovinnolla niin sitten väkisin . En suosittele .
        Tyttö vm, 63 .

        älä puhu paskaa? mitäs annoit niille ja kaveerasit turkkilaisten ja muiden kanssa.


    • Empa

      Heps kukku-vanha rouva oli silloisen poikaystävän kanssa reilaamassa anno domini 1980 kesällä.Eiköhän ne samat vinkeet ole vieläkin.Lähdimme Oulun seudulta,ruotsin,tanskan ja saksan kautta nopeesti kohti etelä eurooppaa.Yövyimme retkeilymajoissa(retkeilymajakortti)jolla sai alennusta jo ennestään halpoihin hintoihin.Junissa kannataa myös yöpyä eli matkustaa yöjunilla.Italiassa olimme viikon . Sieltä sit Kreikkaan ja Ateenaan jossa peppailimme myös viikon.Pikkuhiljaa ylöspäin .Ranskan Nizzassa yövyimme rannalla,kun emme löytäneet retkeilymajaa!!!Roomassa kävi myös hassusti,retkelymaja oli täys ja me rohkeat nukuttiin Tiberjoen varrella-sillan alla-makuupussissa.Telttaa ei ollut.Joitakin aamuyön tunteja nukuimme myös rautatieasemalla.Hienosti suhtautivat,nätisti poliisi kävi herättämässä ja sanomassa et asema aukeaa joten nouskaapa ylös.Aivan mahtava reissu.Suosittelen.Valitettavasti rahanmenoa en muista mut syötiin patonkia ja juustoa puiston penkillä ja mitä millonki.Me olimme silloin 22vee.Eipä muuta ku rohkeasti matkaan ja iloinen mieli.

    • olin kolmesti reisussa ('82, '84 ja '87). Semmoinen olo ettei yksin kannata ekalle reissulle lähteä; en tiedä onko sen raiskatun neidin kokemukset tulleet yksin reissatessa, mutta porukassa on luonnollisesti turvallisempaa. Ja yöllä junassa tulee yöpyminen halvaksi - tai puistossa Wienissä - tai Marseilles'n aseman oven suussa. Netistä löytyy tänä päivänä hieman paremmin kaikkea tietoa paikoista ja hinnoista eli tänne vain surfaamaan. Tasovaatimukset ratkaisee paljon myös hintatason: Alpeilla (ainakin Itävallassa) vieläkin on halpaa kesällä, koska sesonki on tietenkin enemmän päällä talvisin niissä maisemissa, mutta suosittelen, sillä oma komeutensa on kiipeämisen päälle hikisen kasvon pesussa vuoristolammen rannassa yli 3000 metrin korkeudessa.
      Käyttäkää järkeänne ja luottakaa vaistoihinne niin kyllä reissussa pärjää.

      • nurtsi

        Olin reilaamassa 19v kesäisenä aivan itsekseni ja suosittelen lämpimästi. Matkalla tapas niin paljon muita reilaajia, että yksin ei tarvinnu matkata. Sitten jos ei toisten matkasuunnitelmat miellyttäny niin sai mennä minne ite halusi.Nukuin myös paljon junissa ja rautatieasemilla. Matkustin junalla Istambuliin ja sieltä linja-autolla Etelä-Turkkiin ja olin pienellä Kos-saarella viisi päivää "lomailemassa". Ihana pini saari jossa asuin aivan ilmaiseksi paikallisen perheen luona joihin tutuistuin sattumalta. Yksin kun reissaa niin saa kyllä olla aika tarkkana miesten suhteen. Epämääräisiä ehdotuksia sateli ja Kreikassa heräsin hostellissa keskellä yötä siihen, kun joku Etelä-Amerikkalainen tyyppi nuoli säärtäni joka sattui roikkumaan makuupussini alta näkyvillä.Kaikkenlaista omituista tosiaan sattui, mutta kova ääni auttoi monesta tilanteesta ja pelkäämään ei kannata ruveta.Oivallinen matkakaveri on myös munalukko ja pätkä ketjua.Saa nääs yönsä nukkua rauhassa kun ei tarvii pelätä jotta rinkka varastettaisiin.Mukavata oli ja suosittelen lämpimästi.


    • rippe3

      Kannattaa tosiaan lähteä! Varmaan tulee hieno kokemus... Olin itse viime kesänä parin kaverin kanssa, lennettiin saksaan ja sieltä parin maan kautta kroatiaan ja takaisin ylös ja prahaan, josta lensimme kotisuomeen taas. Suosittelen kyllä että lennät eurooppaan ja takaisin, säästyy aikaa ja hermoja.

      Elokuu on vähän siinä ja siinä... Silloin on todella kuuma yleensä euroopassa ja kaikki paikat täynnä turisteja. Tai me oltiin heinäkuun puolestavälistä elokuun puoleenväliin, ja turisteja kyllä riitti. Itse kun lähden seuraavalle reissulle, lähden kyllä touko-kesäkuussa. Silloin on jo lämmintä euroopassa ja paikat ei oo niin ruuhkaisia, ja esim hostelleja ei tarvi varata välttämättä etukäteen.

      Tosiaa nuo hostellit on hyviä paikkoja viettää yöt, telttaa en lähtisi raahamaan mukaan. Muutenkin tavaraa kannattaa ottaa mahdollisimman vähän. Monet ottavat reilauksen sellaisena, että on pakko nähdä mahdollisimman paljon paikkoja, ja unohtavat lomailla. Kannattaa jotkut päivät vaan rentoilla ja lukea vaikka hyvää kirjaa puistossa ja siemailla olutta tai viiniä.

      Budjetista.. mulla meni 25 päivän reissulla n.1200e, ja tuohon sisältyi lentoliput ja kaikki.. halvemmallakin ehkä pääsee, syötiin aika paljo ravintoloissa eikä muutenkaa juuri säästelty. Mutta oli rentoa :)

      pari linkkiä vielä jos et ole tutustunut:
      www.pallontallaajat.net
      www.hostelworld.com

      pallontallaajissa ainakin paljon keskustelua reilaamisesta ja muutenki omatoimimatkailusta

    • old good times...

      Moi!
      Olin ekan kerran reilaamassa 16v., joskus 80-l. loppupuolella kesällä 1kk., ja heti samana talvena 2kk. kaverini kanssa, varsinkin talvi reissu jäi hyvin mieleen, ja oli just kivaa kun kaikki hostellit eivät olleet täynnä, ja junissa oli tilaa nukkua jne..Tuntui silloin että olis voinut olla vaikka vielä 2kk. lisää, kierrettiin jotain parikyt maata reilatessa. Sillon oli vielä TOSI halpaa mm. Portugalissa, Unkarissa jne. joten ei oikein noita hintoja pysty vertailemaan, ja mitä nuorempana reissaa, sitä vähempään yleensä tyytyy. Nykysinhän on tosiaan netit pullollaan tietoa, ja kännykät ym. ns.helpottavammat jutut.Ota sen verran fyrkkaa mukaan kun sulla on!? Meidän aikana lähettiin seikkailemaan, tehtiin joku löyhä ennakko suunnitelma, ja kumminkin hypättiin junasta ulos kun kiva maisema osui kohdalle. Oikeen hauskaa matkaa!!!

    • annaks74

      Moi!

      Mulla on takana kaksi upeaa reissua 2000-luvulla. Ensimmäisellä kerralla kuljettiin reittiä: Vaasa-Uumaja-Tukholma-Köpis-Pariisi-Nizza-Rooma-Corfu-Venetsia (Verona, Padova, Garda)-Pecs-Budapest-Praha-Berliini-Tukholma-Helsinki. Mennessä siis porhallettiin yhtä kyytiä Pariisiin saakka. Olisikohan siihen mennyt noin 30 tuntia. Matkassa oltiin kaikkiaan kuukauden päivät. Yövyttiin hostelleissa (mahdollisimman halvoissa sellaisissa) ja junissakin taisi mennä ainakin 7 yötä. Syötiin halvasti ja elettiin muutenkin suht köyhästi, varsinkin aluksi. Rahaa meni muistaakseni alle 1200€.

      Toinen reissu meni sitten reitttiä: Helsinki-Tallinna-Vilna-Varsova-Budapest-Siofok (Balatonjärvi)-Piran (Slovenia)- Pula (Kroatia)- Venetsia- Fano (Italia)- Firenze- Zagreb - Bratislava- Krakova ja taas Varsovan ja Baltian kautta bussilla kotiin. Taas yöt pääasiassa hostelleissa (jokunen hotelli) ja junissa, jokunen myös kavereillä, joihin tutustuttiin matkalla. Itä-Euroopassa on sen verran halvempaa, että vaikka ei juurikaan säästelty (paitsi hostellien valinnassa), niin viiden viikon aikana rahaa meni taas se 1200€. Tämä toinen reissu oli selkeästi vähemmän suunniteltu kuin ensimmäinen. Mentiin aina sinne, mikä hyvältä tuntui ja mitä muut reppumatkaajat kehuivat. Matkan varrella tutustuttiin monenmoiseen kulkijaan ja se myös muutti matkareittiä moneen kertaan. Välillä istuskeltiin Venetsian aseman rappusilla miettimässä, että mitäs sinne. Katottiin kartasta, että Bolognassa näyttäisi useampikin juna pysähtyvän, sinne siis. Siirrettiin siis parilla tunnilla päätöksentekoa eteenpäin. Bolognan aseman Mäkkärissä mietittiin sitten hetki ja lopulta päädyttiin Fanoon jazz-festareille:) Ei siis kannata turhan tarkkoja suunnitelmia tehdä, fiiliksen mukaan kulkiessa saa parhaat matkakokemukset! Juurikaan hostellivarauksia emme kummallakaan kerralla etukäteen tehty ja välillä sitten olimmekin ilman kattoa pään päällä:) Elokuussa kyllä jokainen paikka on täynnä, että ehkä kannattaisi.

      Reilille tekee vieläkin mieli, vaikka nyt on matkojen suunnat vaihtuneet pääasiassa Euroopasta kauemmaksi ja juna vaihtunut bussiksi, rinkka silti seuraa kaikkialle. Nykyään, jos Eurooppaan tekee mieli, otan lennon jonnekin ja liikun sitten sieltä käsin junilla ja busseilla joka suuntaan.

      Hauskaa matkaa!

      • tiedon tarpeessa!!

        heippa,
        luin kirjoituksesi ja mieleen nousi kysymys hotellivarauksien suhteen. ette siis varannut lainkaan hostelleja etukäteen vai?kokemuksen mukaan (en ole reilannut ennen vaan vain matkannut) on tullut sellainen käsitys, että varsinkin kesällä nuorisohotellit ovat todella täynnä ja niihin tulisi varata etukäteen.. mitenköhän on?suositteletko nuorisohostelleja vai tavallisia hostelleja?missähän hintataso kulkee?mitä kaupunkeja suosittelet?olen nuori 18v. ja lähdössä pikkusiskon kanssa ensi kesänä kuukaudeksi ja puuhaa sekä nähtävää pitäisi löytää. mitkä kaupungit rooman, pariisin ja lontoon lisäksi täyttäisivät reilaajan toiveet(hyvä hintataso, shoppaus, nähtävyydet, yöelämä..etc.)??
        reilaamisen huonoista puolista on tullut vähän varoiteltua. mitähän kannattaisi ottaa huomioon ikävien yllätysten suhteen?
        kiitos etukäteen!!


      • 4xreili
        tiedon tarpeessa!! kirjoitti:

        heippa,
        luin kirjoituksesi ja mieleen nousi kysymys hotellivarauksien suhteen. ette siis varannut lainkaan hostelleja etukäteen vai?kokemuksen mukaan (en ole reilannut ennen vaan vain matkannut) on tullut sellainen käsitys, että varsinkin kesällä nuorisohotellit ovat todella täynnä ja niihin tulisi varata etukäteen.. mitenköhän on?suositteletko nuorisohostelleja vai tavallisia hostelleja?missähän hintataso kulkee?mitä kaupunkeja suosittelet?olen nuori 18v. ja lähdössä pikkusiskon kanssa ensi kesänä kuukaudeksi ja puuhaa sekä nähtävää pitäisi löytää. mitkä kaupungit rooman, pariisin ja lontoon lisäksi täyttäisivät reilaajan toiveet(hyvä hintataso, shoppaus, nähtävyydet, yöelämä..etc.)??
        reilaamisen huonoista puolista on tullut vähän varoiteltua. mitähän kannattaisi ottaa huomioon ikävien yllätysten suhteen?
        kiitos etukäteen!!

        oon ollu 4 kertaa aikuisreilillä eikä koskaa ollut varattuna ennakkoon mitään majoitusta. Matkasimme loppukesästä ja aina jostain löyty jotain. Se mikä kantsii on tsekata ennalta vähän tietoa ettei ihan tuosta vaan lähde. Voi olla että kohtuumajoitus maksaa hieman enemmän, toisena yönä voi saada kälysen luukun (kuten me Salzburgissa) mutta kaikkihan on kokemusta. No, ekalla reililla oltiin Dijonin assalla yöstä osa, ei maltettu enää klo 24 jälkeen mennä hotelliin kun juna eteenpäin lähti 6 aikaan. Niin ja Italiassa San Donnan aseman penkki ulkona toimi majoituksena...Lämmin yö ja rauhallista! Porecissa ilmaantui täti joka vuoti ystävällisyyttä. Ihana kamari! Wienissä retkimaja, jossa yllättäen 2 hlön boksi. Aaaah, näitä voi muistella antoisina ja kokemuksia antavina. Ja junayöthän sujuu lepovaunussa.
        Hauskaa matkaa! Nuorten toiveisiin en enää tällä iällä ota kantaa....


    • Kooäl

      kantsii hommata sieltä yösija, ilmaseks.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe