HEO

Punainen auto

Kokemuksia Helsingin Evankelisesta Opistosta? Netti kertoo perustan rakentuvan "kristillisten arvojen" pohjalle, millainen mahtaa olla tämä kristillisyyden aste? Onko kovin näkyvää?

31

2949

  Vastaukset

  • Kävin HEOn internet-linjan vuosina 2001-02, ja oli helvetin kivaa, kristillisyyttä ei näkynyt opetuksessa. Perjantait oli vapaata, mikä tuli yllätyksenä, koska oli maksanut siitä touhusta ja toisaalta halusi max hyödyn. Perjantaisin oli jokin messu siinä kappelissa, mutta ei se vaikuttanut mihinkään.

   Nyt ei ole enää samaa linjaa, taitaa olla multimedia painotteinen linja. Hyvät fiilikset sieltä jäi!

   • Voinkohan edellisen perusteella tulkita niin kauluspaitojen, rastapipojen kuin hard rock -diggareidenkin pyörivän HEO:n käytävillä =) Kärjistys.
    Toimiiko asuntola-asuminen käytännössä ja motivoiko ympäristö hoitamaan "viralliset hommat" joihin on ryhtynyt? Tarkoitan, haenko jatko-opiskelun kannalta hyödylliseen paikkaan vai "boheemi-pyhäkköön"? Jälleen kärjistys =)


  • Olen myös kyseisen opinahjon käynyt. Mukavat muistot jäi matkaan.
   Itsekin mennessäni mietin, että onko koulussa kuinka paljon kristillisiä asioita ja opetusta, mutta kun oikein muistelen niin kristillisyys ei näkynyt juuri missään. Tavallinen koulu se on.
   Nykyisinkin koulusta taidetaan enemmän puhua HEO- mediapaja tai studiopaja- nimellä kuin Helsingin Evankelinen Opisto.

   On tietysti aika paljon itsestään kiinni, kuinka paljon haluaa hyötyä koulusta.

  • Kamalaksi sanoisin paikkaa oltuani siellä toissavuonna. Ainakin kauppatieteiden linjalla opetus oli aivan huuhaata - opettaja ei tiennyt asioista mitään, ja tunnelma oli lähinnä tukala keskittyessään "meillähän on täällä niin kivaa" -ilmapiiriin. Opiskeluun ei touhu kannustanut todellakaan, ja melkein kaikki linjalta (allekirjoittanut mukaan lukien) lopettivat kesken.

   Heo:a mieluummin kannattaa suorittaa avoimesta yliopistosta joitakin opintokokonaisuuksia. Näin pääsee paljon halvemmalla eikä tule tuhlattua aikaa tyhjäntoimitusoppitunneilla. Avoimen yliopiston kokonaisuuksia saa hyväksiluettua jatko-opinnoissa, ja ne antavat paljon parempaa kuvaa oikeasta opiskelusta kuin Heo:n peukalonpyörittelytyöryhmät.

   Tuo uskonnollisuus oli lähinnä sitä, että retuperällä olleet asiat pyrittiin hoitamaan lähinnä laittamalla silmät kiinni ja kädet ristiin. Opiskelijat olivat melko normaalia välivuotta viettävää porukkaa.

  • Mielipiteeni HEOSTA:

   ÄLKÄÄ JUMALAUTA VAAN MENKÖ SINNE,AINAKAAN LUKEMAAN KAUPPATIEDETTÄ! MEILLÄ VUONNA 2010 MELKEIN KOKO LUOKKA LOPETTI KESKEN! JA KOULU MAKSOIN YLI 3000E/VUOSI

   TUNNEILLA VAIN FEISBUUKAILTIIN JA SITTEN KOTONA LUETTIIN!

  • Tämäpäs keskustelu sattuikin sopivasti, itse juuri pistin hakemuksen tuonne tapahtumatuotannon linjalle. Onko tuo linja kovinkin uusi HEO:ssa? jotenkin käsittänyt, että sitä ei ainakaan aikasempina vuosina olisi ollut, mitenkäs näin?

  • Mullaki lähti hakemus kauppatieteisiin menemään.. onkohan edelleen niin, että muut linjat ok, mutta kauppis on huono?

   • Kauppislinja oli aivan perseestä. 20 ihmisestä ainoastaan 4 pääs sisään


  • ja jos joku osais vielä vastailla siihen, että onko käytännössä mahollista tehä muutaman kerran viikossa iltasin töitä samalla kun opiskelee heo:ssa? eli tuleeko paljon läksyä, onko opiskelu hurjan raskasta ja intensiivistä, onko iltasin luentoja tms?

  • Mä pistin just hakemukset sisään valtiotieteitä lukemaan. Varmaan ihan jees vaihtoehto välivuodelle jolloin olis vaan duunissa. Nyt etenis opiskelutkin

  • Kuka hullu haluaa olla uskisten kanssa tekemisissä vaikkei näkyiskää?

  • Ei siellä mitään kristillistä ole, ihan tavallinen avoin yliopisto.

   Joku kysyi, kuinka intensiivistä siellä on. Riippuu varmaan siitä, mitä siellä opiskelee, mutta kasvatustieteissä (2008-2009) oli tunteja suunnilleen kolmena päivänä viikossa. Esim. tiistaina ja keskiviikkona 9-12 ja torstaina 17-19 tai vastaavaa. Jos on vain yhtä ainetta, niin voi ollal kahtena päivänä viikossa tai kerran viikossa. Ja sitten oli vielä lukupiiritapaamisia kerran viikossa, mutta niihin ei ollut pakko mennä. Eikä periaatteessa noihin muihinkaan tapaamisiin.

   • Media(pajan) puolella oli ainakin ennen yleensä maanantaista torstaihin noin klo 9-14 opiskelua perjantaina valinnaisia lisäkursseja.

    Hyvin siinä pysty töitäkin tekeen ja ehkä jopa kannattaa, iltaisin ja viikonloppusin.
    Itse olin kyllä tyytyväinen sisältöön.


  • Paska koulu.

  • hippien ja hindujen pseudotieteellinen lumeopisto

  • onko kellään minkäänlaisia kokemuskia kyseisen opinahjon draama linjasta? itte hain alkuviikosta ja jo eilen (perjantaina) tuli kirje kotiin että mut on hyväksytty sinne opiskelemaan. Mun mielestä ehkä vähän outoa että draama linjalle ei oo minkäänlaisia pääsykokeita..

  • Itse olisin kiinnostunut kuulemaan elokuva- ja tv-ilmaisun linjasta! Hain itse kyseiselle linjalle tiistaina ja sain jo torstaina valintapäivään kutsua.

   Ihmetyttää kyllä itteäkin toi, ettei draama linjassa oo minkäänlaista valintapäivä hommelia. Paitsi se on kyllä maksullinen koulu, ettei niinkään katsota ketä sinne otetaan, antaa ihmisille enemmän mahdollisuuksia päästä. Hieman silti hämmentää että miksi jossain linjoilla on valintapäivä ja jossain ei...

  • Mä hain myös draama linjalle ja sinne pääsinkin... mua on kanssa ihmetyttäny että miksi tuonne ei ollut mitään valintakoetta ja myös sekin kun vastaus tuli jo seuraavana päivänä, niin eivätkö ne halua nähä kaikkia hakemuksia ensin ennen kuin valitsee opiskelijat... mutta toisaalta mua ei haittaa vaikka vallintakoetta ei ollut, mutta ihmetyttää kyllä suuresti...

  • Kannattaa huomioida, että kansanopistoihin pääsee aina todella helposti, oli valintakokeita tai ei. Jos ei ihan täysi tunari ole, niin kyllä niihin sisään pääsee. Varsinkin vähemmän suosituille linjoille ei hirveämmin mitään kokeita tarvita. Ja sekin vielä, että kansanopistot eivät kaipaa mitään parhaimmistoa, niiden tehtävä on vain tarjota tietynlaista, mahdollisimman tasokasta ohjelmaa siitä kiinnostuneille. Siksi kyseiset kouluvat maksavatkin.

  • Viime vuonna draamalinjalle oli koe mutta suurin osa ihmisistä sisään kuitenkin otettiin - suurin osa, minä mukaanlukien jätti opinahjon kuukauden jälkeen kesken. Luokatonta, tylsää, ja liian suurille ryhmille suunnattua opetusta, ainakin tuolla draamapuolella.

   Mikäli teatteri oikeasti kiinnostaa ammattina, antaa harrastelijateatterit paljon paremman ja totuudenmukaisemman kuvan alasta, suosittelen sellaista ennemmin kuin HEO:n draamalinjaa. Nimim. harrastajateatterin kautta ammattiopintoihin ponnistanut.

  • Jos jotakuta HEO kiinnostaa vaikka ensi vuotta ajatellen, niin ajattelin sanoa tässä pari sanaa :) Ensinnäkin kaikki on suurimmaksi osaksi kiinni opettajasta, ei opistosta. Jokaiseen kouluun mahtuu huonoja ja hyviä opettajia (ja muita puolia). Itse kävin Valtiotieteiden linjan ja se ainakin oli tosi hyödyllinen, opettaja oli oikeesti loistava ja tunneilla oli kiva käydä. Tolla linjalla oli se hyvä puoli, että sai siinä samalla suoritettua suunnilleen vuoden edestä opintopisteitä ja no tietty se, että pääsin yliopistoon sisään.

   Mitä Heoon muuten tulee, niin ihan kiva paikka. Sijainti on hyvä ja ruoka parempaa kun mitä olen muissa kouluissa syönyt. Aika monen kansanopiston tausta on jotenkin kristillinen, mutta ei se nyt 2000-luvulla missään näy. Tai siis on Heossa se kappeli ja törmäsin vuoden aikana kahteen avoimesti uskovaiseen, mutta väittäisin, että valtaosa oli muuten ateisteja tai jotain tapakristittyjä. Että turha mitään jeesustelua on pelätä.

   Mutta kumminkin, valtiotieteet (historiassa sama ope!) oli tosi hyödyllinen kurssi, muista en niin tiedä. Lääketiedettä yksi sanoi aika tyhjänpäiväseksi, mutten siitä sen enempää tiedä.

  • Onko kellään kokemuksia kuvataiteen linjasta tai graafisen suunnittelun linjasta? Onko sisään vaikeaa päästä? Onko rahan arvoista?

  • Itse voisin suositella kauppatiteen linjaa ja maa-ja metsätaloustieteen tinjaa joka on HEOssa saman linjan alla. Aika paljonhan se on kiinni opettajasta, mutta noissa aineissa hyvät opettajat jotka panostavat työhönsä paljon. Itse nappasin hyvät pisteet pääsykokeesta ja uskon pääseväni sisään. Myös Heo kauppiksen linjalta saa avoimen opintopisteitä valmennuskurssin lisäksi. Alkaa jo syksyllä.

  • Valtiotieteen linjan ope on mennyt Laajasaloon. Sinne kannattaa mennä, jos haluaa päästä yliopistoon.

  • Hei, onko tuoretta tietoa oikeustieteen linjasta? Opiskelun kustannus on kuitenkin samaa luokkaa kuin valmennuskurssit niin onko sen arvoinen?

  • Onko tuoretta tietoa kauppatieteen linjasta?

  • Tuoretta tietoa radio ja tv-puolesta?

   • Tietääkö kukaan Draama ja näyttelijäntaiteen linjasta? Onko millaista ollut opetus? Meinaan että olen itse harrastanut aktiivisesti näyttelemistä 2 vuotta ja jos opetus lähtee aivan perusteista ja etenee hitaasti, niin en mielläni uhraisi vuotta elämästäni kaiken kertaamiseen.

    Lisäksi vielä kysyisin mikä on ton Kirkon paino tuossa opistossa nykyisin. Ovatko kaikki saman arvoisia rotuun, sukupuoleen ja seksualisuuteen katsomatta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tietääkö kukaan Draama ja näyttelijäntaiteen linjasta? Onko millaista ollut opetus? Meinaan että olen itse harrastanut aktiivisesti näyttelemistä 2 vuotta ja jos opetus lähtee aivan perusteista ja etenee hitaasti, niin en mielläni uhraisi vuotta elämästäni kaiken kertaamiseen.

    Lisäksi vielä kysyisin mikä on ton Kirkon paino tuossa opistossa nykyisin. Ovatko kaikki saman arvoisia rotuun, sukupuoleen ja seksualisuuteen katsomatta.

    Itse olin teologian linjalla vuonna 2008-2009. Tuolloin linjan opettaja (nykyinen koulun rehtori) näytti keskusteluohjelmasta pätkän, jossa haastateltiin transsukupuolisia henkilöitä. Opiskelijoiden suhtautuessa myönteisesti tai neutraalisti transsukupuolisuuteen, opettaja lähti vihaisena pois luokkahuoneessa. Hän on myös pappi ja kuulenee kirkon konservatiivisempaan osaan. Hän kehui joskus naispuolisten opiskelijoiden ulkonäköä, ja vihjaili meille opiskelijoille joidenkin vierailevien naispuolisten opettajien olevan hyvännäköisiä. Todella rajaton tyyppi monella tavalla. Ihan sen vuoksi, että hän edelleen toimii Heossa, en voi valitettavasti suositella koulua kenellekään.


  • Mites pelisuunnittelulinja? Onko se mistään kotoisin?

  • Opiston johtaminen on aivan ammattitaidotonta. Osa siitä näkyy opiskelijoille, osa ei. Hyvät orjatyövoimana olevat tuntiopettajat pelastavat osan opinnoista.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   199
   6335
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   331
   2976