Laho alajuoksu

mitä sanotte tästä

Tilanne tämä: RM-talon alajuoksun ja perustusten välistä puuttuu huopapala ja näin ollen alajuoksu on lahonnut n. 8m ulkoseinän matkalta. Vaihtoon menee. Puolet eli n. 4m seinästä joudumme joka tapauksessa tekemään uusiksi/muokkaamaan, sillä talon lisäsiipi tullaan liittämään ko. kohdasta vanhaan osaan. Onnistuukohan tuon alajuoksun vaihtaminen lisäosaa rakennettaessa kuinka kivuliaasti/kätevästi? Loppu 4m voi ollakin ongelmallisempi, kun sillä osalla on ikkunakin... vai voisko ikkuna auttaa jotenkin, esim. että puuosia vaihdettaisiin vain ikkunan alareunaan asti?

Huh, melkoinen homma joka tapauksessa, vai mitä sanoisitte?

4

6815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuo niin

      hankalalta kuulosta. Runkotolpat ovat varmaan lahonneet ~30cm alajuoksusta ylöspäin?
      Sen voi korjata kun tolppa kerrallaan alkaa korjaamaan eli alajuoksu 2pystyn välistä poikki niin, että keskelle jää 1 pysty. sitte alajuoksu pystyjen välistä vaihdetaan ja keskimmäinen pysty katkaistaan laholta osalta sekä kylkeen uus pysty. Näin jatketaan sen verran kun on tarvis. Jos ulkovuori menee laajennuksen myötä vaihtoon niin oletettavasti muut seinät ovat samanlaisessa kunnossa ja kannattaa fiksata neki samaan remonttiin (ainakin kannattaa tarkastaa).
      Ei tuota kannata purkaa enempää kuin on tarvis ja hyvällä tuurilla sisäverhouskin säilyy ehjänä.

    • edellinen

      vastaili tuosta tekniikasta hyvin, mutta kannattaa miettiä tuon purueristyksen kanssa mitä teet. sillä jos avaat puolihuolimattomasti alhaalta niin pahimmassa tapauksessa koko koolinkien väli valahtaa tyhjäksi. tietenkin voit yläkerrasta täyttää välin uudestaan.

    • Vastaavan korjannut

      Meillä oli lasikuistin eli sisäänkäynnin betoniporras valettu kiini ulkoseinää ja tietenkin ylin tasanne n.40cm (=lattiakorkoon) pohjajuoksua ylemmäs. Siinä sitten reilu 50v muhittuaan oli lahottanut pohjajuoksua portaan kohdalta sekä noin 5 metrin matkalta itse asuintilojen seinämältä.
      Irrotin vuorilautoja noin puolen metrin korkeudelta ja niin pitkälti kuin alajuoksu paljastuttuaan laholta vaikutti (purkuraudalla tökkimällä ja kaivelemalla.
      Vuorilaudan alta paljastuneen vinolaudoituksen naulailin runkotolppiin siinta vuorilaudoilta avatu alueen yläreunasta kiinni ja katkoin vuorilaudat m-sahalla poikki. sen´jälkeen katkoin vinolaudat tolppaväli kerrallaan tervapaperit ja pinkopahvit ylöspäin taivuttaen (pahvinaulalla kiinni jälleen takasin laitettavaksi) ja valuttelin tolpanväli kerrallaan purut jätesäkkeihin.
      Kun koko vaurioalue oli puruista tyhjä, sahasin tunkotolpat ehjään korkoon asti poikki ja poistin lahot rakenteet. Talo ei notkahtanut yhtään. Olihan sisäpuoliset vinoreevaukset/laudoitukset ja muutkin rakenteet paikoillaan.
      Tämän jälkeen laitoin uuden kuivan huopakaistan sekä alkuperäisen kokoisen(4"x5") pohjajuoksun paikoilleen. Lyhennetyt runkotolpat jatkoin puskuun vastaavilla (2"x4") tumpeilla ruuvaten niiden poskeen tueksi tuumaisen laudan.
      Tämän jälkeen täyttelin vajentuneet lattianaluset, sekä seinän alaosan villalla ja taivuttelin vanhat kuivat pinko/tervapahvit takaisin ja lisäilin aiemmista rempoista ylijääneellä pinkopahvilla.
      Sitten ei kun pururata päälle, eli säkit vinttiin ja seinän yläosasta valutellen takaisin ja hiukan narun päähän sidotulla moskalla tiukkaillen ja lisäpurulla täydentäen seinät kuntoon.
      Pois puretun vinolaudoituksen toki korvasin vastaavalla ehjällä ennen pururatahommia.
      TYÖN ILOA!!!

      • Sama Edessä

        Miten korvasit katkaistun vinolaudoituksen. Laudoititko vinosti umpeen vai veditkö vaakalaudoituksen tilalle? Entä miten liitit 'tyhjän päälle' jääneen katkaistun vinolaudan pään?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe